X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze uważałam, że człowiek może prowokować los lub nie. Jesli się włoczy po nocy jest większe prawdopodobieństwo, że coś mu się stanie niż jak będzie w tym samym czasie w domu. Owszem, może mu spaść cegła na głowę, zarwac się sufit itd ale jest to mniej prawdopodobne. Analogicznie w ciąży jeśli będziemy uważać, jesteśmy mniej narażone niż jeśli będziemy robić rzeczy, których nam nie wolno.

MatyldaG, coffee lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dysuksja jest zbedna bo dla kazdej z nas beda to inne rzeczy ktorych robic nie wolno...jedna podniesie,druga nie, ktos biega czy robi pajace a ktos nie,kolejna bedzie skrecala meble czy malowala sciany a inna bedzie bała sie podniesc garnek z woda i tyle w tym temacie.

Fipsik lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tylko przecież zachęciłam do ostrożności. Przecież nikomu nie rozkazuję mówiąc co może robić a czego nie. Lekarze zalecają w ciąży dźwigać nie więcej niż 5-7 kg. Nie wiem dlaczego akurat taka granica, lekarzem nie jestem, ale skoro większość tak twierdzi to coś w tym musi być. Nie rozumiem więc takiego popadania skrajności w skrajność i podawania przykładów z garnkiem z wodą, bo przecież taki garnek mieści się w dopuszczalnej normie.
    Fakt, kobiety kiedyś pracowały w polu przez całą ciążę i dużo dźwigały, ale przecież nie każda ciąża kończyła się szczęśliwymi narodzinami. Tylko wtedy nie było takiej diagnostyki i ciężko powiedzieć co było przyczyną, czy przeciążenie organizmu czy coś innego.

Z tym L4 to tak jak kiedyś pisałam jest duża przesada i dużo kobiet wykorzystuje ciążę z lenistwa. Ja pracuję i pracować jeszcze będę. Ale jak jakaś kobieta pracuje na 3 zmiany i musi dźwigać kartony po 20-30 kg to od razu bym ją wysłała na zwolnienie. Nie mówiłabym jej, że skoro robiła to przed ciążą to niech robi to dalej bo przecież organizm przyzwyczajony i jak ciąża ma się utrzymać to się utrzyma.

Karolina - żona mojego kolegi jest trenerką fitness. Aktualnie jest w ciąży i jak ćwiczy z obciążeniem to max 6 kg. A uwierz mi, że przed ciążą dźwigała ciężary konkretne. Osobiście bardzo podoba mi się jej odpowiedzialne podejście do stanu w jakim się znajduje. Jak chcesz to zerknij sobie na jej stronę na fb, daje tam trochę rad odnośnie ćwiczeń w ciąży: https://www.facebook.com/mistrzynifitnessgacka/?fref=ts

kark, Anita12, Karolina12345 lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ciocie, my powizycie, kluska ma już 580g :)
    Dostałam skierowanie do diabetologa, zobaczymy co powie na moje wyniki. Najlepsze jest to, że nie jem wogóle owoców ani słodkiego, a przytyłam 1,5kg do tej pory.
    Mam długą, ale miękką szyjkę i ze względu na przeszłość oraz aktualne skurcze mam brać luteinę na noc.
    Poza tym były z nami maluchy na wizycie, oboje zachwyceni, bo akurat siostrzyczka pięknie pozowała, uśmiechała się przez sen, niestety pani doktor zapomniała wydrukować zdjęć :(

m@rtynka, Malwinka, Fedra, severi, wolfik25, Magdzia88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem podjarana bo w końcu zamówiłam i przyszedł mi kojec z motherhood! Teraz ważna nic, czy faktycznie będzie mi się lepiej spało.
    url=https://naforum.zapodaj.net/0dbf7de111d5.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dbf7de111d5.jpg[/url]

url=https://naforum.zapodaj.net/6e729e94aa91.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e729e94aa91.jpg[/url]

m@rtynka, Anita12, Nadiii lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O udalo mi się wkleić zdjecie, ale chyba jest za małe? To chyba rozdzielczość muszę dac wieksza

uch5i09k3eicivpk.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    O udalo mi się wkleić zdjecie, ale chyba jest za małe? To chyba rozdzielczość muszę dac wieksza

Tak, jak coś 500×500. ;-)

Malwinka lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas z tym dzwiganiem zrobi jak uważa, ale ja osobiście nie po to starałam się 3 lata, obciazalam organizm stymulacjami, punkcja, ryzykiem hiperstymulacji, klulam się w brzuch a potem liczyłam siniaki, wydalam majątek na in vitro bo innej drogi juz nie mieliśmy żeby teraz ryzykować dzwiganiem czy czym kolwiek innym, wiem ze to nie gwarantuje sukcesu, ale brak ostrożności tym bardziej. Na szczęście mąż i rodzina wiedzieli ile ta ciąża była wyczekana i odciazaja mnie we wszystkim. Lekarz tez zabronił mi robić w domu co kolwiek. Ciąża jest wychuchana podwójnie a nawet potrójnie wkoncu to bliżniaki :) a pracuje dalej bo mam prace siedzaca wiec póki mogę się stoczyć z wyrka to czemu nie, chociaż wiem ze to napewno nie do końca.

ewa81, Anita12, Fedra, severi, kark, malaczarna07, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego na tym forum wszystko wpada ze skrajności w skrajność?

I przy okazji, nic napisać nie można oprócz spraw ginekologicznych bo oceny lecą takie, że się odechciewa tu siedzieć. A po porodzie będzie jeszcze gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 19:56

Fedra, Karolina12345, kr0pka, Fruzia85 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka będę miała na uwadze to :)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Nadiii dalej na wizycie, ciekawe co u nich

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka fajną tą poduchę kupiłaś :)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81 wydaje się fajna. Tylko że my mamy normalne łóżko 160×200 i ta poducha zajmuje połowę, i boję się że mąż mnie pogoni z nia. Zobaczymy

karcia.wawa lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, to będziesz z mężem dzielić poduchą po połowie :)
    kark to już masz klopsika :), czemu musisz iść do diabetologa?

Malwinka lubi tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Dlaczego na tym forum wszystko wpada ze skrajności w skrajność?

I przy okazji, nic napisać nie można oprócz spraw ginekologicznych bo oceny lecą takie, że się odechciewa tu siedzieć. A po porodzie będzie jeszcze gorzej.

Bo to jest Internet tutaj każdy jest anonimowy i może pozwolić powiedzieć/napisać sobie coś dosadniej. Przeważnie jak się z czymś nie zgadzamy to, pojawia się jakieś napięcie. Ale niektórzy niepotafia uszanować zdania/poglądów innych. Ja sama spotakam się na Ovu z niemiłymi komentarzami i tutaj na Belly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 20:53

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa pisałam wcześniej - miałam już krzywą w zeszłym tygodniu, wczoraj wieczorem odebrałam wyniki (na czczo minimalnie za dużo) i dziś ginka powiedziała, że musi mi dać skierowanie, a diabetolog już się wypowie co ze mną konkretnie zrobić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie, zakupach i kolacji. Kamień z serca bo u małej wszystko ok, a tatuś wniebowziety bo pierwszy raz widział córeczkę. Ziewała, ssała kciuk i machała nóżkami. Ma dużo miejsca więc jeszcze może rozciągać nóżki.
    Mała waży 270g, macica na przedniej ścianie, szyjka w normie więc żadnych uwag. Do tego ułożone główkowo więc lekarz twierdzi że powinno być bezproblenowo przy porodzie.
    Jestem mega szczęśliwa dziewczyny. Taka wizyta napawa mnie wiarą, że będzie mi dane tulić ją w ramionach!

kr0pka, wolfik25, Anita12, m@rtynka, kark, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dalej się oszczędzać, brać akard i duphaston. Teraz czekamy na prenatalne 14.11 ale już spokojniej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii super wiadomość :)

Nadiii lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie. Dobra wiadomość Nadiii i taka właśnie oczekiwalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:51

Nadiii lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ