Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładne..

Anita12, Bellla:) lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Anita super :) piękny kocyk. Ja też lubię szydełko ale tylko jako hobby. Zrobiłam córce kilka czapek. I chciałabym zrobić dywan ze sznurka bawelnianego. Jednak coś nie mogę się zabrać :) bucikow nie próbowałam bo wydaje mi się ze to wyższa szkoła jazdy :)

f33c7b188ed932bbmed.png

milagro, m@rtynka, Paolina91, Anita12, Marrtusia, Klarcia, taka_ja, Bellla:), Fedra lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka ma dwa dywany robione na szydelku i sa piekne :-)
    Widzialam tez duzo fajnych rzeczy typu kosz na zabawki czy kredi i wyglada to super :-) rzeczy recznie robione sa bez porownania :-)

Anita12, nataliad, Klarcia lubią tę wiadomość

Karolina12345
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Hejo ;) Powiem Wam, że im głębiej wchodze w temat wózków tym gorzej... Zawsze podobaly mi sie te zaokraglone pod spodem gondolki, ale jak ogladam i czytam to ciezko znalezc taki wozek z dobrymi opiniami i dobra spacerowka w zestawie... Jak ladna gondola to brzydka spacerowka no i opinie tez do bani... Wiadomo dluzej korzysta sie ze spacerowki wiec nie ma sensu upierac sie przy ladnej gondoli ktora tez nie jest idealna w uzytkowaniu i potem meczyc sie z ta spacerowka albo jeszcze kupowac inna. Chcialabym tak to przemyslec zeby kupic cos z czego bede w calosci zadowolona. Ciazka sprawa... :/ Zglupialam zupelnie!

Kurde, ja właśnie z tego powodu narazie nie szukam w ogóle wózków, aż się boję. Odkładam ten temat na później :-\

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Pamiętam, że jak byłam z młodą w szpitalu na zapalenie płuc, później dostała rota wirusa. I tam przychodziła pielęgniarka, która kazała podawać córce Gastrolit/Orsalit ogólnie elektorlity. Mówiła mi, że ona wyleczyła sobie zapalenie żołądka pzrrz picie tych elektrolitów. Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale wspomniała że nie była w stanie przyjmować żadnych pokarmów bo tak ja żołądek bolał, a lekarze ręce rozkładali.

Ja też jak miałam teraz w ciąży tą nieszczęsna biegunkę przez tydzień czasu to bardzo mi pomogło picie tego Gastrolitu. A to nie jest szkodliwe dla dziecka. Może spróbujcie sobie Dziewczyny jak wam żołądek bardzo dokucza.
    Zapiszę sobie jak mi nie przejdzie do końca to to też spróbuję. Albo kupię jak będę w mieście. Dzięki :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Hejo ;) Powiem Wam, że im głębiej wchodze w temat wózków tym gorzej... Zawsze podobaly mi sie te zaokraglone pod spodem gondolki, ale jak ogladam i czytam to ciezko znalezc taki wozek z dobrymi opiniami i dobra spacerowka w zestawie... Jak ladna gondola to brzydka spacerowka no i opinie tez do bani... Wiadomo dluzej korzysta sie ze spacerowki wiec nie ma sensu upierac sie przy ladnej gondoli ktora tez nie jest idealna w uzytkowaniu i potem meczyc sie z ta spacerowka albo jeszcze kupowac inna. Chcialabym tak to przemyslec zeby kupic cos z czego bede w calosci zadowolona. Ciazka sprawa... :/ Zglupialam zupelnie!

U mnie to samo..też mi się te kwadratowe budy nie podobają ;/ jeszcze muszę gdzieś iść do sklepu i porównać oba jak to wygląda.. Najbardziej trwały wydaje się ten x lander ale też każdy model kwadratowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:32

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:32

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Hej. Anita super :) piękny kocyk. Ja też lubię szydełko ale tylko jako hobby. Zrobiłam córce kilka czapek. I chciałabym zrobić dywan ze sznurka bawelnianego. Jednak coś nie mogę się zabrać :) bucikow nie próbowałam bo wydaje mi się ze to wyższa szkoła jazdy :)

f33c7b188ed932bbmed.png
    Śliczna czapka :-) a dywany są przepiękne. Też mi się marzy taki podobnie jak pled z kwadratów babuni. Ale jakoś brak mi cierpliwości na takie wielkie projekty.

nataliad lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie w biedrze tez są te poduszki ciążowe i materace do łóżeczka w tym samym wzorze takie siwe w gwiazdki w kształcie c wyglądają solidnie. I kupiłam te dwa kocyki biały z samochodzikiem i żółty z Kubusiem takie przytulasne są :)

Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nataliad Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:

Tez na początku chciałam taki wózek ale po przeczytaniu opini, blogów, różnych for zmieniłam zdanie i zaczęłam szukać czegoś innego. Mogę powiedzieć jedno: no ma wózka idealnego. A prędzej czy później i tak każdy kupuję wozek typu parasolka. Bo jest lekki, poręczny a dziecko coraz cięższe i większe. Ja myślę że po około 1,5 roku trzeba będzie wozek zmienić na lżejszy albo nawet wcześniej. Tak po prostu żeby mieć w bagażniku itp. Moja córka jeździła już już parasolce przed skonczeniem roku. Zwykła spacerówka od tych wszystkich wózków 2w1 była za ciężka i za duża. I rzadko która składa się razem ze stelazem więc podróż z tym to katorga jak się nie ma co najmniej combi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:47

Czarnuszka lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dziewczyny u mnie w biedrze tez są te poduszki ciążowe i materace do łóżeczka w tym samym wzorze takie siwe w gwiazdki w kształcie c wyglądają solidnie. I kupiłam te dwa kocyki biały z samochodzikiem i żółty z Kubusiem takie przytulasne są :)

Czyli chyba nie w każdej to jest... A szkoda. Ale dziś jadę do mamy do zupełnie innego miasta więc może tam zobaczę.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w jakiejś metropolii nie mieszkam a poduchy były także nie wiem od czego to zależy

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Zapiszę sobie jak mi nie przejdzie do końca to to też spróbuję. Albo kupię jak będę w mieście. Dzięki :-)

Mnie się teraz o tym przypomniało, bo jak czytam jakie maicie kłopoty z żołądkiem to, aż pamiętam jak mnie wtedy po tych moich ekcesach bolał brzuch fakt że tylko tydzień. Ale normalnie nie mogłam funkcjonować.

Może choć trochę pomoże ;-)
    A i Anita zdolna z Ciebie Kobitka, takie piękne rzeczy robić ;-)

Ja się jeszcze zastanawiam jeśli chodzi o wózek czy narazie nie kupować samej gondoli i dopiero później ewentualnie szukać jakiejś fajnej spacerówki. :-\ Nie wiem sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:57

Anita12 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja w jakiejś metropolii nie mieszkam a poduchy były także nie wiem od czego to zależy

Tez nie wiem. Dzwoniłam teraz do koleżanki z mojego rodzinnego miasta i mówi że materace dziecięce widziała na pewno ale poduszek to nie ma pewności bo się nie przygladala. Dwójkę już ma odchowana więc uwagi nie zwraca na ciążowe poduszki :) haha

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png

Wysłany: 15 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Tez na początku chciałam taki wózek ale po przeczytaniu opini, blogów, różnych for zmieniłam zdanie i zaczęłam szukać czegoś innego. Mogę powiedzieć jedno: no ma wózka idealnego. A prędzej czy później i tak każdy kupuję wozek typu parasolka. Bo jest lekki, poręczny a dziecko coraz cięższe i większe. Ja myślę że po około 1,5 roku trzeba będzie wozek zmienić na lżejszy albo nawet wcześniej. Tak po prostu żeby mieć w bagażniku itp. Moja córka jeździła już już parasolce przed skonczeniem roku. Zwykła spacerówka od tych wszystkich wózków 2w1 była za ciężka i za duża. I rzadko która składa się razem ze stelazem więc podróż z tym to katorga jak się nie ma co najmniej combi.

Dokladnie tak to jest z tymi spacerowkami od kompletow ze staja sie malo wygodne.
    Jak dziecko ma 6 mcy i je dopiero co przesadzisz to jest jeszcze ok. Spacerowki sa ciezke, zajmuja duzo miejsca w samochodzie czy po zlozeniu i czasami nawet nie mieszcza sie w sklepie :-)
    Ja po roku max poltorej wymienie na wozek typu parasolka ale z duzymi kolami i mysle ze to bedzie wlasnie na nastepna wiosne.:-)
    Poprzednio mialam Maclarena Techno XT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 13:08

nataliad lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja marze o ladnej malej zgrabnej spacerowce... Ehhh. A parasolki to tak mi sie nie podobaja ze szok po prostu dla mnie tragedia jesli chodzi o wyglad. Takze nie wiem czy sie jakos przelamie pod tym wzgledem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 13:22

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png

Wysłany: 15 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpiekniejsze nie sa ale mozna cos wybrac.:-)
    Ja latam 2-3 razy do roku gdzies tam na wakacje i walsnie dwa razy jak lecialam z ta duza spacerowka to niestety zostala uszkodzona a to podnozek mi złamali a to roczka pekla do trzymania itp. Z parasolka nie mialam takich akcji no i zdecydowanie bylo wygodniej podczas transoprtu.
    W przyszlym roku to chyba bede musiala z gondola leciec ;-)

Karolina12345
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Dokladnie tak to jest z tymi spacerowkami od kompletow ze staja sie malo wygodne.
    Jak dziecko ma 6 mcy i je dopiero co przesadzisz to jest jeszcze ok. Spacerowki sa ciezke, zajmuja duzo miejsca w samochodzie czy po zlozeniu i czasami nawet nie mieszcza sie w sklepie :-)
    Ja po roku max poltorej wymienie na wozek typu parasolka ale z duzymi kolami i mysle ze to bedzie wlasnie na nastepna wiosne.:-)
    Poprzednio mialam Maclarena Techno XT
    A ja lubię tę spacerówkę od wózka 3w1 dlatego, że jak mi Jagoda w niej zaśnie to wiem, że jest jej wygodnie, nogi jej nie wystają. A jak po rodzinie dostałam taką lekką spacerówke to kiepsko się prowadziła i dziecko się meczyło więc zrezygnowałam z niej i wróciłam do swojej. Składa się normalnie cała, w samochodzie się mieści, dobrze się prowadzi. Także Jagoda ma 2,5 roku i w niej jeździ :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    No a ja marze o ladnej malej zgrabnej spacerowce... Ehhh. A parasolki to tak mi sie nie podobaja ze szok po prostu dla mnie tragedia jesli chodzi o wyglad. Takze nie wiem czy sie jakos przelamie pod tym wzgledem...

Popatrz sobie może na wozki 2w1 lub 3w1 ze spacerówka kubelkowa. My mamy zamiar taki właśnie kupić. Oglądaliśmy na żywo i byłam zadowolona :)
    Anita co do spania to też racja, ale większość spacerowek i tak rozkłada się na płasko. Albo trzeba o to pytać. Ja miałam coto baby soul kupiony w promocji za 199 zl (normalnie wtedy kosztował 269) i byłam bardzo zadowolona. Rozkladal się na płasko i miał dużo miejsca. A najfajniejsze było to że można było do niego doczepic tacke z innego modelu tej firmy. Córce to odpowiadało bo mogła sobie tam układać chrupki itp. Sprzedalam go dalej jak miała 3 lata. A teraz jeszcze o typowej spacerowce nie myślałam. .

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ta spacerówka "parasolka" się nie sprawdziła. Jak tylko wchodzę do jakiegoś marketu to przednie kółka się rozjeżdzają na boki :-\ a nie daj Bosz... Jak jest nawet niski krawężnik to trzeba mocno nacisnąć wózek, żeby go ominąć, jak się ma zakupy i dziekco w środku to jest strasznie niewygodne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 14:38

17u93e5ep5g57u5f.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ