MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wzięłam jeszcze jedna nospe i troche odpuszcza. Lekarz mi mowil ze tak może być. Zresztą w ciąży z Tosia byłam co tydzień na ip bo a to się nie ruszala przez 24h a to kawałek czopu odszedł w 26 tc. U mnie w szpitalu glownie dają takie male niebieskie tabletki na uspokojenie. Wole poleżeć w domu bo wiem, ze to nie sa te skurcze tylko wczoraj poszalałam i za dużo chodziłam i wgl także dzisiaj się to odbija, no i wczoraj kochałam się z mężem, co prawda delikatnie ale chyba to na to tak wpłynęło.
-
Wróciłam właśnie z targów dziecięcych i teraz to wiem mniej niż wcześniej
Ale może się komuś przyda to co napiszę
Wybraliśmy 2 "foteliki" dla niemowlaka do auta i oba są w razie czego z możliwością wpięcia do wózka.
Z naszych typów padło na:
- Kiddy Evoluna i-Size - ten pasuje do większości wózków (do Stokke nie pasuje), jest z bazą isofix, można go rozłożyć praktycznie na płasko nawet jak jest wpięty w aucie
- Takata - tego pewnie nikt nie znabo mnie też nic nie mówiło, w każdym bądź razie ich foteliki to między innymi te które sprzedaje BMW i Audi pod swoim logo, te pasują tylko do wózka Peg-Perego, są też z bazą isofix, cały materiał z fotelika można łatwo ściągnąć i wyprać, i fajna sprawa mają magnesy na brzegach i na dole fotelika żeby do nich przyczepić pasy jak się wkłada dziecko i nie ma problemu że się dziecko na pasach położy
Jeśli chodzi o wózki to było ich strasznie dużo i kompletnie nic mi się nie podobałonawet stokke o którym myślałam już mi nie pasuje (między innymi ze względu na te foteliki) i jak się okazało one strasznie wysokie są jak dla mnie, więc wstępnie zakładam że kupimy tego Peg-Perego bo do niego oba foteliki pasują, a że raczej planuje nosić dziecko w chuście albo w nosidełku jak się tylko będzie dało to doszłam do wniosku że nie będę robić większego doktoratu nad wózkiem.
No i z moich odkryć to krzesełko Nomi, wcześniej myślałam też o Stokke ale to Nomi chyba mi się bardziej podobai jest wygodne
I jeszcze jedna rzecz która też mi wpadła w oko i pewnie sobie uszyję to takie kocyki do fotelików które mają nacięcia na pasy więc najpierw wkłada się kocyk w fotelik a potem dziecko się przypina pasami i zakrywa 3 rogami kocyka (jest też rzep), a czwarty róg jest do założenia na głowę (tak jak niektóre ręczniki mają). Jak się zrobi ciepło np. w aucie to wystarczy tylko odkryć dziecko i nie trzeba niczego rozpinać. Pewnie to nic odkrywczego, ale ja mało w temacie rzeczy dla dzieci jeszcze jestem i wydało mi się to genialne na ewentualną podróż ze szpitala.
Jeszcze jedno łóżeczko wpadło mi w oko i jako jedyne nie wyglądało na takie które się zaraz rozsypie(waży 30 kg
)no ale nie wrzucam nazwy bo tylko w Niemczech sprzedają i cena jest moim zdaniem trochę kosmiczna.
To się napisałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:36
okano1, MatyldaG, malaczarna07, Mart_, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Ja to jezeli chodzi o foteliki to mysle o Maxi Cosi albo Recaro i musi byc koniecznie z baza isofix bo niecierpie przepinac fotelika pasami. Ja i maz mamy w swoich samochodach Isofix i dla mnie to duza wygoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:57
Karolina12345 -
nick nieaktualnynataliad wrote:Tez na początku chciałam taki wózek ale po przeczytaniu opini, blogów, różnych for zmieniłam zdanie i zaczęłam szukać czegoś innego. Mogę powiedzieć jedno: no ma wózka idealnego. A prędzej czy później i tak każdy kupuję wozek typu parasolka. Bo jest lekki, poręczny a dziecko coraz cięższe i większe. Ja myślę że po około 1,5 roku trzeba będzie wozek zmienić na lżejszy albo nawet wcześniej. Tak po prostu żeby mieć w bagażniku itp. Moja córka jeździła już już parasolce przed skonczeniem roku. Zwykła spacerówka od tych wszystkich wózków 2w1 była za ciężka i za duża. I rzadko która składa się razem ze stelazem więc podróż z tym to katorga jak się nie ma co najmniej combi.
nataliad, Karolina12345 lubią tę wiadomość
-
Z tym biustem to nie ma co się porównywać bo to zależy od rodzaju stanika, marki. Ja takie bazarowe jakieś parę lat temu to kupowałam 70B lub 70C. Później stwierdziłam, że pora na coś lepszego, poszłam do takiego sklepu gdzie były brafiterki. Pomierzyły mnie, dobrały super stanik i się okazało, że mój rozmiar to 60E. Co mi się totalnie nie zgadza (chociaż faktycznie od nich te staniki w tym rozmiarze dobrze leżą), bo jak sobie na jakimś bazarze bym wzięła do ręki miseczkę E to bym chyba w niej utonęła. Wcale nie wydaje mi się, że mam jakiś nie wiadomo jak duży biust (a jak dla mnie miseczka E to już bardzo dużo). Więc gdyby ktoś mnie się teraz zapytał jaki mam rozmiar biustu to bym powiedziała, że jakieś C (bo tak wzrokowo mi się wydaje). Na pewno nie czuję się na E mimo, że takie staniki noszę. Może więc te droższe staniki mają specjalnie inną numerację, żeby kobieta wydając większą gotówkę była od razu podbudowana jaki to ma duży biust. W każdym razie na mnie to nie działa
Co do spacerówki to ja kupowałam jak córka miała 10 miesięcy, bo lecieliśmy wtedy na wakacje za granicę i nie chciałam brać tej dużej. Najważniejsza była duża i wygodna powierzchnia spania, bo córka miała w dzień wtedy 2 drzemki a wiedzieliśmy, że większość czasu będziemy poza hotelem. Wybraliśmy Navington Scooner i byłam z niego mega zadowolona. Na drugą córkę już czekaWcześniej przez chwilę miałam Maclarena ale mi akurat nie podpasował i sprzedałam.
-
Kasiula33 wrote:Może więc te droższe staniki mają specjalnie inną numerację, żeby kobieta wydając większą gotówkę była od razu podbudowana jaki to ma duży biust. W każdym razie na mnie to nie działa
To mnie coś nie chcą podbudowywać bo jakiej firmy bym nie kupowała to nijak inny rozmiar jak A nie pasujechociaż teraz to zaszalałam i B kupiłam bo coś A się ciasnawe zaczęło robić, ale coś czuję że to B to mi na dłużej starczy.
-
male_m wrote:To mnie coś nie chcą podbudowywać bo jakiej firmy bym nie kupowała to nijak inny rozmiar jak A nie pasuje
chociaż teraz to zaszalałam i B kupiłam bo coś A się ciasnawe zaczęło robić, ale coś czuję że to B to mi na dłużej starczy.
To tak samo jak jamiałam 75 A, kilka dni temu kupiłam w H&M dwa staniki 80B i troszkę luźnie mi się zrobiło ale w tych z A też jeszcze pochodzę. Mój mąż się śmiał, że z małego A zrobiło mi się duże A
-
Ja nie byłam nigdy u brafiterki bo nie czuję takiej potrzeby, od zawsze miałam mały biust, w sklepie zawsze mierzę staniki więc wiem jaki rozmiar mam kupić. Gdybym miała duży biust to pewnie bym się skusiła i poszłabym do brafiterki by mi odpowiedni dobrała chociażby dla zdrowia i estetycznego wyglądu biustu. Moj teściowa była u brafiterki, okazało się, że ma rozmiar FF a tak pięknie jej dobrała biustonosz, że jej piersi uniosły się wyżej i lepiej biust sie prezentował w bluzkach z wyciętym dekoltem.
-
Ja byłam u brafiterki przed ślubem żeby mi do sukienki dobrana dobry biustonosz i tez byłam w szoku bo zawsze w sieciowkach 70-75b i raczej mam nie duży biust a tu ona mi dobrala właśnie 65E i zupełnie inny komfort chodzenia.i lepszy wygląd
Także nawet z małym biustem polecam
-
Musze przyznać ze dziś zaszalalam. W biedrze te kocyki a potem w pepco jeszcze byliśmy bo musiałam sobie jakieś nowe majty kupić i "przy okazji" wzięłam jeszcze 7 pieluch tetrowych plus 2 flanelowe, 2 ręczniki 100x100 z kapturkiem i dwa pajace takie słodkie w gwiazdki. Były jeszcze takie ocieplane ale uznałam ze juz za dużo mam w koszyku :p
-
Widziałam że był wątek wózków. Że swojego doświadczenia brała bym wózek z super spacerówka a na gondolke nie patrzyła. My też chcieliśmy długa i wygodna i okazało się że livia od 6 miesiaca wolała siedzieć w spacerowce i patrzeć na świat więc gondolka mimo że była jeszcze dobra to poszła w kat
Karolina12345 lubi tę wiadomość
-
Ja musze się pochwalić że mam już większość ciuszków od 0 do 6. Sprzedaje livki i kupuje używane dla chłopca. Za 40$ dostałam taka pake że cały tapczan jest tym zawalony a zaraz jeszcze przyjeżdża laska z kolejną dostawa za free bo się z nią wymieniam! Potem dokupie tylko kilka takich perełek nowych na specjalne okazje
MatyldaG, m@rtynka, Anita12, severi, kr0pka, Fedra lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Ja byłam u brafiterki przed ślubem żeby mi do sukienki dobrana dobry biustonosz i tez byłam w szoku bo zawsze w sieciowkach 70-75b i raczej mam nie duży biust a tu ona mi dobrala właśnie 65E i zupełnie inny komfort chodzenia.i lepszy wygląd
Także nawet z małym biustem polecam
Oooo kurcze to ciekawe! Też właśnie bym chciała zeby mi ktoś dobral bo ja sama co kupię nowy stanik to jest niewygodny i potem w strych latam. Jestem szczupła ale biust ogólnie mam dosyć duży do swojej figury i zawsze kupuje 75c a może faktycznie powinnam większy... -
taaak to racja z tymi stanikami.
Ja mam mały biust zazwyczaj nosilam 70B w sieciowkach a raz poszlam do takiej hurtowni bielizny tam babeczki tez fajnie doradzaja i mowie ze chce 70 b a one do mnie ze takich malych to chyba nie maja hahahha ale zaczelam przyierzac i sie okazalo ze najlepiej 60D lub 65C staniczki super leza nie ma porownania z tymi ktore wczesniej kupowałam
a jak sie moja mama smiala jak jej nagle powiedzialam ze mam D hahah poplakalysmy sie ze smiechuAnita12, m@rtynka, kr0pka, Nelus lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi przypomniało mi się jak poszłam do triumfa kiedyś i mówię że chcę staniki obejrzeć a ona patrzy na mnie i mówi "takich małych nie mamy" :p (zalamka) a po mierzeniu w innym sklepie 65E nagle :p