X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elastyczną :) koleżanka która pożyczyła powiedziała że wiązanie jest proste jak budowa cepa :) może spróbuję na kocie :) Sierściuch od kiedy ma konkurencję lubi się przytulać bardziej niż zwykle a przy wkładaniu zapewne będzie się kręcił jak dziecko :)

Czasami faktycznie fajnie byłoby móc zabrać gdzieś Juniora i mieć dwie wolne ręce...ale na spacery dookoła jeziora wybieram jednak wózek :)

kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiązanie faktycznie proste tylko trzeba dojść do wprawy z tym ile miejsca zostawić na dziecko ;) za 3 podejściem wychodzi samo :) można poćwiczyć na misiu

km5svcqgfaw599l1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tkaną (w sumie to już nawet dwie :)) i wiązać uczyłam się też z neta i forum chustowego. Jak się dobrze zawiąże to dziecko powinno przylegać jak druga skóra i się nie ,,telepać". Żeby mniej się pocić wkłada się między mamę a dziekco pieluszkę i wtedy jest wygodnie, choć wiadomo, że jak jest upał to i tak się człowiek poci - wtedy się podobno nosi dziecko nawet w samej pieluszce :)

Ja nie noszę w chuście non stop, bo w wózku chyba ma większy przewiew np. na spacerze, czy jak dziecko jest odkładalne do łóżeczka to też nie - lepiej jak ma więcej ruchu. Ale wyręcza w sytuacjach jak trzeba gdzieś szybko coś załatwić, albo jak dziecko z tych marudzących - mogłam sobie przez 2 godziny łazić np. po targach ogrodniczych zanim zaczął stękać i się wiercić na kupę :P

Wiązanie tzw kieszonka jest bardzo proste do zrobienia, potem je trzeba tylko trochę udoskonalić. Jak dla mnie chusta przydaje się wszędzie tam gdzie wyręcza nas od trzymania na rękach.

Kasss - a czemu myślisz, że nie znajdziesz dobrej i taniej? :) I jakie masz ograniczenia kwotowe, bo może nie jest tak źle? :) Mnie jedną chustę pożyczyla koleżanka, której dziecko wyrosło, a dopiero jak sprawdziłam jak Młody reaguje to kupiłam sobie drugą.

czekaja lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha na kocie dobre;) oil moja uwielbia ta pozycje co wrzucilas na fb
    Tess w sumie nie mam ograniczej ale raczej nie chciala bym zbyt duzo wydawac ale z drugiej strony chyba lepie kupic porzadną tkaną niz taka bawelniana za 80zl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 20:31

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no Pola tez uwielbia w związku z czym jak jest zmęczona to nie ma innej rady bo inaczej nie zaśnie ;( chyba ze w łożku ze mną śle to godzina dwie jazdy bez trzymanki i nie wiadomo o co jej chodzi - sto razy podnoszę do odbicia . Eh gdyby tylko z chusty udało sie wyjąc bez budzenia ...

Tess lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne tkane można już za ok 140-160 zł kupić, no i można też używaną - taka jest bardziej miękka i lepiej się wiąże i dociąga tzw ,,złamana". Jest sporo ofert w necie, a nawet grupa na fb, ja tam swoją kupiłam :P

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj linka do grupy - stary mnie z domu wyrzuci za kupowanie w kółko czegoś dla Poli - jak znajdę używkę to moze mi starczy z cud kasy z zusu

km5svcqgfaw599l1.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Mamuśki :)

dzisiaj na fb oglądałam nasze "marcowe" maluszki , są cudne <3 czas tak szybko leci , dopiero były w brzuszkach a tu już robią takie postępy.

Podczytuję Was ale wybaczcie , że tak mało pisze :)

Mój synek kończy dziś 8 tygodni i waży 5600.Szczepienie 3 czerwca. Chrzciny robimy 26 lipca na około 30 osób wolałam kameralnie ale cóż poradzić...
    w lipcu wybieramy się naszą trójką w Bieszczady , obawiam się trochę podróży z takim maluchem zwlaszcza że będzie to nasz pierwszy raz...

Mam pytanko do kiedy zamierzacie prać ubranka w proszku dla dzieci ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 21:32

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poprosze linka a te chusty są do ilu kg? Ile powinna mieć metrów?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka od dłuższego czasu mało zjada, ale id wczoraj to je tylko po 60 ml. Nie wiem czy to przez to, że ma katar czy co. Nie wiem co robić. Jakiś czas temu w niedzielę zbyt późno zorientowaliśmy się, że kończy się mleko i nigdzie nie mogliśmy już dostać zwykłego Hippa. Kupiliśmy Hipp Comfort na kolki i zaparcia. Mimo, że Emilka takich problemów nie ma, stwierdziłam, że lepiej kupić Hipp niż inne bo pomyślałam, że jak ta sama firma to będzie podobne. Na drugi dzień kupiliśmy już to właściwe ale od tamtej pory do każdego jedzenia dostaje jedną miarkę tego na zaparcia. I dzisiaj przeczytałam co piszecie o mm i tak sobie myślę, czy to możliwe, że to mleko na kołki i zaparcia jest jakieś gęstsze i dziecku wystarcza go mniej? Na obu opakowaniach są podane identyczne proporcje i ilości ilości jakie powinno zjadać dziecko, więc raczej to nie przez mleko. Sama nie wiem.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa podroz z takim maluszkiem nie jest uciazliwa. Zwykle przesypiaja wiekszosc czasu. Ja sporo podrozowalam z coreczka po kilkaset kilometrow i naprawde jej to odpowiadalo:-) karmilam piersia podczas postoju w samochodzie i tez ok. Przewijac moze niezbyt wygodnie ale teraz na stacjach benzynowych w wiekszosci sa przewijaki. Jak ktos woli na rownym podlozu i bez wygibasow:-) na tylnym siedzeniu. Ale nie ma sie co stresowac. Dla mnie zawsze wiekszym klopotem bylo jak zapakowac wszystkie dzieciece graty do bagaznika niz sama podroz:-) zawsze jechalismy zapakowani "po dach":-) zabawki ciuszki pieluszki lezaczek wozek fotelik itd... buteleczki przekaski na droge:-) wspominam jak bylo z jedna dziewczyna i bylo ok a teraz z dwojka ogarnia mnie przerazenie:-) jak pomysle o dluzszym wyjezdzie:-)

Rubi, noa8 lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję linka, trzeba poczekać aż przyjmą do grupy,
    https://www.facebook.com/groups/chusty/?fref=nf
    ale uwaga, bo tam chodzą też unikaty po parę stów :P no i jest to zaraźliwe i można wydać więcej niż się planowało :P Pozytyw jest taki, że można przyzwoitą tkaną skośno-krrzyżową chuste kupić i też łatwo za podobną cenę potem tam sprzedać.

Jak chodzi o długość to dla optymalne są 4,2 lub 4,6 m żeby większość rzeczy zawiązać. Ja mam 166 cm wzrostu, rozmiar mniej więcej 38 i 4,2 mi starcza, ale w 4,6 np. mąż też może zamotać.

Te tkane chusty są do x kilogramów :) w sensie, że nawet z nich można zrobić hamak dla mamusi :)

kasss lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki -ja mam ten elastyk ok 5m i masakra- ciągnie sie po ziemi itd - dobrze ze piszesz ze 4,2 jest ok na Ciebie to tez będę w to celować

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea moze tak jak pisalysmy ,to mleko comfort jest gestsze jakby i zatyka troche smoczek i moze przez to mala ci mniej zjada bo ciezko jej ssac. Musi sie napracowac i meczy sie szybciej wiec uczucie sytosci chyba tez wtedy jest jakby oszukane Wg mnie. Tak jak u doroslych zaleca sie male porcje i dlugo przezuwac, gryzc bo wydziela sie wiecej sliny i uczucie sytosci jakos wtedy szybciej sie pojawia niz przy szybkim polykaniu. Tak mi sie wydaje. Choc tylko sobie tak teoretyzuje na chlopski rozum:-) Moja po takim mleku tak sie musiala napracowac ze zasypiala po wypiciu 30-40 ml. a zwykle leci ciurkiem i wydudni 90 ml w kilka minut.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia ja mam bujak Tiny Love i stwierdzam, że jest fajny. Na początku dziecko w nim znikało na kilka godzin. Teraz już chyba jej się znudził bo już tak chętnie w nim nie siedzi a o leżenie nawet nie ma mowy. Woli coś bardziej stabilnego np. matę.

Noa ja wcale nie prałam w proszku dla dzieci.

noa8 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja drugą chustę mam 3,6 m i nie jestem za bardzo w stanie zawiązać ,,kieszonki" czyli tego podstawowego wiązania, bo jest na styk i wystają same ogryzki, ale druga jest węższa niż ta pożyczone i w sumie łatwiej mi ją ogarnąć bo ma mniej materiału :)

p.s. tam w tej grupie, już jak się przerazicie cenami chust kolekcjonerskich, trzeba wejść w albumy i jest ,,chusty do 300 zł" i tam patrzeć oraz dodać poszukiwania w albumie ,,szukam chusty" jakiej i za ile.

Podsyłam też link do grupy chustowej nie sprzedażowej - tam można dopytać czy się dobrze wiąże, a także różne głupie pytania można zadawać będąc początkującym :)
    https://www.facebook.com/groups/chusty.polska/

kasss lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek31, po wczorajszym dniu, kiedy to za każdym razem poprzestawała na 60 ml, dziś kupiłam smoczek z większym przepływem. Nadal jest to samo. Odstawiam w takim razie mleko Comfort i zobaczymy.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze pociechy tez tak namietnie pchaja raczki do buzi? U nas od jakiegos czasu smoczek wogole poszedl w odstawke i teraz tylko piastki. Az czasem ma czerwone od tego gryzienia. I zaczyna mnie bolesnie przygryzac przy karmieniu piersia maly gryzon.
    No i chyba czeka nas kolejny skok rozwojowy bo Izka marudzi, czesto sie budzi i spi jak zajac czujnie. Jakas jest niespokojna I nerwowa ostatnie dwa dni. Poplakuje rzewnie i robi podkowki Dopiero na raczkach jest spokojniejsza.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek u memento samo...piąstki są najpyszniejsze....ale ja strofuje bardzo Franka i pilnuje żeby ciągle nie gmeral przy budzi lapkami..boję się że potem go nie oducze i będzie miał nirprawidlowy zgryz..ale młody też ostatnio jakiś placzliwy i niespokojny..dzisiaj od 19 nie może zasnąć...przysypia na 15 minut i marudzi..płacze...śmieje się tylko nie śpi terrorysta...nie wiem o której dzisiaj pójdę spać..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi u nie to jest standard moja to jakiś nocny marek i czytam z zazdrością jak piszecie że wasze maluchy chodzą spać o 21albo o 22 moja to przed 23 oka nie zamyka a co lepsze w dzień śpi tylko na dworze to jest dopiero terrorystka

‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ