X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki ;)
    Gratuluję nowych marcowych terminów:)
    Nie było mnie tydzień, a zaległości nie wiem czy dam radę nadrobić.
    Dokładnie tydzień temu w czwartek (5t3dz) byłam u gina z powodu tych brązowych plamien i dostałam Luteine dopochw.(jest lepiej). Na usg pęcherzyk 0.5 cm :D - długo wędrował żeby się zgnieździć. Następna wizyta 26.07.we wtorek mam nadzieję na" kino" z dźwiękiem serduszka :D
    Jak dotąd nie mam mdłości, apetyt zdecydowanie wrócił, w menu głównie: śniadanie-śledź, obiad-ryba (może być śledź), kolacja-śledź ;). W ogóle ryby nr1., a że jestem nad morzem 2 razy w miesiącu to szaleństwo na maxa :) Problem natomiast jest w tym że czuję się jakbym była mega najedzona i miała zaraz pęknąć a w żołądku ssie.
    Uczucie pełności to już z tego chyba że macica zaczyna się nieco rozpychać i gniecie co popadnie a ogólne uczucie że nie mieści mi się już nic w brzuchu :)
    Dziś na obiadek były pierogi z dorszem ;)

Na bieżąco powinnam już być, wybaczcie ciszę.
    Aha, poproszę o zmianę mojego terminu na 13.03., bo widzę że na moim wykresie jest jednak ta data ;).
    Jak będę po usg to bedziemy znów ew.korygować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 20:18

Dziunka, Fedra, jenny88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, przed chwilą się seksiłam z mężem i doszłam. Poszłam do łazienki, bo siku mi się chciało, a tam śluz z krwią :/ Ginka nie odbiera, wzięłam no spe i 2 tabletki magnezu, nie mam luteiny :( Nie wiem czy jutro iść do pracy czy nie lepiej zostać w domu i leżeć...

• Dziunka Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark moim zdaniem jeśli masz możliwość to weź wolne i poleż a jeszcze lepiej byłoby jakbyś skonsultowała to z lekarzem..choć wydaje mi się że to pewnie nic groźnego :) pewnie coś tam się podrażniło i stąd krew..trzymam kciuki żeby było ok :)
    mama_muminka fajnie że się polepszyło..:) dziewczyny nas informowały co i jak :) a zapytam jeszcze czy nadal plamisz?

f2w33e3kembcagk8.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark ja bym została w domu

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati, nie chodzi o sam wiek.
    Chodzi o to, że 6cio latek wraca do domu z kilkoma stronami A4 zadań. Spędzałam z córką tyle czasu nad nauką ile przed maturą czy egzaminem na studiach i to codziennie. Czasem pytała jak zrobić zadanie, a ja sama nie wiedziałam o co chodzi...
    Moja jest zdolna, radzi sobie, ale np. na wywiadówkach wychowawczyni narzekała, że zadania są robione przed rodziców :/ I niestety ta klasa nie jest jedynym przypadkiem.
    Dzieci w tym wieku nie mogą się skupić na dłużej, nie przerobisz z nimi tyle ile ze starszymi, a materiał do przerobienia jest, jak nie zdąrzą w szkole to muszą nadrabiać w domu. U nas na każdej wywiadówce wychowaczyni tłumaczyła, że inaczej się nie da, bo np 7mio latki przerobiły już 8 literek, a oni są przy 2giej :/ Niby rok różnicy, ale przepaść i to w kółko powtarzała nasza wychowawczyni, bo z 7mio latkami też miała równolegle zajęcia.

Moja mama uczy 6cio latków i 7mio latków angielskiego. Mówi, że ze starszymi coś robią, coś śpiewają, kolorują, a jak wchodzi do klasy 6 latków to się modli. Bo np. powie "Oko to eye, pokolorujcie oko czyli eye na żółto" to się chłopiec rozpłakał, że nie ma żółtej kredki...

Nie wiem gdzie mieszkasz i jak wygląda u was szkoła dla maluchów, ale zakładam, że tak jak nasza zerówka (a zerówka była od 5 lat teraz, czyli tak jak u was!).
    W zerówce dzieci też mają książeczki, ale nie mają sztywnej ramy, nie muszą przerobić wszystkiego, bo nie mają takich wymagań, najpierw pracują np na mapie Polski, a potem siadają w kole i grają w grę, która np uczy ich sylabowania. Nie mają ciężkich toreb, nie przynoszą do domu zadania, ale przy tym uczą się masę rzeczy, tylko mają na to więcej czasu, a nie jak w szkole, że musimy przerobić w pierwszym półroczu połowę alfabetu, dodawanie, odejmowanie i masę innych rzeczy. Wiem, bo nie raz byłam na czytaniu bajek przez rodziców czy zajęciach otwartych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, chyba zostanę, to nie żywa krew, śluz był bardziej różowy z takimi nitkami ciemnymi, ale nie mogę teraz wylądować w szpitalu czy na L4 :( Chyba wezmę wolne jutro.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama__muminka wrote:
    Witajcie mamuśki ;)
    Gratuluję nowych marcowych terminów:)
    Nie było mnie tydzień, a zaległości nie wiem czy dam radę nadrobić.
    Dokładnie tydzień temu w czwartek (5t3dz) byłam u gina z powodu tych brązowych plamien i dostałam Luteine dopochw.(jest lepiej). Na usg pęcherzyk 0.5 cm :D - długo wędrował żeby się zgnieździć. Następna wizyta 26.07.we wtorek mam nadzieję na" kino" z dźwiękiem serduszka :D
    Jak dotąd nie mam mdłości, apetyt zdecydowanie wrócił, w menu głównie: śniadanie-śledź, obiad-ryba (może być śledź), kolacja-śledź ;). W ogóle ryby nr1., a że jestem nad morzem 2 razy w miesiącu to szaleństwo na maxa :) Problem natomiast jest w tym że czuję się jakbym była mega najedzona i miała zaraz pęknąć a w żołądku ssie.
    Uczucie pełności to już z tego chyba że macica zaczyna się nieco rozpychać i gniecie co popadnie a ogólne uczucie że nie mieści mi się już nic w brzuchu :)
    Dziś na obiadek były pierogi z dorszem ;)

Na bieżąco powinnam już być, wybaczcie ciszę.
    Aha, poproszę o zmianę mojego terminu na 13.03., bo widzę że na moim wykresie jest jednak ta data ;).
    Jak będę po usg to bedziemy znów ew.korygować

Widze że podobnie idziemy moj pęcherzyk dzisiaj miał 6,5 mm ale gin mówił że za tydzień to jeszcze za wczesnie na serduszko... Wiec mam wizytę pozniej wiec bede obserwować co u Ciebie moze wybiorę sie wczesniej :D

mama__muminka lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ech, chyba zostanę, to nie żywa krew, śluz był bardziej różowy z takimi nitkami ciemnymi, ale nie mogę teraz wylądować w szpitalu czy na L4 :( Chyba wezmę wolne jutro.
    Kark według mnie to sobie zawarłaś szyjkę stad ten zabarwiony śluz jakby nie było jestes teraz tam mocno ukrwiona ale jesli sie takie rzeczy dzieją to moze wstrzymajcie sie z baraszkowaniem na razie... No i koniecznie powiedz o tym ginowi na wizycie...

Fipsik lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też jeszcze pobolewa brzuch? Miałam kilka dni przerwy od bólu a dziś znów się pojawił.

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Czy Was też jeszcze pobolewa brzuch? Miałam kilka dni przerwy od bólu a dziś znów się pojawił.
    Tak ja mam dosc często w szczególności jak cos podnoszę ciężkiego wtedy czuje ale to normalne :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, tylko ja mam wizytę 29.08 :(

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Fedra, tylko ja mam wizytę 29.08 :(
    Powiem tak jesli rano nic nie bedzie to znaczy że to od seksu masz podrażnienie...
    Jesli jednak przez noc sie bedzie cos dziać proponuje jednak umówić sie do gina lub podjechać na izbę by chociaż usg zrobili...
    Ale cos mi sie wydaje że bedzie wszystko dobrze :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    mama_muminka fajnie że się polepszyło..:) dziewczyny nas informowały co i jak :) a zapytam jeszcze czy nadal plamisz?

Dzięki ;), po luteinie miałam taki brudny, brązowo-kremowy śluz z takimi jakby wyraźnymi niteczkami brązowymi. Później taki kremowy (jak to gdzieś wyczytałam : w kolorze toffi ;) bardzo gęsty i lepki a teraz to taki kremowo-bezowy. Z tym że czasem to sporo tego jest (odczucie jak przy dniach płodnych, jakby mokro wyraźnie czuć że coś wypływa. Też tak ktoś ma? w pierwszej ciąży miałam tylko mleczny sluz, dlatego teraz jestem bardzo przewrażliwiona jesli jest inny kolor, ponieważ pierwszą ciążę miałam zagrożoną i od 12 tyg musiałam leżeć ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, ale jak to był seks oralny to chyba o podrażnieniu nie ma mowy.
    Dlatego się boję, ze to od skurczy macicy, czy coś się złego z tego nie zrobi :( Narazie dalej oblegam telefon, pewnie za 10 minut odpuszczę i poczekam do rana, jak nie to ip.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark Fedra dobrze radzi, obserwuj przez noc a rano probuj sie dostac do gina lub ip bedzie dobrze :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    mnie ciagle pobolewa, ciagnie w pachwinach, albo babelki mi sie w nim przewalaja, takze lece na nospie a jak cos duzej pochodze np dzis jak pojechalismy wybierac plytki do lazienki to wracam i lezakuje bo zazwyczaj mi sie wtedy bol nasila

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama__muminka wrote:
    Dzięki ;), po luteinie miałam taki brudny, brązowo-kremowy śluz z takimi jakby wyraźnymi niteczkami brązowymi. Później taki kremowy (jak to gdzieś wyczytałam : w kolorze toffi ;) bardzo gęsty i lepki a teraz to taki kremowo-bezowy. Z tym że czasem to sporo tego jest (odczucie jak przy dniach płodnych, jakby mokro wyraźnie czuć że coś wypływa. Też tak ktoś ma? w pierwszej ciąży miałam tylko mleczny sluz, dlatego teraz jestem bardzo przewrażliwiona jesli jest inny kolor, ponieważ pierwszą ciążę miałam zagrożoną i od 12 tyg musiałam leżeć ;/
    ja - tylko ja ciągle biore luteine dowcipnie.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:

Bólu raczej nie mam, natomiast czuję taki ucisk po bokach, czasem z przodu. Chyba zaczyna się robić ciaśniej i wyraźnie mam uczucie jakbym od środka coś się chciało wypchnąc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ja - tylko ja ciągle biore luteine dowcipnie.

no ja też mam luteinę dowcipną ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do ginki. Kazała leżeć, odpoczywać i brać magnez. Jakby coś się działo to jutro mnie przyjmie, ale powiedziała, że będzie dobrze, tylko mamy nie szaleć.

MatyldaG, Fedra, coffee lubią tę wiadomość

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ