X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja właśnie się zwlekłam z łóżka.

Kasiu smaczności i również życzę poprawy humoru po usg.

Krówka trzymam kciuki za szybkie rozwinięcie akcji.

Gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni.
    Życzę miłego dnia i udanych wizyt :-)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi ja pierwsze 2-3 tygodnie tak miałam (od pierwszego dnia) zanim organizm się zaadaptował do żelaza (bylam przeczyszczona jak ta lala!) i wtedy w druga stronę już było. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:09

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo śniło mi się że urodziłaś dzisiaj! :D co Ty na to?

Magda lena, A.Kasia, kleo2426, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziś śniło, że mój mąż brał udział w Tańcu z Gwiazdami ... i nasz syn siedział na widowni razem ze mną, miał dwa warkocze, różową kurtkę - był dziewczynką! Ale miał na imię Staś.
    Je pierdzielę. Ciekawe o czym nasze dzieci w brzuszkach śnią :)

domiii, Czarodziejka87, A.Kasia, kleo2426, Mania1718, edyś, Falon, Izoleccc, d'nusia, RudyTygrysek, Kajola, perła ziemi, baassiia, Est, muminka83, Karolina@, Kate84, Tova33, Mietka 30:), Love_life, ksanka, Malina81, Kaarolina lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate84 nie wiem czy i czego używasz, ale mnie uratowała maść Posterisan.
    Zmniejszyły mi się te guzki o jakieś 80%, a miałam naprawdę hardcore!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. Ja się witam - jak na razie - w świetnym humorze. Nawet nie wiem jaka jest tego przyczyna, ale czuję się jak nowo narodzona. :) A śniadanko w piekarniku - paluchy z różnymi dodatkami z ciasta francuskiego ;)

Magda lena, domiii, Mania1718, d'nusia, Vira, Est, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Czekolada nie pomogła ale rozmowa z siostrą jak zawsze poprawiła trochę samopoczucie :)

Tova - trzymaj się tam :) ciekawe czy wypuszczą Cię w poniedziałek czy już zostawią do końca.

Ryjek - podsunęłaś mi pomysł na obiad :) Dzięki!

ryjkek, Czarodziejka87, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    kleo śniło mi się że urodziłaś dzisiaj! :D co Ty na to?
    Super podoba mi się ale mam nadzieję że wyśniłaś że mąż był już na miejscu ;-)

• domiii Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Super podoba mi się ale mam nadzieję że wyśniłaś że mąż był już na miejscu ;-)

Tak tak, byliście w komplecie. :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Tak tak, byliście w komplecie. :)
    No to jeszcze bardziej mi się podoba :-D

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia głowa do góry i pisz szybko ile nasz Tymek przybrał na masie po tej czekoladzie :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cięcie zaplanowane na 26 lutego, nadal w szpitalu, więc oby ta data już się nie zmieniła.
    Chodzą plotki, że w poniedziałek ma być decyzja co do odwiedzin w szpitalu !

d'nusia, M+M+?, M+M+?, Czarodziejka87, perła ziemi, Est, A.Kasia, Hannia123, Karolina@, RudyTygrysek, Kajola, Izoleccc, Kate84, Madzialena90, Mietka 30:), krówka_muffka, Karka, She86, ksanka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    perła ziemi ja pierwsze 2-3 tygodnie tak miałam (od pierwszego dnia) zanim organizm się zaadaptował do żelaza (bylam przeczyszczona jak ta lala!) i wtedy w druga stronę już było. :)

2-3 tygodnie? Haha akurat do porodu byłabym gotowa;) no ale wlasnie pocieszam sie że wolę to niz zatwardzenia ;]

Ja się ostatnio naczytalam o kapaniu noworodkow i śniło mi się że urodziłam i po chwili szłam z siostrą po małą wyciągnąć ją z pralki :)

Ja też miałam próbkę na gbsa pobrana z dwóch dziurek z tym, że u mnie to było tylko takie pojedyncze mazniecie tym patyczkiem. Powiedziałabym nawet,że lekko niedbale, ale przecież nie będę lekarza pouczać ;)

kleo2426 lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Ostatnio chcialam juz napisac, ale mi posta skasowalo i sie wkurzylam :-\ u nas wszystko dobrze i dzisiaj wychodzimy do domu, Piotrus ladnie przybiera na wadze ja mu odciagam mleko i daje butla bo ma problem ze ssaniem bo mam wklesle sutki i nie ma ich jak zlapac :-\ nawet oslonki nic nie daja. Ja tez juz dochodze do siebie po cc i dochodze do wprawy w opiece nad malym on jest tak cudny ze sie zakochalam po uszy w nim :-)

Trzymam za wszystkie kciuki mam nadzieje ze u was ok bo nie jestem w stanie nadrobic i gratuluje nowym mamusia, bo widzialam ze 16ty nie tylko byl najszczesliwszym dniem :-)

Hannia123, Kokaina, A.Kasia, edyś, Magda lena, d'nusia, Karolina@, salomea, RudyTygrysek, ryjkek, Mania1718, Madlene.:), Czarodziejka87, Kajola, Renka88, skowroneczka87, kleo2426, Izoleccc, Kate84, domiii, Madzialena90, perła ziemi, baassiia, wiewiórka17, Tova33, Mietka 30:), Falon, Martita88, krówka_muffka, Karka, Love_life, She86, ksanka, Vira, Lilou1984, Malina81, Kaarolina lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hej :-)
    Ostatnio chcialam juz napisac, ale mi posta skasowalo i sie wkurzylam :-\ u nas wszystko dobrze i dzisiaj wychodzimy do domu, Piotrus ladnie przybiera na wadze ja mu odciagam mleko i daje butla bo ma problem ze ssaniem bo mam wklesle sutki i nie ma ich jak zlapac :-\ nawet oslonki nic nie daja. Ja tez juz dochodze do siebie po cc i dochodze do wprawy w opiece nad malym on jest tak cudny ze sie zakochalam po uszy w nim :-)

Trzymam za wszystkie kciuki mam nadzieje ze u was ok bo nie jestem w stanie nadrobic i gratuluje nowym mamusia, bo widzialam ze 16ty nie tylko byl najszczesliwszym dniem :-)
    Gośśś, cieszę się że u Was wszystko dobrze i zazdroszczę że masz już maluszka na rękach a nie w brzuchu :)

Zdrówka dla Was, cieszcie się sobą :)

Gośśś lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Gosia! Cieszę się razem z Wami z powrotu do domu :) Ucałuj synka od ciotek!

Gośśś, edyś, ksanka lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosss te sutki za pomocą laktatora i osłonek da się wyrobić, też się z tym tematem męczyłam po pierwszym porodzie ok miesiąca. Super, że u Was wszystko dobrze <3

A.Kasia to ja też wstałam w podobnym nastroju, ale dzieciaki mnie trochę wyciągnęły z tendecji zniżkowej, a teraz czekam na przyjaciółkę i myśl, ze zapewne ostatni raz ją przyjmę na leżąco poprawia mi zdecydowanie humor :) Mam nadzieję, że Twój nastrój jeszcze bardziej się poprawi po usg Tymka :)

Magdalena ile Tobie już minęło od zdjęcia pessara? Życzę Ci z całego serca rozwarcia i regularnych skurczy, bo wiem, że już bardzo byś chciała urodzić, ale przyznam, że z drugiej strony po tym jak mnie nastraszyli w szpitalu, dajesz mi nadzieję (pozostałe dziewczyny "po pessarowe" w dwupaku też, ale Ciebie zapamiętałam, że pierwsza go zdjęłaś ), że niekoniecznie zaraz po zdjęciu zaliczę porodówkę. A ja to bym chciała przynajmniej do połowy marca wytrzymać, a i nie pogniewam się na okolice terminu.

W temacie Gbs-a u mnie też był pobierany z dwóch.

1usai09khne0c7t3.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, wspaniałe wieści! Niech synek rośnie duży, zdrowy i grzeczny ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:

Magdalena ile Tobie już minęło od zdjęcia pessara? Życzę Ci z całego serca rozwarcia i regularnych skurczy, bo wiem, że już bardzo byś chciała urodzić, ale przyznam, że z drugiej strony po tym jak mnie nastraszyli w szpitalu, dajesz mi nadzieję (pozostałe dziewczyny "po pessarowe" w dwupaku też, ale Ciebie zapamiętałam, że pierwsza go zdjęłaś ), że niekoniecznie zaraz po zdjęciu zaliczę porodówkę. A ja to bym chciała przynajmniej do połowy marca wytrzymać, a i nie pogniewam się na okolice terminu.
    Kochana, u mnie 28 lutego miną 4 tygodnie odkąd jestem odkorkowana :)
    Po zdjęciu szyjka całkiem ładnie sie trzymała, nawet bardzo ładnie!!!!!! W moim przypadku pessar zdał w 10000% egzamin! W ciągu 2 tyg od zdjęcia szyja mi się zgładziła, no ale to już normalne teraz, ale porodu ani widu ani słychu.
    Pessar miałam zdejmowany w 35t5d.
    Po ściągnięciu czułam się fizycznie bardzo dobrze. Żadnych twardnień, skurczy. NIC

Haniu, kiedy będziesz miała ściągany pessar?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 11:45

Hannia123 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ta nasza lista rozpakowanych coś się zacięła. Trzeba ją przepchać :D Do roboty!!!

Gośśś - wspaniałe wieści! Cieszymy się razem z Tobą. Fajnie, że się odezwałaś :)

A.Kasia - powodzenia na usg. Jestem bardzo ciekawa, jaką decyzję podejmiesz.

26Asia - przynajmniej dowiedziałaś się czegoś konkretnego. Słyszałam, że powolutku szpitale zaczynają "zdejmować" ten zakaz odwiedzin. Oby u Ciebie się sprawdziło.

Magda lena, domiii, Love_life lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ