X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam do połówkowego i jeśli lekarka potwierdzi chłopaka to już na wakacjach wygonię męża w góry a sama pójdę latać po sklepach :D

Szczęśliwa Mamusia, cudek2, Krakuska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że mogłabym czuć te ruchy nawet i cały dzień, takie to fajne :) w nocy na szczęście raczej mam spokój, ale to naprawdę super uczucie. Zwlaszcza, że najmocniej czuję je jak sobie rękę przyłożę. W sumie to dość zabawne, brzucha praktycznie nie widać a ruchy są :)

f5ecb90bd2.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze do ruchow musze przywyknac zeby byly przyjemne ale ciesze sie ze je przynajmniej czuje bo tak to pewno bym w panice zyla

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchów dalej brak :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia uszy do gory pewno lada moment beda :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. apropo listy to mnie brakuje :) Pewnie dlatego że więcej was czytam niż pisze :)

Tydzień temu byłam u mojego gina i po wizycie ciągle mnie swędziało, poszłam do apteki i dostałam maść przeciw grzybiczą... od paru dni stosuje ale jakoś wielkiej poprawy nie ma. a dziś w ustach rany zaczęły mi się robić. więc poleciałam do apteki po jakąś maść na to a pani mi mówi że to przez tą grzybice co po lekarzu mam... no i musze się jutro na oddział zgłosić do mojego lekarza żeby na to zerknął i coś mi przepisał...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

U mnie też nic konkretnego się nie dzieje ;) coś tam niby poczuje ale jakieś to takie nijakie ;) jedynie jak długo posiedzę zgięta to jakby coś mnie rozpychało w podbrzuszu ale to z raz dziennie
    przejrzałam 2 razy opis usg prenatalnego, myślałam że może znajdę tam coś o łożysku na przedniej ścianie ale ani słowa

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl kochana śmiało więc dopisuj się do listy i uzupełniaj dane :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero zauważyłam że można.
    Ale wpisując u siebie przypadkiem wykasowałam jakieś dane krakuski (na temat ostatnich pomiarów maluszka...)
    Tak to jest jak taka niekomputerowa osoba jak ja się za coś bierze...
    Mam termin na 10 grudnia, więc wpisałam się przy dziewczynach z tego terminu.
    teraz nr z listy się nie zgadzają, chyba musze poprawić je u wszystkich, nie??

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, jesteś tam? :)

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w połówce <3 Kochane jestem w szoku, że to tak pędzi ten czas :) :) za dwa tyg wizyta chyba się nie doczekam hihi

Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    dopiero zauważyłam że można.
    Ale wpisując u siebie przypadkiem wykasowałam jakieś dane krakuski (na temat ostatnich pomiarów maluszka...)
    Tak to jest jak taka niekomputerowa osoba jak ja się za coś bierze...
    Mam termin na 10 grudnia, więc wpisałam się przy dziewczynach z tego terminu.
    teraz nr z listy się nie zgadzają, chyba musze poprawić je u wszystkich, nie??

Hehe, nic nie szkodzi, uzupełnię sobie w najbliższym czasie. Zresztą i tak były już mocno nieaktualne ;)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

U mnie tak samo :/ i nie zapowiada się, żebym w ogóle miała je szybko poczuć, kompletnie nic nie czuję. W dodatku łożysko na przedniej ścianie. Coś czuję, że jeszcze ze trzy tygodnie przynajmniej.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny planujecie może zrobić dla swoich maluszków sesje noworodkowe u fotografa? U mnie w Iławie dziewczyna robi cudowne zdjęcia i chyba się skuszę będzie piękna pamiątka :)

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam noworodkowej,bo jakoś się balam jechać z takim 2 tyg maluszkiem gdzieś do studia, a inna babeczka brała 499 zł za 20 ujęć + 160 zł za dojazd do domu klienta. Trochę to dla mnie dużo było. W końcu trafiłam na super firmę(znajoma była i dała namiar)- polecam naprawdę z czystym sumieniem i pojechaliśmy jak Szymon miał 10 mies. Zrobiliśmy sesje świąteczna, rodzinna i 6 różnych innych stylizacji (z samolotem, na skuterku itd.) Zdjęcia genialne. Czas oczekiwania 2 tyg. Dostaliśmy 75 zdjęć na płytce w cenie uwaga 190 zł. A mega profesjonalne. Zrobiłam kartki swiateczne z nimi, a dziadki dostali kalendarz na 2016 :) Właśnie dziś dzwoniłam do niej zaklepać termin grudniowy,bo potem full chętnych:) umówiłam się na sesję noworodkowo-swiąteczno -rodzinna:) cena ta sama :)
    Polecam zatem dziewczynom że Śląska Anma studio Tychy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 17:53

Izieth lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek to rzeczywiście cena świetna, u mnie dziewczyna bierze 480 zł a w sumie jej studio jest dwie minuty samochodem od mojego domu więc jeszcze nie tak źle :)

cudek2 lubi tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naprawdę w porównaniu z innymi- chociaz zdjęcia robią niektóre przecudne tym małym istotkom (pamiatka wyjątkowa- masz rację) i rozumiem doskonale rodziców, którzy nie mogą się oprzeć pokusie posiadania takich zdjęć za każdą cenę :)

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakoś mieszane uczucia
    Zdjęcia fajne, pamiątka super ale jak sobie pomyślę że to kilkudniowe dziecko jest tak przebierane, układane to żal mi się go robi :P
    Ja mam koleżankę co robi takie zdjęcia, mamy rodzinną sesję jesienną, syn ma wielkanocną ale to już był starszy
    Teraz w sierpniu planujemy rodzinną w plenerze, nie typowo ciążową bo takich typowo ciążowych z gołymi brzuchami to nie lubię
    Jeśli ktoś nie ma sam smykałki do zdjęć to na pewno takie profesjonalne foty co jakiś czas są super pamiątką :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na chrzciny dla chrześniaka kupiłam sesję rodzinną za 80zł. Babka twierdzi że fotografia to jej pasja a nie sposób na życie. Ma mnóstwo ozdób, gadżetów, stylizacji na każdą okazję.
    Sama planuję zrobić u niej sesję brzuszkową i potem noworodkową

orzelka3000, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Witam po ogromnej przerwie. Niestety u mnie tak szybko wszystko sie dzieje, ze nie mam czasu na forum. Melduje wiec tylko szybko ze u nas wszystko w porzadku. Ruchow nadal nie czuje (dziwne, bo to przeciez juz moja 3cia ciaza), brzuch znikomy, ale czuje sie dobrze, Malenstwo zdrowe, a to najwazniejsze..
    Ciesze sie tez ze u Was szczesliwie :) Widze ze coraz wiecej dziewczyn wie juz na kogo czeka :) u nas to nadal niespodzianka. Kolejne badanie mam w pierwszym tygodniu sierpnia, pozniej jeszcze polowkowe w szpitalu.

Jesli chodzi o sesje to marzy mi sie taka rodzina, ale nie koniecznie noworodkowa, zal mi troche tych spiacych maluszkow, choc wiem ze nikt im przeciez krzywdy nie robi :)
    Jak bede wieczorem przy komputerze rzuce okiem na liste, postaram sie uzupelnic co bede mogla. W moim telefonie nie da sie jej normalnie otworzyc.
    Buziaki mamusie! :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ