X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Młode mamy 95-97
Odpowiedz

Młode mamy 95-97

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, skoro jest tak zle to dlaczego nie dostalas sterydow ? U mnie jak byly przypuszczenia ze cos jest nie tak to od razu je dostalam, bylam w podobnym tygodniu co Ty. Potrzebne sa chyba dwie dawki i one tez tak od razu nie dzialaja, moze podpytaj lekarza ? Wiem ze oni nie lubia jak cos sie im sygeruje ale moze to by ich troche pogonilo. Jestes W dobrych rekach wiec dzidzius sobie poradzi :). A z waga jest tak ze nie przybiera czy sugeruja ze jest mala ? Waga jak na ten tydzien ok, ale wazne jest zeby miarowo rosla.

Moja mala ciagle chora, dostala nawrotu jakiejs paskudnej infekcji i koszmarnego uczulenia, otarla sie juz o wstrzas, dostala leki i zastrzyk i w sumie nie wiem co bylo powodem. Leki miala te co zawsze wiec albo cos z jedzenia sie przyczynilo albo sama choroba ? Pojecia nie mam ale caly czas pojawiaja jej sie okropne plamy na ciele, swedzace i wyglada jakby byla poparzona :(.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po obchodzie. Lekarze mówią, że jak na ten tydzień to zapis jest dobry. A ja już nie wiem kogo słuchać. Co wizyta to pytam o sterydy nawet ordynatora pytałam. Odmawiają mi sterydów. Mówią, że nie trzeba. Coś tam przybiera na wadze. Kolejne usg mają zrobić po tygodniu.

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Ania, skoro jest tak zle to dlaczego nie dostalas sterydow ? U mnie jak byly przypuszczenia ze cos jest nie tak to od razu je dostalam, bylam w podobnym tygodniu co Ty. Potrzebne sa chyba dwie dawki i one tez tak od razu nie dzialaja, moze podpytaj lekarza ? Wiem ze oni nie lubia jak cos sie im sygeruje ale moze to by ich troche pogonilo. Jestes W dobrych rekach wiec dzidzius sobie poradzi :). A z waga jest tak ze nie przybiera czy sugeruja ze jest mala ? Waga jak na ten tydzien ok, ale wazne jest zeby miarowo rosla.

Moja mala ciagle chora, dostala nawrotu jakiejs paskudnej infekcji i koszmarnego uczulenia, otarla sie juz o wstrzas, dostala leki i zastrzyk i w sumie nie wiem co bylo powodem. Leki miala te co zawsze wiec albo cos z jedzenia sie przyczynilo albo sama choroba ? Pojecia nie mam ale caly czas pojawiaja jej sie okropne plamy na ciele, swedzace i wyglada jakby byla poparzona :(.
    Moja miała taką wysypkę co opisujesz przy półpaścu, ale piekła a nie swędziała. Była wyjątkiem medycznym bo nigdy ospy nie miała a półpaśca tak. A co Twojej jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 12:40

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był rano ordynator. Widział zapisy i powiedział, że może nie są idealne ale dobre. Miałam usg mała waży ponad 1400g. Owinięta jest dalej. Dostałam pierwszą dawkę sterydów. Jutro druga dawka.

Aniluap lubi tę wiadomość

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0306 wrote:
    Był rano ordynator. Widział zapisy i powiedział, że może nie są idealne ale dobre. Miałam usg mała waży ponad 1400g. Owinięta jest dalej. Dostałam pierwszą dawkę sterydów. Jutro druga dawka.
    Nie martw się, będzie dobrze :)

Ania0306 lubi tę wiadomość

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś musi być. Mam nadzieję, że mała jeszcze chwilę posiedzi u mnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:58

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wiadomo każdy dodatkowy dzień się liczy i jest na wagę złota. Ale nawet jeśli trzeba by było działać to na pewno wszystko będzie dobrze, dzieci rodzą się dużo wcześniej, dużo mniejsze i rozwijają się jak ich rówieśnicy urodzeni normalnie. Musisz być dobrej myśli, mała na pewno jest silną dzidzią i da radę! <3 I ty musisz być tak samo silna jak ta maleńka istotka, właśnie dla niej :*

klz9tv73jtvcr2zp.png

Aniołek luty 2016 [*] (10tc.)
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, trzymam kciuki zeby dzidzia siedziala w brzuchu jak najdluzej :* Na pewno bedzie wszystko ok :)

Ja w 29tyg dostalam sterydy na pluca dla dziecka, a mały posiedzial do 36 tygodnia na szczescie:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :). Pociesza mnie to, że chociaż mimo tej pępowiny owiniętej przepływy są dobre. Spokojniejsza byłabym jakbym o tej pępowinie nie wiedziała. Każdy lekarz się w tym szpitalu dziwi kto taki mądry mi o tym powiedział.

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj regularne ruchy i brzuch podskakuje :) jutro 18t +0d .
    :) I chyba jednak bedzie Mikolaj ,maz sie uparl;)

Lokokoko, sallvie, Katy, diana11 lubią tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Od wczoraj regularne ruchy i brzuch podskakuje :) jutro 18t +0d .
    :) I chyba jednak bedzie Mikolaj ,maz sie uparl;)

Oh to może i ja się doczekam tych ruchów w końcu :D u mnie 17i2 :) we czwartek idę na wizytę zobaczyć co tam słychać. Czy corenka nadal jest corenka hahahah.
    Mikołaj bardzo ładne imię, osobiście bardzo się mi podoba :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Jejku, ale te wasze ciąże szybko lecą :D

My chyba w końcu się wychorowalysmy z Ola <3 Jest wybadana lacznie z krwią i moczem i nie widać nic podejrzanego. Gorączkuje od ząbków, idą jej 4 i ma bardzo napuchnięte dziąsła. Także szczęście w nieszczęściu, bo stresowałam się ze po tym zapaleniu gardła rozwinęło się coś gorszego albo przyszła znowu ta cholerna e coli. A nefrologa mamy dopiero 20.12.
    Także mam nadzieje ze ten koszmar już się skończył i będzie spokój na długi długi czas ;) 2 miesiące chorowania i 2 pobyty w szpitalu to zdecydowanie za dużo!

klz9tv73jtvcr2zp.png

Wysłany: 5 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nadal sie ciagnie chorobsko :/ dzis doszedl katar. Byla Ola szczepiona juz na odre ,swinke ,rozyczke ?

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    A u nas nadal sie ciagnie chorobsko :/ dzis doszedl katar. Byla Ola szczepiona juz na odre ,swinke ,rozyczke ?

Niee, jak skończyła 12 miesięcy tak ciagle do niedzieli była na antybiotyku. Musimy odczekać teraz kilka tyg znowu.
    A Oskar już był? MMR czy Priorixem szczepisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 19:14

klz9tv73jtvcr2zp.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie malego na nfz plus dokupuje np.rotavirus itd. to nawet nie wiem czym roznia sie te szczepionki ;/
    Wlansie nie szczepilam ,a podobno czas do 14msc . Ni groma się nie wyrobimy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:58

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a nie myślałaś zeby zbadać wodę?
    U nas czesto sie zdarza ze ecoli jest w wodzie, a nie zawsze to ogłaszają. Ja raz wzięłam długa i przyjemna kąpiel z taka ecoli to pozniej zapalenie jajnika mialm. Wlasnie z ecoli.
    U nas po badaniu wody sie okazało, ze w ogole nie powinna byc pita, a dla ciężarnej jest zagrożeniem. Od wtedy jak w domu była ciężarna to zupy czy herbaty były robione na wodzie z bukłaka. Filtrowanie i gotowanie nic nie dawało. Teraz juz od kilku lat mamy inne zródło wody wlasnie takie z częstym ecoli. Wtedy przełączamy sie na wodę ze szpica i hydrofor. Ale No wlasnie, nie zawsze wiadomo, ze ma ecoli.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była w wodzie na wsi u rodziców i teściów ;) ale dowiedziałam się po fakcie. Ale i tak pojedziemy się upewnić czy to na pewno to, a nie żadna wada układu czy coś. Wole być pewna.

Karolina, No ja tez na NFZ ale są do wyboru właśnie te 2 szczepionki. Jak rozmawiałam z panią doktor to do naszej przychodni długi czas przywozili MMR i miałam sama kupować Priorix, ale była dostawa i mi odłożyła wiec nie muszę kupować.
    No właśnie niby kalendarz szczepień mówi ze między 13-14 miejscem ale moja pani doktor mówiła ze można poczekać i podać później. Ale nie kłócę się bo nie wiem jak to jest, jeszcze się nie zagłębiałam w temat bo nawet gdyby to trzeba odczekać ;)

klz9tv73jtvcr2zp.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po dzisiejszej wizycie szyjka sie skraca, jest miekka I jest juz lekkie rozwarcie.
    Moge urodzic w kazdej chwili jak bede sie przesilac.

Kornelia - 04.2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 01.2019r. (37+0) - 1cs
    Roksana - 11.2021r. (34+4) - 3cs
    Aniołek - 03.2021r.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej dziewczyny po dzisiejszej wizycie szyjka sie skraca, jest miekka I jest juz lekkie rozwarcie.
    Też przy drugiej ciąży chodziłam 2 miesiące z rozwarciem. I było dużo fałszywych alarmów z nieregularnymi skurczami

• Katy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:

Uwazaj na siebie :) Niech jeszcze chociaż te 2 tygodnie maly posiedzi w brzuszku ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ