Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Aliana wrote:@Alta marea kupiłam poduszkę z supermami, dokupiłam do niej również od razu drugi pokrowiec żeby mieć do wymiany jak ten jeden będzie w praniu. Za całość zapłaciłam 150zl więc uważam że rozsądnie
@Jednorozec prawdopodobnie masz plamienie po zbliżeniu. Nie plamiłam całą ciąże, żadnego krwawienia a po seksie z mężem miałam jednorazowe lekkie plamienie. Szyjka macicy jest bardziej ukrwiona i nie ciężko wtedy o jakieś obtarcie i mikrouszkodzenie
My właśnie drugi dzień na urlopie w Karkonoszach i właśnie wróciliśmy ze spaceru do schroniska i z powrotem co to się okazał trasa 13kmpilnowałam, żeby nie przekroczyć tętna 140 bo wiem że w ciąży nie powinno się go przekraczać więc co chwilę na podejściach musiałam robić przerwy, ale przyznam że bardzo mi brakowało takiego solidnego ruchu. Dużo osób mijało i patrzyło się ze zdziwieniem na brzuszek. Ale słuchałam swojego ciała i czułam kiedy trzeba wolniej a kiedy jest ok. Chociaż całkiem możliwe że jutro będę leżeć na łóżku i czytać książki żałując dzisiejszego wypadu 😆
@Jednorożec, ja tam się za bardzo nie znam, ale jak dla mnie ładnie jest jak jest 😁Aliana lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
-
Jednorożec, jeśli się nie podwija przy chodzeniu, siadaniu, to możesz skrócić - chociaż moim zdaniem tak też jest oki.
Ja nie znoszę, jak ołówkowe spódnice się podwijają
Coś lżejszego…
Czekam na pierwszą, która pochwali się zakupami. Szczególnie dla dziewczynki, bo ja siedzę mocno w chłopczykowym klimacie, no ewentualnie beżowe misie itp.
Nosi mnie bardzo, żeby coś zamówić
Mam sporo ciuszków dla maleństwa, ale żadnego stricte dziewczęcego - głównie takie neutralne kolorki, zwierzątka.
Może jutro pooglądam coś na żywo. -
Ja bym coś dziewczynkowrgo kupiła ho kusi. Ale 80 procent to jeszcze nie sto. Jest szansa na błąd. Może jak na wizycie u prowadzącego się potowierdzi to dam się skusic
-
Sagi wrote:Jednorożec, jeśli się nie podwija przy chodzeniu, siadaniu, to możesz skrócić - chociaż moim zdaniem tak też jest oki.
Ja nie znoszę, jak ołówkowe spódnice się podwijają
Coś lżejszego…
Czekam na pierwszą, która pochwali się zakupami. Szczególnie dla dziewczynki, bo ja siedzę mocno w chłopczykowym klimacie, no ewentualnie beżowe misie itp.
Nosi mnie bardzo, żeby coś zamówić
Mam sporo ciuszków dla maleństwa, ale żadnego stricte dziewczęcego - głównie takie neutralne kolorki, zwierzątka.
Może jutro pooglądam coś na żywo.
W smyku widziałam takie śpioszki na zatrzaski z Kubusiem Puchatkiem ale z tym rysunkowym oryginalnym, było to tak minimalistyczne i słodkie że już prawie kupowałamAle powstrzymałam się bo chcemy z mężem pójść razem i coś razem powybierać. W ogóle mąż powiedział, że na wiele się godzi ale nigdy nie zgodzi się na przypałowe ubieranie dziecka. Na zdjęciach i nagraniach widzimy siebie na przełomie lat 80 i 90tych i omg gdzie nasi rodzice mieli oczy 😂 wiem że niewiele było, ale jestem pewna że nawet z tego dało się coś dobrać bardziej niż ortalion w każdym możliwym kolorze, wełniane czapki i sweterki z jakimiś wystającymi ogonkami żyrafy 😂
M_onia lubi tę wiadomość
-
Aliana, no, kolorowe dzieci z nas były
I te wielkie t shirty. Ale jeansów z przełomu millennium mi brakuje. W jedne biodrówki sprzed 20 lat nawet się ostatnio wbilam. Strasznie niewygodne, odzwyczaiłam się. Ale dla drobnych kobiet to jest super fason!
Aliana lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie super długość, zostaw tak 🙂
-
Jednorożec ja bym Nie skracała fajna długośćStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm 🐻
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm 🐼
Sanco⏳️
-
Nie skracalabym.
My ostatnio kupiliśmy starszakowi czarnego bodziaka z super napisem "bede starszym bratem", to wszyscy sie zachwycali a teściowa ze czarne to smuuutneKasiastaraczka, aqq lubią tę wiadomość
-
@Jednorożec ja też bym zostawiła taką długość, jest dobra proporcja z rękawem 🙂
-
@Jednorozec ja bym zostawiła na długość, uważam że jest w porządku, a i przyszłościowo daje lepszą perspektywę do odsprzedaży.
Co do kolorów to ja namiętnie młodego ubieram w ciemne ubranka, nawet do szpitala jako pierwsze miał ubrane ciemnogranatowego pajaca- wszyscy stwierdzili że dobrze mu w ciemnym 😆 ale to ma po mamusi, bo ja praktycznie innych ubrań niż czarne nie noszę -
Katt wrote:@Jednorozec ja bym zostawiła na długość, uważam że jest w porządku, a i przyszłościowo daje lepszą perspektywę do odsprzedaży.
Co do kolorów to ja namiętnie młodego ubieram w ciemne ubranka, nawet do szpitala jako pierwsze miał ubrane ciemnogranatowego pajaca- wszyscy stwierdzili że dobrze mu w ciemnym 😆 ale to ma po mamusi, bo ja praktycznie innych ubrań niż czarne nie noszę
Oj u mnie to samo, pranie białego zbieram przez 2 miesiące, najgorzej jak zależy mi jasnych białych spodniach 😂 -
Ja ogólnie nie przepadam za dziecięcą pstrokacizną i dziewczyny w rodzinie też kupują bardziej stonowane rzeczy dla swoich dzieci co mnie cieszy bo jak dostajemy coś w spadku to są zawsze ubrania które mi się podobają.
-
Witam się z Wami u mnie dzisiaj bardzo pochmurno i deszczowo jesiennie wręcz. Nie moge uwierzyć , że idzie mi 15 tydzień swoja droga nie rozumiem troche tego bo niby mam 14 + 1 a aplikacja wskazuje , że to 15 tydzień. Życie bez mdłości jest cudowne wczoraj super sie czułam nawet ból pośladka nie jest taki straszny jak te mdłosci i wymioty.
Co do ubranek to szczerze jakoś nie zastanawialam się jakbym chciała żeby wygladała wyprawka te pierwsze ciuchy kupowałam w stonowanych kolorach więc może cos będzie i dla chłopca ale nie przywiążuje takiej uwagi do ciuchów chyba jak dla mnie im mniej tym lepiej bo dziecko szybko rośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 08:10
-
Ja się chyba wstrzymam z zakupami do połówkowych, raczej jestem przesądna i boję się kupować za wcześnie. akurat wypadnie na black friday to liczę na promocje życia 😆 najchętniej bym się za to wzięła dopiero po nowym roku
Zaniepokojona1234, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😊 u nas też dziś pochmurno i deszczowo 🌧️ idealny dzień do leżenia i oglądania filmów pod kocem 😄 ale nie ma tak dobrze, dziś wyprawiam swoje urodziny dla znajomych, a za tydzień dla rodzinki, także trzeba powoli zbierać się z łóżka i zacząć działać.
Co do ubranek to ja się wstrzymam do połówkowych 🙂 ale liczę na to, że na wrześniowej wizycie Pani dr potwierdzi płeć dzidziusia.ZOSIA88, Zaniepokojona1234, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe
-
ZOSIA88 wrote:Witam się z Wami u mnie dzisiaj bardzo pochmurno i deszczowo jesiennie wręcz. Nie moge uwierzyć , że idzie mi 15 tydzień swoja droga nie rozumiem troche tego bo niby mam 14 + 1 a aplikacja wskazuje , że to 15 tydzień. Życie bez mdłości jest cudowne wczoraj super sie czułam nawet ból pośladka nie jest taki straszny jak te mdłosci i wymioty.
Co do ubranek to szczerze jakoś nie zastanawialam się jakbym chciała żeby wygladała wyprawka te pierwsze ciuchy kupowałam w stonowanych kolorach więc może cos będzie i dla chłopca ale nie przywiążuje takiej uwagi do ciuchów chyba jak dla mnie im mniej tym lepiej bo dziecko szybko rośnie.
Aplikacje kłamiąpytałam się lekarki jak wlansie nazywać te tygodnie, bo jak mnie pytają gdy mam np 13+6 to w którym jestem w tyg? I mówiła że lekarze i medycznie zawsze podaje się skończone tygodnie. To jak z urodzinami. Do momentu urodzin masz np 30lat a nie zakładasz miesiąc przed urodzinami ze masz 31.
Więc teraz już mówię skończone tygodnie.
I rozsądne podejście do ciuchów. Uniwersalne są najlepsze i właśnie i tak szybko wyrosnąKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Aliana wrote:Aplikacje kłamią
pytałam się lekarki jak wlansie nazywać te tygodnie, bo jak mnie pytają gdy mam np 13+6 to w którym jestem w tyg? I mówiła że lekarze i medycznie zawsze podaje się skończone tygodnie. To jak z urodzinami. Do momentu urodzin masz np 30lat a nie zakładasz miesiąc przed urodzinami ze masz 31.
Więc teraz już mówię skończone tygodnie.
I rozsądne podejście do ciuchów. Uniwersalne są najlepsze i właśnie i tak szybko wyrosną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 09:15
-
Ja mam mnóstwo ubranek po chłopakach, takich neutralnych, sporo beżu, miętowego, białe body. Nic na razie nie kupuję, bo mam strych zawalony. Raczej będę robić przesiew, ale w rozmiarze 56 i 62 bez względu na płeć inwestować nie będę. Nauczona doświadczeniem, stawiam na wygodę malucha. Ale wstrzymuje się absolutnie ze wszystkim jeszcze kilka tygodni, nie czuję się psychicznie gotowa na to. I uważam, że naprawdę 80% reklamowanych i promowanych „jako niezbędne” przez insta matki, celebrytki rzeczy, gadżety to zbędne pierdoły. O ciąży nikt oprócz mnie i męża nie wie. Póki co nie widać, jeśli będzie ok, zamierzam najszybciej na początku października po prostu powiedzieć.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość