Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa znowu nie śpię. Żeby było zabawnej jedyna noc w ostatnim czasie którą normalnie przespałam to noc sylwestrowa tzn. jak położyłam się po 24tej tak spałam do rana.
Dorka świetnie wyglądasz. Naprawdę! A jak będzie klub "jak wrócić do wagi z przed ciąży to się chętnie zapisze". Ostatnio ważyłam się przed świętami. Teraz unikam tematu. Dużo wolnego nie sprzyja racjonalnemu odżywianiu.
A i jeszcze Junior mniej się rusza i muszę przekupywać go czekoladą... nie wiem czy się jakoś nie odwrócił i z tego to wynika. Mam wrażenie że się rozpycha ale jakoś niżej. Cóż 7mego dowiem się więcej.
Dziś jest pierwszym dzień mojgo urlopu. Zgadnijcie jak go spędzam? Idę do pracy
wieczorem zadzwonił do mnie spanikowany kolega że jest w szpitalu z synem i ma problem z ubezpieczeniem. Muszę więc to sprawdzić. Firma jest zamknięta i nikogo w niej nie ma a ja mam stosunkowo blisko więc podjadę na godzinę i spróbuję wyjaśnić sprawę. Trzymajcie kciuk żeby gładko poszło bo i bez tego kolega ma sporo stresu. Oczywiście odwiedzając firmę w dzień wolny znowu naraże się na kpniny jak ochroniasz wygada szefowi
swoją drogą ciekawe co by zrobił gdybym zamiast bez sensu leżeć w łóżku teraz wstała, ubrała się i poszła do biura? 
A zaczynam nowy tydzień. I witam się z 3ķą na początku. Taką okazję chyba nawet ja uczczę zdjęciem. Jak o nim nie zapomnę o normalnej godzinie to się potem pochwale.
Dorka1979, MamaAdasia, madziutek 23, gosiaczek31, SunSun, loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Witam i ja w nowym 31 tygodniu

Anastacia, ja jak rodziłam Adasia lekarz mi nacisnął ale nie na brzuch, tylko wyżej, bo parcie niewiele dawało i mały zaraz był z nami. Co prawda wiem, ze nie powinno się tak robić, ale tak jak pisałam, nie dałabym chyba sama rady.
Też nie kupuję już ciuchów dla małego, mam kilka nowych i to starczy. Te zapinane na plecach miałam i oddalam znajomej , były beznadziejne..
Anka, ja mam umowę na zastępstwo za koleżankę, do jej powrotu nie moga mnie zwolnić, ona wraca w czerwcu więc najpierw składam podanie o rodzicielski do firmy, a później jak już mnie zwolnią to do ZUSU, zasiłek jest wypłącany w takiej samej kwocie.
Umowa na zastępstwo ma to do siebie, że nie ulega przedłużeniu do dnia porodu niestety, jest rozwiązana z chwilą powrotu do pracy osoby zastępowanej.
gosiaczek31, Scarlett2014, belladonna, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny piszę ku przestrodze - jestem w pracy i wyjaśniam sprawę kolegi o którym Wam pisałam. Wyobraźcie sobie że choć mały został poprawnie zgłoszony do ubezpieczenia to ewus/nzf/zus ect. tego nie widzą. Chyba udało mi się to odkręcić ale taki dodatkowy stres nie był potrzebny jego rodzicom zwłaszcza w takiej sytuacji
może więc warto wziąć ze sobą rmua na porodówkę... choć podejrzewam, że to jeden przypadek na milion.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 09:17
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMysle ze na porodowce i tak nie odesla do domu z powodu braku potwierdzenia ubezpieczenia?
to bylalby sensacja. Z ewusiem tak bywa ze czasem nie potwierdza ja mam z tym w pracy do czynienia. Wystarczy deklaracje napisac ze sie jest ubezpieczonym i musza przyjac kazdego. Mojej corci tez przez jakis czas po zgloszeniu nie wykazywalo. Dzwonilam nawet do nfzu, musialam interweniowac u pracodawcy bo okazalo sie ze po ich stronie lezy wina. Cos zle wypelnili.
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Witam

Dorka fajny,ładny brzuszek
Ja wczoraj po Sylwestrowej nocy spałam godz,poszłam do babci na obiad i dopiero o 24.00 położyłam się spać. A dzisiaj zamiast spać do południa to zerwałam się przed 9.. Jakoś ostatnio spać nie mogę
Może to i lepiej - łatwiej będzie wstawać do malutkiej
Za 6 dni wizyta. Strasznie się jej boje jeśli chodzi o moją szyjkę,troszkę spokojniejsza jestem o wagę malutkiej bo ostatnio mocniej się rusza więc silniejsza to i większa. Poza tym Mama moja stwierdziła,ze brzuszek mi podskoczył a to też dobra oznaka
Poza tym chyba mam anemie bo jestem jak wypluta. Zawroty głowy,mroczki przed oczami,poty i brak sił. Zaczęłam brać żelazo i już widzę poprawę. No i brzuch przestał tak często boleć więc coś w tym musi być.
Trzymam kciuki za wizyty jeśli takie są w dniu dzisiejszym. Ja dzisiaj mam dentyste i już trzęsę portkami bo dentystów boję się najbardziej na świecie.. Grrrr
Miłego dnia
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiunia ale Ci współczuję i ja boję się i nie lubię dentysty

Gosiaczek odesłać nie odeślą ale wolałabym nie tłumaczyć Pani w rejestracji z rozwarciem i skurczami że na pewno jestem ubezpieczona
Zjadłam drugie śniadanie, robię pranie i jak mąż wróci jedziemy po zakupy dla Juniora!
gosiaczek31, MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny dziś zaczynam 29 tydz szok ze to juz tyle za mną na dodatek dzisiaj mam 26 urodziny stara juz jestem
heh
mała ostatnio jakoś upododała sobie mój prawy bok i niewiem co ale wpycha mi tam coś cały czas a jak leżę na boku to już wydaje mi się ze ja przyciskam
noa8, gosiaczek31, belladonna, bella82, kasss, MamaAdasia, madziutek 23, Niunia86, loszcz, SunSun, kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Justyska w takim razie Wszystkiego najlepszego , dużo zdrówka i pociechy z Hani;-)nie pleć głupot co to jest 26 lat

Scarlett zgrabny masz brzuszek i nie za duży
Ja sobie leże i puściłam muze klasyczną dla maluszka , pięknie na nią reaguje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:05
gosiaczek31, Justyska89, MamaAdasia, madziutek 23, SunSun lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
nick nieaktualny
-
sto lat Justyska!
witam sie po kilku dniach nieobecnosci
jeste tak zmeczona, ze nie wyobrazacie sobie! jednak miec goscia przez 4 dni to spory wysilek
ale bardzo sie ciesze, ze przyjaciolka nas odwiedzila bo dawno sie nie widzialysmy!
ja dzis odpoczywam
ja mialam dzis okropny sen- zaczelam krwawic i pojechalam do lekarza a ten zamiast mi pomoc dostawial sie do mnie
ja nawet na wage nie wchodze, nie chce sie niepotrzebnie stresowac
MamaAdasia, Justyska89, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
aaaa i witam nowa mamusie

jesli chodzi o wypychanie dziecka to mam nadzieje, ze nie bedzie u mnie takiej potrzeby, a tym bardziej uzycia kleszczy
jesli chodzi o kombinezony to mam ich 6- ale wszystkie dostalam
wiec kupowac na pewno nie bede 
dziewczyny jak poznajecie w jakiej pozycji jest dziecko? ja nie umiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:44
loszcz lubi tę wiadomość
-
Sto lat Justyśka
Ja zaraz 28 
Scarlett, śliczny brzucholek
Scarlett, ja nawet nie dostaję RMUA , mam raz na jakiś czas takie rozliczenie ubezpieczenia.
Justyska89, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
Hej
Justyśka wszystkiego najlepszego ja też w tym roko kończe 26 lat ale dopiero w sierpniu mam nadzieje że do tego czasu wrócę do formy mam całe uda i pośladki w rozstępach wyglądam jak poobijana fuj ;(
Scarlet śliczny brzuszek malutki
Bella ja nie wiem co mi mała wypycha nie umiem tego określić
Justyska89, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
[/url]

-
nick nieaktualnyJa tez nie dostaje RMUA teraz jak jestem na L4. Nie wiem czemu. Moze nie chce im sie drukowac skoro nie ma mnie w pracy. Najwyzej w lutym poprosze kadrowa o zaswiadczenie o ubezpieczeniu. W poprzedniej ciazy chyba tez takie mialam.
MamaAdasia lubi tę wiadomość