X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pospalam dłużej właściwie dopiero wstałam albo już bo jeszcze bym polezala ale maluchy konkretnie zaczęły się kręcić plus tak mi burczalo w brzuchu ze męża to obudziło :p
    Także wstałam i pognalam do kuchni coś zapodać :p swoją drogą juz skończonej kuchni! Także remonty precz

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Super te trampeczki,tez bym takie zamowila:) Anita,a jak zoladek?pomaga troche polprazol? U mnie troche minelo,zanim byla poprawa,ale mialam mniejsza dawke niz Ty. A najgorsze jest to,ze we wtorek skonczyl mi sie polprazol i juz od nastepnego dnia wszystko powoli zaczelo wracac:( Wczoraj mi ginka przepisala dwa opakowania o od dzisiaj znowu biore. A czuje sie kiepsko.
    Co Ty mówisz?! Wróciło. Kurczę. U mnie jest poprawa, nadal mam mdłości, zgage, niewielki refluks ale te straszne wymioty i ciągnięcia na wymioty przeszły. I straszne osłabienie minęło. Tylko ja stosuję bardzo ścisłą dietę. Dostałam od dietetyczki taką świetnie opracowaną dietę. Naprawde gorąco polecam. Mam ją w pliku w telefonie. Jak mi podasz swój e-mail to Ci prześlę. Koniecznie trzeba pić/jeść mleko bo działa wiążąco na te kwasy. Dlatego ja od tych kilku dni jem biały chleb z twarożkiem lub innym serkiem białym. Na drugie budyń, jogurt, itp na obiad mięso ugotowane, ziemniaki muszą być koniecznie purre, nie wolno w kawałkach i do tego marchew gotowana. Na kolację jem to samo co na śniadanie. I tak codziennie. W międzyczasie pogryzam tylko suchary.
    Ale tam jest więcej możliwości w tej diecie. Ja się trzymam na razie takiego jedzenia bo mi się jeszcze nie znudziło a wiem, że mi pomaga. I mogę jeszce polecić super probiotyk Osłonka Gastro się nazywa. Dwa razy dziennie biorę rano i na noc. Wsypuje się go do buzi.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja dziś pospalam dłużej właściwie dopiero wstałam albo już bo jeszcze bym polezala ale maluchy konkretnie zaczęły się kręcić plus tak mi burczalo w brzuchu ze męża to obudziło :p
    Także wstałam i pognalam do kuchni coś zapodać :p swoją drogą juz skończonej kuchni! Także remonty precz
    Widzisz jak szybko poszło :-) a tak się jeszcze niedawno denerwowałas tą kuchnią :-)

MatyldaG lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita,wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek,pewnie,ze chce diete. Przyjmij prosze zaproszenie,to Ci podam maila. Co kolwiek,aby pomoglo! Jak juz u Ciebie sie poprawia,to bedzie tylko lepiej:) Po 2 tygodniach na polprazolu bylo fajnie,a po 3 to juz w ogole super:) a ta oslonke sobie kupie,dzieki!

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita masz Ty talent kobieto :)

Anita12 lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Anita ale ty masz talent kocyk przepiękny a te buciki - No zakochałam sie hehe
    Matylda a ja za jakies 2 tyg zaczynam remont kuchni a potem pokoiku dla małego

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę umiejętności super :)

Ja kocham niebieski więc dla dziewczynki to nie problem, gorzej w drugą stronę róż dla chłopca :D

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za uznanie :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e338fb3aacfb.jpg
    Ach, to pokazuję jeszcze kozaczki. Pani sobie zamówiła takie i miała tylko zdjęcie, nie miałam na nie wzoru, więc ze zdjęcia odtwarzałam :-) nie było łatwo ale się udało.
    Szydełkiem można cuda robić :-) ja jeszcze dziergam maskotki, lale etc ale jest przy tym trochę roboty, niestety.
    Jednak ma to swój urok. Taka alternatywa dla masówki :-)

MatyldaG, severi, Marrtusia, anuschka, Karolina12345, Klarcia, Fruzia85, PetitQa, Fedra lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Anita,wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek,pewnie,ze chce diete. Przyjmij prosze zaproszenie,to Ci podam maila. Co kolwiek,aby pomoglo! Jak juz u Ciebie sie poprawia,to bedzie tylko lepiej:) Po 2 tygodniach na polprazolu bylo fajnie,a po 3 to juz w ogole super:) a ta oslonke sobie kupie,dzieki!
    Zaakceptowane:-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja i jedno i drugie mam na szczęście za sobą jak coś zostało to tylko kosmetyczne rzeczy które juz nie robią w koło takiego bałaganu. Swoje trzeba przeżyć ale potem fajnie jak wszystko odnowione :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c16277a1db1f.jpg
    Marrtusia to jest coś takiego, jakaś nowa technologia. Czuję, że mi pomaga.

Marrtusia lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c16277a1db1f.jpg
    Marrtusia to jest coś takiego, jakaś nowa technologia. Czuję, że mi pomaga.
    A pytalas kogos,czy mozna w ciazy?

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktorowa powiedziała, że wszystkie probiotyki są nieszkodliwe.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki,dzieki wielkie,to ja lece do apteki:)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia, wiadomosc z dietą wysłałam.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ale masz talent!! Podziwiam! Piekne rzeczy! :-)

Matylda juz koniec a dopiero o tym pisalysmy :-)

Anita12, MatyldaG lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że jak byłam z młodą w szpitalu na zapalenie płuc, później dostała rota wirusa. I tam przychodziła pielęgniarka, która kazała podawać córce Gastrolit/Orsalit ogólnie elektorlity. Mówiła mi, że ona wyleczyła sobie zapalenie żołądka pzrrz picie tych elektrolitów. Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale wspomniała że nie była w stanie przyjmować żadnych pokarmów bo tak ja żołądek bolał, a lekarze ręce rozkładali.

Ja też jak miałam teraz w ciąży tą nieszczęsna biegunkę przez tydzień czasu to bardzo mi pomogło picie tego Gastrolitu. A to nie jest szkodliwe dla dziecka. Może spróbujcie sobie Dziewczyny jak wam żołądek bardzo dokucza.

Anita12, Marrtusia lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;) Powiem Wam, że im głębiej wchodze w temat wózków tym gorzej... Zawsze podobaly mi sie te zaokraglone pod spodem gondolki, ale jak ogladam i czytam to ciezko znalezc taki wozek z dobrymi opiniami i dobra spacerowka w zestawie... Jak ladna gondola to brzydka spacerowka no i opinie tez do bani... Wiadomo dluzej korzysta sie ze spacerowki wiec nie ma sensu upierac sie przy ladnej gondoli ktora tez nie jest idealna w uzytkowaniu i potem meczyc sie z ta spacerowka albo jeszcze kupowac inna. Chcialabym tak to przemyslec zeby kupic cos z czego bede w calosci zadowolona. Ciazka sprawa... :/ Zglupialam zupelnie!

paulka86 lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Nowy. Patrzylam na wszystkie trzy i ten mi najbardziej przypasowal.
    Na żywo ogladalas? I mogę spytać za jaką cenę upolowalas? Też już bym z chęcią kupiła już wózek ale mąż gada ze za szybko..

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ