X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rocznikowo 88 a maz 89. Też prędzej nie byłam gotowa na dziecko, miałam też nieodpowiedniego partnera, a później jak poznałam męża nie mogłam zajść w ciążę. Za miesiąc będę miała 29 lat i mam wrażenie że już nie mam tyle siły ile co 2 lata temu. Mam nadzieję, że jak Maleństwo się urodzi to witalność mi powróci.
    Jak on będzie miał 18 lat to ja 47, troszke dużo.. ..ale może tak miało być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 14:27

klaudia.29 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy rodzicami po trzydziestce. Ale taki był nasz wybór. Mieliśmy problemy, dzidziuś z in vitro, ale nie żałuję decyzji.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dziś mam bardzo emocjonalny dzień, jestem płaczliwa...najpierw się pobeczałam jak myślałam o cudzie w moim brzuszku, żeby urodził się zdrowy, bez komplikacji, włączyłam serial o lekarzach i znów płacz. Jestem dość wrażliwą osobą, jak są jakieś emocje w życiu, w filmie, to łatwo się wzruszam :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z 88, mąż 81.
    Moim znajomym i koleżankom się jakoś nie spieszy.
    Ale na szczęscie też mi nikt nie opowiada jakichś horrorów o braku czasu, raczej po tych co mają dzieci widzę, że da się normalnie żyć z tymi strasznymi dziećmi.. :D

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się coś pomyliło i zaczynam 9 miesiac jutro;) dziś odebrałam wyniki krwi i odziwo mam super morfologie, zawsze miałam problemy z hemoglobina nawet bez ciąży ok10-11, a teraz bez suplementacji prawie 13. Ale dostałam rade ze żelazo lepiej się wchłania jak się witaminę C w odpowiednich ilościach przyjmuje. Ja jem dużo pomarańczy, grejpfrutów, cytryn, kiwi. I widać ze działa ;) martwi mnie jedynie wynik moczu, bo wyszły mi liczne kryształy szczawianu wapnia. Wizytę mam w środę wiec się dowiem, ale czy któraś z was miała taki wynik w moczu? Czytam o kamicy nerkowej...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia też mi wyszły szczawiany wapnia nieliczne i lekarz nic na to nie mówił. To nic niepokojącego

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszły d.liczne ... dziekuje Ewa za odpowiedz mam nadzieje ze to nic nie znaczy ...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Coś dziś mam bardzo emocjonalny dzień, jestem płaczliwa...najpierw się pobeczałam jak myślałam o cudzie w moim brzuszku, żeby urodził się zdrowy, bez komplikacji, włączyłam serial o lekarzach i znów płacz. Jestem dość wrażliwą osobą, jak są jakieś emocje w życiu, w filmie, to łatwo się wzruszam :).
    W naszym stanie emocjonalnosc sie jeszcze poglebia... tez mnie czasem atak hormonowy atakuje... Im blizej porodu tym bardziej;)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 28lat, maz 39 i cieszymy się! u mnie dwójka dzieci przed trzydziesteka a u niego przed czterdziestka hehehe

Magdzia88 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, znów mam opóźnienia ale nadrobię

ja jestem rocznik 89, mój M 87, wiem że dzidzia mogła być wcześniej ale najpierw nie było czasu bo studia praca ślub a potem nie wychodziło i dlatego ze zdaję sobie sprawę że nie jestem już zbyt młoda to chciałabym od razu drugie i dlatego to cc mi bardzo w tym przeszkadza :(

co do tego ciśnienia w oku to ide w pn do innego lekarza i zobaczymy, to jest na granicy 19 jedno i 20 drugie więc nie jest jeszcze tak źle, no zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodząc dziś na wizytę powiedziałam doktorowi że ja chce już rodzić a on do mnie że już można :) bo zaczełam dziś 38 tydz. :)

a potem okazało się że szyjka twarda długa sformowana i porodu na razie niet...

rozmawiałam z dr o okuliście i powiedział ze mam iść jeszcze raz i pod kątem porodu wszystko sprawdzić (ide w poniedziałek) a za tydzień znów wizyta u gina booo.... mała waży między 2 a 2,5 kg ale łożysko ma jakieś złogi i może ona już nie rosnąć bo może już być nie wydolne niby i wtedy trzeba jakoś wcześniej rozwiązywać sprawę więc chyba albo oksy albo i tak cc ? Nie bardzo wiem co o tym mówić bo dr powiedział ze do tematu za tydzień wrócimy bo może się okazać że jest nieaktualny.

W każdym bądź razie dr powiedział ze jemu się wydaje że poród w moim przypadku powinien być szybki i sprawny - po czym te wnioski nie wiem... docelowa waga małej ma być 3 kg około

Co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, każdy ma kiedy chce. Ja często słyszę, że za wcześnie itd, ale tak chcieliśmy i tak mamy, nie wiem czy sama chciałabym mieć później dzieci.
    Za to mam znajomych, którzy wogóle nie chcą mieć dzieci, czy takich, którzy mają 35 lat i jeszcze mają czas.
    Każdy człowiek jest inny, każdy ma inną sytuację i nie ma co innym mówić jak mają robić, bo każdy z nas jest dorosły i wie co dla niego i dla jego najbliższych najlepsze :)

Nina, ja miałam przy Tosi zwapnione i stare łożysko i dlatego wywoływali mi poród już od 39+4. A urodziłam 40+0, po kilku dniach wywoływania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark to znaczy że raz podali Ci oksy i to nic nie dało i musieli powtarzać kilka razy? A poród po oksy jest serio gorszy? Już nie raz gdzies czytałam że jak oksytocyna to lepiej cc?

• Z. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam oksy na parte i nie czułam różnicy aby było gorzej. Może moje skurcze rozwijające szyjke były po prostu tak hardkorowe że oksy już nie robiła wrażenia :D

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ta moja malutka jeśli ma teraz taka wagę to nie jest za mała?

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 37 tygodniu! Według Belly 38 tc. :)
    Od dzisiaj zaczynam akcje ' przyspieszenia porodu '
    Co prawda sprzątanie jest na porządku dziennym, ale teraz takie bardziej wysiłkowe, Olej z wiesołka zakupiony, herbaty liści malin nie dostałam ale jutro jeszcze będę szukać, do seksu się nie zmuszam bo jak się nie ma ochoty to po prostu nie da rady nawet na siłę.
    Dziś mój nadgodziny wali od 10:00-22:00, a mój tata zrobił przepyszną pizzę, tak się nażarłam (bo inaczej nazwać tego nie można), że wstać nie mogę haha. :D
    Dziś zgrałam wszystkie zdjęcia z okresu ciąży i zrobiłam mały kolaż.. :)
    518b452ce325d6admed.jpg
    Oto, moja historia ciążowa :))

ewa81, maja9995, 83konwalie, Rubineye, Nelus lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney fajny taki album zdjęć brzuszków i można zobaczyć jak brzuszek rośnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Nie jesteś sama, mnie też ostatnio dopafł kryzys i ryczałam wieczorem jak bóbr. Za to na drugi dzień było już ok. Jak to powiedział mój mąż- dopada Nas ppwoli strach przedporodowy i dlatego te nastroje. Ale damy rade, bo jesteśmy silne babki!

ewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney- super pamiątka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kryzysów to ja wczoraj prasowałam pieluchy i przy ostatniej wpadłam w taki ryk że mój M nie wiedział co się dzieje pytał cY się poparzyłam czy co a ja po prostu już nie miałam siły i jakoś tak mnie wzięło sama nie wiem czemu.
    Arthaney kolaż fajny :-)
    A kiedy masz wizytę u giną i jak tam Twoja Kilka z waga? Jesteśmy w podobnym czasie ciąży i dlatego pytam

‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ