X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • MMM123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Ja czuję że przenoszę tą ciążę i urodzę tak z tydzień po terminie 🙈 dobrze dla mojego oka ale gorzej dla psychiki. Jedynie co to ma nadzieję że obejdzie się bez indukcji. Dzisiaj zacznę brać wiesiolek, masaż krocza co drugi dzień, a jak od okulistki będzie zielone światło to wejdzie sprzątanie i przytulanki z mężem. Może uda się coś zdziałać.

Trzymam kciuki :) mi jeszcze fizjoterapeutka uroginekologiczna poleciła siadać sobie na ciepłym termoforze z pestek wiśni przed masazem krocza. Póki co efektów brak, ślę przynajmniej mam poczucie że coś robię

Kłębuszek lubi tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) dziewczyny po porodach, jak u was bylo ze spdkiem wagi niemowlaka? U nas 7% pompierwszej do bi e czyli już nie może więcej spasc, Nie kazali jeszcze dokarmiać, ale to już sporoi dziś la wisiec na piersi. I mnie pokarmu jeszcze nie ma, siary tylko pojedyncze kropelki I piersi miekkie. Probowalam dokarmic w nocy ale pogardzil mm I butelka totalnie

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Dzien dobry :) dziewczyny po porodach, jak u was bylo ze spdkiem wagi niemowlaka? U nas 7% pompierwszej do bi e czyli już nie może więcej spasc, Nie kazali jeszcze dokarmiać, ale to już sporoi dziś la wisiec na piersi. I mnie pokarmu jeszcze nie ma, siary tylko pojedyncze kropelki I piersi miekkie. Probowalam dokarmic w nocy ale pogardzil mm I butelka totalnie

Mieliśmy podobny spadek po pierwszej dobie, to że piersi są miękkie też jest normalne, nie trzeba dokarmiać jeśli nic poza tym się nie dzieje. Przystawiajcie się na spokojnie i dajcie sobie czas. 🤗

alta marea lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    U nas po pierwszej dobie było 5%, a po drugiej dobiło do 7%

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokarmialam mm u nas bardzo maly ten spadek był nie chcialam siedziec w szpitalu.
    U mnie dzisiaj zlosliwość rzeczy wszystkie sorzety sie cos dzisiaj psują a potem znowu dzialają. I nosiboo cos zacząl mi szwankować nie uruchamia się ale wina chyba w przycisku napisałam reklamacje i zanówilam nowy katarek bo ten stary juz sie nie nadaje do uzytku a napewno jeszcze dlugo nam posłuży. Mam madzieje że jednak mi wyslą nowy sprzet bo jest to o wiele wygodniejsze niz katarek a maly przy ulewaniu ma zanieczyszczony nos kiedys myslalam ze to katar :D a dziecko dostaje takiej sapki
    Leon zasnąl mi w chuscie dziewczyny jesli nie macie to polecam mega sie uspakaja pewnie dlatwgo ze jest scisniety :D ogolnie polecam chuste i otulacz naprawde uspakaja ;) oczywiscie szumy też ;)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ja dokarmialam mm u nas bardzo maly ten spadek był nie chcialam siedziec w szpitalu.
    U mnie dzisiaj zlosliwość rzeczy wszystkie sorzety sie cos dzisiaj psują a potem znowu dzialają. I nosiboo cos zacząl mi szwankować nie uruchamia się ale wina chyba w przycisku napisałam reklamacje i zanówilam nowy katarek bo ten stary juz sie nie nadaje do uzytku a napewno jeszcze dlugo nam posłuży. Mam madzieje że jednak mi wyslą nowy sprzet bo jest to o wiele wygodniejsze niz katarek a maly przy ulewaniu ma zanieczyszczony nos kiedys myslalam ze to katar :D a dziecko dostaje takiej sapki
    Leon zasnąl mi w chuscie dziewczyny jesli nie macie to polecam mega sie uspakaja pewnie dlatwgo ze jest scisniety :D ogolnie polecam chuste i otulacz naprawde uspakaja ;) oczywiscie szumy też ;)

A jaką masz chustę?

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷

🩺 8.04 - wizyta

preg.png
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tu dzieciaczków się urodziło podczas gdy mnie nie było. Gratuluję wszystkim mamusiom 🩷

Melduję, że ja jeszcze w dwupaku i pewnie sobie poczekam przynajmniej do terminu , choć tydzień temu rozwarcie już było na palec no ale nic się nie dzieje, brzuch wysoko, napinania brzucha jakieś są wieczorami ale to wiecie 😄

Ktoś tu jeszcze został do porodu?

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Ile tu dzieciaczków się urodziło podczas gdy mnie nie było. Gratuluję wszystkim mamusiom 🩷

Melduję, że ja jeszcze w dwupaku i pewnie sobie poczekam przynajmniej do terminu , choć tydzień temu rozwarcie już było na palec no ale nic się nie dzieje, brzuch wysoko, napinania brzucha jakieś są wieczorami ale to wiecie 😄

Ktoś tu jeszcze został do porodu?
    Zaktualizowałam pierwszą stronę 😄🥰zerknij

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah widzę, 9 mamusiek jeszcze. To czekanie na poród mnie najbardziej stresuje, czasem już bym chciała by właśnie wzięło mnie z nienacka, szybka akcja i po sprawie, a nie czekanie, 12 godzin w bólach albo nie daj los indukcja po terminie 🫣

preg.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    U nas po pierwszej dobie był spadek 8,5% czyli z 3500 g na 3200 g. Mała ciągle wisiała mi na cycu, ale jeszcze nie miałam pokarmu i płakała. W nocy z 2 na 3 dobę dokarmiłam ją trochę mieszanką i odbiła w piątek przy wypisie do 3250 g. W domu za to jak ruszyła laktacja to nieźle koksi 😅 w poniedziałek miała już 3400 g, a dzisiaj kolejne ważenie.

Zosia a Ty masz chustę tkaną czy elastyczną? Dostałam od koleżanek na Baby Shower indywidualne, domowe warsztaty z chustonoszenia - będziemy się pewnie niedługo umawiać z mężem na spotkanie 😊

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹
‹‹ 596 597 598 599 600
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ