MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella:) wrote:Martap88
Forum znalazłam przez przypadek i się bardzo ucieszyłam:) w Lipcu po 10 latach starań, zmianie lekarzy i miasta leczenia( według poprzednich bylo wszystko ok) , PCO , endometriozie otrzewnowej które to skończyły sie operacją ( resekcja jajników i wypalaniu endometriozy) i leczeniu( niedługim- raptem miesiecznym na poczatku roku-wiecej nie wytrzymałam ) tabletkami , okazało sie, że jestem w ciaży - wciąz niedowerzliśy _ natomiast kilka tygodni później trafiając do szpitala z ogromnym bólem dowiedzieliśmy się, że będą bliźniaki ,<3<3 - takiego szczęscia sie nie spodziewalismy w ogole
dzisiaj ropoczynam 16 tydzien
samopoczucie jest troszkę lepsze tzn , nie wymiotuję( było cięzko), mdłości mam mniesze choc sa codzinnie i nie spie w nocy 4 nocy a 7 mam zupełnie nieprzespane i w dzien nie potrafie odespac
mam nadzieje, ze to kiedys minie - choc na troszk, zeby przed urodzenim skrzatów jeszcze choc troszke wypoczac :)pozdrowiaki- musze troszke tej lektury Waszej nadrobic
to już mój 18 tydzień i z dnia na dzień mdlosci odpuszczaja
-
Bella - kolejne bliźniaki na forum, nieźle
a ja mam newsa, jak go wczoraj usłyszałam to padłam z krzesła. moja bratowa, lat 38 z endoprotezą stawu biodrowego, cukrzycą i nadciśnieniem oznajmiła wczoraj, że rodzinny wypad w sierpniu na rodos spowodował to, że zaliczyli wpadkę i jest w CIĄŻY!!! rodzi w maju a ja w marcubędą dwa miesiące różnicy między naszymi dziećmi i jeszcze chodzi do tego samego lekarza co ja
ona jest przekonana, że będzie dziewczynka i już nam imię ukradli - Alicja
Czarnuszka, kark, Marynia991, okano1, Anita12, kr0pka, anuschka, severi, Martap88, Mimi86, Marrtusia, coffee lubią tę wiadomość
Dominik
-
Witam. To już 18 tc, ale to leci. Nawet nie wiem kiedy. W pierwszej ciąży wszystko się dluzylo ale jak Tosiania przyszla na świat to nim się obejrzałam a tu już 3 latka stuknęły. Dzieci szybko rosną, trzeba nacieszyc się póki a tycie. A ja wczoraj miałam mdlosci i w sobotę tez. To chyba te ciągle zmiany pogody zimno a potem upal i wgl wpływają na fatalne samopoczucia. Miłego dnia.
Klarcia, MatyldaG, Anita12, kr0pka lubią tę wiadomość
-
Matylda G
'Witamy również czekam na blizniakito już mój 18 tydzień i z dnia na dzień mdlosci odpuszczaja
'
Ale sie cieszę , czyli dwa tygodnie przede mnąjesteś jedyna na forum z bliźniakami marcowymi?
Co do mdłości , cieszę się, że odpuszczają , czyli są szanse dla mnie
-
Dziś moja Oliwia kończy 4 latka. Obudziła się idealnie żeby punkt 6.30 wejść w swoje 4 lata
poszła z cukierkami do przedszkola i była taka dumna
jak to szybko minęło
Klarcia, kark, m@rtynka, Anita12, kr0pka, nataliad, anuschka, severi, Englein, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny w ten pochmurny dzień. Ja dzisiaj zaczynam 17 tydzień. Mnie też czas szybko leci. Jeszcze tydzień i wizyta. A co do wizyty to właśnie mi się śniła i lekarz powiedział mi że będzie chłopak. Już któryś raz śni mi się że bedzie chłopak. Czy któraś tak miala i lekarz potwierdził lub zaprzeczył?
Klarcia, Anita12, kr0pka, Martap88, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Hej witam się w 18 tygodniu i rozpoczętym 5 miesiącu
Aż sama nie mogę uwierzyć ze już prawie połowa za nami
Witamy nowa mamę bliźniakówBella wiesz już kto i Ciebie mieszka w brzuszku ?
Marynia991, MatyldaG, Anita12, kr0pka, Bella:), m@rtynka, Klarcia, severi, Englein, Mimi86, jenny88, taka_ja lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualnyBefra, mi się z córką śnił w kółko chłopak
Kasiula, no dla mnie karmienie jest cudowne, zresztą widać po okresie karmienia, po prostu raz to wciąga, a dwa to super uczucie, że niby maluch duży, sam siedzi, chodzi, ale jeszcze chce tej chwili bliskości tylko z mamusiąJak mi się mleko skończyło w czerwcu to płakałam z Kajtusiem przez kilka nocy
Ale mimo to, z usypianiem kolejnego to napewno spróbuję to jakoś ogarnąć bez piersi. Chociaż wiadomo, co dziecko to dziecko i może się okazać, że jednak skapituluję. Narazie jednak plany są i ja w miarę przekonana
Dziewczyny, które nie mają abonamentu premium: pod wykresem jest "udostępnij wykres". Tam jedziecie do zakładki link, kopiujecie i wklejacie do paska adresu. Widać ile jest procent i "normy" dla wagi i wymiarów malucha (tylko wczesniej trzeba zaznaczyć, że chce się to udostępnić)Mimi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
befra wrote:Witam się dziewczyny w ten pochmurny dzień. Ja dzisiaj zaczynam 17 tydzień. Mnie też czas szybko leci. Jeszcze tydzień i wizyta. A co do wizyty to właśnie mi się śniła i lekarz powiedział mi że będzie chłopak. Już któryś raz śni mi się że bedzie chłopak. Czy któraś tak miala i lekarz potwierdził lub zaprzeczył?
-
Oesu! Jak mnie rodzina wkurza! Dzwonią do mnie i komentują. A to, że brzuch za duży i na pewno wypycham, bo mam jak na siódmy miesiąc a przecież jestem w drugim miesiąciu (?!). A to matka mi mówi, że ona 7kg utyła w ciąży, a ja się w ojca wrodziłam i mam tendencje do tycia i musze uważać co jem, bo ten brzuch to na pewno nie ciążowy, bo za wcześnie i po prostu tak przytyłam. I ze to nie możliwe, zebym miała taki brzuch, bo babcia mówi, że ona takiego nie miała.
Serio? Wkurwia mnie to (za przeproszeniem). Zamiast cieszyć się, że dziecko zdrowo sobie rośnie, że tyję zgodnie z harmonogramem, to po rozmowie z mamą zawsze mam samooceną minus tysięczną. Mąż mi nie pozwala z nią rozmawiać, bo potem musi mnie cały wieczór do kupy zbierać. Co kogo to obchodzi jaki mam brzuch? Nie mają innych spraw do komentowania.
Mnie zazwyczaj nie obchodzą takie sprawy, a jak już o kimś myślę, to raczej dobrze, niż zle.
I postanowiłam wprowadzić dietę i ćwiczenia. Płatki, owoc, obiad, jogurt, kolacja.
A jak pojadę do domu teraz na tydzień a ktoś będzie miał uwagi, to mu walnę. Przysięgam.Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
nick nieaktualnyWitam was serdecznie super że jest nas coraz więcej:) ja również dziś zaczynam 5 miesiąc i 18tc ,Kark myśl pozytwnie będzie ok trzymam kciuki:) chętnie bym zamieniła się z kimś chętnym na mój wilczy apetyt. Ja dziś mam pracowity dzień bo wynajmująca znowu przyjdzie z nowymi ludżmi do wynajmu mósze chate ogarnąć a mi się nie chce tu w Niemczech mają święto dziś zjedoczenia Niemiec to mąż w końcu trochę w domu a ja mam przerąbane bo zalegam z prasowaniem i mósze coś więcej dziś ugotwać pozdrawiam udanych wizyt i spokojnego dnia:)
milagro, kr0pka, Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Befra miałam dziś taki sam sen, snila mi się wizyta i usłyszałam od lekarza ze będzie chlop;) zaraz lecę do lekarza, bo cały weekend mocno przechorowalam, nonstop kichanie i aż mnie boli cały brzuch/pewnie zakwasy ale wole się upewnić ze z malcem wszystko Oki, także może to był sen proroczy;d chociaż nie ukrywam, myślę od początku o córce i taka informacje chciałabym dziś usłyszeć
termin wg OM +tydzien
-
balladyna daj spokoj...w ciazy bedziesz sie katowac dieta jakas...zeby za duzo nie utyc...aby inni nie komentowali? Kochana pier**l te glupoty bo serio nie powinny padac takie komentarze w twoim kierunku od tak bliskich osob...chyba ze sama dla siebie chcesz sie cout konttolowac to ok...ja juz mam 5 kg na plusie...przy wadze startowej 73...tez wygladam jak wygladam...ale mam w dupsku....fla mnie dziecko najwazniejsze. Zycze tobie oguchniecia ale tylko na takie teksty od innych !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 09:23
Balladyna, Englein, Marrtusia lubią tę wiadomość
-
Bella:) wrote:Matylda G
'Witamy również czekam na blizniakito już mój 18 tydzień i z dnia na dzień mdlosci odpuszczaja
'
Ale sie cieszę , czyli dwa tygodnie przede mnąjesteś jedyna na forum z bliźniakami marcowymi?
Co do mdłości , cieszę się, że odpuszczają , czyli są szanse dla mnie
Termin według Om mam ma 8 marca a według Usg na 2. Znasz już płeć? Ja będę mieć dwóch chłopaków są dwujajowe
Jak doprowadze do głodu mdlosci się nasilają spróbuj jeść częściej mnie pomogło jedzenie nawet w nocy -
nick nieaktualnyBalladyna wrote:Oesu! Jak mnie rodzina wkurza! Dzwonią do mnie i komentują. A to, że brzuch za duży i na pewno wypycham, bo mam jak na siódmy miesiąc a przecież jestem w drugim miesiąciu (?!). A to matka mi mówi, że ona 7kg utyła w ciąży, a ja się w ojca wrodziłam i mam tendencje do tycia i musze uważać co jem, bo ten brzuch to na pewno nie ciążowy, bo za wcześnie i po prostu tak przytyłam. I ze to nie możliwe, zebym miała taki brzuch, bo babcia mówi, że ona takiego nie miała.
Serio? Wkurwia mnie to (za przeproszeniem). Zamiast cieszyć się, że dziecko zdrowo sobie rośnie, że tyję zgodnie z harmonogramem, to po rozmowie z mamą zawsze mam samooceną minus tysięczną. Mąż mi nie pozwala z nią rozmawiać, bo potem musi mnie cały wieczór do kupy zbierać. Co kogo to obchodzi jaki mam brzuch? Nie mają innych spraw do komentowania.
Mnie zazwyczaj nie obchodzą takie sprawy, a jak już o kimś myślę, to raczej dobrze, niż zle.
I postanowiłam wprowadzić dietę i ćwiczenia. Płatki, owoc, obiad, jogurt, kolacja.
A jak pojadę do domu teraz na tydzień a ktoś będzie miał uwagi, to mu walnę. Przysięgam. -
maggdax wrote:Befra miałam dziś taki sam sen, snila mi się wizyta i usłyszałam od lekarza ze będzie chlop;) zaraz lecę do lekarza, bo cały weekend mocno przechorowalam, nonstop kichanie i aż mnie boli cały brzuch/pewnie zakwasy ale wole się upewnić ze z malcem wszystko Oki, także może to był sen proroczy;d chociaż nie ukrywam, myślę od początku o córce i taka informacje chciałabym dziś usłyszeć
Ja też bym wolała usłyszeć że córka bo syna już mam. Nobale trzeba cierpliwie czekać.