Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kłębuszek wrote:Ja czuję że przenoszę tą ciążę i urodzę tak z tydzień po terminie 🙈 dobrze dla mojego oka ale gorzej dla psychiki. Jedynie co to ma nadzieję że obejdzie się bez indukcji. Dzisiaj zacznę brać wiesiolek, masaż krocza co drugi dzień, a jak od okulistki będzie zielone światło to wejdzie sprzątanie i przytulanki z mężem. Może uda się coś zdziałać.
Trzymam kciuki
mi jeszcze fizjoterapeutka uroginekologiczna poleciła siadać sobie na ciepłym termoforze z pestek wiśni przed masazem krocza. Póki co efektów brak, ślę przynajmniej mam poczucie że coś robię
Kłębuszek lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Dzien dobry
dziewczyny po porodach, jak u was bylo ze spdkiem wagi niemowlaka? U nas 7% pompierwszej do bi e czyli już nie może więcej spasc, Nie kazali jeszcze dokarmiać, ale to już sporoi dziś la wisiec na piersi. I mnie pokarmu jeszcze nie ma, siary tylko pojedyncze kropelki I piersi miekkie. Probowalam dokarmic w nocy ale pogardzil mm I butelka totalnie
-
alta marea wrote:Dzien dobry
dziewczyny po porodach, jak u was bylo ze spdkiem wagi niemowlaka? U nas 7% pompierwszej do bi e czyli już nie może więcej spasc, Nie kazali jeszcze dokarmiać, ale to już sporoi dziś la wisiec na piersi. I mnie pokarmu jeszcze nie ma, siary tylko pojedyncze kropelki I piersi miekkie. Probowalam dokarmic w nocy ale pogardzil mm I butelka totalnie
Mieliśmy podobny spadek po pierwszej dobie, to że piersi są miękkie też jest normalne, nie trzeba dokarmiać jeśli nic poza tym się nie dzieje. Przystawiajcie się na spokojnie i dajcie sobie czas. 🤗
alta marea lubi tę wiadomość
-
U nas po pierwszej dobie było 5%, a po drugiej dobiło do 7%alta marea wrote:Dzien dobry
dziewczyny po porodach, jak u was bylo ze spdkiem wagi niemowlaka? U nas 7% pompierwszej do bi e czyli już nie może więcej spasc, Nie kazali jeszcze dokarmiać, ale to już sporoi dziś la wisiec na piersi. I mnie pokarmu jeszcze nie ma, siary tylko pojedyncze kropelki I piersi miekkie. Probowalam dokarmic w nocy ale pogardzil mm I butelka totalnie -
Ja dokarmialam mm u nas bardzo maly ten spadek był nie chcialam siedziec w szpitalu.
U mnie dzisiaj zlosliwość rzeczy wszystkie sorzety sie cos dzisiaj psują a potem znowu dzialają. I nosiboo cos zacząl mi szwankować nie uruchamia się ale wina chyba w przycisku napisałam reklamacje i zanówilam nowy katarek bo ten stary juz sie nie nadaje do uzytku a napewno jeszcze dlugo nam posłuży. Mam madzieje że jednak mi wyslą nowy sprzet bo jest to o wiele wygodniejsze niz katarek a maly przy ulewaniu ma zanieczyszczony nos kiedys myslalam ze to katar
a dziecko dostaje takiej sapki
Leon zasnąl mi w chuscie dziewczyny jesli nie macie to polecam mega sie uspakaja pewnie dlatwgo ze jest scisniety
ogolnie polecam chuste i otulacz naprawde uspakaja
oczywiscie szumy też
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
ZOSIA88 wrote:Ja dokarmialam mm u nas bardzo maly ten spadek był nie chcialam siedziec w szpitalu.
U mnie dzisiaj zlosliwość rzeczy wszystkie sorzety sie cos dzisiaj psują a potem znowu dzialają. I nosiboo cos zacząl mi szwankować nie uruchamia się ale wina chyba w przycisku napisałam reklamacje i zanówilam nowy katarek bo ten stary juz sie nie nadaje do uzytku a napewno jeszcze dlugo nam posłuży. Mam madzieje że jednak mi wyslą nowy sprzet bo jest to o wiele wygodniejsze niz katarek a maly przy ulewaniu ma zanieczyszczony nos kiedys myslalam ze to katar
a dziecko dostaje takiej sapki
Leon zasnąl mi w chuscie dziewczyny jesli nie macie to polecam mega sie uspakaja pewnie dlatwgo ze jest scisniety
ogolnie polecam chuste i otulacz naprawde uspakaja
oczywiscie szumy też 
A jaką masz chustę?31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
🩺 8.04 - wizyta

-
Ile tu dzieciaczków się urodziło podczas gdy mnie nie było. Gratuluję wszystkim mamusiom 🩷
Melduję, że ja jeszcze w dwupaku i pewnie sobie poczekam przynajmniej do terminu , choć tydzień temu rozwarcie już było na palec no ale nic się nie dzieje, brzuch wysoko, napinania brzucha jakieś są wieczorami ale to wiecie 😄
Ktoś tu jeszcze został do porodu?
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Zaktualizowałam pierwszą stronę 😄🥰zerknijTruskawkowykompot wrote:Ile tu dzieciaczków się urodziło podczas gdy mnie nie było. Gratuluję wszystkim mamusiom 🩷
Melduję, że ja jeszcze w dwupaku i pewnie sobie poczekam przynajmniej do terminu , choć tydzień temu rozwarcie już było na palec no ale nic się nie dzieje, brzuch wysoko, napinania brzucha jakieś są wieczorami ale to wiecie 😄
Ktoś tu jeszcze został do porodu? -
U nas po pierwszej dobie był spadek 8,5% czyli z 3500 g na 3200 g. Mała ciągle wisiała mi na cycu, ale jeszcze nie miałam pokarmu i płakała. W nocy z 2 na 3 dobę dokarmiłam ją trochę mieszanką i odbiła w piątek przy wypisie do 3250 g. W domu za to jak ruszyła laktacja to nieźle koksi 😅 w poniedziałek miała już 3400 g, a dzisiaj kolejne ważenie.alta marea wrote:Dzien dobry
Zosia a Ty masz chustę tkaną czy elastyczną? Dostałam od koleżanek na Baby Shower indywidualne, domowe warsztaty z chustonoszenia - będziemy się pewnie niedługo umawiać z mężem na spotkanie 😊👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 -