Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysallvie wrote:Karola ja też juź się drugiej ciąży nie mogę doczekać chociaż i tak zawsze będę tego zdania, że już druga ciąża i tak nie będzie taką ekscytacją jak pierwsza.
Teraz już wszystko jest jasne a pierwsza ciąża i poród to coś niesamowitego, coś nieznanegosallvie lubi tę wiadomość
-
Niestety dzisiaj 1dc... No ale nie poddajemy się, w piątek wizyta, powiem już lekarzowi, że chcemy już tak na 100% zacząć starania, o ile to będzie możliwe. Bo jak byłam na ostatniej wizycie w grudniu to powiedział, że porozmawiamy na ten temat na wizycie kontrolnej a teraz mam skupić się na leczeniu tarczycy, ale próbować oczywiście mogliśmy przez ten czas. Trzymajcie za mnie kciuki.
-
Hime, trzymam kciuki za dalsze starania, na pewno w końcu wam się uda
Dziewczyny, mi gały na wierzch wyskakują jak czytam, że wy tak świeżo po porodzie myślicie o drugiej ciąży i w dodatku nie możecie się jej doczekać
Zazdroszczę wam takiego podejścia. Ja jak bym teraz albo w najbliższym czasie zaszła w ciąże, raczej bym się nie ucieszyła, wręcz przeciwnie.
Mój narzeczony jest tym niestety bardzo rozczarowany, bo marzy o drugim dziecku.
U nas ogólnie jakieś problemy z uszkiem, jutro lecimy do laryngologa.
Poza tym wszystko ok, młoda rośnie w oczach. A czas mi ucieka jak piasek między palcami. Nim się obejrzę, a to moje dziecię zaraz chodzić będzie..
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Diana, nie martw sie, nie jestes sama w tym mysleniu . Kocham moja mala do szalenstwa i chce dla niej rodzenstwa, sama jestem jedynaczka i wiem jak to jest. Z jednej strony wiem ze bede chciec te drugie dziecko ale gdybym teraz zaciazyla to jestem prawie pewna, ze skonczylabym u psychiatry . Po prostu jeszcze nie jestem na to gotowa. Z jednym dzieckiem jest "latwiej" z dwojka czy trojka to wyprawa na zakupy wydaje sie byc wycieczka, czesto widze takie matki i cyrki sie dzieja . Boje sie ze stracilabym kontrole nad wlasnym zyciem, nad pewna swoboda i wszystko by sie krecilo wokol dzieci. Nie wiem, mam metlik w glowie, ale pewne jest ze musze jeszcze troche odchowac Kaline, usamodzielnic ja bardziej i wtedy bede wiedziec kiedy co i jak .
Ale gdy mialam takiego malucha jak Ty to tez mrozilo mnie na mysl o drugim dziecku . Wydaje mi sie ze im dziecko starsze, latwiejsze w obsludze, tym te mysli o maluchu wracaja. Duzo kobiet tak ma. -
Hej hej. Jakbysmy teraz wpadli to też bym rozpaczała. Ale za 1,5 roku definitywnie zaczynamy starania
Marzę o różnicy wieku nie większej niż 3-4 lataKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Dominika Oskar skonczy 4msc dopiero 18stegi. Ale 17tyg ma w srode,dzis dalam mu śliwki troszkę i zadowolony i dobrze to zniosl:D a ty juz codziennie karmisz Ole posilkami stalymi?grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Karola nie o ślub chodzi bo wychodzi na to że jak drugie pojawi się w planowanym terminie to będę w około 5/6 miesiąc właśnie na kościelnym. Na razie po prostu nie stać nas na drugie. Mam sporo wydatków a ja bez pracy i z marnym kosiniakowym jestem. Od przyszłego miesiąca wracam do pracy. Czekam na umowę na stałe i możemy starać się o drugieKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Mysza, nawet nie chcę myśleć co by ze mną było jak byśmy wpadli. Psychiatryk jak nic
A później? Nie wiem czy się przekonam.. jeśli za każdym razem będę wracała myślami jak to było być w ciąży i mieć w domu niemowlaka, to chyba raczej nie zmienię zdania Mimo że kocham Olę najbardziej na świecie, to bardzo mi ciężko z tym wszystkim, a ciąże wspominam bardzo źle Staram się dla niej jak mogę i chyba drugi raz nie będę już w stanie.
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
nick nieaktualny
-
Ja na szczęście okres ciąży jak i sam poród wspominam bardzo pozytywnie i gdyby nie finanse to już dzisiaj starałabym się o drugieKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej! Ja dzisiaj byłam u doktorka. Lekarz mówi, że wszystko super wygląda, oznajmiłam, że chcemy się starać więc zamiast Provery będę brać duphaston. Do tego zalecenia oboje mamy brać kwas foliowy a ja dodatkowo Wit. D i probiotyki bo i tak mam zaparcia. Oznajmiłam lekarzowi, że brałam femibion a on mi mówi, że na ogół nie poleca takich wieloskładnikowych tabletek, lepiej brać tylko to co potrzeba. Wyniki to tylko formalność. Także jestem zadowolona. Daje nam 3 miesiące, jeśli po tym czasie nadal nic nie wyjdzie to lecimy na badania nasienia.