X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo aktualna metoda promowana przez kościół to nic innego jak ovu friend tylko na papierze :P

• Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tego co się dzieje wokół aborcji jestem tego samego zdania co kark
    Zamysł był dobry zakaz aborcji jak najbardziej ale z paroma wyjątkowymi sytuacjami.
    Rozumię te kobiety które chcą pozbyć się"problemu" po gwałcie ale gdy np kobieta dowiaduje się że dziecko będzie miało jakąś wadę i chce to dziecko zabić bo to jej ciało to przepraszam ale jej nie rozumie. Ok niech urodzi i zostawi ale niech nie zabija bo to człowiek- odrębna jednostka a nie jak to mówią "jej ciało". Takim kobietom bym nie pozwoliła.

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png

Wysłany: 28 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak wiadomo rozmowy na temat polityki dzielą judzi także może zmienię temat i zapytam czy któraś z was ma jakiś pomysł na obiad bezmięsny ale sycący ażeby małżonek był zadowolony bo juz mięso wychodzi mi uszami a i pomysły się wyczerpały ;)

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie drogie mamusie,podczytuje was od dawna ;)Ale dziś daje znać o sobie

malotka, Marrtusia, kr0pka, Angie 232, Magdzia88, milagro, severi, Anita12, fantasmagoriia, Englein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ucięło mi wiadomość :/ :/
    Anna 27 lat w domu 7 latek obecnie w ciąży jutro 15 tydzień.
    Czy któraś z was ma refluks ?
    Pijecie siemię lniane ?

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak! Ja też dziś zupełnie nie mam obiadowej weny... O czym bym noe pomyslala to stwierdzam, ze nie mam na to ochoty.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z sycących polecam kasze jaglana po meksykańsku, ja akurat robię z kurczakiem bo mój mąż bezmięsnych dań nie traktuje za bardzo za obiad :) można też zrobić bez kurczaka. Przetestowane na moim mężu przepis poniżej http://kaszomania.blogspot.com/2014/10/kasza-jaglana-po-meksykansku.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 10:50

kr0pka lubi tę wiadomość

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_2009 wrote:
    Pijecie siemię lniane ?
    Tak, ja mam refluks, pisałam o tym wczoraj :) Piję siemię lniane :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png

Wysłany: 28 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_2009 wrote:
    Pijecie siemię lniane ?

Witaj Ania
    Możemy sobie podać dłonie bo ja tez 27 lat i w domu 7 latka ;) różnica tylko taka że ja dziś zaczęłam 16 tydzień
    a co do refluksu nie poradzę bo nie miałam jeszcze

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu kobieta ma być zmuszana do urodzenia chorego dziecka?? I patrzenia potem na to jak umiera bo poza organizmem matki nie jest w stanie przeżyć?
    Oddać? A domy dziecka to pewnie puste stoją, taki las chętnych do adopcji (szczególnie chorych dzieci), że aż nie nadążają dzieci "wydawać" chętnym. Z resztą.. niby oddanie dziecka np z poważną niepełnosprawnością, które całe życie musi być pod czyjąś opieką to takie miłościwie i dobre?
    Nie każda kobieta ma tyle siły żeby urodzić dziecko ze świadomością, że zaraz umrze. Jedne chcą urodzić żeby zobaczyć, przytulić, pożegnać.. inne się nie odważą.. i nie wiem czemu miałyby być do tego zmuszane. Sama nie wiem jak bym się zachowała stojąc przed takim wyborem.. nie wiem.. "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono"
    ja nie popieram aborcji "bo się nie myślało" ale takich sytuacjach owszem, moim zdaniem kobieta powinna być wybór i tyle..

ale dobra.. wyraziłam swoje zdanie, więcej pisać na ten temat nie planuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 10:54

Mart_, Emilianel, severi, Anita12, fantasmagoriia, m@rtynka, Martap88 lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Ale jak wiadomo rozmowy na temat polityki dzielą judzi także może zmienię temat i zapytam czy któraś z was ma jakiś pomysł na obiad bezmięsny ale sycący ażeby małżonek był zadowolony bo juz mięso wychodzi mi uszami a i pomysły się wyczerpały ;)
    Może krokiety? Ja bardzo lubię z pieczarkami, pokrojonymi w kostkę i podsmażonymi, a jak wystygną dodaję żółty ser w kostkach. Zawijam w naleśniki, podsmażam w bułce i jajku i pycha :)

Magdzia88, kr0pka, Czarnuszka, Anita12, taka_ja lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:

ja uwielbiam kotlety z jajek i pieczarkami :) mniam mniam i do tego ziemniaczki, sosik musztardowy i jakaś surówka...

Anita12 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png

Wysłany: 28 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ wrote:
    z sycących polecam kasze jaglana po meksykańsku, ja akurat robię z kurczakiem bo mój mąż bezmięsnych dań nie traktuje za bardzo za obiad :) można też zrobić bez kurczaka. Przetestowane na moim mężu przepis poniżej http://kaszomania.blogspot.com/2014/10/kasza-jaglana-po-meksykansku.html

świetny pomysł uwielbiam kasze jaglaną mąż nie bardzo ale myślę że meksykański smak trochę zatuszuje kasze ;D

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie dzis barszcz czerwony! Uwagaaaaa z uszkami bo nam sie zachcialo ;)

Mart_, kr0pka, malotka, Englein, Natka9029, taka_ja lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja się nie wykłócam i raczej nie zabieram w ogóle głosu w dyskusjach o aborcji, bo przekonanego i tak się nie przekona do swoich racji, a tylko nerwy się straci. To jest tak prywatna sprawa, że w ogóle jedno prawo ustalone gdzieś z góry przez kogoś jest zupełnym nieporozumieniem. Dla mnie chore jest wrzucanie w jeden paragraf kobiety z chorym dzieckiem i takiej, która chce usunąć ciążę dla wygody.

U mnie atmosfera świąt już się udziela. Składam grudniowy numer magazynu i już przesiąkłam filmami świątecznymi, przepisami, kolędami. Trochę wcześnie, ale nie narzekam :D

Wczoraj wybieraliśmy jak urządzimy pokój dla dziecka i już chyba wszystko zostało ustalone.

kr0pka, Marynia991, Marrtusia, jenny88, severi, Magdzia88, Anita12, Klarcia, Natka9029, taka_ja lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    a czemu kobieta ma być zmuszana do urodzenia chorego dziecka?? I patrzenia potem na to jak umiera bo poza organizmem matki nie jest w stanie przeżyć?
    Oddać? A domy dziecka to pewnie puste stoją, taki las chętnych do adopcji (szczególnie chorych dzieci), że aż nie nadążają dzieci "wydawać" chętnym. Z resztą.. niby oddanie dziecka np z poważną niepełnosprawnością, które całe życie musi być pod czyjąś opieką to takie miłościwie i dobre?
    Nie każda kobieta ma tyle siły żeby urodzić dziecko ze świadomością, że zaraz umrze. Jedne chcą urodzić żeby zobaczyć, przytulić, pożegnać.. inne się nie odważą.. i nie wiem czemu miałyby być do tego zmuszane. Sama nie wiem jak bym się zachowała stojąc przed takim wyborem.. nie wiem.. "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono"
    ja nie popieram aborcji "bo się nie myślało" ale takich sytuacjach owszem, moim zdaniem kobieta powinna być wybór i tyle..

myślę tak samo...

kr0pka, malotka, Anita12, m@rtynka lubią tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Marynia991 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co lepiej nie dyskutować o aborcji bo każdy ma swoją opinie na ten temat i po co maja jakieś kłótnie wyjść? Jasne każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie ale za chwile się zacznie pewnie kłótnia tak jak to było z szkołą że jedna drugiej mowiła że jest złą matką lub złym nauczycielem. Nie po to jest to forum. Tak ja uważam ale każdy zrobi jak zechce ja po prostu wątków o tym nie czytam.

kr0pka, Anita12, Fipsik lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

Mamy nieco inne poglądy dlatego nie warto ja tylko podsumuję czy takie dziecko niepełnosprawne to nie człowiek? Czy kiedykolwiek mieliście okazję rozmawiać z takim dzieckiem? I dlatego aborcja jest w takim przypadku zła, że odbiera się temu dziecku prawo decydowania, oni czasami mimo bólu naprawdę cieszą się że żyją. A i wiele takich przypadków było że kobieta do samego porodu chciała oddać dziecko bo miało się urodzić chore a po porodzie zmieniała zdanie.

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ wrote:

jejku ale ta kasza smakowicie wygląda... aż żal się przyznać ale nigdy jaglanej nie jadłam..

16udqqmz4ckx0a7e.png

Wysłany: 28 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech każdy osądza według własnego uznania i zakończmy ten temat raz na zawsze. To jest fakt, że tych których to nie dotyczy mają najwięcej do powiedzenia, ja tez tak teraz mówię a nie wiem jak bym się zachowała w tak traumatycznej sytuacji.

:)Magdzia mogę wpaść na barszczyk? teraz to mi narobiłaś ochoty :D

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ