X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Jak urodzimy to forum zamienimy na poradnik jak wrócić do starej figury ;)
    Dokładnie. Ja licze na karmienia Piersią co wplywa na szybszy powrót do formy Sprzed ciąży.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam spać. Córcia już śpi. Do jutra.dobranoc

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu nie śpię. Żeby było zabawnej jedyna noc w ostatnim czasie którą normalnie przespałam to noc sylwestrowa tzn. jak położyłam się po 24tej tak spałam do rana.

Dorka świetnie wyglądasz. Naprawdę! A jak będzie klub "jak wrócić do wagi z przed ciąży to się chętnie zapisze". Ostatnio ważyłam się przed świętami. Teraz unikam tematu. Dużo wolnego nie sprzyja racjonalnemu odżywianiu.

A i jeszcze Junior mniej się rusza i muszę przekupywać go czekoladą... nie wiem czy się jakoś nie odwrócił i z tego to wynika. Mam wrażenie że się rozpycha ale jakoś niżej. Cóż 7mego dowiem się więcej.

Dziś jest pierwszym dzień mojgo urlopu. Zgadnijcie jak go spędzam? Idę do pracy :) wieczorem zadzwonił do mnie spanikowany kolega że jest w szpitalu z synem i ma problem z ubezpieczeniem. Muszę więc to sprawdzić. Firma jest zamknięta i nikogo w niej nie ma a ja mam stosunkowo blisko więc podjadę na godzinę i spróbuję wyjaśnić sprawę. Trzymajcie kciuk żeby gładko poszło bo i bez tego kolega ma sporo stresu. Oczywiście odwiedzając firmę w dzień wolny znowu naraże się na kpniny jak ochroniasz wygada szefowi :/ swoją drogą ciekawe co by zrobił gdybym zamiast bez sensu leżeć w łóżku teraz wstała, ubrała się i poszła do biura? :)

A zaczynam nowy tydzień. I witam się z 3ķą na początku. Taką okazję chyba nawet ja uczczę zdjęciem. Jak o nim nie zapomnę o normalnej godzinie to się potem pochwale.

Dorka1979, MamaAdasia, madziutek 23, gosiaczek31, SunSun, loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w nowym 31 tygodniu :)

Anastacia, ja jak rodziłam Adasia lekarz mi nacisnął ale nie na brzuch, tylko wyżej, bo parcie niewiele dawało i mały zaraz był z nami. Co prawda wiem, ze nie powinno się tak robić, ale tak jak pisałam, nie dałabym chyba sama rady.

Też nie kupuję już ciuchów dla małego, mam kilka nowych i to starczy. Te zapinane na plecach miałam i oddalam znajomej , były beznadziejne..

Anka, ja mam umowę na zastępstwo za koleżankę, do jej powrotu nie moga mnie zwolnić, ona wraca w czerwcu więc najpierw składam podanie o rodzicielski do firmy, a później jak już mnie zwolnią to do ZUSU, zasiłek jest wypłącany w takiej samej kwocie.

Umowa na zastępstwo ma to do siebie, że nie ulega przedłużeniu do dnia porodu niestety, jest rozwiązana z chwilą powrotu do pracy osoby zastępowanej.

gosiaczek31, Scarlett2014, belladonna, loszcz lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszę ku przestrodze - jestem w pracy i wyjaśniam sprawę kolegi o którym Wam pisałam. Wyobraźcie sobie że choć mały został poprawnie zgłoszony do ubezpieczenia to ewus/nzf/zus ect. tego nie widzą. Chyba udało mi się to odkręcić ale taki dodatkowy stres nie był potrzebny jego rodzicom zwłaszcza w takiej sytuacji :/ może więc warto wziąć ze sobą rmua na porodówkę... choć podejrzewam, że to jeden przypadek na milion.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 09:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze na porodowce i tak nie odesla do domu z powodu braku potwierdzenia ubezpieczenia?:-) to bylalby sensacja. Z ewusiem tak bywa ze czasem nie potwierdza ja mam z tym w pracy do czynienia. Wystarczy deklaracje napisac ze sie jest ubezpieczonym i musza przyjac kazdego. Mojej corci tez przez jakis czas po zgloszeniu nie wykazywalo. Dzwonilam nawet do nfzu, musialam interweniowac u pracodawcy bo okazalo sie ze po ich stronie lezy wina. Cos zle wypelnili.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia pewnie masz racje

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dorka fajny,ładny brzuszek :)

Ja wczoraj po Sylwestrowej nocy spałam godz,poszłam do babci na obiad i dopiero o 24.00 położyłam się spać. A dzisiaj zamiast spać do południa to zerwałam się przed 9.. Jakoś ostatnio spać nie mogę :/

Może to i lepiej - łatwiej będzie wstawać do malutkiej :D

Za 6 dni wizyta. Strasznie się jej boje jeśli chodzi o moją szyjkę,troszkę spokojniejsza jestem o wagę malutkiej bo ostatnio mocniej się rusza więc silniejsza to i większa. Poza tym Mama moja stwierdziła,ze brzuszek mi podskoczył a to też dobra oznaka :D

Poza tym chyba mam anemie bo jestem jak wypluta. Zawroty głowy,mroczki przed oczami,poty i brak sił. Zaczęłam brać żelazo i już widzę poprawę. No i brzuch przestał tak często boleć więc coś w tym musi być.

Trzymam kciuki za wizyty jeśli takie są w dniu dzisiejszym. Ja dzisiaj mam dentyste i już trzęsę portkami bo dentystów boję się najbardziej na świecie.. Grrrr :(

Miłego dnia :)

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    671pmt.jpg

Jest i brzuch :)

noa8, gosiaczek31, belladonna, Anastacia33, bella82, Emartea, MamaAdasia, kasss, madziutek 23, jasmin, Niunia86, loszcz, SunSun, kaczamila, Dorka1979, Pocahontas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ale Ci współczuję i ja boję się i nie lubię dentysty :/

Gosiaczek odesłać nie odeślą ale wolałabym nie tłumaczyć Pani w rejestracji z rozwarciem i skurczami że na pewno jestem ubezpieczona :)

Zjadłam drugie śniadanie, robię pranie i jak mąż wróci jedziemy po zakupy dla Juniora! :)

gosiaczek31, MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dziś zaczynam 29 tydz szok ze to juz tyle za mną na dodatek dzisiaj mam 26 urodziny stara juz jestem :) heh

mała ostatnio jakoś upododała sobie mój prawy bok i niewiem co ale wpycha mi tam coś cały czas a jak leżę na boku to już wydaje mi się ze ja przyciskam

noa8, gosiaczek31, belladonna, bella82, kasss, MamaAdasia, madziutek 23, Niunia86, loszcz, SunSun, kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska w takim razie Wszystkiego najlepszego , dużo zdrówka i pociechy z Hani;-)nie pleć głupot co to jest 26 lat ;-) ;-)
    Scarlett zgrabny masz brzuszek i nie za duży ;-)
    Ja sobie leże i puściłam muze klasyczną dla maluszka , pięknie na nią reaguje.. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:05

gosiaczek31, Justyska89, MamaAdasia, madziutek 23, SunSun lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Justyska:-)

Justyska89 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska wszystkiego Naj....i ciesz sie ze to dopiero 26 lat

Justyska89, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto lat Justyska!
    witam sie po kilku dniach nieobecnosci :-)
    jeste tak zmeczona, ze nie wyobrazacie sobie! jednak miec goscia przez 4 dni to spory wysilek :-/ ale bardzo sie ciesze, ze przyjaciolka nas odwiedzila bo dawno sie nie widzialysmy!
    ja dzis odpoczywam :-)
    ja mialam dzis okropny sen- zaczelam krwawic i pojechalam do lekarza a ten zamiast mi pomoc dostawial sie do mnie :-/
    ja nawet na wage nie wchodze, nie chce sie niepotrzebnie stresowac :-)

MamaAdasia, Justyska89, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i witam nowa mamusie :-)
    jesli chodzi o wypychanie dziecka to mam nadzieje, ze nie bedzie u mnie takiej potrzeby, a tym bardziej uzycia kleszczy :-/

jesli chodzi o kombinezony to mam ich 6- ale wszystkie dostalam :-) wiec kupowac na pewno nie bede :-)
    dziewczyny jak poznajecie w jakiej pozycji jest dziecko? ja nie umiem :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:44

loszcz lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Justyśka ;) Ja zaraz 28 :)

Scarlett, śliczny brzucholek :D

Scarlett, ja nawet nie dostaję RMUA , mam raz na jakiś czas takie rozliczenie ubezpieczenia.

Justyska89, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka wszystkiego najlepszego.

Scarlet twój brzuch wygląda na nieduży. Ładny.

Niunia trzymam kciuki za wizytę u dentysty. Nie będzie źle.

Niunia86, Justyska89, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Justyśka wszystkiego najlepszego ja też w tym roko kończe 26 lat ale dopiero w sierpniu mam nadzieje że do tego czasu wrócę do formy mam całe uda i pośladki w rozstępach wyglądam jak poobijana fuj ;(
    Scarlet śliczny brzuszek malutki ;)
    Bella ja nie wiem co mi mała wypycha nie umiem tego określić

Justyska89, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie dostaje RMUA teraz jak jestem na L4. Nie wiem czemu. Moze nie chce im sie drukowac skoro nie ma mnie w pracy. Najwyzej w lutym poprosze kadrowa o zaswiadczenie o ubezpieczeniu. W poprzedniej ciazy chyba tez takie mialam.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ