SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Nieco pocieszona Waszymi wpisami na temat wyprawki zaczynam właśnie kolejny dzień w pracy. Niestety ostatni przed połówkowym... piszę niestety bo w pracy czas szybko mi leci i nie myślę o głupotach :/ to chyba kolejny efekt ucisku macicy na mózg - brak radości z weekendu :)

Ale za to mam dużą radość z nowego tygodnia :)

I mam też do Was pytanie: czy Wam lekarze mówili coś o ilości czasu jakie możecie spędzać przed komputerem w pracy?

Miłego dnia tak poza tym :)

p.s. czy któraś z Was pije/piła kawę Mama Coffee? Inka mi już zbrzydła..... a normalnej kawy nie pije codziennie. Muszę mieć coś czym mogę raczyć się czytając Wasze wpisy i pisząc Wam "dzień dobry" :)

madziutek 23, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szkole rodzenia yez jeszcze nie myslalam, chyba jednak jestem wyrodna matka...

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett 4 godziny dziennie....tyle maks.ale sama w pracy spedzam 8

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    O szkole rodzenia yez jeszcze nie myslalam, chyba jednak jestem wyrodna matka...
    Nie jest z ciebie wyroda matka....ja przed 1 sza ciąża nawet nie pomyślałam zeby isc do szkoly rodzenia bo wydawalo mi sie to niepotrzebne.teraz tez mie ide

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 08:15

MartaM lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam probki mama coffee naturalny aromat kawy. W smaku ok, troche bardziej kawowa niz zwykla zbozowka. Nawet chcialam kupic, ale jest i konserwant i rozpuszcza sie calkowicie (co tak jak w przypadku kawy rozpuszczalnej jest dla mnie podejrzane), dodatkowe witaminy ma syntetyczne, czyli ich przyswajalnosc jest ponizej 5%. Zostalam przy anatolu bo tam w skladzie tylko zyto i cykoria. No i brak ograniczen w ilosci spozycia.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije Inkę ale może w takim razie kupie właśnie jeszcze Anatol dla urozmaicenia. Dzięki :)

Anastacia mój lekarz prowadzący nic mi nie mówił o ograniczeniu ilości pracy przed komputerem. Dopiero na badaniach okresowych lekarka widząc mój brzuch powiedziała, że nie powinnam pracować więcej niż 6h przed komputerem stąd moje pytanie. Dopytam też o to mojego prowadzącego. Ja w pracy też spędzam 8 h (przynajmniej od kiedy wiem o ciąży:) ) z czego większość przed komputerem choć trochę też chodzę po biurze i chyba dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z wami w nowym tyg :)

Nie śpię od 7 bo mój mąż wrócił do domu z pracy narobił hałasu obudził mnie i poszedł spać chrapiac jak słoń masakra

kasss, bella82, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja też jeszcze nic nie mam po polowkowym zaczniemy zakupy wózek i łóżeczko kupimy w styczniu po ci ma stac i się kurzyc a tak w ogóle miałam wczoraj mojemu mężowi pokazać ta listę potrzebnych rzeczy bo on nie zdaje sobie sprawy ze tego trochę jest;-)
    Scarlet ja też pije mama coffe ale od czasu do czasu nie ciągnie mnie do kawy
    Justyska witaj w nowym tygodniu a hrapania współczuje mój też strasznie hrapie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet mowi o tym Rozporządzenie Rady Ministrów z 10 września 1996 r. w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet (Dz.U. nr 114, poz. 545 z późn. zm.).

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Scarlet mowi o tym Rozporządzenie Rady Ministrów z 10 września 1996 r. w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet (Dz.U. nr 114, poz. 545 z późn. zm.).

No tak ale mi nie chodzi o to co mówią przepisy, albo jakie mam prawda. Bardziej interesuje mnie to na ile faktycznie taka moja praca i jej ilość na wpływ na Juniora. Stąd bardziej interesuje mnie opinia lekarzy niż przepisy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. witam się w brzydki dzień z Bielska.
    wczoraj znalazłam fajne filmiki na yt na temat zakupu wózka, łóżeczka i fotelika. wydaje mi się że są fajne i potrzebne rady dla "nowych" mam ale doświadczone może też skorzystają:) posyłam linki:

foteliki samochodowe
    https://www.youtube.com/watch?v=VDxiuohsMg8

wózki:
    https://www.youtube.com/watch?v=SyEj9r7WPb4

łóżeczko:
    https://www.youtube.com/watch?v=wbIQk-gzr2U

jeszcze są linki do tematu laktacji i szkół rodzenia. pozdrawiam

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    ja dostałam od przyjaciółki właśnie mama coffee ale..nie podeszła mi.Ja codziennie pije kawe z jednej łyżki rozpuszczalnej kawy plus 1 lyzka cappuccino.Wcześniej pilam fusiare z 4 lyzeczek a później jeszcze rozpuszczalna z dwóch wiec ciężko mi sie było przestawić.Na początku ciągle spalam:-) miłego dnia zabieram sie za robienie ryby po grecku ;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień się zapowiada ciekawie. Jedna z Was doradzała, bym dzisiaj odpoczęła, po wczorajszej kłótni. Niestety nie da rady. Adwokatka (udało mi się postawić na swoim :) ) jest boska. Nie będę wchodzić w szczegóły, ale w połowie udało się dopiąć Naszego :) A teraz muszę zabrać się za sprzątanie generalne mieszkania, bo synek mojego A. dziś będzie. Hihihi co weekend i na cały weekend. Ale "krowie" dopiekła sędzina :D

SunSun, konwalianka, gosiaczek31, Anastacia33 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kawki. Piję max dwie dziennie. Chyba się uzależniłam. Ale na cały dzień jeszcze piję średnio 3 litry wody, kefir duży, mleko smakowe. Czasami jakiś serek pod rękę wpadnie. Wydaje mi się że to wystarczy by zrekompensować nadmiar jednej kawy :)

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham i chyba już zawsze będę kochała kawę :) ale przed ciążą piłam jej naprawdę sporo i o w różnych postaciach więc staram się teraz ograniczać :) Nadal oczywiście pije normalną kawę.... ale wolę wypić co jakiś czas dobrą, mocniejszą kawę z ekspresu niż 2 kawy rozpuszczalne które dużo szczęścia i tak mi nie dadzą :)

Kasha cieszę się, że wszystko idzie po Twojej myśli :)

SunSun to chyba Ty szukałaś przepisów na ciasto dla teściów, tak? zrobiłaś? jak wyszło?

My zostajemy z mężem na weekend u siebie więc też planuje coś upiec :) waham się między jakimś dobrym sernikiem a tym http://www.mojewypieki.com/post/torcik-czekoladowy-z-owocami-lata tylko tu boje się czy dostane wszystkie potrzebne owoce :) a jeśli sernik to nie wiedeński bo jego robię dość często tylko muszę wymyślić coś innego. Może taki z polewą krówkową... Wczoraj musiałam zjeść kupnego eklerka, żeby zaspokoić potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego więc w weekend chyba postawię na coś domowego :)

SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sernik wiedeński:-) wyszło super.Tylko na górę zrobiłam takie serce z czekolady i miałam wrażenie ze trochę przedobrzylam i było za słodko.Wszyscy sie zachwycali a teściowa miała ' tylko szarlotke' wiec plan sie powiódł :-P wiec dzięki Scarlet
    W tygodniu zrobiłam jeszcze sernik czekoladowo nutellowy.Dla mnie meeeega za słodki i nie jadlam ale mężowi smakowalo.Teraz planuje jakieś cacko dla męża na rocznicę stworzyć tylko ze jego ulubionym ciastem jest...kopiec kreta :-)

gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże...JAKBYM ZJADLA EKLERA!!!!!!!!!!!!

Scarlett2014, czekaja lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja bym chciała, żeby ulubionym ciastem mojego męża był kopiec kreta :) ale nie! mój mąż oczekuje wypieków na poziomie ekskluzywnej cukierni z drugim stopniem zaawansowania :) głodomór jeden :)

SunSun cieszę się, że ciasto wyszło :) kocham sernik wiedeński ale dość często go robię więc szukam innej inspiracji :)

SunSun, czekaja lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet mam świetny przepis na ciasto. Wygląda prawie jak tort. jest bosko lekki i delikatny. Co do słodkości możesz sama ustalić. Czekoladowy spód (można podzielić na 2) , śmietankowy krem z posypką czekoladową.

czekaja lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś chyba zrobię to: http://gotujzkasia.pl/2014/02/sernik-z-polewa-kajmakowa-i-prazonymi-migdalami/ (o ile nie dostanę potrzebnych owoców na torcik czekoladowy)

czekaja lubi tę wiadomość

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ