Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no dokładnie, wyszumiane, trochę życia posmakowały, teraz czas na nowy etap w życiu :)

milky way lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam męża jak miałam 17 lat. Teraz mam 28. Mieliśmy 2 przerwy w związku po 8 i 10 miesięcy. Za trzecim razem jak się zeszlismy to po 3 tygodniach wynajelismy sale na wesele. W sumie, kiedy M. mnie poznał (mając 19 lat) powiedział mi "gdybyś miała teraz 25 lat, to bym się z tobą hajtnął" i w sumie spełnił swoją obietnice. Pierwsze dziecko 26 lat, drugie jeszcze 28, bo dopiero w lutym skończę.
    Co do młodych matek - uważam że trzeba podziwiać takie dziewczyny, że chcą zakładać rodziny. Ja jednak najpierw skończyłabym szkołe - chociaż to liceum /technikum bo później ciężko jak cały świat kręci się wokół maluszka!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 18:49

f2w3vfxms6mp9lea.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się chciałam wyrobić z dwójką przed 30, niestety 2 lat mi zabrakło ;)
    ale teraz jak tak sobie pomyślę z perspektywy czasu to adaś powinien być już tym drugim, pierwsze już by mogło mieć z 6 lat :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie - mogę łyknąc espumisan ? Mam w sobie tyle powietrza ze gdybym przebiła brzuch to odlecialabym jak balonik.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Powiedzcie - mogę łyknąc espumisan ? Mam w sobie tyle powietrza ze gdybym przebiła brzuch to odlecialabym jak balonik.

Tak :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    Ja poznałam męża jak miałam 17 lat. Teraz mam 28. Mieliśmy 2 przerwy w związku po 8 i 10 miesięcy. Za trzecim razem jak się zeszlismy to po 3 tygodniach wynajelismy sale na wesele. W sumie, kiedy M. mnie poznał (mając 19 lat) powiedział mi "gdybyś miała teraz 25 lat, to bym się z tobą hajtnął" i w sumie spełnił swoją obietnice. Pierwsze dziecko 26 lat, drugie jeszcze 28, bo dopiero w lutym skończę.
    Co do młodych matek - uważam że trzeba podziwiać takie dziewczyny, że chcą zakładać rodziny. Ja jednak najpierw skończyłabym szkołe - chociaż to liceum /technikum bo później ciężko jak cały świat kręci się wokół maluszka!!!
    No to u mnie bardzo podobnie - ten sam wiek w momencie poznania, tez dwie krotkie przerwy w trakcie znajomosci, po drugiej przerwie szybki slub, ten sam wiek przy narodzinach dwójki dzieci... tylko moj obecny wiek troche inny ;)

Mloda mama nie chcialam byc. "Roslam" w przekonaniu, ze najpierw szkola, potem studia (bo wyksztalcenie to podstawa), potem dobra praca, a na koncu rodzina. Tak sie ulozylo i nie zaluje :) znalazl sie jeszcze czas na 3ciego malucha <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 19:34

milky way, Izieth, emilkazozz lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zdecydowanie wszystko ma swoje plusy i minusy. Mam kolezanke 39lat, dzieciaki na studia poszly, ona taka mloda. Fajnie!

Ja kiedys myslalam ze nie chce dzieci, irytowaly mnie. Mowilam- zadnych dzieci. Zrobilam studia, studia doktoranckie, doktorat, kariere. A w meidzyczasie zmienilam faceta na booooskiegooooo :D
    Moze sie wczesniej podswiadomie balam, ze bedzie wszystko na mojej glowie, albo czasem czulam ze juz mam w chacie dziecko :D
    A teraz oprocz rodziny nic sie wzasadzie nie liczy. Swiat, imprezy, glupoty, wszystko po mnie splywa.
    M miedzyczasie tez moje kolezanki ktore na studiach wybieraly suknie slubne sa w polowie przypadkow po rozwodach, z roznych przyczyn..
    A ja sie dopiero ustatkowalam 3 lata temu :D
    W pore...no ale, na kazdego przyjdzie czas. Jak sobie pomysle, ze mialabym dziecko z moim ex... no nie wiem... nie nadawalby sie, nie bylibysmy szczesliwi, a przeciez tu wlasnie o szczescie chodzi, no nie... :D

Izieth, polkosia, nick nieaktualny, cudek2 lubią tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:

Na szczęście można :) Ja biorę Ulgix wzdęcia, ale to ten sam skład.

Jakie badania krwi robicie co miesiąc? Muszę się wkrótce wybrać i nie pamiętam, czy jeszcze było coś oprócz morfologii? Badania robię prywatnie i nie mam skierowania.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, ja robie co miesiac morfologie i mocz.

Izieth lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak wiele dziewczyn tutaj chciałam urodzić pierwsze przed 30-tką, wszystko wskazuje na to że się uda (w tym miechu stuknie mi 29 wiosen) :) docelowo myślę o dwójce, mooooże trójce :>

milky way, Nulka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Izieth, ja robie co miesiac morfologie i mocz.

A to dobrze, że tylko tyle :) Ja muszę jeszcze B6 sprawdzić, bo już dłuższy czas suplementuję i pora sprawdzić, jak wchłanianie i czy już nie przesadzam ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz co wizytę, czyli nieraz co 2-3 tygodnie, a morfo co 2 wizytę.

Izieth lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeśli mogę spytać, co sie stało z Waszą założycielką wątku, że usunęła konto?

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wiedzialam ze bede miala dzieci. Marzylam o duzej rodzinie. A jak sobie cos wymarze, to tak jest ;) oby jeszcze ten synus sie objawil na kolejnym podgladaniu :)

P.S. Chcialam Wam polecic film, ktory wczoraj ogladalam. Jesli lubicie dramaty z dobrym wątkiem psychologicznym "Ojcowie I Corki" na pewno Wam sie spodobaja.

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Grudnioweczki , dzis mialam prenatalne !!!
    Strach mnie tak oblecial ze przed samym wejsciem rozbolal mnie brzuch z nerwow :P
    Ogolnie wszystko dobrze maluszek tak brykał mi w brzuchu ze ciezko bylo go zlapac !
    Przeziernosci nie badala bo jak powiedziala jest tak mala ze nie ma co badac :)
    d118a5b757753696med.jpg
    a o to i moj bombelek :) 160 uderzenia serduszka tak wiec juz niezle pika :D
    płci nie udalo sie poznac :)

Nel@, Werix, emilkazozz, Izieth, cindi88, RedLady, polkosia, Isia86, Chamomilla, Nulka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jeszcze oprócz morfologii kazała teraz ponownie zrobić toxo

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati dobrze że wszystko ok :) ale dziwne z tą przeziernością, przecież to jeden z podstawowych pomiarów tego usg
    no oko to se można, dziwne
    no ale napewno jest ok

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hej, jeśli mogę spytać, co sie stało z Waszą założycielką wątku, że usunęła konto?
    Ma nowe nazywa się Okciakowa :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciekawił mnie temat wieku i pierwszej ciąży i powiem szczerze że do tej pory czułam się tak w sam raz z moją 28 na karku. Akurat męża poznałam mając 24, w zeszłym roku ślub a teraz dziecko. Zdążyliśmy się wyksztalcic, znaleźć pracę, zdobyć stabilną pozycję zawodową, usamodzielnic się.. i teraz czuje ze jestem w stanie zapewnić potomkowi odpowiedni byt. Bardzo podziwiam młode mamy tj. te decydujące się na dzidzie świadomie w tak mlodziutkim wieku. To wymaga odwagi- ja mając 19 lat to sama byłam jeszcze dzieciakiem :)

milky way, Majanna, Izieth, Isia86, emilkazozz lubią tę wiadomość

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem czy coś zjadłam czy o co chodzi ale tak mnie swędzi brzuch, dekolt i cycki że zaraz do krwi się zadrapię :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ