MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:Szkoda, że te staniki tanie małe, bo też bym kupiła, strasznie tanio są.
Ja w obu ciążach miałam tak, że jak w połowie ciąży miałam jakiś rozmiar to podczas karmienia miałam jakieś 3 mieseczki większe (nie licząc nawału, wtedy to chyba 5 miseczek większy).
Dobrze jest kupić porządne wkładki laktacyjne.
I nie kupować od razu hurtem 5 opakowań, bo może się np okazać, że te się lepią, te gniotą, te co chwilę przeciekają, a tamte się bulą.
https://pl.aliexpress.com/category/200001917/maternity-nursing-bras.html
-
anuschka wrote:Dziewczyny, podzielicie się lista? : ))
Paolina91, Englein lubią tę wiadomość
-
Ja zrobiłam listę na kartce pisząc długopisem ale korzystałam z tego:
http://mojniemowlak.pl/wyprawka-dla-noworodka/wyprawka-dla-noworodka-lista.html
https://drive.google.com/file/d/0B85lPEv1_C-6bG9yUm9zLW5NOUE/view?pref=2&pli=1
anuschka, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:Ja nawet nie wiem od czego mialabym zaczac...narazie ucze cie czytajac madre mamusie z forum ktore maja jakies doswiadczenie...czytam sumiennie;)
Hahaaa ja też jestem ZIELONA! Na bank się nie ogarne do porodu z wszystkim co potrzebne. Znajac zycie to nawet nie zrobie takiej listy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 19:03
Magdzia88 lubi tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
Ja jak pójdę do szpitala na rozmowę to muszę zapytać trzy koniecznie trzeba mieć te koszule do spania. Nigdy nie śpię w koszuli, zazwyczaj spodnie albo spodenki więc szkoda kasy kupować mi coś czego użyję tylko raz, albo dopiero przy kolejnym porodzie. Ciekawe czy np pierwszego dnia mogę mieć koszule a w pozostałe już normalną piżamęAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Anuschka z tego co słyszałam to w szpitalu każdy musi mieć tak szybki i częsty dostęp do Twojego zadka ze nie nastarczysz tych spodenek ściągać :p
taka_ja, kark, Englein lubią tę wiadomość
-
to skoro elektryczny ma regulacje to kupie elektryczny , nie bede machac łapą
o macie do lozeczka tez mysle i podgrzewaczu
co do brzuszka to ja zaczynam 16 tc a brzuch z rana maly, tylko wieczorem widac bardziej, ale wiadomo ze to wzdecia
do szkoly rodzenia tez chce chodzic ale musze poszukac bo niby w szpitalach sa za darmo.
Ja jutro rano wizytaMatyldaG lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
http://baby-shower.pl/schladzacz-napojow-cool-twister
Dla mam które nie planują karmić piersiąpodobno świetny wynalazek i nie raz ratował tyłek, jak woda na mleko była za gorąca
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualnyOoo, te rozmiary są już lepsze, chociaż muszę się pomierzyć
Ja też wkładki johnsons. Cenowo bardzo spoko w stosunku do jakościDla mnie efekt sutka nieważny, mają być cienkie, plastrów ma być od spodu sporo, żeby się nie odczepiały i nie buliły no i najważniejsze chłonne, żeby co chwilę nie trzeba było latać. Rossmannowe były ok, próbowałam jeszcze babyono, nuka, penaten i belli (te najgorsze z najgorszych
).
Jakoś tak najbradziej johnsons mi spasowały
Ja po pierwszym porodzie leżałam z babką w gaciach, w końcu spała w samych majtkach siateczkowych i bluzce, bo ciągłe ściąganie i zakładanie jak masz ranę krocza lub brzucha jest niezbyt fajne na początku.
No i plus długiej bluzki czy koszuli nocnej jest taki, że możesz się cały czas "wentylować" i lepiej się rana goi po nacięciu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje "ale" do listy Marrtusi:
1) zamiast kupować witaminę K+D ja bym kupiła osobno. U nas córka była uczulona na coś w składzie witaminy K, lekarka jej nie kazała dawać, synowi nawet jej nie kupiłam i też się nikt nie czepiał;
2) jestem za spirytusem do pępka - przy córce mieliśmy spirytus, pępek odpadł po 9dniach, syn miał octenisept i po 20 dniach położna sama powiedziała, żeby kupić spirytus (po spirytusie 4 dni i odpadł). Najpierw fajne są gaziki, bo osuszą kikut, a potem fajnie mieć trochę roztworu, maczać w nim patyczki do uszu i przy samej skórze osuszać, żeby łatwiej opadł;
3) nie mieliśmy i nie mamy kosza na zużyte pieluchy, zamiast tego paklanki. I tak dziecko na początku tyle pampersów załatwia, ze śmieci trzeba 2-3 razy dziennie wynosić;
4) u nas i córka i syn źle spali w śpiworkach, dużo lepiej w rożkach czy becikach, mocno zawinięci i ja polecam
Poza tym zgadzam się z całą listą i kometarzami - niektórze rzeczy ratują życie, inne można sobie darowaćDziunka lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Hehehe, w sumie my tu dopiero 12-17 tydzień jesteśmy wszystkie, a już torby do szpitala pakujemy
Jak dziś mojemu chłopu pokazałam na necie fajne śpioszki to on z tekstem do mnie "Miśka daj się temu dziecku najpierw urodzić"on nie ogarnia że niedługo trzeba coś zacząć kupować, jakiś dziwny człowiek z niego
-
anuschka wrote:No właśnie słyszałam, że tylko pierwszego dnia po porodzie kontrolują
zresztą zobaczę jak tutaj jest, może jednak się zgodzą na spodnie
Fipsik, Englein lubią tę wiadomość