MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aarizona wrote:Jezeli chodzi o uszycie to ja bardzo chetnie tylko ze Wam sie to zwyczajnie nie oplaci. Jak policzylam materialy bez wysylki do mnie kosztuja ok 40 zl. A na allegro widzialam podibne rozki za 35. Kiepsko sie reklamuje ale oni maja hurtowe ceny materialow wiec moga sobie pozwolic na niskie ceny.
zamiast litej scianki lozeczka za glowka dziecka , takie mile mieciutkie cos a przy okazji pamiatka. Ew.nadruk zdrobilabym sama,bo wiem ze robia w marketach a ja niestety nie posiadam takich manualnych talentow. Chyba zaczne wiecej szukac w necie,moze sa jakies gotowce
-
kr0pka wrote:Dzien dobry
ostatnio ciągle snią mi siè jakieś głupoty.. ale dziś między tymi głupotami "zaplątało" się coś pięknego.. śniło mi się,że maleństwo już było na tyle duże, że mi brzuch rozpychało swoją stopą.. i gdzie dotknęłam brzucha tam ono wypychało stopę tak, że aż ją było widać
wczoraj i dzisiaj jakies glupie sny mialam...ale raz snilo mi sie moje dziecko...chlopczyk paro miesieczny, sliczny bobas
,zobaczymy jak plec bedzie sie miala z rzeczywistością, bo moje przeczucia mowia o dziewczynce .
-
Martap88 wrote:Doszły
ale że już od października to nie słyszałam. Dobrzeby było nie musiałabym w Olsztynie rodzić bo raczej tu i tu nie da rady pracować. I może my się w szpitalu spotkamy?
No zobaczymy, bo u nas od 15 października rusza oddział, ma być też nowy neonatolog. -
Wonderwall wrote:Dzięki Nelus
mi właśnie chodziło o takie podwójne mamusie czyli jedno w brzuszku a drugie biegajace
No właśnie chodzi mi o to odklejenie się łożyska. Niby przy bardzo silnym uderzeniu może się odkleic..ale silne to chyba typu np podczas kolizji samochodowej nie mając zapietych pasów.
Mój synek też podczas zabawy potrafi mnie lekko kopnąć czy Jak wczoraj kolankiem nacisnal mi brzuch z boku bo chciał na mnie usiąśćnawet nie tam gdzie macica..ale ja od razu się zastanawiam czy to bezpieczne.
Wczoraj czytałam ze to łożysko i tak sie przemieszcza..więc niektóre kobiety do któregoś tygodnia miały na tylniej a potem na przedniej. Odwrotnie chyba też może byc. Muszę moją gin podpytać. Ja ostatnio na usg genetycznym miałam kosmowke na przedniej ścianie. Bo lozysko dopeiro od 16 tc sie nazywa. Ciekawa jestem na usg polokwowym gdzie ono będzie
Hihi myślałam że chodzi Ci o jakas mamę blizniakow. Przy silnym uderzeniu tak na prawdę może każda z nas stracić ciążę, trzeba uważać a szczególnie zima bo jak będzie ślisko to z tymi wielkimi brzuchami będzie łatwo o upadek.
Ja w 14 tyg na usg dowiedziałam się że "placenta is in the front wall". Potem spytałam doktor na wizycie to mówiła że to nic takiego, tylko mogę czuć ruchy później. Ale w praktyce wyszło tak że czuje mocne ruchy już od 2 tyg czyli w miarę wcześnie. Może to łożysko mi się przemiescilo, nie wiem. Ale tez spytam na usg za 2 tyg.Wonderwall lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny wczoraj byliśmy jeszcze na małej imprezie u znajomych i dopiero dziś Was nadrabiam
Mąż bardzo szczęśliwy, zresztą ja też bo powiedziałam swoje słynne "a nie mówiłam" kiedy okazało się ze będzie dwóch chłopców tak czułam od początkunawet wymyslalismy juz drugie imię i chyba wstępie został zaakceptowany Aleksander
Chłopaki mają już po 200 i 220 gram, ładnie rosną i bardzo rozrabiali wczoraj :
Miałam badanie szyjki jest ładna długa i zamknięta co mnie ucieszyło i nie wiem jakim cudem ponoć mam łożysko jedno.przod drugie tył chociaż na prenatalnych były oba z przodu hmm
Wonderwall brałam wcześniej 3x1/2 dopegyt teraz 4x1/2 ogólnie ciśnienie nie powinno przekroczyć 140/90 a to drugie przekracza mi często. Pytałam tez o puls powiedział ze w ciazy 120 to normalny i mogę mieć lekkie kołatanie serca nawet.
No i chyba tylepochwalił mnie jeszcze za ładny przyrost cukru hehe
Martap88, Wonderwall, kark, m@rtynka, jenny88, Fipsik, Czarnuszka, Mimi86, Anita12, kr0pka, Vaina, severi, Nelus, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Witamy się w sobotę. Zimną i pochmurną.. I w pierwszy dzień października. Czas leci...
A wczoraj było tak pięknie. Jak poszłam około 20stej do sklepu, to było tak cieplutko, że celowo, zrobiłam sobie dodatkową rundkę przez osiedle, było tak przyjemnie.
MatyldaG, super, że już wiesz, kto mieszka w brzuszkuOj, tyle facetów pod jednym dachem
Będzie wesoło
Englein, też marzy mi się coś takiego osobistego dla Maleństwa do pokoju. Aby było, tylko dla Malucha, żeby było pamiątką. Mamy jeszcze czas, na pewno coś wymyślimy, znajdziemy
kr0pka, ja na początku miałam takie kolorowe sny, Maleństwo już było na świecie, już miałam je na rękach. Teraz jakoś spokój, ale chyba jeszcze wszystko przede mną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 08:56
-
ata89 wrote:Witamy się w sobotę. Zimną i pochmurną.. I w pierwszy dzień października. Czas leci...
A wczoraj było tak pięknie. Jak poszłam około 20stej do sklepu, to było tak cieplutko, że celowo, zrobiłam sobie dodatkową rundkę przez osiedle, było tak przyjemnie.
MatyldaG, super, że już wiesz, kto mieszka w brzuszkuOj, tyle facetów pod jednym dachem
Będzie wesoło
Englein, też marzy mi się coś takiego osobistego dla Maleństwa do pokoju. Aby było, tylko dla Malucha, żeby było pamiątką. Mamy jeszcze czas, na pewno coś wymyślimy, znajdziemy
kr0pka, ja na początku miałam takie kolorowe sny, Maleństwo już było na świecie, już miałam je na rękach. Teraz jakoś spokój, ale chyba jeszcze wszystko przede mną. -
My również witamy się się brzydka sobotę
Belly pokazuje mi 40%. Jak to szybko leci
Doczytałam Was wczoraj ale nie było sił odpisać, byliśmy w kinie i przy okazji z ciekawości weszliśmy do sklepu dziecięcego. Kupiliśmy aż skarpetkiAle trochę poogladalam wózki i sny znowu miałam wozkowe
Ja właśnie nie wiem na której ścianie mam łożysko. Muszę się dopytać.
Matylda gratuluję dwóch chłopcówCały czas niebieski przeważa. Mój luby stwierdził, że statystycznie to zmniejsza nasze szanse na chłopaka, haha.
MatyldaG, Wonderwall, coffee, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:Matylda Ty wczoraj miałaś prawdziwy dzień chłopaka:)
Aleksander - bardzo ładne imie. Jeśli u mnie się potwierdzi 19go, że chłop to też będzie Aleksanderm@rtynka, nataliad, Czarnuszka, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Hej i mnie dziś pochmurno i zimno brrr...
Wczoraj byłam w kinie na Bridget i tak się uśmiałam i wzruszylam ze tę emocje później mi się odbiły w snie:D Śniło mi się ze urodziłam i karmilam swoją córeczkę, aż mi przykro było jak się obudziłam i nie mogłam jej tulic;)Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Hej. U mnie pogoda w miarę dopisuje
Dzisiaj mam tę moc i sprzątam, podłogi będą lśnić
mnie się odziwo nic nie śni, ale zaczynam już odczuwać dyskomfort leżąc na plecach
i cały czas z lewego boku na prawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 11:21
-
A my pozdrawiamy po porannym spacerku, piękna pogoda, przyjemne ciepełko, żal nie korzystac. Mimo że sama dzisiaj to polazłam na 4km po lesie.. jak przyjemnie mieszka na zadupiu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c62b97ed70d4.jpgm@rtynka, Mart_, nataliad, milagro, MatyldaG, kark, Dziunka, taka_ja, Marrtusia, Fipsik, severi, Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość