X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek super gratuluję pokazuj małego :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mam tylko filmik... ale moja siostra umie z fimiku zdjecie zrobic... jade do niej wieczorem wiec albo wieczor wstawie albo jutro ;) zalezy o ktorej do domu wroce.. ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek super gratuluje;)
    MamaAdasia to trzymam kciuki za druga Julcie;)mam zdjecia ale za duzo nie widac mala strasznie sie wierciła byliśmy wczesniej w ikei i maz kupil mi cole zamiast wody bo zle uslyszal i wypilam dwa lyki pewnie przez to Caly czas otwierala buzke gin nam nawet dziurki w nosie pokazywal niesamowite uczucie i ja nie mialam 3d

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    czescs dziewczyny nadrobilam wczorajsze wpisy.. sliczne ciuszki i brzuszki ;*
    do reszt sie nie odniose bo juz zapomnialam ;)

myslami caly czas jestem na wizycie i widze przed oczami ta sliczna buzke mojego synka ;) na 4d mamy filmik.. najpierw sie usmiecha, potem mu minka smutnieje a na koniec wystawia nam jezyczek ;) jakby sie obrazil ze go podgladamy ;D dla mnie jest prze, prze, prze sliczny i kocham go nad zycie !!! ;*

wazy 451g (dokladnie tyle co malenstwo Scarlett? ) ;) serduszko i budowa ogolnke prawidlowa i nic nie wzbudza podejrzen ;)

cudo ;*

ogolnie wizyta trwala 45 min i jestem bardzo zadowolona ;)
    mój tyle waży :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    mój tyle waży :P

juz poprawie posta;) pardon ;* ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowilam wlasnie kocyk juz nie moge sie doczekac az przyjdzie;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam ochotę zamówić juz ten kocyk i 2 rożki ale musze się powstrzymać jeszcze a tak mi ciężko :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a czemu? nie musisz zamawiac rozowego ja wzielam zielony moze byc dla chlopca i dla dziewczynki

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam do domu :)

Madziutek cudowna wiadomość - gratulacje! :)

MamaAdasia gratulację nowego tygodnia, nowego miesiąca i pięknego brzuszka :)

Niunia plan żeby odłożyć słodycze mam, ale co z tego wyjdzie zobaczymy :) Właśnie zjadłam obiad i paczkę chipsów - pierwszą w tej ciąży :/ ale nie wiem czy chipsy są lepsze od czekolady :)

Kass ja właśnie dlatego lubię mojego lekarza bo on niby się śmieje, niby opowiada dowcipy a czasami mam wrażenie, że wręcz podśmiewuje się z moich napadów paniki ale poza tym do swojej pracy podchodzi niezwykle solidnie. Na każdej wizycie badania mnie na fotelu, a potem robi mi najpierw USG przez dopochwowe a potem przez brzuch. I na każde moje pytanie odpowiada. Więc jestem nim zachwycona - moje i jego panika jednocześnie to byłoby za dużo.

A Kass Ty kiedyś martwiłaś się hemoglobiną. Dziś właśnie lekarz tłumaczył mi, że norma w ciąży jest do 11 ale laboratoria często do ciężarnych stosują klasyczne normy i dlatego mimo, że wszystko jest ok to a wynikach wygląda jakby było źle.

A no i mam zrobić glukozę dopiero w 25 tygodniu, do tego mocz + toksoplazmozę.

Idę zamówić kocyk - chyba niebieski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 16:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś wam napisze o moim mężu heh bo wczoraj do niego mowie ze nie czuje się jak w ciąży bo on tylko zrób mi to jeść przynieś tamto itd a ja ze on mógłby kolo mnie poskakać. Dzisiaj on moja siostre zawozil 25 km od naszego miasteczka na autobus na studia o 5 rano i mnie obudził po jego wyjściu zasnęłam ale jak wrócił to znów mnie obudził bo o 6 rano przyniósł mu śniadanie do łóżka. Ja zaczęłam się śmiać bo mowie to śniadanie trochę za wcześnie a on ze przeciez chcialas masakra faceci

Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Madziutek cieszę się że połówkowe wyszło ok:) trzymam mocno kciuki za resztę wizyt. ja również czekam do 19.30, wejdę do gabinetu z kartką zapisaną pytaniami:)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:) nie jestem w stanie Was nadrobic. mam nadzieje że wszystko ok:)

buziaki

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nie chce zamawiać bo sama sobie obiecałam ze wytrzymam do połowkowego a do tego czasu jeszcze 20 dni dam rade :) jak wrócę 13 z wizyty to odrazu zamówię wszystko z tych stron co mam odłożone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej wielkości kocyk zamówiłyście? Ten za 45 zł?

Justyska ja też czekałam do połówkowego więc rozumiem Cię doskonale :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    zamowilam wlasnie kocyk juz nie moge sie doczekac az przyjdzie;)
    na jakiej aukcji i jaki rozmiar? bo ja jeszcze nie zamowilam ale chce niebieski w malpki :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wiem że wiele z Was ma problem z tarczycą. Możecie mi pomóc?
    Otóż w 11tyg TSH wyniosło 1,813. Miesiąc temu 4,7 . Ale ginekolog powiedział że w ciąży może skakać więc nic z tym nie robiłam. Dzisiaj dostałam wynik TSH i znowu jest 4,7 oraz FT3 i FT4 w normie. Moja mama ( która zresztą ma HASHIMOTO) pracuje w szpitalu więc rozmawiała z endokrynologiem i powiedział że jest to niedoczynność i natychmiast do leczenia, to samo powiedziała ginekolog,że najpierw wynik może być dobry a później zmienić się na zły. Wziełam dziś pierwszą dawkę euthyroxu i czekam na wyniki przeciwciał na Hashimoto.
    Boję sie strasznie, czy to ma wpływ na dziecko..? Naczytałam się już w internecie o skutkach i aż mi się płakać chce. Nigdy nie brałam tego leku, jeśli mam tą chorobe od początku to jak ona wpłyneła na malutką...

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny jakiej wielkości kocyk zamówiłyście? Ten za 45 zł?

Justyska ja też czekałam do połówkowego więc rozumiem Cię doskonale :)
    ja sie zastanawiam nad 100x135

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2hpu548.jpg

obiecane ale niezbyt wyraźne :)

SunSun, kasss, jasmin, gosiaczek31, bella82, MamaAdasia, Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja chyba ten pośredni czyli 75x100cm. I chyba błękit i turkus - dla mnie niebieski to kolor uniwersalny więc jeśli kiedyś będziemy jeszcze mieć córkę to też wykorzystam :)

Na tarczycy sie nie znam więc nie pomogę.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska no wlasnie tacy sa faceci aż brakuje odpowiedniego slowa aby ich określić. Nigdy nas kobiet nie zrozumieja

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ