Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam ja właśnie się zwlekłam z łóżka.
Kasiu smaczności i również życzę poprawy humoru po usg.
Krówka trzymam kciuki za szybkie rozwinięcie akcji.
Gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni.
Życzę miłego dnia i udanych wizytkrówka_muffka lubi tę wiadomość
-
A mi się dziś śniło, że mój mąż brał udział w Tańcu z Gwiazdami ... i nasz syn siedział na widowni razem ze mną, miał dwa warkocze, różową kurtkę - był dziewczynką! Ale miał na imię Staś.
Je pierdzielę. Ciekawe o czym nasze dzieci w brzuszkach śniądomiii, Czarodziejka87, A.Kasia, kleo2426, Mania1718, edyś, Falon, Izoleccc, d'nusia, RudyTygrysek, Kajola, perła ziemi, baassiia, Est, muminka83, Karolina@, Kate84, Tova33, Mietka 30:), Love_life, ksanka, Malina81, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewuszki. Ja się witam - jak na razie - w świetnym humorze. Nawet nie wiem jaka jest tego przyczyna, ale czuję się jak nowo narodzona.
A śniadanko w piekarniku - paluchy z różnymi dodatkami z ciasta francuskiego
Magda lena, domiii, Mania1718, d'nusia, Vira, Est, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny! Czekolada nie pomogła ale rozmowa z siostrą jak zawsze poprawiła trochę samopoczucie
Tova - trzymaj się tamciekawe czy wypuszczą Cię w poniedziałek czy już zostawią do końca.
Ryjek - podsunęłaś mi pomysł na obiadDzięki!
ryjkek, Czarodziejka87, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja mam cięcie zaplanowane na 26 lutego, nadal w szpitalu, więc oby ta data już się nie zmieniła.
Chodzą plotki, że w poniedziałek ma być decyzja co do odwiedzin w szpitalu !d'nusia, M+M+?, M+M+?, Czarodziejka87, perła ziemi, Est, A.Kasia, Hannia123, Karolina@, RudyTygrysek, Kajola, Izoleccc, Kate84, Madzialena90, Mietka 30:), krówka_muffka, Karka, She86, ksanka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:perła ziemi ja pierwsze 2-3 tygodnie tak miałam (od pierwszego dnia) zanim organizm się zaadaptował do żelaza (bylam przeczyszczona jak ta lala!) i wtedy w druga stronę już było.
2-3 tygodnie? Haha akurat do porodu byłabym gotowa;) no ale wlasnie pocieszam sie że wolę to niz zatwardzenia ;]
Ja się ostatnio naczytalam o kapaniu noworodkow i śniło mi się że urodziłam i po chwili szłam z siostrą po małą wyciągnąć ją z pralki
Ja też miałam próbkę na gbsa pobrana z dwóch dziurek z tym, że u mnie to było tylko takie pojedyncze mazniecie tym patyczkiem. Powiedziałabym nawet,że lekko niedbale, ale przecież nie będę lekarza pouczaćkleo2426 lubi tę wiadomość
-
Hej
Ostatnio chcialam juz napisac, ale mi posta skasowalo i sie wkurzylamu nas wszystko dobrze i dzisiaj wychodzimy do domu, Piotrus ladnie przybiera na wadze ja mu odciagam mleko i daje butla bo ma problem ze ssaniem bo mam wklesle sutki i nie ma ich jak zlapac
nawet oslonki nic nie daja. Ja tez juz dochodze do siebie po cc i dochodze do wprawy w opiece nad malym on jest tak cudny ze sie zakochalam po uszy w nim
Trzymam za wszystkie kciuki mam nadzieje ze u was ok bo nie jestem w stanie nadrobic i gratuluje nowym mamusia, bo widzialam ze 16ty nie tylko byl najszczesliwszym dniemHannia123, Kokaina, A.Kasia, edyś, Magda lena, d'nusia, Karolina@, salomea, RudyTygrysek, ryjkek, Mania1718, Madlene.:), Czarodziejka87, Kajola, Renka88, skowroneczka87, kleo2426, Izoleccc, Kate84, domiii, Madzialena90, perła ziemi, baassiia, wiewiórka17, Tova33, Mietka 30:), Falon, Martita88, krówka_muffka, Karka, Love_life, She86, ksanka, Vira, Lilou1984, Malina81, Kaarolina lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Hej
Ostatnio chcialam juz napisac, ale mi posta skasowalo i sie wkurzylamu nas wszystko dobrze i dzisiaj wychodzimy do domu, Piotrus ladnie przybiera na wadze ja mu odciagam mleko i daje butla bo ma problem ze ssaniem bo mam wklesle sutki i nie ma ich jak zlapac
nawet oslonki nic nie daja. Ja tez juz dochodze do siebie po cc i dochodze do wprawy w opiece nad malym on jest tak cudny ze sie zakochalam po uszy w nim
Trzymam za wszystkie kciuki mam nadzieje ze u was ok bo nie jestem w stanie nadrobic i gratuluje nowym mamusia, bo widzialam ze 16ty nie tylko byl najszczesliwszym dniem
Zdrówka dla Was, cieszcie się sobąGośśś lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualny
-
Gosss te sutki za pomocą laktatora i osłonek da się wyrobić, też się z tym tematem męczyłam po pierwszym porodzie ok miesiąca. Super, że u Was wszystko dobrze
A.Kasia to ja też wstałam w podobnym nastroju, ale dzieciaki mnie trochę wyciągnęły z tendecji zniżkowej, a teraz czekam na przyjaciółkę i myśl, ze zapewne ostatni raz ją przyjmę na leżąco poprawia mi zdecydowanie humorMam nadzieję, że Twój nastrój jeszcze bardziej się poprawi po usg Tymka
Magdalena ile Tobie już minęło od zdjęcia pessara? Życzę Ci z całego serca rozwarcia i regularnych skurczy, bo wiem, że już bardzo byś chciała urodzić, ale przyznam, że z drugiej strony po tym jak mnie nastraszyli w szpitalu, dajesz mi nadzieję (pozostałe dziewczyny "po pessarowe" w dwupaku też, ale Ciebie zapamiętałam, że pierwsza go zdjęłaś ), że niekoniecznie zaraz po zdjęciu zaliczę porodówkę. A ja to bym chciała przynajmniej do połowy marca wytrzymać, a i nie pogniewam się na okolice terminu.
W temacie Gbs-a u mnie też był pobierany z dwóch. -
Hannia123 wrote:
Magdalena ile Tobie już minęło od zdjęcia pessara? Życzę Ci z całego serca rozwarcia i regularnych skurczy, bo wiem, że już bardzo byś chciała urodzić, ale przyznam, że z drugiej strony po tym jak mnie nastraszyli w szpitalu, dajesz mi nadzieję (pozostałe dziewczyny "po pessarowe" w dwupaku też, ale Ciebie zapamiętałam, że pierwsza go zdjęłaś ), że niekoniecznie zaraz po zdjęciu zaliczę porodówkę. A ja to bym chciała przynajmniej do połowy marca wytrzymać, a i nie pogniewam się na okolice terminu.
Po zdjęciu szyjka całkiem ładnie sie trzymała, nawet bardzo ładnie!!!!!! W moim przypadku pessar zdał w 10000% egzamin! W ciągu 2 tyg od zdjęcia szyja mi się zgładziła, no ale to już normalne teraz, ale porodu ani widu ani słychu.
Pessar miałam zdejmowany w 35t5d.
Po ściągnięciu czułam się fizycznie bardzo dobrze. Żadnych twardnień, skurczy. NIC
Haniu, kiedy będziesz miała ściągany pessar?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 11:45
Hannia123 lubi tę wiadomość
-
Laski, ta nasza lista rozpakowanych coś się zacięła. Trzeba ją przepchać
Do roboty!!!
Gośśś - wspaniałe wieści! Cieszymy się razem z Tobą. Fajnie, że się odezwałaś
A.Kasia - powodzenia na usg. Jestem bardzo ciekawa, jaką decyzję podejmiesz.
26Asia - przynajmniej dowiedziałaś się czegoś konkretnego. Słyszałam, że powolutku szpitale zaczynają "zdejmować" ten zakaz odwiedzin. Oby u Ciebie się sprawdziło.Magda lena, domiii, Love_life lubią tę wiadomość