Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to najbliżej mam do Gdańska -.-
Do Warszawy mam 400km
Do Łodzi 310km
Do Kalisza 315
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
haha diana Prawda do Torunia mam 154km więc jeszcze nie tak bóg wie jak dużo Jeździłam swego czasu na mecze po 100-120km
A w Toruniu jeszcze nie byłam, więc zwiedziło by się przy okazji
A narzeczony kochana zaraz w domu nie będzie? Popołudniówek nie ma?Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
ajj współczuję Mój narzeczony kończy 22 a 22:05 - 22:10 jest w domu także no
Za rok jak już maluchy wasze troszkę podrosną można się spotkać Nela będzie miała ponad rok wasze już prawie rok także akurat takie fajne na podróże
I lato jak będzie to już w ogóle Zabierzemy mężczyzn naszych - ja to chyba nawet na noc wtedy w tym Toruniu bym zostałaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
To by był świetny pomysł! Mieli byśmy okazje zwiedzić kolejne polskie miasto, poznać się i spędzić miło czas.. również była bym za tym żeby zostać na noc, np. w weekend
Koniecznie musimy coś takiego za rok latem obmyślić!
No to fajnie ma, że kończy o stałych godzinach, mój jeszcze musi dojechać to tak 15-20 min trzeba doliczyć. Dzisiaj akurat skończył o 22 i zaraz będzie, także chyba go sobie przywołałamsallvie lubi tę wiadomość
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
No i to mi się podoba !! To chyba się faktycznie w Toruniu spotkamy bo każda ma mniej więcej taką samą drogęKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej dziewczyny. Co tam u was ? Sorry ale musze sie wygadac bo az mnie roznosi a meza w poblizu nie ma ;/ przyjechala do mnie pewna "matka polka" z rodziny. Byla u mnie pierwszy raz od kad sie wyprowadzilam. Usiadala w pokoiku I mowi ze za blada posciel malemu do lozeczka kupilam i ze meble mam wgl w pokoiku zle poustawiane bo ona tu by lozeczko postawila tam regal tam kanape . Niby drobnosta ale przyjechala na 15 minut i tak mi zjebala humor ,myslalam ze jej tym garem z zupa co sie gotowala na ryj pierdolne. I tak oto zakoncze swoje zale powiedzeniem ze z rodzina dobrze wychodzi sie tylko na zdjeciu. Po za tym moza ktoras z was ma ochote na rosol ?
Jeszcze denerwuje sie bo wlazla i otworzyla mi balkon i mi much nawpadalo ehh
Co do torunia ja tez tam nigdy bie bylam I ja jak najbardziej jestem za podobno starowka chyba tam jest ladna.
Ja tez zostaje sama do 22 czasami to juz na prawde mam brak pomyslu na siebie. A dzis weszlismy w 29,tydzien . Od tygodnia czuje juz ruchy malego tak inaczej az ciezko mi to wytlumaczyc ,ale czasami jak pod zebra wejdzie to ciezko oddychac . Dzis goraco i duszno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 12:06
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Chcebardzobycmama.. takimi babami to Ty się nie przejmuj, niech sobie gadają. Twoje życie i twoje dziecko, wiec maja gowno do gadania, ze tak brzydko powiem ale wiem, ze takie "pouczanie" bardzo drażni. Do mnie jeszcze nikt nie podskoczył ze swoimi mądrościami i niech tak zostanie, bo nie ręczę za siebie xd
No to dziewczyny wstępnie mamy miejsce spotkania, teraz czekać do następnego lata i dobprowadzamy plan do skutku może jeszcze któraś się dołączy? Im nas więcej tym fajniej
U nas dzisiaj nagła zmiana pogody.. wczoraj upalnie, a dzisiaj chłodno i deszczowo. Dobra taka odmiana, bo mnie upały męczą.
W ogóle w środę byłam u lekarza i od ostatniej wizyty (minęło 3 tygodnie) przytyłam kilogram. Na + jestem 4kg. Jestem ciekawa ile przybiore jeszcze do końca ciąży i ile zostanie mi po porodzie
Tak poza tym na wizycie wszystko okej. Tętno w porządku, macica i brzuch tez
chcebardzobycmama Boże jak ja słucham o takich "ciociach dobra rada" to aż mam ochotę podejść i udusić !!
W ciąży tego uniknęłam wam powiem ale za to teraz po porodzie każda mądra jest. A najbardziej rozwalają mnie rady od osób które rodziły x lat temu...
"Tak jej nie trzymaj"
"Ubierz jej tą czapkę"
"Nie sadzaj jej tak"
"Jej nie za zimno? Przecież wieje?"
Dla mnie każda matka wie co dobre dla jej dziecka i każda wychowuje wg swojego sumienia itd. Ja np małą chowam "na chłodno" tzn czapek prawie w ogóle jej nie ubieram nawet jak zawiewa wiaterkiem, staram się ją lekko ubierać. Wychodzę z takiego założenia, że skoro mi jest tak ciepło to jak Nela będzie ubrana jak ja to w tym wózku będzie jej równie ciepło..
Najlepiej ... W szpitalu i w ogóle mówili, że u dziecka to czy jest mu ciepło czy zimno sprawdza się poprzez dotknięcie karku, i tego się trzymam, w końcu chyba wiedzą co mówią. A Nela ma po mnie zimne ręce i stopy i to całkiem normalne u niej. A co często słyszę? " Jeeejku ubierz Ty ją cieplej ma zimne rączki" i na nic moje gadanie że tak się nie sprawdza czy dziecku jest zimno czy nie. No przecież ja taka niedoświadczona co ja mogę wiedzieć
diana Bliżej "terminu" się dogadamy Tak fajnie by było jakby nam spotkanie wypaliło Co do wagi, to wydaje mi się, że do końca przytyjesz jeszcze maks 3 kg i powinnaś wszystko od razu po zgubić Tylko przez jakiś czas może się mała fałdka na brzuszku trzymać bo to chyba normalne niezależnie od tego ile się przytyło Ale jak tak mało przybrałaś to maks miesiąc i nie będzie po Tobie widać że rodziłaśdiana11 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Moja mala tez ma non stop zimne stopki i raczki. W domu po podlodze, po plytkach zazwyczaj lata bez skarpet, ubieram ja tak jak i mnie, jezeli ja mam krotki rekaw na dwor i jest mi dobrze, to i jej ubieram cos krotkiego. W cieple dni albo kapelusik daje albo opaske (bardziej do ozdoby ). U dziecka wlasnie najlepiej temp sprawdzac na karku, ten sposob jest najbardziej wiarygodny. Maluchy ogolnie maja zimne raczki i nozki wiec to nie jest wyznacznik. I tak, czesto slysze ze jest jej zimno bo rece chlodne, bo nogi zimne, bo po podlodze w bodach lata. Z poczatku bardzo mnie to denerwowalo i sluchalam ludzi, potem zmadrzalam i olewam te "dobre rady". Najczesciej glosno komentuja i zwracaja uwage ci co malo wiedza . Norma. Nie lubie gdy ktos mnie poucza, przytakne i tak zrobie swoje. Lubie za to jezeli ktos mi faktycznie podpowiada, tlumaczy. Takich rad chetnie slucham.
-
No staram tez sie olewac.. jak na razie tylko jedna sie taka trafila co pouczac mnie chciala:P zminusowala sobie bo mimo tego juz wczesniej jakos jej nie lubialam
Jak sie uprzemy to dojdzie do spotkania ,ale czas pokaze ,rok do przodu to dużo,zobaczymy czy wgl kontakt sie utrzyma,pewnie przez rok jeszcze dojdzie troche dziewczyn na to forumgrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Hej dziewczyny.. pisze do was z ważnym pytaniem.
Bardzo się boje ponieważ mam bóle w dole brzucha, takie jak bym miała okres i do tego biegunka.. ból trwa przez kilka chwil, ustaje i znów wraca.. czy mam się martwić? Malutka się rusza, aczkolwiek jakoś Nie gwałtownie. 13:20 mam wizytę, czekać czy dzwonić do położnej?
Sieemaneczko młode mamy
Trochę się u nas wydarzyło ( głównie dzisiaj ) więc wam się naprodukuję !!
A więc od początku. Zrobiliśmy kolejny krok w kwestii naszego ślubu a konkretniej oficjalnie u księdza zaklepaliśmy datę 22.06.2019r. ! choćby się waliło i paliło za niecałe 2 lata zostaniemy małżeństwem W naszą 5 rocznicę .
Będąc też u księdza zamówiłam chrzest małej, głównie po to szłam do niego. Chrzcimy 13 sierpnia, tak jak chcieliśmy i planowaliśmy Mała będzie wtedy miała 4,5 miesiąca prawie.
Byliśmy też dzisiaj u pediatry bo niepokoiła mnie zielona kupa u małej która utrzymywała się od kilku dni. No i to ulewanie a raczej nadmierne chlustanie młodej. Ale na wizycie dowiedzieliśmy się, że malutką waży 6765g co oznacza że od wizyty 06.06 przytyła 1715g i dziennie przybiera cały czas średnio 35/36 g dziennie Doktor stwierdziła że jest na prawdę duża ( patrząc na to ile już przytyła od najniższej 2590 ) powiedziała że zaczyna tak odskakiwać z rozwojem że w ogóle nie widać że to wcześniak. Patrzyła na dziąsła i uwaga Nela faktycznie ząbkuje !! Dała nam witaminy? Lek? Na to ulewanie mamy za dwa tygodnie pójść zobaczyć jakie są efekty żeby w razie w zmienić dawkę tego leku czy tam witaminyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
i ucięło mi połowę postu ...
kontynuującalutką
Co do kupki to pani doktor wygląda to na efekt ząbkowania + opowiadała że jak często dziecko zjada pokarm to jakieś kwasy się nie przetwarzają i coś tam no i to może skutkować zieloną kupką osłuchowo super, gardziołko też. Badała brzuszek wszystko ok nie widzi żeby ją coś tam bolało ...
A co tam u was dziewczyny ?
diana Co tam ? wszystko dobrze?
Maniaaa Jak tam sytuacja u Ciebie?
chcebardzobycmama ?? Mysza ??
Gabi Jak tam Zosieńka? Widziałam wpis w pamiętniku
Co u innych dziewczyn? Odezwijcie się !!
Kamelkowo A Ty jak ? Już masz fasolkę w brzuszku?
Van Kochana ? A Ty już wiesz co nosisz pod serduszkiem ?Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Sallvie to ladnie wazy Twoj maly szkrab Moja taka wage osiagnela w wieku 6 miesiecy . Dobrze, niech rosnie zdrowo Co do slubu to wyglada na to ze obie wychodzimy za maz w 2019 roku
My ochrzcilismy mala dopiero tydzien temu. Byla super impreza w malym gronie najblizszych osob, w domu. Nasza mala byla najstarszym dzieckiem, chrzcza zazwyczaj takie maluszki a nasza juz przegadywala ksiedza . Tak wyszlo i w sumie ciesze sie ze w koncu sie zmobilizowalismy i ogarnelismy te chrzciny bo czas lecial a nam ciagle nie bylo po drodze .
Tak to staramy sie wykorzystac ladna pogode i w weekendy robimy sobie rodzinne wypady, teraz bylismy w zoo. Mala zafascynowana zwierzatkami totalnie, az milo bylo popatrzec jak sie cieszyla, rozmawiala, bila brwo i ogolnie byla bardzo grzeczna . W domu jest jej wszedzie pelno, w lozeczku, przy stoliku, przy krzesle chodzi, za raczki tez. Raczkuje tak szybko jak my chodzimy, trzeba miec oczy dookola glowy non stop. Mam wrazenie ze z dnia na dzien klade sie spac bardziej zmeczona Pomimo swoich gorszych dni jest super wesolym dzieckiem, wszystkich obdarza jednozebnym usmiechem, rozmowami i zaczepkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 20:17