X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Jeszcze nie, ale w planach mam dwójkę a może nawet i trójkę :) zobaczymy czas pokaże...
    pytam bo dziwi mnie to ze juz masz tyle rzeczy kupionych i porobionych,wg mnie zdecydowanie za wcześnie na lozeczko i inne tego typu rzeczy

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    ale jak byłam prywatnie u innego lekarza to mówił że ciąża młodsza już nic nie rozumiem
    hmm nie wiem co ci powiedzieć prawdopodobnie źle zmierzyła na twoim suwaczu pisze ze ma ok 6 cm wiem ze nie ma co się tym sugerować ale drugie tyle? Sama nie wiem

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko trafić do dobrego lekarza i wcale nie chodzi tu czy na nfz czy prywatnie, tylko o to jakim jest czlowiekiem, jeden Ci wszystko pięknie powie i wychodzisz szczęśliwa a drugi nic się nie odezwie a jak juz zapytasz to z łaską odpowie, albo źle cos zmierzy albo nie zmierzy...oni powinni inaczej się zachowywać bo do jasnej cholery w końcu to my jesteśmy matkami i w dodatku zawsze na wizytach wystraszonymi a Lekarz jest od tego żeby nas uspokoić i objaśnić

źle coś powie, zmierzy a potem my się zamartwiamy i czytamy bzdety, które jeszcze bardziej nas potrafią wystraszyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:58

konwalianka lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja jak idę do lekarza to zawsze wcześniej przeglądam tą stronkę http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html i porównuje z tym co powinno być w danym tygodniu a co lekarzowi wyszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 12:01

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    dostałam kartke z usg z info

półd pjedyńczy żywy

CRL 12,4
    YS 5,1 MM
    NT 1,6 MM
    NB 4,5 MM
    Położenie łozyska na ścianie tylnej trofoblast

Hey 12,4 cm jest nie mozliwe bo odpowiada to ok 16 tyg ciazy. .. dziwne. . Bo na tym etapie wszystkie dzieci rosną jeszcze w tym samym tempie.. . Chyba ze zmierzyła pęcherz ciazowy ??

sylwia85 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    hej

ja już po wizycie i jestem strasznie wściekła !!! wrr...

za dużo to sie nie spodziewałam ale usg miałam dopochwowo i nawet mi monitora nie przekręciła żebym mogła maleństwo zobaczyć i nic nie mówiła poza skrótami i liczbami i kazała się ubrać pytam czy wszystko w porządku i wogule a ona że na tym etapie tak i tyle widze że zdjęcia sie drukują ale mi nie daje to pytam czy dostane zdjecie a ona że nie że będzie w dokumentacji medycznej wrr....
    wściekła jestem strasznie ale nie chciałam sie z babą kłucić bo to ordynatorka porodówki a u nas 1 szpital tylko

Moim skromnym zdaniem powinnaś się wykłócać o dokumenty i więcej informacji. Wiadomo, że dla nich to ,,kolejna kobieta w ciąży" ale dla Cibie to wyjątkowy czas, przede wszystkim powinnaś się cieszyć z każdej wizyty a nie stresować czy i jak się odezwać bo to też wpływa na malucha. Poza tym to też dobry czas na naukę wymagania od lekarzy, bo potem jak się dziecko urodzi to na pewno nie raz będziesz u lekarzy i trzeba będzie się z nimi wykłócać. Więc walcz o swoje bo kiedy jak nie teraz :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crl to pecherzyk chyba, co? Moze miec 12cm na tym etapie. Tak mi sie wydaje

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta reszta skrotow ??? DO podstawowych należą chyba
    BPD (szerokość główki )
    OFD (długość miedzy potylica a czołem )
    HC (obwód główki )
    AC (obwod brzuszka)
    FL (długość kości udowej)

A te skrótu co Tobie podala ???

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Crl to pecherzyk chyba, co? Moze miec 12cm na tym etapie. Tak mi sie wydaje

CRL to długość ciemieniowo _siedzeniowa maluszka
    GS to wielkość pęcherzyka

A YS to wielkość ciałka żółtego ktorego juz nie ma gdy CRL wynosi 12cm bo wtedy juz łożysko odpowiada za rozwój malenstwa

Wiec napewno sie pomyliła w mierzeniu lub opisie

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś lenia leżę a robota czeka :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    nie oczekuj od faceta żeby podniecaly go ciuszki i mowil ze slodkie,mi akurat takie cos się nie podoba,mój juz myśli o jakimś super foteliku,o gadzetach i o bezpieczenstwie i wystarczy, jak wchodzimy razem do sklepów ogląda zabawki a ja ciuszki, pokazuje mi ktore mu się podobaja, mnie to cieszy :)

Tobie moze sie nie podobac ale mnie sie podoba kiedy maz chociaz stara sie probowac interesowac takimi rzeczami urocze jest to . Nie mowilysmy o podniecaniu sie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:22

madziutek 23 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Tobie moze sie nie podobac ale mnie sie podoba kiedy maz chociaz proboje interesowac sie takimi rzeczami urocze jest to . Nie mowilysmy o podniecaniu sie .
    No właśnie jateż nie przypominam sobie zebym cokolwiek mówiła o podniecaniu się ciuszkami chodziło raczej o ogólne zainteresowanie ciążą i maleństwem

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ogladam właśnie program na polsat cafe gdzie kobiety maja lalki i traktują je jak dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:24

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje się po wizycie - wszystko u nas ok. Dziecko na dokładnie 4 cm i wg. Usg jest tylko dzień młosze niż w moim suwaczku. Z tego szczęścia nawet nie poprosiłam lekarza o zdjęcie :)

bella82, kasss, Niunia86, kaczamila, Madziq, Emily83 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dziewczyny ogladam właśnie program na polsat cafe gdzie kobiety maja lalki i traktują je jak dzieci

W takim razie wlacze sobie Pcafe;-) bo nic innego ciekawego nie ma w tv ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:49

• noa8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett super wiesci a mialas dopochwowe usg ?

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett gratulacje :-)
    moj M tez podchodzi do ciazy inaczej, opiekuje sie mna, chce isc na kurs pierwszej pomocy w razie jakby cos sie dzialo, szuka samochodu dla nas itp i wydaje mi sie, ze to jest slodkie i kochane. a to, ze nie szaleje jak ja widzac rozowa sukieneczke to sie nie dziwie ;-) bylabym zaniepokojona gdyby reagowal na to tak samo jak ja :-D hihihi
    wlasnie wlaczylam PCafe :-)

Scarlett2014, Sarah88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa no właśnie jak byłam 2 tygodnie temu u innego lekarza bo mój był niedostępny to miałam już Usg przez brzuch a dziś znowu dopochwowe - lekarz stwierdził że tak dokładniej sprawdzi dziecko więc nie protestowałam.
    Ogółem powiem Wam że długo tego mojego lekarza nie było ale teraz będę już chodzić tylko do niego nawt jak nie będzie dawał m zdjęć. Czuje się przy nim bezpiecznie i bardzo mu ufam - naweet odwołałam wizytę u fryzjera bo stwierdził żebym zaczekała jeszcze. A ja dla mało kogo zrezygnowałabym z fryzjera :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet to super gratulacje ;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet gratuluje :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ