Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję za wsparcie dziewczyny:*
Kurcze na końcówce ciąży jeszcze coś musiało się przyplątać
Dziś miałam jeden zabieg i tyle zobaczymy jutro co powie prowadzący.
Obchód o godz.9.00
Domiii pij wodę z cytryną,taką mocno kwaśną.Troszkę się mocz zakwasi no i żuravit albo urinal też mogą tylko pomóc..trzymam kciuki:*domiii lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
krówka_muffka wrote:Tak. Nie trzeba tego ciągiem brać. A rozbić sobie w czasie.plus 2 dni urlopu okolicznosciowego
Dla informacji jeszcze...
W przypadku kiedy matka mimo iz jest na urlopie macierzyńskim, ale nie jest w stanie zająć się dzieckiem np z powodu swojej choroby (np. depresja poporodowa lub choćby np ciężka angina) to wtedy ojciec ma prawo pójść na zasiłek opiekuńczy tzw opieka nad dzieckiem zdrowym do 8 roku życia. W ciągu roku to może być nawet łącznie 60 dni. Także ten... Dziewczynki walczcie o swoje i nie dajcie sie nabić w butelkęKate84, Magda lena, d'nusia, Hannia123, Malina81 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:domiii - a żadne leukocyty Ci nie wyszły przy tych bakteriach i podwyższonym kwasie? Bo dziwnie to wygląda.
Kasiu, no nic nie wyszło więcej, wszystko czyste lub w normie.
jedyne co to erytrocyty - ilość śladowa
a kwas moczowy jest granica do 5,7 a ja mam 6,1
-
domii kup sobię też naturalną żurawinę w formie suszonego owocu ,
ehh u mnie też końcówka i grzybosław się przyplątał;/ -
Karka wrote:domiii przykro mi
na pewno dostaniesz leki i szybko się tego pozbędziesz!
A ja siedzę sama w domku. Był dziadek, przywiózł mi obiad, bo babcia wręcz na siłę mi go wmusiła. No cieszę się, ale już mi głupio żeby specjalnie dziadek jeździł, umiem sobie żarcie jakieś zrobić...
Najlepsze Wam powiem, poprosiłam żeby ze mną do galerii pojechali w sobotę bo jest wystawa kotów i nie chciałam znowu siedzieć w domu sama a mąż w pracy, rodzice jadą na działkę, to usłyszałam, że nie pojadą ze mną bo ja już nigdzie łazić nie mogę!! Nosz kurde... Powiedzcie mi czy Was też tak traktują jak dziecko i niepełnosprawną?? Skoro nie czuję się tragicznie to wyjście na godzinę chyba mi krzywdy nie zrobi?
Mój mąż też mnie tak traktuje. Odkąd zaczęła mi się skracać szyjka jakieś 2 tyg. temu to każe mi leżeć plackiem (wcześniej był mniej restrykcyjny). Ale bez przesady, przecież kiedyś muszę w końcu urodzić! Jak wraca z pracy i widzi, że zrobiłam pranie albo obiad to wręcz krzyczy. Ostatnio u ginekologa pytał czy da mu pozwolenie na przywiązanie mnie do łóżka na czas, gdy nie ma go w domuKate84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Kasiu, no nic nie wyszło więcej, wszystko czyste lub w normie.
jedyne co to erytrocyty - ilość śladowa
a kwas moczowy jest granica do 5,7 a ja mam 6,1
Ja bym powtórzyła badanie bo coś tych bakterii sporo a reszta nie taka znowu zła i może to po prostu zanieczyszczenie próbki... A ph jakie masz? -
salomea właśnie trzeba jakoś urodzić i teraz najwyższy czas żeby się trochę rozruszać... Nawet lekarz mówił mi, że na spacery już jak najbardziej, chyba że bardzo brzuch twardnieje to leżeć. Ale to nawet nie moi rodzice, a dziadki tak mnie traktują... To ta babcia co Wam kiedyś pisałam, że nie pozwoliła mi kąpać małej, że to położna powinna alb ktoś inny "dorosły" !! No tak, przecież ja mam dopiero 28 lat...
salomea lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
A.Kasia wrote:Ja bym powtórzyła badanie bo coś tych bakterii sporo a reszta nie taka znowu zła i może to po prostu zanieczyszczenie próbki... A ph jakie masz?
mi na poczatku ciazy tez wyszly liczne, a nic mi nie bylo. Na nastepnym badaniu, kilka dni pozniej mialam pojedyncze a pozniejsze tez czyste lub pojedyncze. Jutro lec powtorzycdomiii lubi tę wiadomość
-
Czarodziejka Kochana, musisz być dobrej myśli. Ja wierzę, że po ciąży wszystko się bez problemu cofnie :-* trzymaj się
Margaret łoo matko to szacun
Malina pomijając fakt, że ja prawie nie śpię to jak już to i na jednym i na drugim boku, nawet na plecach, lekarz mi powiedział że bez przesady. Dodam, że do prawie 5 miesiąca spałam na brzuchu bo jeszcze go tam praktycznie nie było
MeAmerie trzymaj się, w szpitalu najszybciej zabiją żółtaczkę i wrócić do domu. Głowa do góry Kochana
Est Wspaniale, nie ma to jak w domku
Niecierpliwa no to jeszcze trochę pochodzicie w pakiecie :-*
Hannia na mnie też nie licz, bo dopiero jutro M przyjeżdża a bez niego nie rodzę
Karolin@ Ooo widzę, że Ty jesteś chętna na dzisiejszy poródczekamy czekamy z niecierpliwością!
Karka jak ja wczoraj tacie powiedziałam, że jadę do ZUS coś załatwić to mówi, gdzie Ty daj mi upoważnienie, Ty już teraz powinnaś tylko na porodówkę... Ta jasne!
Domii przykro mi, że na sam koniec coś się przyplątać musiało. Faktycznie najlepiej zadzwoń do gina niech on decyduje co dalej. I powtórz jutro badanie jak radzą Dziewczyny
Rudy Tygrysku ale super, oryginalna fura!!Czarodziejka87, RudyTygrysek, Est lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Ja bym powtórzyła badanie bo coś tych bakterii sporo a reszta nie taka znowu zła i może to po prostu zanieczyszczenie próbki... A ph jakie masz?
ph 6, czyli idealne po środku (norma 5-7)
w takim razie jutro powtórzę z rana, Pani w aptece powiedziała to samo co Wy
dziękuję Dziewczyny jak zawsze za nieocenioną pomoc i wsparcie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:37
Est, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii wrote:ph 6, czyli idealne po środku (norma 5-7)
w takim razie jutro powtórzę z rana, Pani w aptece powiedziała to samo co Wy
dziękuję Dziewczyny jak zawsze za nieocenioną pomoc i wsparcie :*
Dobrze jest zrobić tak jak polecił mi ginekolog, czyli przed pobraniem próbki podmyć się i włożyć sobie płytko do pochwy tampon mini. -
nick nieaktualnydomiii wrote:i co ten tampon ma za zadanie zrobić? bo pierwsze o tym słyszę?
Ponoć w ciąży gdy jest dużo wydzieliny to może ona zanieczyścić próbkę bakteriami i leukocytami i nawet jak się podmyjemy to coś tam może podczas pobierania "skapnąć"krówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Karka, no to niezła babcia! Moja jest identyczna, ostatnio dzwoniła i pytała czy przeszliśmy jakieś szkolenie, żeby mieć dziecko (chodziło jej o SR
), bo ona się tak martwi...
Jutro z racji donoszonej ciążypowinnam odstawić luteinę, ale trochę się boję, bo paskudnie się rozchorowałam i dopiero 3. dzień biorę antybiotyk, który mam wrażenie nie działa... Jutro idę na kontrolę do internisty i zapytam, ale brałabym jeszcze kilka dni tą luteinę.
Co myślicie?Karka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWystraszyłam się tych Waszych opowieści o powikłaniach przy niskiej hemoglobinie, więc zrobiłam dziś morfologię, żeby sprawdzić jak to u mnie wygląda. Niezłe jaja bo 2 tyg temu skończyły mi się witaminy i już nie dokupiłam nowych a wyniki mam lepsze niż na początku ciąży
Tylko leukocyty leciuteńko ponad normę.
Salomea - u mnie po odstawieniu luteiny nic się nie dzieje zupełnie. Nie widzę żadnej różnicyNo ale może faktycznie lepiej byłoby się najpierw wykurować...