MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zazwyczaj miałam wczesną owulację i akurat moja ciąża wg usg jest dwa dni starsza Dzisiaj byłam u rodzinnego po zwolnienie, lekarka pytała się mnie, jak znoszę mdłości. Poprosiłam ją, żeby mnie trochę pocieszyła, że mdłości już niedługo się skończą. Powiedziała, że jeszcze z tydzień i na pewno zaczną słabnąć. Aż mi się lepiej od razu zrobiło i mdłości jakby mniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 15:58
-
MatyldaG wrote:ja na te pomiary z USG nie patrze bo bym sfiksowala jedno bobo mam 2 dni mlodsze niz termin wedlug OM a drugie 3 dni starsze ;p 5 dni roznicy jest miedzy nimi, wiec zostawilam date tak jak jets to akurat tak w srodeczku
hahhahaa, szaleństwo -
Wczoraj nabijalismy się z mężem ze naszym dzieciom nie będzie się spieszyć na świat bo żadne nie będzie chciało urodzić się jako pierwsze ze względu ze na drugie będzie 500+ :p i jedno będzie mieć na studia i wakacje a drugie nie :p
chloet lubi tę wiadomość
-
anusia ja podobnie miałam, tylko z krwawieniem po kostki przyjęli mnie na oddział, bo jeszcze do tego mega rzygałam. Dostałam leki przeciwwymiotne i brałam je do 22 tygodnia, teraz zaczęłam brać szybciej, bo kto wie czy to krwawienie nie było właśnie z wymiotów po xx razy na dobę. Pomimo leków mdli mnie 24 na dobę i raz na kilka dni zwrócę wszystko co zjem. Ale nie wyobrażam sobie leżeć w szpitalu i rzygać z małym dzieckiem, więc wolę te leki łykać. jagódka też na nich ciągnęła jak już pisałam, a zdrowa się urodziła, więc wolę mniejsze zło.
3 tygodnie mijają od wizyty, ale mi czas leci szybko. Jedynie spojrzałam na wykres, powinno mieć już ok 2 cm. Wizyta za tydzień i dopiero dostanę wszelakie skierowania na badania.
a co do wpisu o poronieniu i dobrych radach ciotek. Wit C działa teratogennie nie bierzcie jej przy chorobie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 17:55
-
hej ja mam wizyte w środę, dzis bylam powotrzyc glukoze i modlila sie zeby jakos znieść wyjscie z domu na czczo, ale jakos sie udalo.
Codziennie rano chce mnie normalnie potargac tak mnie szarpie - czasem zygne czasem nie, ale wczoraj to sie zdziwilam jak zjadlam obiad a po 5 minutach go zwróciłam blee.
Tak niestety brtii najpierw stracila jedno maleństwo a potem drugie juz jest po zabiegu, usunela kontomaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:hej ja mam wizyte w środę, dzis bylam powotrzyc glukoze i modlila sie zeby jakos znieść wyjscie z domu na czczo, ale jakos sie udalo.
Codziennie rano chce mnie normalnie potargac tak mnie szarpie - czasem zygne czasem nie, ale wczoraj to sie zdziwilam jak zjadlam obiad a po 5 minutach go zwróciłam blee.
Tak niestety brtii najpierw stracila jedno maleństwo a potem drugie juz jest po zabiegu, usunela konto
Brtii mi nie moze wyjsc z glowy pewnie dlatego ze tez miala miec blizniaki
a wiesz jaka mogla byc tego przyczyna? ona chyba leczyla sie tez immunologicznie? -
wiesz co nie mam pojecia tak leczyla sie immunologicznie brala wlewy z intralipidu, a ostatnio miala zle wyniki morfologii i lezala w szpitalu. Wiecej nie wiem.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
bardzo bym chciala zeby ostatnie pasmo zlych informacji się u nas skończyło
chloet lubi tę wiadomość
-
Balladyna wrote:Nie ma rady i ile by nie kosztowały muszę kupić. Bo w spodnie się nie mieszczę, a zwykłe mnie piją (mam nadwrażliwe jelito). A zakup się przyda (tak sobie tłumaczę, bo cena na pewno mnie zmiecie w kosmos).
Zamów przez neta w Polsce do np. rodziców, a oni przesyłają Tobie zwykłym listem (polecony do mnie idzie zawsze jakoś dłużej). Ja tak robię z lekami chyba, że potrzebujesz na "już".
Co do owulacji, to my wiemy dokładnie co do 3 dni kiedy była i kiedy to się stało. Gdybym liczyła od miesiączki to hoho byłabym 4 tygodnie do przodu....
Tak mi smutno z powodu dziewczyn i ich maleństw. ((
Zdecydowanie, byle do ukończenia 12 tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 19:27
-
Hej mamusie wracamy od lekarza. Mamy 7 mm i serduszko, które swoim biciem doprowadziło mame do łez
Fipsik, Crisperss, MatyldaG, milagro, Klarcia, Wonderwall, chloet, julllla, Tosia 1981, borsuk, anuschka, jenny88, Magdzia88, Mimi86, Englein lubią tę wiadomość
Ewa