Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja poznałam męża jak miałam 17 lat. Teraz mam 28. Mieliśmy 2 przerwy w związku po 8 i 10 miesięcy. Za trzecim razem jak się zeszlismy to po 3 tygodniach wynajelismy sale na wesele. W sumie, kiedy M. mnie poznał (mając 19 lat) powiedział mi "gdybyś miała teraz 25 lat, to bym się z tobą hajtnął" i w sumie spełnił swoją obietnice. Pierwsze dziecko 26 lat, drugie jeszcze 28, bo dopiero w lutym skończę.
Co do młodych matek - uważam że trzeba podziwiać takie dziewczyny, że chcą zakładać rodziny. Ja jednak najpierw skończyłabym szkołe - chociaż to liceum /technikum bo później ciężko jak cały świat kręci się wokół maluszka!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 18:49
-
emilkazozz wrote:Ja poznałam męża jak miałam 17 lat. Teraz mam 28. Mieliśmy 2 przerwy w związku po 8 i 10 miesięcy. Za trzecim razem jak się zeszlismy to po 3 tygodniach wynajelismy sale na wesele. W sumie, kiedy M. mnie poznał (mając 19 lat) powiedział mi "gdybyś miała teraz 25 lat, to bym się z tobą hajtnął" i w sumie spełnił swoją obietnice. Pierwsze dziecko 26 lat, drugie jeszcze 28, bo dopiero w lutym skończę.
Co do młodych matek - uważam że trzeba podziwiać takie dziewczyny, że chcą zakładać rodziny. Ja jednak najpierw skończyłabym szkołe - chociaż to liceum /technikum bo później ciężko jak cały świat kręci się wokół maluszka!!!
Mloda mama nie chcialam byc. "Roslam" w przekonaniu, ze najpierw szkola, potem studia (bo wyksztalcenie to podstawa), potem dobra praca, a na koncu rodzina. Tak sie ulozylo i nie zalujeznalazl sie jeszcze czas na 3ciego malucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 19:34
milky way, Izieth, emilkazozz lubią tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa... -
Tak zdecydowanie wszystko ma swoje plusy i minusy. Mam kolezanke 39lat, dzieciaki na studia poszly, ona taka mloda. Fajnie!
Ja kiedys myslalam ze nie chce dzieci, irytowaly mnie. Mowilam- zadnych dzieci. Zrobilam studia, studia doktoranckie, doktorat, kariere. A w meidzyczasie zmienilam faceta na booooskiegooooo
Moze sie wczesniej podswiadomie balam, ze bedzie wszystko na mojej glowie, albo czasem czulam ze juz mam w chacie dziecko
A teraz oprocz rodziny nic sie wzasadzie nie liczy. Swiat, imprezy, glupoty, wszystko po mnie splywa.
M miedzyczasie tez moje kolezanki ktore na studiach wybieraly suknie slubne sa w polowie przypadkow po rozwodach, z roznych przyczyn..
A ja sie dopiero ustatkowalam 3 lata temu
W pore...no ale, na kazdego przyjdzie czas. Jak sobie pomysle, ze mialabym dziecko z moim ex... no nie wiem... nie nadawalby sie, nie bylibysmy szczesliwi, a przeciez tu wlasnie o szczescie chodzi, no nie...Izieth, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, cudek2 lubią tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:Powiedzcie - mogę łyknąc espumisan ? Mam w sobie tyle powietrza ze gdybym przebiła brzuch to odlecialabym jak balonik.
Na szczęście możnaJa biorę Ulgix wzdęcia, ale to ten sam skład.
Jakie badania krwi robicie co miesiąc? Muszę się wkrótce wybrać i nie pamiętam, czy jeszcze było coś oprócz morfologii? Badania robię prywatnie i nie mam skierowania.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ja tak jak wiele dziewczyn tutaj chciałam urodzić pierwsze przed 30-tką, wszystko wskazuje na to że się uda (w tym miechu stuknie mi 29 wiosen)
docelowo myślę o dwójce, mooooże trójce :>
milky way, Nulka lubią tę wiadomość
-
milky way wrote:Izieth, ja robie co miesiac morfologie i mocz.
A to dobrze, że tylko tyleJa muszę jeszcze B6 sprawdzić, bo już dłuższy czas suplementuję i pora sprawdzić, jak wchłanianie i czy już nie przesadzam
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ja zawsze wiedzialam ze bede miala dzieci. Marzylam o duzej rodzinie. A jak sobie cos wymarze, to tak jest
oby jeszcze ten synus sie objawil na kolejnym podgladaniu
P.S. Chcialam Wam polecic film, ktory wczoraj ogladalam. Jesli lubicie dramaty z dobrym wątkiem psychologicznym "Ojcowie I Corki" na pewno Wam sie spodobaja.
...więc teraz serca mam dwa... -
Hejka Grudnioweczki , dzis mialam prenatalne !!!
Strach mnie tak oblecial ze przed samym wejsciem rozbolal mnie brzuch z nerwow
Ogolnie wszystko dobrze maluszek tak brykał mi w brzuchu ze ciezko bylo go zlapac !
Przeziernosci nie badala bo jak powiedziala jest tak mala ze nie ma co badac
a o to i moj bombelek160 uderzenia serduszka tak wiec juz niezle pika
płci nie udalo sie poznacNel@, Werix, emilkazozz, Izieth, cindi88, RedLady, polkosia, Isia86, Chamomilla, Nulka lubią tę wiadomość
-
Zaciekawił mnie temat wieku i pierwszej ciąży i powiem szczerze że do tej pory czułam się tak w sam raz z moją 28 na karku. Akurat męża poznałam mając 24, w zeszłym roku ślub a teraz dziecko. Zdążyliśmy się wyksztalcic, znaleźć pracę, zdobyć stabilną pozycję zawodową, usamodzielnic się.. i teraz czuje ze jestem w stanie zapewnić potomkowi odpowiedni byt. Bardzo podziwiam młode mamy tj. te decydujące się na dzidzie świadomie w tak mlodziutkim wieku. To wymaga odwagi- ja mając 19 lat to sama byłam jeszcze dzieciakiem
milky way, Majanna, Izieth, Isia86, emilkazozz lubią tę wiadomość