Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, skoro jest tak zle to dlaczego nie dostalas sterydow ? U mnie jak byly przypuszczenia ze cos jest nie tak to od razu je dostalam, bylam w podobnym tygodniu co Ty. Potrzebne sa chyba dwie dawki i one tez tak od razu nie dzialaja, moze podpytaj lekarza ? Wiem ze oni nie lubia jak cos sie im sygeruje ale moze to by ich troche pogonilo. Jestes W dobrych rekach wiec dzidzius sobie poradzi . A z waga jest tak ze nie przybiera czy sugeruja ze jest mala ? Waga jak na ten tydzien ok, ale wazne jest zeby miarowo rosla.
Moja mala ciagle chora, dostala nawrotu jakiejs paskudnej infekcji i koszmarnego uczulenia, otarla sie juz o wstrzas, dostala leki i zastrzyk i w sumie nie wiem co bylo powodem. Leki miala te co zawsze wiec albo cos z jedzenia sie przyczynilo albo sama choroba ? Pojecia nie mam ale caly czas pojawiaja jej sie okropne plamy na ciele, swedzace i wyglada jakby byla poparzona . -
Jestem po obchodzie. Lekarze mówią, że jak na ten tydzień to zapis jest dobry. A ja już nie wiem kogo słuchać. Co wizyta to pytam o sterydy nawet ordynatora pytałam. Odmawiają mi sterydów. Mówią, że nie trzeba. Coś tam przybiera na wadze. Kolejne usg mają zrobić po tygodniu.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyMysza123 wrote:Ania, skoro jest tak zle to dlaczego nie dostalas sterydow ? U mnie jak byly przypuszczenia ze cos jest nie tak to od razu je dostalam, bylam w podobnym tygodniu co Ty. Potrzebne sa chyba dwie dawki i one tez tak od razu nie dzialaja, moze podpytaj lekarza ? Wiem ze oni nie lubia jak cos sie im sygeruje ale moze to by ich troche pogonilo. Jestes W dobrych rekach wiec dzidzius sobie poradzi . A z waga jest tak ze nie przybiera czy sugeruja ze jest mala ? Waga jak na ten tydzien ok, ale wazne jest zeby miarowo rosla.
Moja mala ciagle chora, dostala nawrotu jakiejs paskudnej infekcji i koszmarnego uczulenia, otarla sie juz o wstrzas, dostala leki i zastrzyk i w sumie nie wiem co bylo powodem. Leki miala te co zawsze wiec albo cos z jedzenia sie przyczynilo albo sama choroba ? Pojecia nie mam ale caly czas pojawiaja jej sie okropne plamy na ciele, swedzace i wyglada jakby byla poparzona .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 12:40
-
Był rano ordynator. Widział zapisy i powiedział, że może nie są idealne ale dobre. Miałam usg mała waży ponad 1400g. Owinięta jest dalej. Dostałam pierwszą dawkę sterydów. Jutro druga dawka.
Aniluap lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyAnia0306 wrote:Był rano ordynator. Widział zapisy i powiedział, że może nie są idealne ale dobre. Miałam usg mała waży ponad 1400g. Owinięta jest dalej. Dostałam pierwszą dawkę sterydów. Jutro druga dawka.
Ania0306 lubi tę wiadomość
-
Ania wiadomo każdy dodatkowy dzień się liczy i jest na wagę złota. Ale nawet jeśli trzeba by było działać to na pewno wszystko będzie dobrze, dzieci rodzą się dużo wcześniej, dużo mniejsze i rozwijają się jak ich rówieśnicy urodzeni normalnie. Musisz być dobrej myśli, mała na pewno jest silną dzidzią i da radę! I ty musisz być tak samo silna jak ta maleńka istotka, właśnie dla niej :*
Ania0306 lubi tę wiadomość
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Dzięki dziewczyny . Pociesza mnie to, że chociaż mimo tej pępowiny owiniętej przepływy są dobre. Spokojniejsza byłabym jakbym o tej pępowinie nie wiedziała. Każdy lekarz się w tym szpitalu dziwi kto taki mądry mi o tym powiedział.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
chcebardzobycmama wrote:Od wczoraj regularne ruchy i brzuch podskakuje jutro 18t +0d .
I chyba jednak bedzie Mikolaj ,maz sie uparl;)
Oh to może i ja się doczekam tych ruchów w końcu u mnie 17i2 we czwartek idę na wizytę zobaczyć co tam słychać. Czy corenka nadal jest corenka hahahah.
Mikołaj bardzo ładne imię, osobiście bardzo się mi podobaKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Hej dziewczyny Jejku, ale te wasze ciąże szybko lecą
My chyba w końcu się wychorowalysmy z Ola Jest wybadana lacznie z krwią i moczem i nie widać nic podejrzanego. Gorączkuje od ząbków, idą jej 4 i ma bardzo napuchnięte dziąsła. Także szczęście w nieszczęściu, bo stresowałam się ze po tym zapaleniu gardła rozwinęło się coś gorszego albo przyszła znowu ta cholerna e coli. A nefrologa mamy dopiero 20.12.
Także mam nadzieje ze ten koszmar już się skończył i będzie spokój na długi długi czas 2 miesiące chorowania i 2 pobyty w szpitalu to zdecydowanie za dużo!
chcebardzobycmama wrote:A u nas nadal sie ciagnie chorobsko dzis doszedl katar. Byla Ola szczepiona juz na odre ,swinke ,rozyczke ?
Niee, jak skończyła 12 miesięcy tak ciagle do niedzieli była na antybiotyku. Musimy odczekać teraz kilka tyg znowu.
A Oskar już był? MMR czy Priorixem szczepisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 19:14
Ja szczepie malego na nfz plus dokupuje np.rotavirus itd. to nawet nie wiem czym roznia sie te szczepionki ;/
Wlansie nie szczepilam ,a podobno czas do 14msc . Ni groma się nie wyrobimyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:58
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Diana a nie myślałaś zeby zbadać wodę?
U nas czesto sie zdarza ze ecoli jest w wodzie, a nie zawsze to ogłaszają. Ja raz wzięłam długa i przyjemna kąpiel z taka ecoli to pozniej zapalenie jajnika mialm. Wlasnie z ecoli.
U nas po badaniu wody sie okazało, ze w ogole nie powinna byc pita, a dla ciężarnej jest zagrożeniem. Od wtedy jak w domu była ciężarna to zupy czy herbaty były robione na wodzie z bukłaka. Filtrowanie i gotowanie nic nie dawało. Teraz juz od kilku lat mamy inne zródło wody wlasnie takie z częstym ecoli. Wtedy przełączamy sie na wodę ze szpica i hydrofor. Ale No wlasnie, nie zawsze wiadomo, ze ma ecoli.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Była w wodzie na wsi u rodziców i teściów ale dowiedziałam się po fakcie. Ale i tak pojedziemy się upewnić czy to na pewno to, a nie żadna wada układu czy coś. Wole być pewna.
Karolina, No ja tez na NFZ ale są do wyboru właśnie te 2 szczepionki. Jak rozmawiałam z panią doktor to do naszej przychodni długi czas przywozili MMR i miałam sama kupować Priorix, ale była dostawa i mi odłożyła wiec nie muszę kupować.
No właśnie niby kalendarz szczepień mówi ze między 13-14 miejscem ale moja pani doktor mówiła ze można poczekać i podać później. Ale nie kłócę się bo nie wiem jak to jest, jeszcze się nie zagłębiałam w temat bo nawet gdyby to trzeba odczekać
Hej dziewczyny po dzisiejszej wizycie szyjka sie skraca, jest miekka I jest juz lekkie rozwarcie.
Moge urodzic w kazdej chwili jak bede sie przesilac.
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnysallvie wrote:Hej dziewczyny po dzisiejszej wizycie szyjka sie skraca, jest miekka I jest juz lekkie rozwarcie.
Moge urodzic w kazdej chwili jak bede sie przesilac.