X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • pina87 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna to co napisałaś trochę mnie rozśmieszyło, bo wydało mi się znajome :) widać niektóre mamy/rodzice tak mają.
    Ja mam na razie tak jak część z Was - z rana nie widać po mnie w ciąży wcale, brzuch prawie płaski, ale wieczorem "wybrzusza" mnie konkretnie, jak na 6 miesiąc :P

I moi rodzice jak widzą mnie rano: o Boże głodzi dzieciaka, ty jesteś niepoważna i nieodpowiedzialna, ty nic nie jesz, powinnaś myśleć teraz że to dziecko nie ma co jeść i jak rosnąć

a wieczorem: o Boże jaka ciężarówka, przecież ty się w nic nie zmieścisz niedługo, jak ty zamierzasz pójść na te wesele jak ty w nic nie wleziesz? dla ciebie to są sklepy moda dla puszystych (hehe zaznaczam, że ja ważę teraz 46-47 kg, ale moda dla puszystych :p)

Ja przez to gadanie najpierw też się przejmowałam - z rana że za mały, ze innym dziewczynom coś widać a mnie nie; wieczorem, że tak duży a po paulinie sykut to jeszcze nie widać. Aż w końcu doszłam do tego co pisały dziewczyny - każda ciąża jest inna i już, każda rośnie w swoim tempie. Moja ciocia na co dzień chuda jak paragraf w ciąży przytyła niemal 30 kg a wcale się nie zajadała, tylko - miała takie obrzęki! spuchnięte ręce, nogi, woda się zatrzymywała w organizmie. I po porodzie wszystko szybciutko zeszło, więc tą wagą tez nie ma co się tak mocno sugerować.

Balladyna, kr0pka, Klarcia lubią tę wiadomość

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna nie przejmuj się gadaniem ludzi. Czasami mam wrażenie, że tacy ludzie są po prostu nieszczęśliwi i niedowartościowani, że tak potrafią powiedzieć komuś.

Balladyna lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY PRZYPOMINAM O WYSYLANIU DO MNIE ZAPROSZEN DO PRZYJACIOLEK W CELU UTWORZENIA ZBIORCZEJ WIADOMOSCI PRYWATNEJ.
    Sporo dziewczyn juz sie odezwalo czekam na reszte :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliad, ja też rano byłam w labo na krew i mocz, a we środę wizytuję :D
    Ale były takie kolejki, że chyba wrócę do chodzenia we czwartek albo piątek, bo dziś 40 minut czekałam :/

nataliad lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz sobie powiedzialam ze zadnym gadaniem innych sie przejmowac nie bede, babcia moja tez co mnie zobaczyla to mowila ze nie wygaldam jak w ciazy tylko jakbym sie miala do grobu klaść :P

A teściowa na wiadomosc, ze spodziewamy sie dwóch synow skomentowala tylko "oby byli zdrowi" :P trzymala jezyk za zebami tylko jeden dzien bo w sobote wieczorem jak ogladalismy wszystcy cos w tv chyba the voice i byla jakas mała dziewczynka za kulisami a tesciowa "o jaka ona sliczna" i patrzy na nas i mowi "Wy takiej nie bedziecie miec" no cool :P jakby mi to roznice robilo, poza tym skad wie ze nie chcemy miec wiecej dzieci oprocz tej dwojki

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja tez juz sobie powiedzialam ze zadnym gadaniem innych sie przejmowac nie bede, babcia moja tez co mnie zobaczyla to mowila ze nie wygaldam jak w ciazy tylko jakbym sie miala do grobu klaść :P

A teściowa na wiadomosc, ze spodziewamy sie dwóch synow skomentowala tylko "oby byli zdrowi" :P trzymala jezyk za zebami tylko jeden dzien bo w sobote wieczorem jak ogladalismy wszystcy cos w tv chyba the voice i byla jakas mała dziewczynka za kulisami a tesciowa "o jaka ona sliczna" i patrzy na nas i mowi "Wy takiej nie bedziecie miec" no cool :P jakby mi to roznice robilo, poza tym skad wie ze nie chcemy miec wiecej dzieci oprocz tej dwojki

a skąd ona wie, że nie będziecie mieć??? wróżka jakaś? a może wiedźma? hehe :P

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a skąd ona wie, że nie będziecie mieć??? wróżka jakaś? a może wiedźma? hehe :P
    hehe no wlasnie nie wiem, ale przemilczalam to poprostu bo szkoda sie wdawac w dyskusje my swoje wiemy i swoje robimy, zreszta przy moich skokach cisnienia takie glupie rozmowy nie wskazane :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobiłam Was!! :D dawno tylko przez weekend nie pisałyście :D

Blekitna wszystkiego najlepszego dla Oliwi <3 4 lata to już duża dziewczyna!

Balladyna pięknie wyglądasz i tak jak już dziewczyny pisały nie przejmuj się!! Ciekawe co by twoja mama powiedziała na mój brzuch :D nie przytyłam praktycznie nic, a brzuch rośnie. Ojciec jak wczoraj się z nami żegnał powiedział žeby Tż mnie pilnował z jedzeniem :D chociaż jem normalnie

W polsce zaliczyłam fryzjera i kosmetyczke, wyglądam jak człowiek :D

Prośba do nowych dziewczyn! Jeżeli chcecie żeby wpisać Was na listę to napiszcie i podjacie termin porodu :)
    Terminy wizyt uzupełnię dziś wieczorem, na komputerze szybciej to zrobię niż przez telefon <3

O 14.30 wizyta, nie mogę się doczekać! :D

Edit. Za szybko nacisnęłam wyślij

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 11:05

MatyldaG, czirisz, m@rtynka, Klarcia, Anita12, taka_ja lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jak chcesz kogoś zacytować, widzisz ten konkretny wpis danej osoby to po prawej strony masz "Cytuj" klikasz na to Cytuj i wtedy możesz się do tego postu odnieść.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju a myślałam ze tylko ja trafiam na takie głupie gadanie. Nie ma sie co przejmować tym. Same wiemy co dla mas i naszych maluchow najlepsze. Mi mama wczoraj mowila ze sąsiadki jej sie pytaly czy w ciąży jestem i mowi ze tak. A one na to: a nie za szybko po slubie?(bralismy w maju) a ktory to miesiąc, a juz wie co będzie mieć? I juz chcialy liczyc czy zaszlam przed slubem czy po. Mama im nic nie odpowiedziala obrocila i sie pięcie i poszła. No co za wiara... a jak by za dlugo po slubie nie bylo dziecie to znowu było by gadanie a czemu nie maja itd. Denerwuje mnie "zaglądanie" obcych ludzi mi w brzuch

kr0pka lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Jeju a myślałam ze tylko ja trafiam na takie głupie gadanie. Nie ma sie co przejmować tym. Same wiemy co dla mas i naszych maluchow najlepsze. Mi mama wczoraj mowila ze sąsiadki jej sie pytaly czy w ciąży jestem i mowi ze tak. A one na to: a nie za szybko po slubie?(bralismy w maju) a ktory to miesiąc, a juz wie co będzie mieć? I juz chcialy liczyc czy zaszlam przed slubem czy po. Mama im nic nie odpowiedziala obrocila i sie pięcie i poszła. No co za wiara... a jak by za dlugo po slubie nie bylo dziecie to znowu było by gadanie a czemu nie maja itd. Denerwuje mnie "zaglądanie" obcych ludzi mi w brzuch
    przerazaja mnie ludzie ktorzy zja zyciem innym, jakby swojego nie mieli ehh ale chyba czlowiek nie unikni etakich glupich pogadanek

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie tylko na moim mężu spoczywa przedłużenie rodu nazwiska bo jego brat ma 2 córki a my wstepnie mamy miec synka ale tez wiem ze tak samo by sie cieszyli z dziewczynki :) najwazniejsze by bylo zdrowe !

mój brzuch jak u wiekszosci rano mniejszy wieczorem wiekszy :P takie uroki :P

ja wizyty mam 10.10, 3.11. i potem polowkowe 18.11 tyle narazie wiem :)

nataliad lubi tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie rozumiem tego myślenia, że każdy zawsze i bezwzględnie chciałby mieć parkę. W ogóle drażni mnie określanie dzieci mianem "parka". Parkę to ja miałam kiedyś białych myszek, celowo, żeby się rozmnażały ;) Ale o rodzeństwie mówić parka?
    Moim z kolei marzeniem jest posiadania samych córek. Nawet gdybym miała 4 córki to i piątą chciałabym córkę.

Vaina, Klarcia, kr0pka, m@rtynka lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chciałabym parkę... chociaż może być tak, że będzie tylko jedno dziecko u nas. aktualnie chcę, żeby ten smerfik w środku okazał się smerfetką :)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam duży brzuch jak na 4 miesiąc. Ale w pierwszej ciąży długo nie miałam brzuszka więc teraz mam to gdzieś eksponuję brzuch. Przynajmniej Oliwka widzi brzuch i bardziej czuje że będzie rodzeństwo miała :)

coffee lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja akurat tez chciałabym miec chlopca i dziewczynke ale zawsze marzyl mi sie synek jako pierwszy moze akurat sie spełni jak narazie wszystko na to wskazuje!
    ale oczywiscie nie ma zadnej róznicy bo moze byc dziewczynka takze kazdy ma jakies swoje oczekiwania ale i tak jest to mysle obojetne:)

coffee lubi tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...a ja jestem ciekawa jak obecnie sie czujecie? ?? Wiem jak niektore z was sie maja i z czym sie borykaja...ale pytam tak ogolnie...czujecie sie lepiej niz w I trymestrze... Bola was piersi? A moze przestaly...? Czujecie juz pierwsze ruchy??? I kiedy zorientowalyscie sie ze to malec... Chodzi mi tu bardziej o pierwsze dzieciatko;)
    Ja jeszcze nie czuje a przynajmniej nie kojarze...bo to chyba pod pepkiem powinno sie pojawic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:23

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Marynia 991 - bo ty źle zrobiłaś. Powinnaś iść najpierw grzecznie spytać szanownych Pań sąsiadek kiedy jest najlepsza pora na dziecko.
    Nie rozumiem jak mogłaś nie pomyśleć że one przecież wiedzą najlepiej kiedy Ty powinnaś mieć dziecko.
    Ale nie popełniaj więcej tego błędu - grzecznie idź się zapytać ile powinnaś mieć dzieci i w jakich odstępach czasu, a niestety i to nie gwarantuje braku dziwnych haseł i obgadywania.

Ludzie są dziwni :P
    Taaak masz racje przy drugim tak napewno zrobie

hchy43r8kkymthav.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi nie bolą wcale z czego się bardzo cieszę, bo najgorsze dla mnie w 1 tc było jak w nocy wstawałam siku i idąc do toalety tak bolały, że musiałam sobie je lekko podtrzymywać do góry rękoma :) Nie mam żadnych mdłości, nie przeszkadzają mi już zapachy z lodówki. Ruchy czuję przeważnie ok 30 minut po jedzeniu, mały bardzo uaktywnia się na wieczór, czasami już nawet mój mąż wyczuje je ręką. Zauważyłam, że mam ostatnio spory apetyt, słodkie mogłabym jeść tonami ale wiem, że muszę się przed tym powstrzymywać. Puki co 2 kg na plusie. Ważę się zawsze rano jak zrobię siku. I czasami jest tak, że moja waga np dzisiejsza jest niższa o ok 300g od tej z dnia wczorajszego.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ