Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Justyska u mnie tez roznie bylo juz lepiej (znaczy dluzej) ale po zapaleniach szukal cycka caly czas wiec zaczelam dokarmiac ale teraz widze poprawe czasem godzine czasem dwie a czasem nawet trzy, w nocy przesypia nawet 6 godzin i w nocy je malutko bo teraz odciagam w nocy zeby zapalenie sie nie robilo i nawet po jedzeniu jestem w stanie odciagnac 130 wiec mysle ze w nocy je moze max 50, wcz go przekarmilam bo podalam mu to odciagniete po karmieniu bo wydawalo mi sie ze jest glodny tzn wkladal sobie piastke do buzi i mocno ssal az bylo slychac przelykanie ale zaczal plakac nic nie pomagala az w koncu dwa razy chlusnal mlekiem i od razu usmiech,
a ja mam pytanie bo od kilku nocy Kubus ma sucha pieluszke praktycznie tzn jak zasnie okolo 22 budzi sie 3-4 i pieluszka sucha czy Wasze dzieci tez tak maja?
a dzis moj Synek od rana troche sie bawilismy a teraz je i spi je i spi nawet chate ogarnelam -
gosiaczek31 wrote:justyska a ile ma cm? 700 g przez niecale 3 tyg to bardzo dobrze. mysle ze w budowie ciala jest jak moja drobna. tyle ze moja starsza i urodzila sie wieksza wiec teraz wazy ponad 5 juz. ale zanim nam dobija do 7 to jeszcze potrwa:-) zauwazylam ze u nas waga bardzo stopniowo systematycznie rosnie. nie duzo ale wlasciwie ciagle na podobnym poziomie wiec przestalam sie martwic.
Emilka jest prawie miesiąc starsza od Izy a waży 5300. To jest dopiero maluch, ale przybiera stopniowo i lekarka nie ma zastrzeżeń.
Widzę, że dyskusja na temat słoiczków. Ja jestem jak większość z was za ale w ograniczonym zakresie. Sama będę robić ciapki z warzyw z ogródka rodziców i dostępnych w zwykłym warzywniaku. Ostatnio mówili o tym w DDTVN. Żeby nie przesadzać z tą ekologią jeżeli nie z chcemy żeby dziecko miało później problemy. Bo często zdarza się tak jak pisała Scarlet, że dziecko w późniejszym wieku nie toleruje warzyw ze zwykłego warzywniaku. Ja zamierzam gotować na parze, pakować w woreczki do lodów i potem rozmrażać np. kulkę brokułów i kulkę ziemniaków i obiad gotowy. Raz w tygodniu (lub rzadziej) chyba uda mi się znaleźć czas żeby ugotować i zblendować warzywa. -
Ja brokuly jadlam, w ogole wszystko jem.
Moja tez nosi Dade 4
A co dodatkow w sloiczkach to luz dziewczyby. Wczoraj na spacerze patrze, a moj syn nagle idzie i je sobie biszkopta!! Pytam go skad go ma a on na to "znalazlem! Z piaskiem ale dobry". I poszedl zadowolony dalej ... nie chce nawet wiedziec jakie dodatki z ziemii mialo to ciastko! AaaaaaaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 17:46
Emartea, gosiaczek31, Emrica, Tess, kasss, Krokodylica, gabi30 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
To moje dzieci
To z prawej jadlo sloiczki a takze piasek z piaskownicy
A to z lewej - jeszcze wszystkie smaki przed niaEwelaa, Scarlett2014, loszcz, Justyska89, Emartea, gosiaczek31, ewka1990, Emrica, SunSun, tylda87, Tess, kasss, ines31, czekaja, bella82, jasmin, anet525, Krokodylica, kaczamila, gabi30 lubią tę wiadomość
Anastacia33 wrote:Ponawiam pytanie do mam ktorych maluszki mialy podcinane wedzidelko...czy wasz maluszek musial miec podane znieczulenie miejscowe i czy musial nie jesc 2h przed zabiegiem?
u nas nic takiego nie było, ale mały miał podcinane wedzidełko w 4 dobie zycia, wiec nie pomoge -
Ewelaa, loszcz, Justyska89, Emartea, gosiaczek31, ewka1990, Emrica, SunSun, kasss, ines31, bella82, jasmin, anet525, Krokodylica, kaczamila, gabi30 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Mam pytanie do mam karmiących na ile wystarcza waszym malucha wasze mleczko co ile domagają się karmienia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmartea wrote:Emilka jest prawie miesiąc starsza od Izy a waży 5300. To jest dopiero maluch, ale przybiera stopniowo i lekarka nie ma zastrzeżeń.
.
ale Emilcia urodzila sie malenkim okruszkiem filigranowa dziewuszka:-) wiec faktycznie ladnie przybiera od wagi poczatkowej. moja miala byc klockiem bo 3800 prawie na poczatku a teraz chudzina. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypiasek z piaskownicy tez jadla starsza corcia. a pozniej owsiki:-) mowie wam dziewczyny wszystko przed wami:-) czasem dzieci robia takie akcje jakich nikt sie nawet nie spodziewa. moja do nosa wsadzila sobie np ziarnko kukurydzy i kredke swiecowa. teraz mamy niemowlaki i to najlepszy czas bo jeszcze nawet mimo marudzenia sa malo klopotliwe:-) to tak do roczku a pozniej jazda bez trzymanki:-)
Madzik82, gabi30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i jeszcze pytanie odnośnie szczepionek ten temat już się przewijal wiem ale chyba nie przywiazalam do tego wagi jak i was z tymi dodatkowymi na co szczepicie a na co nie
Pytałam bo mojej starcza średnio na godz góra poltory czasem na 2 a tak więcej to jak dokarmie czyli z rana bo 2 razy dziennie postanowiłam dokarmiać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny