Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia85 wrote:ale jak byłam prywatnie u innego lekarza to mówił że ciąża młodsza już nic nie rozumiem
[/url]
-
ciężko trafić do dobrego lekarza i wcale nie chodzi tu czy na nfz czy prywatnie, tylko o to jakim jest czlowiekiem, jeden Ci wszystko pięknie powie i wychodzisz szczęśliwa a drugi nic się nie odezwie a jak juz zapytasz to z łaską odpowie, albo źle cos zmierzy albo nie zmierzy...oni powinni inaczej się zachowywać bo do jasnej cholery w końcu to my jesteśmy matkami i w dodatku zawsze na wizytach wystraszonymi a Lekarz jest od tego żeby nas uspokoić i objaśnić
źle coś powie, zmierzy a potem my się zamartwiamy i czytamy bzdety, które jeszcze bardziej nas potrafią wystraszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:58
konwalianka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, ja jak idę do lekarza to zawsze wcześniej przeglądam tą stronkę http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html i porównuje z tym co powinno być w danym tygodniu a co lekarzowi wyszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 12:01
-
sylwia85 wrote:dostałam kartke z usg z info
półd pjedyńczy żywy
CRL 12,4
YS 5,1 MM
NT 1,6 MM
NB 4,5 MM
Położenie łozyska na ścianie tylnej trofoblast
Hey 12,4 cm jest nie mozliwe bo odpowiada to ok 16 tyg ciazy. .. dziwne. . Bo na tym etapie wszystkie dzieci rosną jeszcze w tym samym tempie.. . Chyba ze zmierzyła pęcherz ciazowy ??sylwia85 lubi tę wiadomość
-
sylwia85 wrote:hej
ja już po wizycie i jestem strasznie wściekła !!! wrr...
za dużo to sie nie spodziewałam ale usg miałam dopochwowo i nawet mi monitora nie przekręciła żebym mogła maleństwo zobaczyć i nic nie mówiła poza skrótami i liczbami i kazała się ubrać pytam czy wszystko w porządku i wogule a ona że na tym etapie tak i tyle widze że zdjęcia sie drukują ale mi nie daje to pytam czy dostane zdjecie a ona że nie że będzie w dokumentacji medycznej wrr....
wściekła jestem strasznie ale nie chciałam sie z babą kłucić bo to ordynatorka porodówki a u nas 1 szpital tylko
Moim skromnym zdaniem powinnaś się wykłócać o dokumenty i więcej informacji. Wiadomo, że dla nich to ,,kolejna kobieta w ciąży" ale dla Cibie to wyjątkowy czas, przede wszystkim powinnaś się cieszyć z każdej wizyty a nie stresować czy i jak się odezwać bo to też wpływa na malucha. Poza tym to też dobry czas na naukę wymagania od lekarzy, bo potem jak się dziecko urodzi to na pewno nie raz będziesz u lekarzy i trzeba będzie się z nimi wykłócać. Więc walcz o swoje bo kiedy jak nie teraz -
Madzik82 wrote:Crl to pecherzyk chyba, co? Moze miec 12cm na tym etapie. Tak mi sie wydaje
CRL to długość ciemieniowo _siedzeniowa maluszka
GS to wielkość pęcherzyka
A YS to wielkość ciałka żółtego ktorego juz nie ma gdy CRL wynosi 12cm bo wtedy juz łożysko odpowiada za rozwój malenstwa
Wiec napewno sie pomyliła w mierzeniu lub opisie -
Sarah88 wrote:nie oczekuj od faceta żeby podniecaly go ciuszki i mowil ze slodkie,mi akurat takie cos się nie podoba,mój juz myśli o jakimś super foteliku,o gadzetach i o bezpieczenstwie i wystarczy, jak wchodzimy razem do sklepów ogląda zabawki a ja ciuszki, pokazuje mi ktore mu się podobaja, mnie to cieszy
Tobie moze sie nie podobac ale mnie sie podoba kiedy maz chociaz stara sie probowac interesowac takimi rzeczami urocze jest to . Nie mowilysmy o podniecaniu sie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:22
madziutek 23 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
noa8 wrote:Tobie moze sie nie podobac ale mnie sie podoba kiedy maz chociaz proboje interesowac sie takimi rzeczami urocze jest to . Nie mowilysmy o podniecaniu sie .
[/url]
-
nick nieaktualnyJa melduje się po wizycie - wszystko u nas ok. Dziecko na dokładnie 4 cm i wg. Usg jest tylko dzień młosze niż w moim suwaczku. Z tego szczęścia nawet nie poprosiłam lekarza o zdjęcie
bella82, kasss, Niunia86, kaczamila, Madziq, Emily83 lubią tę wiadomość
-
kasss wrote:dziewczyny ogladam właśnie program na polsat cafe gdzie kobiety maja lalki i traktują je jak dzieci
W takim razie wlacze sobie Pcafe;-) bo nic innego ciekawego nie ma w tvWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:49
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Scarlett gratulacje
moj M tez podchodzi do ciazy inaczej, opiekuje sie mna, chce isc na kurs pierwszej pomocy w razie jakby cos sie dzialo, szuka samochodu dla nas itp i wydaje mi sie, ze to jest slodkie i kochane. a to, ze nie szaleje jak ja widzac rozowa sukieneczke to sie nie dziwiebylabym zaniepokojona gdyby reagowal na to tak samo jak ja
hihihi
wlasnie wlaczylam PCafeScarlett2014, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoa no właśnie jak byłam 2 tygodnie temu u innego lekarza bo mój był niedostępny to miałam już Usg przez brzuch a dziś znowu dopochwowe - lekarz stwierdził że tak dokładniej sprawdzi dziecko więc nie protestowałam.
Ogółem powiem Wam że długo tego mojego lekarza nie było ale teraz będę już chodzić tylko do niego nawt jak nie będzie dawał m zdjęć. Czuje się przy nim bezpiecznie i bardzo mu ufam - naweet odwołałam wizytę u fryzjera bo stwierdził żebym zaczekała jeszcze. A ja dla mało kogo zrezygnowałabym z fryzjera