X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Nieco pocieszona Waszymi wpisami na temat wyprawki zaczynam właśnie kolejny dzień w pracy. Niestety ostatni przed połówkowym... piszę niestety bo w pracy czas szybko mi leci i nie myślę o głupotach :/ to chyba kolejny efekt ucisku macicy na mózg - brak radości z weekendu :)

Ale za to mam dużą radość z nowego tygodnia :)

I mam też do Was pytanie: czy Wam lekarze mówili coś o ilości czasu jakie możecie spędzać przed komputerem w pracy?

Miłego dnia tak poza tym :)

p.s. czy któraś z Was pije/piła kawę Mama Coffee? Inka mi już zbrzydła..... a normalnej kawy nie pije codziennie. Muszę mieć coś czym mogę raczyć się czytając Wasze wpisy i pisząc Wam "dzień dobry" :)

madziutek 23, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szkole rodzenia yez jeszcze nie myslalam, chyba jednak jestem wyrodna matka...

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett 4 godziny dziennie....tyle maks.ale sama w pracy spedzam 8

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    O szkole rodzenia yez jeszcze nie myslalam, chyba jednak jestem wyrodna matka...
    Nie jest z ciebie wyroda matka....ja przed 1 sza ciąża nawet nie pomyślałam zeby isc do szkoly rodzenia bo wydawalo mi sie to niepotrzebne.teraz tez mie ide

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 08:15

MartaM lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam probki mama coffee naturalny aromat kawy. W smaku ok, troche bardziej kawowa niz zwykla zbozowka. Nawet chcialam kupic, ale jest i konserwant i rozpuszcza sie calkowicie (co tak jak w przypadku kawy rozpuszczalnej jest dla mnie podejrzane), dodatkowe witaminy ma syntetyczne, czyli ich przyswajalnosc jest ponizej 5%. Zostalam przy anatolu bo tam w skladzie tylko zyto i cykoria. No i brak ograniczen w ilosci spozycia.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije Inkę ale może w takim razie kupie właśnie jeszcze Anatol dla urozmaicenia. Dzięki :)

Anastacia mój lekarz prowadzący nic mi nie mówił o ograniczeniu ilości pracy przed komputerem. Dopiero na badaniach okresowych lekarka widząc mój brzuch powiedziała, że nie powinnam pracować więcej niż 6h przed komputerem stąd moje pytanie. Dopytam też o to mojego prowadzącego. Ja w pracy też spędzam 8 h (przynajmniej od kiedy wiem o ciąży:) ) z czego większość przed komputerem choć trochę też chodzę po biurze i chyba dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z wami w nowym tyg :)

Nie śpię od 7 bo mój mąż wrócił do domu z pracy narobił hałasu obudził mnie i poszedł spać chrapiac jak słoń masakra

kasss, bella82, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja też jeszcze nic nie mam po polowkowym zaczniemy zakupy wózek i łóżeczko kupimy w styczniu po ci ma stac i się kurzyc a tak w ogóle miałam wczoraj mojemu mężowi pokazać ta listę potrzebnych rzeczy bo on nie zdaje sobie sprawy ze tego trochę jest;-)
    Scarlet ja też pije mama coffe ale od czasu do czasu nie ciągnie mnie do kawy
    Justyska witaj w nowym tygodniu a hrapania współczuje mój też strasznie hrapie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet mowi o tym Rozporządzenie Rady Ministrów z 10 września 1996 r. w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet (Dz.U. nr 114, poz. 545 z późn. zm.).

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Scarlet mowi o tym Rozporządzenie Rady Ministrów z 10 września 1996 r. w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet (Dz.U. nr 114, poz. 545 z późn. zm.).

No tak ale mi nie chodzi o to co mówią przepisy, albo jakie mam prawda. Bardziej interesuje mnie to na ile faktycznie taka moja praca i jej ilość na wpływ na Juniora. Stąd bardziej interesuje mnie opinia lekarzy niż przepisy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. witam się w brzydki dzień z Bielska.
    wczoraj znalazłam fajne filmiki na yt na temat zakupu wózka, łóżeczka i fotelika. wydaje mi się że są fajne i potrzebne rady dla "nowych" mam ale doświadczone może też skorzystają:) posyłam linki:

foteliki samochodowe
    https://www.youtube.com/watch?v=VDxiuohsMg8

wózki:
    https://www.youtube.com/watch?v=SyEj9r7WPb4

łóżeczko:
    https://www.youtube.com/watch?v=wbIQk-gzr2U

jeszcze są linki do tematu laktacji i szkół rodzenia. pozdrawiam

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    ja dostałam od przyjaciółki właśnie mama coffee ale..nie podeszła mi.Ja codziennie pije kawe z jednej łyżki rozpuszczalnej kawy plus 1 lyzka cappuccino.Wcześniej pilam fusiare z 4 lyzeczek a później jeszcze rozpuszczalna z dwóch wiec ciężko mi sie było przestawić.Na początku ciągle spalam:-) miłego dnia zabieram sie za robienie ryby po grecku ;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień się zapowiada ciekawie. Jedna z Was doradzała, bym dzisiaj odpoczęła, po wczorajszej kłótni. Niestety nie da rady. Adwokatka (udało mi się postawić na swoim :) ) jest boska. Nie będę wchodzić w szczegóły, ale w połowie udało się dopiąć Naszego :) A teraz muszę zabrać się za sprzątanie generalne mieszkania, bo synek mojego A. dziś będzie. Hihihi co weekend i na cały weekend. Ale "krowie" dopiekła sędzina :D

SunSun, konwalianka, gosiaczek31, Anastacia33 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kawki. Piję max dwie dziennie. Chyba się uzależniłam. Ale na cały dzień jeszcze piję średnio 3 litry wody, kefir duży, mleko smakowe. Czasami jakiś serek pod rękę wpadnie. Wydaje mi się że to wystarczy by zrekompensować nadmiar jednej kawy :)

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham i chyba już zawsze będę kochała kawę :) ale przed ciążą piłam jej naprawdę sporo i o w różnych postaciach więc staram się teraz ograniczać :) Nadal oczywiście pije normalną kawę.... ale wolę wypić co jakiś czas dobrą, mocniejszą kawę z ekspresu niż 2 kawy rozpuszczalne które dużo szczęścia i tak mi nie dadzą :)

Kasha cieszę się, że wszystko idzie po Twojej myśli :)

SunSun to chyba Ty szukałaś przepisów na ciasto dla teściów, tak? zrobiłaś? jak wyszło?

My zostajemy z mężem na weekend u siebie więc też planuje coś upiec :) waham się między jakimś dobrym sernikiem a tym http://www.mojewypieki.com/post/torcik-czekoladowy-z-owocami-lata tylko tu boje się czy dostane wszystkie potrzebne owoce :) a jeśli sernik to nie wiedeński bo jego robię dość często tylko muszę wymyślić coś innego. Może taki z polewą krówkową... Wczoraj musiałam zjeść kupnego eklerka, żeby zaspokoić potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego więc w weekend chyba postawię na coś domowego :)

SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sernik wiedeński:-) wyszło super.Tylko na górę zrobiłam takie serce z czekolady i miałam wrażenie ze trochę przedobrzylam i było za słodko.Wszyscy sie zachwycali a teściowa miała ' tylko szarlotke' wiec plan sie powiódł :-P wiec dzięki Scarlet
    W tygodniu zrobiłam jeszcze sernik czekoladowo nutellowy.Dla mnie meeeega za słodki i nie jadlam ale mężowi smakowalo.Teraz planuje jakieś cacko dla męża na rocznicę stworzyć tylko ze jego ulubionym ciastem jest...kopiec kreta :-)

gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże...JAKBYM ZJADLA EKLERA!!!!!!!!!!!!

Scarlett2014, czekaja lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja bym chciała, żeby ulubionym ciastem mojego męża był kopiec kreta :) ale nie! mój mąż oczekuje wypieków na poziomie ekskluzywnej cukierni z drugim stopniem zaawansowania :) głodomór jeden :)

SunSun cieszę się, że ciasto wyszło :) kocham sernik wiedeński ale dość często go robię więc szukam innej inspiracji :)

SunSun, czekaja lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet mam świetny przepis na ciasto. Wygląda prawie jak tort. jest bosko lekki i delikatny. Co do słodkości możesz sama ustalić. Czekoladowy spód (można podzielić na 2) , śmietankowy krem z posypką czekoladową.

czekaja lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś chyba zrobię to: http://gotujzkasia.pl/2014/02/sernik-z-polewa-kajmakowa-i-prazonymi-migdalami/ (o ile nie dostanę potrzebnych owoców na torcik czekoladowy)

czekaja lubi tę wiadomość

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ