MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzarnuszka wrote:Mam wpisane - B - niezdolność do pracy przypadająca w okresie ciąży, co oznacza, że ubezpieczonej należy wypłacić świadczenie chorobowe w wysokości 100 proc. podstawy jego wymiaru (także wówczas, gdy niezdolność do pracy ubezpieczonej przypada na okres pobytu w szpitalu), a okres zasiłkowy wynosi 270 dni;
-
nick nieaktualny
-
Marynia991 wrote:Dziewczyny widze ze większość dziewczyn chodzi do pracy jeszcze a sa tez takie ktore sa juz na zwolnieniu? Bo ja juz jestem na L4 i pytam czy nie jestem sama?
Ja szczerze mówiąc mocno się zdziwiłam, kiedy lekarka na pierwszym USG zapytała, czy chcę L4. Whaaat?
Raczej planuję pracować, tak długo jak będę mogła (prowadzę własną firmę) - nie jest łatwo, bo cały czas chce mi się spać, ale przez 9 miesięcy na L4 chyba umarłabym z nudów co innego oczywiście, kiedy ktoś ma stricte fizyczną, ciężką pracę i lekarz sugeruje mu odpoczynek. Ale w innym wypadku - c'mon! -
_Abby_ wrote:Bo ciąża zdrowa. Nie ma podstaw.
u nas nikt nie daje zwolnieniaw czasie ciezy. Mozna isc na tzw macierzynski ok 1-2 mies przed porodem ale to juzjest liczone z platnego 9 mies macierzynskiego. Poz iej mozna jeszcze przez rok byc na wychowawczym bezplatnym.
-
nick nieaktualnyEnglein wrote:u nas nikt nie daje zwolnieniaw czasie ciezy. Mozna isc na tzw macierzynski ok 1-2 mies przed porodem ale to juzjest liczone z platnego 9 mies macierzynskiego. Poz iej mozna jeszcze przez rok byc na wychowawczym bezplatnym.
-
_Abby_ wrote:Lipa. Ja musze mieć l4 do sierpnia. Nie pójdę do pracy po to żeby oddać malucha do prywatnego żłobka
-
Marynia991 wrote:Dziewczyny widze ze większość dziewczyn chodzi do pracy jeszcze a sa tez takie ktore sa juz na zwolnieniu? Bo ja juz jestem na L4 i pytam czy nie jestem sama?
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Fipsik wolę tak w razie W niż po niecałych 3 miesiącach pracy zniknąć na 2 lata, bo potem już tu mnie nie będą chcieli. Szczególnie, że jestem w dziale inwestycji, w ciągu 2 lat będę w plecy o kilka-kilkanaście obiektów
przez 3 dni w miesiacu i tak nic nie zrobisz.. -
nick nieaktualnykark wrote:Brtii to w sumie takie przyrosty, że można się było obawiać czy jest chociaż jedno, a tu niespodzianka i aż dwa bobasy!
kark, Vaina lubią tę wiadomość