Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Dziewczyny na zaparcia jedzcie dojrzałe kiwi, minimum 3 dziennie. Pomogły mi nawet tu w szpitalu jak się ze stresu zakorkowałam na amen.
Kasia a jak rozpoznać dojrzałe kiwi? Bo ja nigdy nie wiem a teraz strasnie męczę się z zaparciami i nic nie pomaga -
Kochane za godzine mam wizyte az mnie brzuch boli z nerwów nie wiem czemu sie tak zawsze denerwuje przed kazda wizyta
dbrze ze mąż ze mna zawsze wchodzi:D co Ja nie zapamietam badz sie nie zapytam to maz nadrabia:D 3maj cie kciuki
M+M+?, Vincent lubią tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Kasia a jak rozpoznać dojrzałe kiwi? Bo ja nigdy nie wiem a teraz strasnie męczę się z zaparciami i nic nie pomaga
dojrzałe kiwi jest bardzo miekkie ,pomacaj w sklepie , jednak nie wydaje mi się aby w sklepie owe spotkać, kup sobie kiwi i wystaw na parapet to szybciej w domu dojrzeją
Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Ale i tak pije dużo wody na wszelki wypadek heheeh
ejj ten fragmin czy tam inny przeciwzakrzepowy same sobie dajecie?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
witajcie dziewczyny:) Ja u was w odwiedzinach, bo jestem dopiero na początku drogi i caly czas zasntanawiam się nad wyborem lekarza. Dlatego chciałam zapytać bardziej doswiadczonych koleżanek o opinie chodzenia do ginekologa prywatnie i nfz.
Wizyta pewnie co miesiąc, ale jak to wygląda z badaniami/wynikami u ginekologa prywatnie. Co ile mniej wiecej trzeba powtarzać (i jakie? czy to duzy koszt?). Jak to jest z badaniami prenatalnymi? Wizyty są wtedy droższe niż normalnie? Na nfz są za darmo?
Bardzo proszę was o jakies opinie. Plusy i minusy
Chciałabym chodzić prywatnie, bo z tym lekarzem się lepiej dogaduje, ale boję się, że koszta mnie zjedzą. Pozdrawiam i dziękuje
06.2015 - poronienie
-
ada89 wrote:witajcie dziewczyny:) Ja u was w odwiedzinach, bo jestem dopiero na początku drogi i caly czas zasntanawiam się nad wyborem lekarza. Dlatego chciałam zapytać bardziej doswiadczonych koleżanek o opinie chodzenia do ginekologa prywatnie i nfz.
Wizyta pewnie co miesiąc, ale jak to wygląda z badaniami/wynikami u ginekologa prywatnie. Co ile mniej wiecej trzeba powtarzać (i jakie? czy to duzy koszt?). Jak to jest z badaniami prenatalnymi? Wizyty są wtedy droższe niż normalnie? Na nfz są za darmo?
Chciałabym chodzić prywatnie, bo z tym lekarzem się lepiej dogaduje, ale boję się, że koszta mnie zjedzą. Pozdrawiam i dziękuje
Na nfz masz 3 usg w ciągu całej ciąży. Ze skierowaniem są za darmo. Tak samo badania krwi - ze skierowaniem za darmo co do prywatnych wizyt to ceny są róźne i zależą od lekarza, miasta itp.. -
Martita88 wrote:Dzięki :*
mi z kolei pomagają grejpfruty i pomarańczemoże też spróbujesz;)
Martita88 lubi tę wiadomość
-
aaa i dzisiaj ostatni dzień II trymestru !!
Emilko czekamy niecierpliwie;*A.Kasia, Martita88, M+M+?, Madzialena90, Czarodziejka87, Renka88, shaja88, Hannia123, Kate84, perła ziemi, Mietka 30:), 26Asia, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartita88 wrote:Kasia a jak rozpoznać dojrzałe kiwi? Bo ja nigdy nie wiem a teraz strasnie męczę się z zaparciami i nic nie pomaga
Tak jak Alina napisała szukaj miękkich. Ale jeśli nie będzie to te twarde niedojrzałe można włożyć do papierowej torebki z jabłkami i one tak szybko dojrzejąMartita88, muminka83 lubią tę wiadomość
-
ada89 wrote:witajcie dziewczyny:) Ja u was w odwiedzinach, bo jestem dopiero na początku drogi i caly czas zasntanawiam się nad wyborem lekarza. Dlatego chciałam zapytać bardziej doswiadczonych koleżanek o opinie chodzenia do ginekologa prywatnie i nfz.
Ja chodzę prywatnie, wiadomo za wszystko płacę. Wizyta co miesiąc u mnie to koszt 130 zł. Prenatalne też płatne ale to już grubsza sprawa bo ok 220 zł chociaż my mamy za darmo z racji toksoplazmozy ( jeżeli lekarz widzi jakąs nieprawidłowość w rozwoju płodu albo jak się dogadasz ze swoim ginekologiem to da na prenatalne za darmo ). Ostatnio badania krwi robię za darmo bo proszę lekarza rodzinnego o skierowania i na mocz i na krew więc zawsze jakieś koszta odchodzą.Samuel
-
Ada89 ja chcialam sobie chodzic tylko do gina na nfz, raz w miesiacu, wypisywal badania krwi i moczu ale wlasnie - na nfz jak zaczelam miec klopoty to okazalo sie,ze lekarz przyjmuje 2-3razy w miesiacu,inni nie chcieli mnie przyjac na nfz bedac po szpitalu bo "nie jest pani moja pacjentka" dlatego musialam zdecydowac sie jeszcze na gina prywatnie i chodze raz w miesiacu na nfz a raz prywatnie-lekarz prywatnie ma dla mnie wiecej czasu, mam wrazenie ze jest bardziej dostepny i odpowiada na wszystkie pytania a na nfz wizyta trwa 10min a sprzet do usg jest przestarzaly... Ja powiem tak- jak nic sie w ciazy nie dzieje i jest fizjologiczna to mozna sobie chodzic na nfz ale jak dzieje sie cos niepokojacego to trzeba juz szukac prywatnie. Najlepiej z polecenia kolezanek.
muminka83 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
aleksandrazz wrote:Ale i tak pije dużo wody na wszelki wypadek heheeh
ejj ten fragmin czy tam inny przeciwzakrzepowy same sobie dajecie?
teraz jest spoko. W clexane jest inny skladnik ale dziala tak samo jak fragmin. Wlasnie bede sie pytac swojej gnekozki czy moglabym ten fragmin stosowac bo kosztuje 55zl na 10dni a clexane 115
aleksandrazz lekarz w szpitalu pozwolil Ci wstac sie choc umyc czy do toalety czy totalnie musisz lezec?
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Hej dziewczyny:*
Ja dzisiaj jestem jakaś nie do życia,czuję jakby mnie brało jakieś przeziebięnie:/ Popijam sobie wodę z miodem,cytryną i imbirem i oby pomogło.
Też śledzę sprawę Ewy i nie mogę uwierzyć:(To straszne... oglądam tvn24 i aż mnie ciarki przechodzą..Filip 28.03.2016
-
Mogę chodzic do wc, jak dzisiaj przeszłam kawałek dalej na polozmicteo, bo chciałam poprosić praktykantki o zmianę pościeli wpadłam oczywiście na ordynatora który powiedział niech Pani za bardzo nie chodzi. W brzuch nie, zostaje ramię albo udo
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka