Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucky wrote:jakiej opieki? to nie jest się wtedy automatycznie na macierzyńskim?
coś się pogubiłam
Z tego co się orientuję, to kobitka która urodziła od dnia porodu jest na macierzyńskim a jej mąż moze wtedy pobrać te dni przysługujące mu z tyt. urodzenia się potomka.
Pamiętam, jak mój tata był zdziwiony, gdy niespodziewanie zrobili mi cc i leżałam po teh operacji i nie dali mi l-4 tylko od razu url. macierzyński. Był b. zdziwiony ale jak to? przecież to była operacja
Mogłam zrobic inaczej i przerwać url. macierzynski gdyż młody 2 mies.leżał w szpitalu i być na l-4 ale wtedy mi to rybka było i tak umowę mialam do konca roku więc sie wszystko zazębiało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:41
-
nick nieaktualnyJa biorę od razu roczny urlop. Z resztę moja szefowa powiedziała, że czasu z dzieckiem nikt mi nie odda a firma beze mnie sobie poradzi. Uroki korpo....
Mój Gałgan dzisiaj idzie na rekord- rozciągnął sobie mój brzuch do 100 cm, robiąc do tego ogromny rozstęp koło pępka ;/
Dodatkowo z 36 tc witamy straszaki. Szkoda, że przy planowym cc nie można tego wyłączyć, bo nie należą do najprzyjemniejszych...
Ja dziś najchętniej nie ruszałabym się z łóżka a mam duuuużo rzeczy do ogarnięcia a pogoda damsko- męska chu... i piździ....
Miłego dnia babeczki -
Malina81 ale to ty jesteś na macierzyńskim , nie ojciec dziecka , on korzysta z innej formy , dokładnie jak urodzisz to z tym dniem jestes na macierzynskim
-
MeAmerie wrote:A my wracamy do szpitala. Bilirubina 240 i musimy być naświetlani.
Nie będę Wam opisywać mojego stanu psychicznego, mam już dość choć powinnam być przygotowana na taki scenariusz.
Trzymajcie się kochani! Wszystko będzie dobrze, dacie radę. Najważniejsze, że będziecie razem.edyś, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie z domku
domiii, niecierpliwaa, foxica, baassiia, Martita88, TaRRa, ksanka, d'nusia, Madlene.:), Renka88, A.Kasia, edyś, Izoleccc, perła ziemi, M+M+?, Marlena, She86, Mania1718, Madzialena90, Hannia123, Falon, Mietka 30:), Robaczek89, MeAmerie, Madzik90, Lula_w, muminka83, olatychy, salomea, alinalii, Magda lena, Amarylis, Malina81, Karka, krówka_muffka, Czarodziejka87, Tova33, Kate84, kleo2426, Tunia.a, Lilou1984, kateee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucky - jeśli wysłałaś mi swój email na priv to proszę zrób to jeszcze raz bo z telefonu ciężko mi przeszukać skrzynkę
MeAmerie - ech, przykro mi że musicie wrócić do szpitala ale trzymam kciuki, żeby to był jak najkrótszy pobyt :* Trzymaj się ciepło :*
Est - wspaniałe wieściBuziaki dla Was :*
Est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czarodziejka,
moja koleżanka miała porażenie częściowe twarzy (nie w ciąży, trochę wcześniej). Z tego co opowiada (poznałyśmy się niedawno) było nieciekawie. Nie mogła jeść, mówić, zmieniły się jej rysy twarzy, przez cały czas musiała leżeć w szpitalu. Po trzech miesiącach paraliż zaczął odpuszczać i dziś nie ma po nim śladu. Gdyby mi o tym sama nie powiedziała, to nawet bym się nie zorientowała. Ona twierdzi, że ma tam jakieś zmiany w twarzy, ale dla postronnego obserwatora są one w ogóle niewidoczne. Jest piękną kobietą.
Głowa do góry! U Ciebie też będzie dobrze!Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
Izoleccc wrote:Niecierpliwa mój miał takie ostatnie 2 dni. Dzisiejsza noc pokazała że była to tylko cisza przed burzą
U mnie też tak z reguły jest
Dziewczyny u nas potwierdzone już CC na 23.01... Trochę zła jestem bo na same święta ale trudno...
Wolałabym np 21no ale ginka wie co robi
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Czarodziejka ja wierzę, że skoro wyszło w ciąży i w jakiś sposób jest z nią związane, to tak jak u koleżanki M+M po porodzie nie będzie ani śladu po porażeniu
Przyznam, że pierwszy raz czytam o 3 tygodniach zwolnienia po cc dla ojca (L4 - chętnie się dowiem więcej, jeśli macie taką wiedzę). Nie czuję się ekspertem w tej kwestii, ale podzielę się z Wami wiedzą z "podwórka" z zeszłego roku, bo mam znajomego, który to brał, po ciężkim porodzie żony. I z tego co pamiętam to te dwa tygodnie to jest po prostu 14 dni opieki na najbliższego członka rodziny pozostającego we wspólnym gospodarstwie domowym (przynajmniej podczas sprawowania opieki, a dni są chyba robocze a nie kalendarzowe), płatne 80% i niekoniecznie związane z porodem, może być też po wypadku, operacji itp. I jest to tylko 14 dni w roku. Potem znajomy brał jakieś zwolnienie przeziębieniowe na siebie, bo tacierzyńskiego od razu nie chciał.
Czarodziejka87, Tova33 lubią tę wiadomość