MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Balladyna to co napisałaś trochę mnie rozśmieszyło, bo wydało mi się znajome
widać niektóre mamy/rodzice tak mają.
Ja mam na razie tak jak część z Was - z rana nie widać po mnie w ciąży wcale, brzuch prawie płaski, ale wieczorem "wybrzusza" mnie konkretnie, jak na 6 miesiąc
I moi rodzice jak widzą mnie rano: o Boże głodzi dzieciaka, ty jesteś niepoważna i nieodpowiedzialna, ty nic nie jesz, powinnaś myśleć teraz że to dziecko nie ma co jeść i jak rosnąć
a wieczorem: o Boże jaka ciężarówka, przecież ty się w nic nie zmieścisz niedługo, jak ty zamierzasz pójść na te wesele jak ty w nic nie wleziesz? dla ciebie to są sklepy moda dla puszystych (hehe zaznaczam, że ja ważę teraz 46-47 kg, ale moda dla puszystych :p)
Ja przez to gadanie najpierw też się przejmowałam - z rana że za mały, ze innym dziewczynom coś widać a mnie nie; wieczorem, że tak duży a po paulinie sykut to jeszcze nie widać. Aż w końcu doszłam do tego co pisały dziewczyny - każda ciąża jest inna i już, każda rośnie w swoim tempie. Moja ciocia na co dzień chuda jak paragraf w ciąży przytyła niemal 30 kg a wcale się nie zajadała, tylko - miała takie obrzęki! spuchnięte ręce, nogi, woda się zatrzymywała w organizmie. I po porodzie wszystko szybciutko zeszło, więc tą wagą tez nie ma co się tak mocno sugerować.Balladyna, kr0pka, Klarcia lubią tę wiadomość
-
DZIEWCZYNY PRZYPOMINAM O WYSYLANIU DO MNIE ZAPROSZEN DO PRZYJACIOLEK W CELU UTWORZENIA ZBIORCZEJ WIADOMOSCI PRYWATNEJ.
Sporo dziewczyn juz sie odezwalo czekam na reszte -
nick nieaktualny
-
Ja tez juz sobie powiedzialam ze zadnym gadaniem innych sie przejmowac nie bede, babcia moja tez co mnie zobaczyla to mowila ze nie wygaldam jak w ciazy tylko jakbym sie miala do grobu klaść
A teściowa na wiadomosc, ze spodziewamy sie dwóch synow skomentowala tylko "oby byli zdrowi"trzymala jezyk za zebami tylko jeden dzien bo w sobote wieczorem jak ogladalismy wszystcy cos w tv chyba the voice i byla jakas mała dziewczynka za kulisami a tesciowa "o jaka ona sliczna" i patrzy na nas i mowi "Wy takiej nie bedziecie miec" no cool
jakby mi to roznice robilo, poza tym skad wie ze nie chcemy miec wiecej dzieci oprocz tej dwojki
-
MatyldaG wrote:Ja tez juz sobie powiedzialam ze zadnym gadaniem innych sie przejmowac nie bede, babcia moja tez co mnie zobaczyla to mowila ze nie wygaldam jak w ciazy tylko jakbym sie miala do grobu klaść
A teściowa na wiadomosc, ze spodziewamy sie dwóch synow skomentowala tylko "oby byli zdrowi"trzymala jezyk za zebami tylko jeden dzien bo w sobote wieczorem jak ogladalismy wszystcy cos w tv chyba the voice i byla jakas mała dziewczynka za kulisami a tesciowa "o jaka ona sliczna" i patrzy na nas i mowi "Wy takiej nie bedziecie miec" no cool
jakby mi to roznice robilo, poza tym skad wie ze nie chcemy miec wiecej dzieci oprocz tej dwojki
a skąd ona wie, że nie będziecie mieć??? wróżka jakaś? a może wiedźma? hehe
Dominik
-
malaczarna07 wrote:a skąd ona wie, że nie będziecie mieć??? wróżka jakaś? a może wiedźma? hehe
-
Dziewczyny nadrobiłam Was!!
dawno tylko przez weekend nie pisałyście
Blekitna wszystkiego najlepszego dla Oliwi4 lata to już duża dziewczyna!
Balladyna pięknie wyglądasz i tak jak już dziewczyny pisały nie przejmuj się!! Ciekawe co by twoja mama powiedziała na mój brzuchnie przytyłam praktycznie nic, a brzuch rośnie. Ojciec jak wczoraj się z nami żegnał powiedział žeby Tż mnie pilnował z jedzeniem
chociaż jem normalnie
W polsce zaliczyłam fryzjera i kosmetyczke, wyglądam jak człowiek
Prośba do nowych dziewczyn! Jeżeli chcecie żeby wpisać Was na listę to napiszcie i podjacie termin porodu
Terminy wizyt uzupełnię dziś wieczorem, na komputerze szybciej to zrobię niż przez telefon
O 14.30 wizyta, nie mogę się doczekać!
Edit. Za szybko nacisnęłam wyślijWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 11:05
MatyldaG, czirisz, m@rtynka, Klarcia, Anita12, taka_ja lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Jeju a myślałam ze tylko ja trafiam na takie głupie gadanie. Nie ma sie co przejmować tym. Same wiemy co dla mas i naszych maluchow najlepsze. Mi mama wczoraj mowila ze sąsiadki jej sie pytaly czy w ciąży jestem i mowi ze tak. A one na to: a nie za szybko po slubie?(bralismy w maju) a ktory to miesiąc, a juz wie co będzie mieć? I juz chcialy liczyc czy zaszlam przed slubem czy po. Mama im nic nie odpowiedziala obrocila i sie pięcie i poszła. No co za wiara... a jak by za dlugo po slubie nie bylo dziecie to znowu było by gadanie a czemu nie maja itd. Denerwuje mnie "zaglądanie" obcych ludzi mi w brzuch
kr0pka lubi tę wiadomość
-
Marynia991 wrote:Jeju a myślałam ze tylko ja trafiam na takie głupie gadanie. Nie ma sie co przejmować tym. Same wiemy co dla mas i naszych maluchow najlepsze. Mi mama wczoraj mowila ze sąsiadki jej sie pytaly czy w ciąży jestem i mowi ze tak. A one na to: a nie za szybko po slubie?(bralismy w maju) a ktory to miesiąc, a juz wie co będzie mieć? I juz chcialy liczyc czy zaszlam przed slubem czy po. Mama im nic nie odpowiedziala obrocila i sie pięcie i poszła. No co za wiara... a jak by za dlugo po slubie nie bylo dziecie to znowu było by gadanie a czemu nie maja itd. Denerwuje mnie "zaglądanie" obcych ludzi mi w brzuch
-
hehe u mnie tylko na moim mężu spoczywa przedłużenie rodu nazwiska bo jego brat ma 2 córki a my wstepnie mamy miec synka ale tez wiem ze tak samo by sie cieszyli z dziewczynki
najwazniejsze by bylo zdrowe !
mój brzuch jak u wiekszosci rano mniejszy wieczorem wiekszytakie uroki
ja wizyty mam 10.10, 3.11. i potem polowkowe 18.11 tyle narazie wiemnataliad lubi tę wiadomość
-
Ja też nie rozumiem tego myślenia, że każdy zawsze i bezwzględnie chciałby mieć parkę. W ogóle drażni mnie określanie dzieci mianem "parka". Parkę to ja miałam kiedyś białych myszek, celowo, żeby się rozmnażały
Ale o rodzeństwie mówić parka?
Moim z kolei marzeniem jest posiadania samych córek. Nawet gdybym miała 4 córki to i piątą chciałabym córkę.Vaina, Klarcia, kr0pka, m@rtynka lubią tę wiadomość
-
hehe ja akurat tez chciałabym miec chlopca i dziewczynke ale zawsze marzyl mi sie synek jako pierwszy moze akurat sie spełni jak narazie wszystko na to wskazuje!
ale oczywiscie nie ma zadnej róznicy bo moze byc dziewczynka takze kazdy ma jakies swoje oczekiwania ale i tak jest to mysle obojetne:)coffee lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny...a ja jestem ciekawa jak obecnie sie czujecie? ?? Wiem jak niektore z was sie maja i z czym sie borykaja...ale pytam tak ogolnie...czujecie sie lepiej niz w I trymestrze... Bola was piersi? A moze przestaly...? Czujecie juz pierwsze ruchy??? I kiedy zorientowalyscie sie ze to malec... Chodzi mi tu bardziej o pierwsze dzieciatko;)
Ja jeszcze nie czuje a przynajmniej nie kojarze...bo to chyba pod pepkiem powinno sie pojawic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:23
-
Vaina wrote:Marynia 991 - bo ty źle zrobiłaś. Powinnaś iść najpierw grzecznie spytać szanownych Pań sąsiadek kiedy jest najlepsza pora na dziecko.
Nie rozumiem jak mogłaś nie pomyśleć że one przecież wiedzą najlepiej kiedy Ty powinnaś mieć dziecko.
Ale nie popełniaj więcej tego błędu - grzecznie idź się zapytać ile powinnaś mieć dzieci i w jakich odstępach czasu, a niestety i to nie gwarantuje braku dziwnych haseł i obgadywania.
Ludzie są dziwni -
Mnie piersi nie bolą wcale z czego się bardzo cieszę, bo najgorsze dla mnie w 1 tc było jak w nocy wstawałam siku i idąc do toalety tak bolały, że musiałam sobie je lekko podtrzymywać do góry rękoma
Nie mam żadnych mdłości, nie przeszkadzają mi już zapachy z lodówki. Ruchy czuję przeważnie ok 30 minut po jedzeniu, mały bardzo uaktywnia się na wieczór, czasami już nawet mój mąż wyczuje je ręką. Zauważyłam, że mam ostatnio spory apetyt, słodkie mogłabym jeść tonami ale wiem, że muszę się przed tym powstrzymywać. Puki co 2 kg na plusie. Ważę się zawsze rano jak zrobię siku. I czasami jest tak, że moja waga np dzisiejsza jest niższa o ok 300g od tej z dnia wczorajszego.
Magdzia88 lubi tę wiadomość