X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam karmiących na ile wystarcza waszym malucha wasze mleczko co ile domagają się karmienia

• noa8 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Mam pytanie do mam karmiących na ile wystarcza waszym malucha wasze mleczko co ile domagają się karmienia

Rożnie czasem co 2-3 h a czasem juz po godzinie moj głodomorek szuka cycka.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie założyłam synowi Dade 4 szook! Nie spodziewałam się że tak szybko założe czwórkę.

loszcz, gabi30 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa hehehe a ja swojej jeszcze 2 zakładam. :) I pewnie jeszcze chwilę będę zakładać zanim przejdziemy na 3. :)

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska u mnie tez roznie bylo juz lepiej (znaczy dluzej) ale po zapaleniach szukal cycka caly czas wiec zaczelam dokarmiac ale teraz widze poprawe czasem godzine czasem dwie a czasem nawet trzy, w nocy przesypia nawet 6 godzin i w nocy je malutko bo teraz odciagam w nocy zeby zapalenie sie nie robilo i nawet po jedzeniu jestem w stanie odciagnac 130 wiec mysle ze w nocy je moze max 50, wcz go przekarmilam bo podalam mu to odciagniete po karmieniu bo wydawalo mi sie ze jest glodny tzn wkladal sobie piastke do buzi i mocno ssal az bylo slychac przelykanie ale zaczal plakac nic nie pomagala az w koncu dwa razy chlusnal mlekiem i od razu usmiech,

a ja mam pytanie bo od kilku nocy Kubus ma sucha pieluszke praktycznie tzn jak zasnie okolo 22 budzi sie 3-4 i pieluszka sucha czy Wasze dzieci tez tak maja?

a dzis moj Synek od rana troche sie bawilismy a teraz je i spi je i spi nawet chate ogarnelam :)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    justyska a ile ma cm? 700 g przez niecale 3 tyg to bardzo dobrze. mysle ze w budowie ciala jest jak moja drobna. tyle ze moja starsza i urodzila sie wieksza wiec teraz wazy ponad 5 juz. ale zanim nam dobija do 7 to jeszcze potrwa:-) zauwazylam ze u nas waga bardzo stopniowo systematycznie rosnie. nie duzo ale wlasciwie ciagle na podobnym poziomie wiec przestalam sie martwic.

Emilka jest prawie miesiąc starsza od Izy a waży 5300. To jest dopiero maluch, ale przybiera stopniowo i lekarka nie ma zastrzeżeń.

Widzę, że dyskusja na temat słoiczków. Ja jestem jak większość z was za ale w ograniczonym zakresie. Sama będę robić ciapki z warzyw z ogródka rodziców i dostępnych w zwykłym warzywniaku. Ostatnio mówili o tym w DDTVN. Żeby nie przesadzać z tą ekologią jeżeli nie z chcemy żeby dziecko miało później problemy. Bo często zdarza się tak jak pisała Scarlet, że dziecko w późniejszym wieku nie toleruje warzyw ze zwykłego warzywniaku. Ja zamierzam gotować na parze, pakować w woreczki do lodów i potem rozmrażać np. kulkę brokułów i kulkę ziemniaków i obiad gotowy. Raz w tygodniu (lub rzadziej) chyba uda mi się znaleźć czas żeby ugotować i zblendować warzywa.

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brokuly jadlam, w ogole wszystko jem.
    Moja tez nosi Dade 4 :)

A co dodatkow w sloiczkach to luz dziewczyby. Wczoraj na spacerze patrze, a moj syn nagle idzie i je sobie biszkopta!! Pytam go skad go ma a on na to "znalazlem! Z piaskiem ale dobry". I poszedl zadowolony dalej ... nie chce nawet wiedziec jakie dodatki z ziemii mialo to ciastko! Aaaaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 17:46

Emartea, gosiaczek31, Emrica, Tess, kasss, Krokodylica, gabi30 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhrfeeldrcrf_t.jpg

To moje dzieci :)
    To z prawej jadlo sloiczki a takze piasek z piaskownicy ;)
    A to z lewej - jeszcze wszystkie smaki przed nia :)

Ewelaa, Scarlett2014, loszcz, Justyska89, Emartea, gosiaczek31, ewka1990, Emrica, SunSun, tylda87, Tess, kasss, ines31, czekaja, bella82, jasmin, anet525, Krokodylica, kaczamila, gabi30 lubią tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ponawiam pytanie do mam ktorych maluszki mialy podcinane wedzidelko...czy wasz maluszek musial miec podane znieczulenie miejscowe i czy musial nie jesc 2h przed zabiegiem?

u nas nic takiego nie było, ale mały miał podcinane wedzidełko w 4 dobie zycia, wiec nie pomoge

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m2fcqqernsgr_t.jpg

...bo najwazniejsze zeby dzieci byly szczesliwe! :)

Ewelaa, loszcz, Justyska89, Emartea, gosiaczek31, ewka1990, Emrica, SunSun, kasss, ines31, bella82, jasmin, anet525, Krokodylica, kaczamila, gabi30 lubią tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam jak sama jadlam piasek z piaskownicu, gabki, mydlo :P

Madzik82 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda moja Wiktorcia ma zawsze mokra pieluszke

Ja zakładami Wiktorcia Dadę 3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    u nas roznie. co 2-3 to max. mi lekarka kazala jak najczesciej ja przystawiac nawet jak nie sygnalizuje ze glodna. wiec zdarza sie i co godzine. w nocy spi dlugo bez jedzenia 6-7 h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    noa hehehe a ja swojej jeszcze 2 zakładam. :) I pewnie jeszcze chwilę będę zakładać zanim przejdziemy na 3. :)
    ja tez na dwojkach nadal i mamy luzy jeszcze:-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Emilka jest prawie miesiąc starsza od Izy a waży 5300. To jest dopiero maluch, ale przybiera stopniowo i lekarka nie ma zastrzeżeń.
    .

ale Emilcia urodzila sie malenkim okruszkiem filigranowa dziewuszka:-) wiec faktycznie ladnie przybiera od wagi poczatkowej. moja miala byc klockiem bo 3800 prawie na poczatku a teraz chudzina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez sika sporo. za kazdym razem jak otwieram paczuszke to ma mokro:-) a najczesciej jeszcze fontanne puszcza mi na rece ciuchy i przewijak:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piasek z piaskownicy tez jadla starsza corcia. a pozniej owsiki:-) mowie wam dziewczyny wszystko przed wami:-) czasem dzieci robia takie akcje jakich nikt sie nawet nie spodziewa. moja do nosa wsadzila sobie np ziarnko kukurydzy i kredke swiecowa. teraz mamy niemowlaki i to najlepszy czas bo jeszcze nawet mimo marudzenia sa malo klopotliwe:-) to tak do roczku a pozniej jazda bez trzymanki:-)

Madzik82, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanie odnośnie szczepionek ten temat już się przewijal wiem ale chyba nie przywiazalam do tego wagi jak i was z tymi dodatkowymi na co szczepicie a na co nie

Pytałam bo mojej starcza średnio na godz góra poltory czasem na 2 a tak więcej to jak dokarmie czyli z rana bo 2 razy dziennie postanowiłam dokarmiać

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dodatkowo zaszczepie tylko na pneumokoki bo starszs idzie do przedszkola ale to pozniej. moze jesienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo ja zaczęłam rotawirusami juz i mam zamiar jeszcze pneumokoki ale po 7 mies. Tylko odpadna meningokoki

‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ