X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek super gratuluję pokazuj małego :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mam tylko filmik... ale moja siostra umie z fimiku zdjecie zrobic... jade do niej wieczorem wiec albo wieczor wstawie albo jutro ;) zalezy o ktorej do domu wroce.. ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek super gratuluje;)
    MamaAdasia to trzymam kciuki za druga Julcie;)mam zdjecia ale za duzo nie widac mala strasznie sie wierciła byliśmy wczesniej w ikei i maz kupil mi cole zamiast wody bo zle uslyszal i wypilam dwa lyki pewnie przez to Caly czas otwierala buzke gin nam nawet dziurki w nosie pokazywal niesamowite uczucie i ja nie mialam 3d

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    czescs dziewczyny nadrobilam wczorajsze wpisy.. sliczne ciuszki i brzuszki ;*
    do reszt sie nie odniose bo juz zapomnialam ;)

myslami caly czas jestem na wizycie i widze przed oczami ta sliczna buzke mojego synka ;) na 4d mamy filmik.. najpierw sie usmiecha, potem mu minka smutnieje a na koniec wystawia nam jezyczek ;) jakby sie obrazil ze go podgladamy ;D dla mnie jest prze, prze, prze sliczny i kocham go nad zycie !!! ;*

wazy 451g (dokladnie tyle co malenstwo Scarlett? ) ;) serduszko i budowa ogolnke prawidlowa i nic nie wzbudza podejrzen ;)

cudo ;*

ogolnie wizyta trwala 45 min i jestem bardzo zadowolona ;)
    mój tyle waży :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    mój tyle waży :P

juz poprawie posta;) pardon ;* ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowilam wlasnie kocyk juz nie moge sie doczekac az przyjdzie;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam ochotę zamówić juz ten kocyk i 2 rożki ale musze się powstrzymać jeszcze a tak mi ciężko :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a czemu? nie musisz zamawiac rozowego ja wzielam zielony moze byc dla chlopca i dla dziewczynki

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam do domu :)

Madziutek cudowna wiadomość - gratulacje! :)

MamaAdasia gratulację nowego tygodnia, nowego miesiąca i pięknego brzuszka :)

Niunia plan żeby odłożyć słodycze mam, ale co z tego wyjdzie zobaczymy :) Właśnie zjadłam obiad i paczkę chipsów - pierwszą w tej ciąży :/ ale nie wiem czy chipsy są lepsze od czekolady :)

Kass ja właśnie dlatego lubię mojego lekarza bo on niby się śmieje, niby opowiada dowcipy a czasami mam wrażenie, że wręcz podśmiewuje się z moich napadów paniki ale poza tym do swojej pracy podchodzi niezwykle solidnie. Na każdej wizycie badania mnie na fotelu, a potem robi mi najpierw USG przez dopochwowe a potem przez brzuch. I na każde moje pytanie odpowiada. Więc jestem nim zachwycona - moje i jego panika jednocześnie to byłoby za dużo.

A Kass Ty kiedyś martwiłaś się hemoglobiną. Dziś właśnie lekarz tłumaczył mi, że norma w ciąży jest do 11 ale laboratoria często do ciężarnych stosują klasyczne normy i dlatego mimo, że wszystko jest ok to a wynikach wygląda jakby było źle.

A no i mam zrobić glukozę dopiero w 25 tygodniu, do tego mocz + toksoplazmozę.

Idę zamówić kocyk - chyba niebieski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 16:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś wam napisze o moim mężu heh bo wczoraj do niego mowie ze nie czuje się jak w ciąży bo on tylko zrób mi to jeść przynieś tamto itd a ja ze on mógłby kolo mnie poskakać. Dzisiaj on moja siostre zawozil 25 km od naszego miasteczka na autobus na studia o 5 rano i mnie obudził po jego wyjściu zasnęłam ale jak wrócił to znów mnie obudził bo o 6 rano przyniósł mu śniadanie do łóżka. Ja zaczęłam się śmiać bo mowie to śniadanie trochę za wcześnie a on ze przeciez chcialas masakra faceci

Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Madziutek cieszę się że połówkowe wyszło ok:) trzymam mocno kciuki za resztę wizyt. ja również czekam do 19.30, wejdę do gabinetu z kartką zapisaną pytaniami:)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:) nie jestem w stanie Was nadrobic. mam nadzieje że wszystko ok:)

buziaki

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nie chce zamawiać bo sama sobie obiecałam ze wytrzymam do połowkowego a do tego czasu jeszcze 20 dni dam rade :) jak wrócę 13 z wizyty to odrazu zamówię wszystko z tych stron co mam odłożone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej wielkości kocyk zamówiłyście? Ten za 45 zł?

Justyska ja też czekałam do połówkowego więc rozumiem Cię doskonale :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    zamowilam wlasnie kocyk juz nie moge sie doczekac az przyjdzie;)
    na jakiej aukcji i jaki rozmiar? bo ja jeszcze nie zamowilam ale chce niebieski w malpki :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wiem że wiele z Was ma problem z tarczycą. Możecie mi pomóc?
    Otóż w 11tyg TSH wyniosło 1,813. Miesiąc temu 4,7 . Ale ginekolog powiedział że w ciąży może skakać więc nic z tym nie robiłam. Dzisiaj dostałam wynik TSH i znowu jest 4,7 oraz FT3 i FT4 w normie. Moja mama ( która zresztą ma HASHIMOTO) pracuje w szpitalu więc rozmawiała z endokrynologiem i powiedział że jest to niedoczynność i natychmiast do leczenia, to samo powiedziała ginekolog,że najpierw wynik może być dobry a później zmienić się na zły. Wziełam dziś pierwszą dawkę euthyroxu i czekam na wyniki przeciwciał na Hashimoto.
    Boję sie strasznie, czy to ma wpływ na dziecko..? Naczytałam się już w internecie o skutkach i aż mi się płakać chce. Nigdy nie brałam tego leku, jeśli mam tą chorobe od początku to jak ona wpłyneła na malutką...

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny jakiej wielkości kocyk zamówiłyście? Ten za 45 zł?

Justyska ja też czekałam do połówkowego więc rozumiem Cię doskonale :)
    ja sie zastanawiam nad 100x135

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2hpu548.jpg

obiecane ale niezbyt wyraźne :)

SunSun, kasss, jasmin, gosiaczek31, bella82, MamaAdasia, Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja chyba ten pośredni czyli 75x100cm. I chyba błękit i turkus - dla mnie niebieski to kolor uniwersalny więc jeśli kiedyś będziemy jeszcze mieć córkę to też wykorzystam :)

Na tarczycy sie nie znam więc nie pomogę.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska no wlasnie tacy sa faceci aż brakuje odpowiedniego slowa aby ich określić. Nigdy nas kobiet nie zrozumieja

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ