X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam jaka ja będę na starość hihi. Tak jak Kasia napisała zajrzeć okazać zainteresowanie trzeba. Mamy naszych partnerów są różne. ... rodzinne inne mniej. Jedne chcą układać nam życie inne nie. Ja nigdy nie ograniczam kontaktu z dziadkami. To ich prawo. Moja teściowa nie czuje potrzeby by być często z wnukami i boli to ale ma do tego prawo. Do momentu jak żyje będę przy niej i pomagać jej. Teraz mnie szanuje ale jeszcze parę lat temu nie traktowała mnie jak rodziny. Czasem wspomnienia wracają. Ma 73 lata... traktuje ja jak dziecko bo takie ma zachowanie. Myślę że jedno się pisze myśli a i tak zrobilybysmy wszystko dla nich. Jedyne co radzę i co praktykuje to nie krytykuję jej przy dzieciach, nie zwracam uwagi przy nich. Ciągle mówię że babcia to druga mama. Ale patrząc na wasze perypetie i tak mam idealną mamę mojego M.

M+M+?, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena sen boski! tego potrzebowałam z rana, żeby się chociaż uśmiechnąć, bo jestem wykończona...
    ale niesamowite jak nasza podświadomość pracuje i potem przekłada to na scenariusze senne :)
    <3

Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które tak jak ja nie mogły skorzystać ze szkoły rodzenia polecam stronkę:

szkola-rodzenia.pieluszki.pl

Trzeba sie zalogować zeby oglądać filmy w pełnej wersji.

baassiia, Magda lena, ryjkek, ksanka, Falon lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po wizyzcie ;) wszystko ok ,
    ktg nie pokazło skurczy , mała waży 3 kg
    główka jeszcze nie jest nisko , cokolwiek to znaczy ;p

wiec u mnie chyba fałszywe alarmy sobie wywołuje mój mózg ;p
    aczykolwiek serio brzuch mi non stop twardnieje ;p

kolejna wizyta za tydzien ;)

perła ziemi, Madzialena90, muminka83, Kajola, Mania1718, Renka88, baassiia, A.Kasia, ryjkek, Magda lena, d'nusia, Kaarolina, Falon, krówka_muffka, Lilou1984, edyś, Mietka 30:), Hannia123, kateee, RudyTygrysek, Izoleccc, Czarodziejka87, Kate84, kamka, Karka, kleo2426, Karolina@, Kasia24 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Widzę, że temat teściowych się nawinął :) Ja na moich nie mam co narzekać, jeździmy razem co roku na narty na tydzień (teściu nauczył mnie jeździć), wakacje też kilka razy spędzaliśmy wspólnie po dwa tygodnie i zawsze było wesoło :) Może to dlatego, że są dość młodzi, a mój mąż jest jedynakiem. Na wnuka czekają jak dziecko na pierwszą gwiazdkę więc otrzymujemy od nich ogromną pomoc. Teściu sam remontował pokój małego bo mówił, że musi dać wnukowi cos od serca. Z teściową mam kontakt jak ze starsza siostrą ( pomiędzy moimi teściami a najstarszą z moich sióstr jest 7 lat różnicy, bo ja to byłam taką " niespodzianką " więc mam rodzeństwo duuużo starsze). Wiem, że nie będą się do niczego wtrącać i to cenię.

Widzę, że nie tylko ja miałam ciekawą noc, 2 h spędziłam w toalecie, dostałam tak silnej biegunki aż myślałam, że rozwalę porcelanę ( przepraszam za szczerość)

baassiia, Mania1718, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co oznacza urobilinogen w moczu? Mam 0,2 a w zakresie ref. jest wpisane NORM. Białka nie mam.

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie :) Wyniki badań w porządku ;) Wspomnialam o swędzeniu stóp i karku i ze względu na problemy z wątrobą pobrała mi krew i sprawdzimy czy nie ma cholestazy. Jeżeli wyjdzie coś nie tak skontaktuje się od razu ze mną i wyśle na szpital. Kolejna wizyta za dwa tygodnie.
    Podobnie jak u Alinali małemu wcale się nie spieszy na powitanie mamusi bo pomimo ułożenia główką w dół nie wszedł jeszcze w kanał rodny. Tak więc nastawiam sie na pełne 40 tygodni albo i więcej :D W 38 tygodniu omówimy na decyduję się jeżeli mały przekroczy termin porodu.

alinalii, Madzialena90, ryjkek, Renka88, A.Kasia, domiii, d'nusia, Kaarolina, Falon, perła ziemi, Lilou1984, Kajola, edyś, Hannia123, olatychy, RudyTygrysek, Izoleccc, Czarodziejka87, Kate84, Karka, kleo2426, Karolina@, kofeinka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane :-)
    Sama nie moge uwierzyc ale u mnie zaczyna sie 38 tydzien <3 <3 <3
    Nie wierze, ze dotrwalam :-) jutro mam wizyte u mojego ginka ,,staruszka,, ciekawe co mi powie ciekawego. Ogolnie to maz wraca w sobote i powiem Wam.. ze jakos nie specjalnie mnie to cieszy.. tzn nie no tesknie za Nim, ale bez niego wiem, ze daje sobie rade i dalabym gdby go nie bylo. A tak przyjedzie i bedziemy sie na 100% klocic o wszystko, ja wiem, ze hormony ale nie mam zamiaru tlumic w sobie zalu czy placzu, no wiecie o co chodzi. My juz nawet nie mamy o czym gadac przez tel ani przez skypa.. taka rutyna jakby i gdybym nie byla w ciazy to mielibysmy kryzys. No nic pozalilam sie troche :-)
    Aaa chcialam jeszcze spytac bo ktoras z was zamawiala posciel z tej str www.poscieldla dzieci.pl i ileczekalyscie? Mi pisza ze do czterech dni roboczych.

Mania1718, Kaarolina, krówka_muffka, alinalii, Madzialena90, edyś, She86, Czarodziejka87, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Dziewczyny, co oznacza urobilinogen w moczu? Mam 0,2 a w zakresie ref. jest wpisane NORM. Białka nie mam.

Ja też mam 0,2 ale z uwagi na to, że norma wg laboratorium wynosi od 0,2-2 mg/dl to się nawet nie zastanawiałam co to :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ogolnie to maz wraca w sobote i powiem Wam.. ze jakos nie specjalnie mnie to cieszy.. tzn nie no tesknie za Nim, ale bez niego wiem, ze daje sobie rade i dalabym gdby go nie bylo. A tak przyjedzie i bedziemy sie na 100% klocic o wszystko, ja wiem, ze hormony ale nie mam zamiaru tlumic w sobie zalu czy placzu, no wiecie o co chodzi. My juz nawet nie mamy o czym gadac przez tel ani przez skypa.. taka rutyna jakby i gdybym nie byla w ciazy to mielibysmy kryzys. No nic pozalilam sie troche :-)

Związek na odległość, to bardzo ciężka sprawa :/ Niby teraz jest ten internet i tanie rozmowy, ale ciężko zastąpić codzienny kontakt fizyczny i takie życie razem:/ Mój mąż niby dużo pracuje i późno wraca, ale jednak te wieczory i weekendy zawsze wspólnie spędzamy i to dużo daje. No i takie poczucie, że zawsze mogę na niego liczyć, bo jest na miejscu.

Dużo Wam lat do spłaty tego kredytu zostało?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia kupe czasu :-( 9 lat :-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po badaniu. Sytuacja bez zmian. Rozwarcie bz główka umiarkowanie napiera. Wiecej fenoterolu dostać juz niestety nie moge, wiec zobaczymy jak to bedzie. Byle chociaż do soboty mnie dociągnęli

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka zycze zebys dotrzymala. Moje kolezanka tydzien temu urodzila w 35+1 zdrowego chlopca 2500 i 50cm, 10pkt :)

Mam takie nietypowe pytanie :p pamietam,ze niektore z Was maja falbanke maskujaca nad szuflada w lozeczku. Jak sie ja zaklada? :p czy trzeba zdemontowac te szczebelki na ktorych lezy materacyk? :D jestem zielona

She86 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Aaa chcialam jeszcze spytac bo ktoras z was zamawiala posciel z tej str www.poscieldla dzieci.pl i ileczekalyscie? Mi pisza ze do czterech dni roboczych.

Ja zamawiałam czekałam 2 tyg ale to dlatego, że zamówienie było w tym okresie 6 stycznia i mieli mnóstwo pracy, o czym oczywiście informowali.

Gratuluje 38 tygodnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    baassiia kupe czasu :-( 9 lat :-(
    eh, to sporo :/ trzeba liczyć, że może między czasie uda mężowi znaleźć jakąś w miarę dobrze płatną prace na miejscu, może ratę zmniejszyć.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu był tu temat selera na opuchnięcia. U mnie nie ma tragedii, ale zauważyła, że jak zaciskam pięść to mam taki opór i kostki też się "spulchniły".

Proszę powiedzcie, to chodzi o seler naciowy? Jak go przygotowujecie? Blender? Jakie proporce? jakaś cytryna do smaku?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii żal mi, że tak się męczysz, ale z drugiej strony trochę "żyje" tymi Twoimi opisami. Wydaje mi się, że masz taką klasyczną, bezproblemową (w sensie bez komplikacji) ciąże. Synuś super rośnie, Ty pięknie wyglądasz, a teraz Twoje ciało zaczyna się powoli przygotowywać do porodu. Wszystko przebiega książkowo. Przy tych stresach forumowych dobrze też poczytać o takiej normalnej ciąży. Trzymam za Ciebie kciuki, tak ogólnie, ale też dlatego że wydaje mi się, iż fajna z Ciebie kobieta. Powodzenia.

muminka83, edyś, domiii, Renka88, d'nusia, Madzialena90, Mietka 30:), Mania1718, Kate84, Karka, Karolina@, Falon lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki
    Witam się z wami w skończonym 37tc.
    Dziś miałam mieć zdjęty pessar, niestety dr wypadło coś prywatnego i wizyta jest przesunięta, możliwe że na jutro.

Póki co jesteśmy w komplecie, nie czuję boli ani skurczy, jedyne niedogodności to szczypanie w szyjce jak mała się wiertoli.
    Dziś przed wyjazdem zmartwiona mnie ciśnienie bo miałam 141/90 ale to chyba z nerwów.

Co do selera to ja wyciska selera wyciskarka wolnoobrotowa-wyciskarka-sokow- by nie tracić właściwości przez temperaturę albo metal tnacy, i niczego nie dodaje bo lubię ten smak (już), ale można pocieszać z jabłkiem itp to złagodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:54

d'nusia, She86, Madzialena90, Czarodziejka87, Mania1718, Kate84, Karka, Falon lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzien dobry Kochane :-)
    Sama nie moge uwierzyc ale u mnie zaczyna sie 38 tydzien <3 <3 <3
    Nie wierze, ze dotrwalam :-) jutro mam wizyte u mojego ginka ,,staruszka,, ciekawe co mi powie ciekawego. Ogolnie to maz wraca w sobote i powiem Wam.. ze jakos nie specjalnie mnie to cieszy.. tzn nie no tesknie za Nim, ale bez niego wiem, ze daje sobie rade i dalabym gdby go nie bylo. A tak przyjedzie i bedziemy sie na 100% klocic o wszystko, ja wiem, ze hormony ale nie mam zamiaru tlumic w sobie zalu czy placzu, no wiecie o co chodzi. My juz nawet nie mamy o czym gadac przez tel ani przez skypa.. taka rutyna jakby i gdybym nie byla w ciazy to mielibysmy kryzys. No nic pozalilam sie troche :-)

A nie zastanawialiście się nad mediatorem rodziny??
    Bo dziecko może pogłębić kryzys. Nie chce byś mnie źle zrozumiała. Po porodzie emocje często emocje są skrajne. Nie jest zawsze kolorowo i łatwo tym bardziej że Twoje stosunki z rodziną Twojego męża chyba nie są idealne.

Powinniście znaleźć wspólne hobby. Na nowo się spotykać i randkować. Nie znam Twojego męża. Nie wiem jak jest u was ale martwię się bo czytam i czuję jak serce ci krwawi.
    Uważam że o związek trzeba walczyć. Czasem pokaż swojemu mężowi że potrzebujesz jego. Nie bądź Zosia samosia. Sama napisałaś bez niego też sobie radzę. Myślę że każda z nas radzi sobie doskonale bez faceta bo tak zostałyśmy ukształtowane ale warto być czasem sierotą. :-* Facet musi czuć że jest potrzebny i pomocnym ramieniem. :-* Jak mąż przyjedzie :D zrób dobrą kolacje jak będziesz mogła. Syna wyślij do kina z babcią lub spakuj go do babci a ty poświęć wieczór tylko jemu. :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Mam takie nietypowe pytanie :p pamietam,ze niektore z Was maja falbanke maskujaca nad szuflada w lozeczku. Jak sie ja zaklada? :p czy trzeba zdemontowac te szczebelki na ktorych lezy materacyk? :D jestem zielona

Ja mam tą z Ikea i nic nie trzeba demontować, bo jest środek, a w czterech rogach są rozcięcia i zakładałam na to szczebelkowe dno i dopiero materac na to (tak trochę jak narzutę na tapczan wewnątrz łóżeczka). Mam nadzieję, że Ci to jakoś w miarę przystępnie wytłumaczyłam :)

Martka cały czas trzymam za Ciebie mocno kciuki i też wierzę, że nawet jeśli trzeba będzie zakończyć ciążę wcześniej, wszystko będzie ok, bo to nie 28 czy 31, ale już 35 tydzień <3

Domii kurczę nie wiem czy jak te skurcze są takie regularne i jednak częste, to jednak nie przydałoby się ktg, w trakcie porodu ja też chodziłam i było mi wtedy lepiej (skurcze nie znikały całkiem, ale lepiej, łagodniej je odczuwałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:08

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 1855 1856 1857 1858 1859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ