Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie tlumacze sobie ze lezalam tydzien w szpitalu na hzdro i non stop spalam.A jak teraz zaczelam chodzic to i ona sie rusza.Chyba podjade
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Renka88 wrote:Kurde moja jest też nadpobudliwa ale jak już zaśnie to tylko czuje delikatnie jak się tam gramoli. Za to w porze największej aktywności mam wrażenie że wyjdzie mi przez pępek albo pipke.
Olu, Jak masz się stresować to jedz.
Dokładnie to samo mam ze swoją...brzuch skacze we wszystkie strony
Renka88 lubi tę wiadomość
-
My już po gościach. Padam już po weekendzie ale jutro już wolniejszy dzień. Muszę tylko wpaść do Administracji i urzędu miasta ale to traktuje jak relaks. Popołudniu idziemy z młodym do kina Roma. Kocham klimat tego miejsca.
Dziś dostaliśmy też prezent... Wózek. Zrobiłam zdjęcie tylko jeden części ale są jeszcze dwa elementy fotelik i element do wózka spacerowego a więc 3w1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:08
Renka88, Karka, Hannia123, Mania1718, niecierpliwaa, Kate84, krówka_muffka, Kajola lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Ksanka, jaka jest opinia o tym szpitalu, atmosfera, opieka, cena za pokoje itp. Bylabym bardzo wdzieczna za wszelkie informacje. A któraś tam chce rodzić?
Co do atmosfery to wszystko zależy od ludzi na których trafisz.
Jest tam jeden położnik - Radek Niedźwiedź słyszałam że rewelacyjny.
Mają 9 sal porodowych. Są to 1.
Są też pokoje rodzinne, ale tam to kto pierwszy ten lepszy i trzeba mieć wykupiona położna. Ceny są na ich stronie
W jedynkach mąż może przebywać z żoną bo jest fotel do spania.
Co do Cc to mam wrażenie że gdy nie ma wskazań to próbują naturalnie przyjąć poród.
Gawlak był bardzo za sn ale nie wiem jak to jest ze Zwolińskim -
Ksnaka, czyli po cc jak chce mieć swój pokój, wktórym będę mogła być z M to wykupuję pokój rodzinny? A może się tak zdarzyć, że pomimo wykupienia pokoju dla mnie nie będzie?
I czy mimo cc muszę wykupić położnà (tak wynika mi z cennika)?
Jaki jest koszt rakiej położnej, bo nie ma w cenniku?
Ja tam nikogo nie mam, i zastanawiam się, czy zrobią cc na podstawie zaświadczenia o cc, czy też ne zaczną kombinować, że mam rodzić naturalnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:19
-
Ksanko bol w pachwinach towarzyszy mi od dobrych dwoch tygodni albo i lepiej. Obecnie jest bol niedozniesienia w takich sytuacjach jak opisujesz, wstanie od stolu, wstanie po zasiedzeniu sie i nocne przekrety
MeAmerie uwielbiam sluchac, czytac relacje z porodu. Szacunek dla Ciebie i oczywiscie nie obylo sie bez wzruszenia. (wyobrazalam sobie kazda minute opisana przez Ciebie )
Haniu wstalam rano jak nowo narodzonaObudzil mnie pocalunek mojej walentynki
Dostalam takiego kopa energii ze pomimo niedzieli przewalilam dom do gory nogami
Pomylam okn , zawiesilam nowe firany, podlogi blyszcza i cala reszta. Zrobilam obiad i padlam
Nie moglam przepuscic takiej okazji. Fakt teraz chodze rozkrakiem jak babcia ale nic nie zapowiada porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:34
Hannia123 lubi tę wiadomość
[/link]
-
Dziewczyny które urodziły bądź mają skurcze, mam pytanie. Jak boli brzuch jak sie ma skurcze? Tzn tak od dołu czy od żeber? Bo mnie od jakiejś 15 boli w żebrach, ale ostatnio w rodzinie panowała jelitówka więc przyjełam że to to. Do tego mam biegunke i wymiotowalam ale brzuch nadal boli co kilka minut. I dosc mocno, ale jakby od zeber sie zaczyna. Kurcze tyle by bylał brzuch przez jelitówke??
-
Mnie stresuje ten ból podbrzusza. Jest jakiś taki kłujący i ciągnący...brzuszek ogólnie miękki . mały też się rusza więc nie panikuje ale przyjemnie nie jest
Dobrze że już we wtorek rano wizyta bo tak to na IP bym jechała...Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Marlena moje skorcze zaczynaja sie od dolu brzucha,(doslownie zaczyna sie od pochwy) idzie stopniowo do gory.Tak samo twardosc brzucha i dyskomfort zwieksza sie stopniowo. Trwaja okolo minuty, dochodzi plytki oddech. Kilka sekund przed wiem ze nadchodzi
Podczas biegunki tez bolal mnie mocno brzuch ale bardziej odczuwalny jako skorcz jelitWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:59
miluszka lubi tę wiadomość
[/link]
-
Marlena wrote:Dziewczyny które urodziły bądź mają skurcze, mam pytanie. Jak boli brzuch jak sie ma skurcze? Tzn tak od dołu czy od żeber? Bo mnie od jakiejś 15 boli w żebrach, ale ostatnio w rodzinie panowała jelitówka więc przyjełam że to to. Do tego mam biegunke i wymiotowalam ale brzuch nadal boli co kilka minut. I dosc mocno, ale jakby od zeber sie zaczyna. Kurcze tyle by bylał brzuch przez jelitówke??
Jeśli Cię brzuch boli co kilka minut to na jelitówkę mi to nie wygląda. Pomierz co ile Cię boli i jak długo trwa ten ból. Jak są poniżej 10 minut to jedź to sprawdzić na IP. Ja mam skurcze od dołu lub od krzyża przez dól, a potem jak Mania, ale klasyczne zaczynają się chyba od dna macicy czyli od góry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:04
-
Paulina2344 wrote:Któraś z was ma może kostkę lub przytulankę sensoryczną albo używała. Nie wiem czy zamowic z kocykiem od tego użytkownika Makasza na allegro?
Ja mam od niej kostkę sensoryczną, fajna.
Kurcze to moja mała dziś jakaś spokojna jak nie ona i też się martwię, zawsze szalała a dziś taka niemrawa. Coś tam się porusza ale słabo...zjadłam ostre popiłam cola i czekam eh jeszcze na koniec takie zmartwienia..
Paulina2344 lubi tę wiadomość