X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanudze się tutaj masakra wszystkie na sali juz śpią a mój mąż jedzie dopiero z rzeczami dla mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska jutro na pewno wyjdziesz a dziś jakoś przetrwasz.

SunSun widzę że preferujemy podobny kolor paznokci :)

Takie odwazniki w brzuchu też czasmi czuje :/ tylko nie umiałam tego opisać. Ale słowo odważniki pasuje. Mi pomaga nawet nie nospa a magnez. Lekarz kazał brać mi profilaktycznie nie jedną a dwie tabletki wieczorem.

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska, nie denerwuj sie, jestesvw szpitalu a tam.zawsze bezpieczniej. Pewnie podali ci nospe w zastrzyku. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i zeby Was wypusili szybko. Lezenie na patologii jest przygnebiajace.
    Noa gratuluje synka!
    Pocahonas tobie rowniez gratki za udana wizyte i za synusiow:-) ladnie rosna:-)

Z tymi wizytami poloznej to roznie jest. Zalezy od poloznej, czy jej sie chce i tyle. Maja placone nie za jedna a za 6. Wiec zalezy od ich uczciwosci. Ja sobie radzilam super, dziecku niczego nie brakowalo, warunki powyzej normy, a i tak przychodzila. Ale byla naprawde super. Sama z siebie pytala co mnie interesuje, ogladala Mala czy nie postepuje zoltaczka, czy przybiera, czy nie ma wysypek. Mowila mi duzo o szczepieniach i karmieniu pozniejszym dziecka. Radzila co przy kolce robic. Przykladala sie do pracy naprawde. Sama uznalabym ze te wizyty w takiej ilosci sa nie potrzebne ale fajnie ze dziewczyna powaznie do tego podchodzi. Wiec dziewczyny wszystko zalezy od tego na kgo traficie i czego bedziecie oczekiwaly od poloznej.

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, ewa, kasha ladne brzuszki:-) okragle, zgrabne i ciazowe:-)
    A wracajac do tych boli brzucha ja tez czasem mam taki odwaznik w brzuchu, ja zawsze mialam wrazenie jakby mi ktos kamien wlozyl. Zdarza sie, nospa zwykle pomagala i polozenie sie na jakis czas. Mam nadzieje ze to nie okaze sie nic powazniejszego Justyska i jutro bedziesz w domu.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka trzymaj się. Wszystko na pewno dobrze się skończy. Trzymam kciuki.
    Prawdę mówiąc też mam często taki ciężki, napięty brzuch ale mi się zawsze wydawało, że brzuch ciążowy właśnie taki ma byc. Nie wiem czemu. Może dlatego, że wyglądają na takie twarde, napięte. A że nic mnie nie boli i non stop czuję ruchy malucha to mnie to nie niepokoiło.

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    zanudze się tutaj masakra wszystkie na sali juz śpią a mój mąż jedzie dopiero z rzeczami dla mnie
    Justyska dasz rade wytrzymaj ta noc rano pewnie cię wypuszcza pomyśl o Hani teraz juz wiesz ze na 100% jest dziewczynka;-) trzymaj sie;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam do domu i odrazu zamawiam kocyk i rożki bo już wiem dla kogo :) skoro 2 lekarzy tak mówi to tak jest. mój maż mi kupił całą paczkę chusteczek 100 sztuk bo jak wychodził po rzeczy moje to płakałam heh ale już się uspokoiłam to się nie przyda

gosiaczek31, kasss, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego brzucha to chyba trochę spanikowalam w sumie dzwoniłam do mojego gin i mówił żebym wzięła 2 nospy albo pojechała do szpitala wybrałam szpital bo myślałam że mnie nie przyjmą tylko coś zaradza bez przyjmowania ale teraz się wyleze bez tv i bez niczego masakra

• jasmin Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka trzymam kciuki :)

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wsparcie :)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    co do tego brzucha to chyba trochę spanikowalam w sumie dzwoniłam do mojego gin i mówił żebym wzięła 2 nospy albo pojechała do szpitala wybrałam szpital bo myślałam że mnie nie przyjmą tylko coś zaradza bez przyjmowania ale teraz się wyleze bez tv i bez niczego masakra

Dobrze, że pojechałaś, przynajmniej będziesz spokojna. Gdybyś więła nospę to pewnie byś się zamartwiała czy dobrze zrobiłaś i pewnie jeszcze spać nie mogla.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze dobrze justyska ze pojechalas. Przynajmniej wiesz ze z Malutka wszystko dobrze po usg. Lepiej zaufac intuicji jak cos sie dzieje niz pozniej zalowac ze sie nie zrobilo czegos zeby pomoc dziecku. Trzeba dmuchac na zimne.

Kasss pytalas o laktator, ja tez mam avent. Koszty sa ale sa warte tego. Chyba jedna z najlepszych firm. Warto wtedy tez butelki miec aventu bo wszystkie akcesoria pasuja do siebie i sciaga sie bezposrednio do butelek i pojemniczkow do mrozenia. Wiadomo ze nie kazdej dziewczynie sie przydaje... Wiec warto sie wstrzymac z zakupem. Mi osobiscie sie przydal, dzieki temu nie mialam zastoju pokarmu i zapalen a to straszny bol. Mialam bardzo duzo pokarmu na poczatku i Ola nie byla w stanie tego spic z obu piersi np wieczorem bo szybko zasypiala przy opijaniu jednego. Wiec jak tylko czulam ze ktoras z piersi jest obrzmiala i zaczyna pobolewac to wyciagalam laktator. I mrozilam na czarna godzine. Takze dla mnie nieoceniony.
    Tylko ja mialam taki zwykly reczny ale jak dla mnie wystarczal. Elektryczny napewno beszie szybciej sciagal i latwiej jest.
    Dobre sa tez chyba z tomme tippee Ale ceny chyba podobne. TT mozna dostac w necie ponizej 300 zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 23:19

• Kasha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma podesłała mi link z ciuszkami. Są naprawdę ładne, zabawne i nie drogie. Może coś upatrzycie?

http://kids.showroom.pl/niemowlaki

Justyska, to masz fajne hallowen :p
    Najwazniejsze że wszystko jest dobrze.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha niektóre z tych rzeczy są piękne! :)

A tak w ogóle to dzień dobry i udanego dnia dla wszystkich. My z mężem mimo soboty i Święta obudziliśmy się o świcie i w konsekwencji jeszcze w szlafroku dokończyłam ciasto... mój mąż nawet zjadł już dwa kawałki :)

W ciągu dnia zrobię jeszcze sałatkę. Nie mamy dziś do odwiedzenia dużej ilości grobów bo w moje rodzinne strony pojechaliśmy tydzień temu. Zapowiada się więc nam bardzo spokojny dzień zakonczony spotkaniem u znajomych.

Justyska daj znać jak będziesz już w domu.

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    zostawili mnie w szpitalu na obserwacji miałam już usg u wszystko jest dobrze ale mam zostać albo do jutra albo do niedzieli

odpoczywaj tam kochana, fajnie, że nic złego się nie doszukali, wracaj szybko do domku:) zdrowa i uspokojona.

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja tez juz wstałam a maz jak ma wolne to spać nie może i na cmentarz pojechał w nocy bardzo zle się czułam raz było mi bardzo zimno a za godz oblana potem się budzilam ale dziś juz znacznie lepiej;-)
    Miłego weekendu msmuski;-)
    Justyska daj znać jak się czujesz?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piekłam milki waya:)

pisałyście o trudnościach, ja też ostatnio szybko się męczę, ciężko mi się przekręcić z boku na bok

na usg po kilku minutach leżenia na boku zaczęłam mdleć/odpływać, głupie uczucie, lekarz musiał badać maluchy jak leżałam na boku. Później znów spróbowałam poleżeć na plecach, ale zaraz powiedział, żebym się znów przekręciła na bok, bo zaczynam blednąć.

lubię oglądać wasze zdjęcia, więc sama wstawię siusiaka z usg po niedzieli jakoś, na tym zdjęciu nie ma wątpliwości, same zobaczycie:)hehe:)

zazdroszczę udanych zakupów:) cudne macie już rzeczy, my zajęci remontem niestety, ale niedługo postaram się was dogonić w zakupach:)

Miłego dnia 1 listopada. Ciepło się ubrać mamusie i się nie zarazić, bo dzisiaj tyle ludzi wszędzie a z nimi bakterie i wirusy przeróżne.

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuje się dobrze mała w brzuchu szaleje jak niewiem co od 5 rano mogłaby trochę się uspokoić niewiem czy mnie tak po jednej dobie wypuszcza

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nawet nie próbuje Was nadrobić...
    Gratuluję pięknych brzuszków, udanych wizyt i nowych dzidziusiow na forum ;)
    Justyska mam nadzieje ze wszystko Dobrze.

Spokojnego weekendu życzę choć to smutny czas...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co to znaczy:
    "O [stopni?] dojrzałości pępowiny 3-naczyniowej"

relgj44jmw4925t7.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ