X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nowe staraczki 2018 w dwupaku :)
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018 w dwupaku :)

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Wczoraj kiepsko z ruchami malego bylo. Dzis rano w sumie tez.. Stale tetno bez widocznych ruchow trzeba go mocno pobudzac. Zobaczymy po badaniu czy można juz wywolywac. Mam nadzieje ze bez sensu tu lezec nie bede.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • aktap91 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości! Wszystko będzie dobrze. :)

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi powodzenia!!!

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo badania bo wczorajszy lekarz przekazal wszystko mojemu. Niby wszystko pozamykane. Podal mi wlasnie cos do srodka i mam lezec conajmniej godz pozniej ktg mi zrobią. Moze zacznie cos dzialac.. Zrobia mi jeszcze badania w razie gdyby konieczne bylo cc bo maly duży.

b2ujp2.png

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymamy kciuki za szybki poród. Może ten spadek ruchów to właśnie zapowiedź porodu, podobno wtedy dziecko się uspokaja. Jesteś pod opieką więc musi być dobrze. Jeszcze chwila i Filipek będzie na Twoich rękach.

Czuje ruchy, teraz to pewne że mój brzdac do mnie stuka i zaczyna mamę kopać. W piątek mam wizyte ale bez planowanego usg. Chodzę na NFZ i nadal nie wiem kto u mnie w macicy mieszka. Nie wiem czy uda mi się namówić lekarza na sprawdzenie płci. Jak nie to chyba pójdę prywatnie gdzieś...

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi co u Ciebie? Filip zdecydował się wyjść?

Mój gin nie zrobił usg. Chyba prywatnie pójdę żeby dowiedzieć się kto miesza w moim brzuchu :P

Jak wasze plany na majówkę? Ja cała pracuje, ale zgodziła się na to więc nie ma problemu. Dziś też w pracy i kolejna sobotę również. Czuję się już zdecydowanie lepiej niż na początku ciąży.

23.07.2015 - synek

event.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, to dziwne, że nie miałaś usg. Mi gin na nfz co miesiąc na każdej wizycie robi usg i sam każe się kłaść ;) ja płeć poznałam w 15+6.

Co do majówki, to mąż ma wolne we wtorek i w środę, więc wtedy będziemy korzystać i zrobimy grilla lub ognisko na działce :) we wtorek mamy też rocznicę ślubu, więc będzie świętowanie <3

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam numer. W czwartek wypisali mnie ze szpitala bo sie skurcze uspokoily sa sporadyczne wypuścili mnie z 4cm rozwarcia wiec jakis postep. Codziennie chodze na ktg. Ale dzis moje brudzenie zmienilo sie w zywo rozowy kolor, kolejne ogromne ilosci czopa wyleciałym. Codziennie po trochu.. Ja obstawialam 27 bo dzis 3 kwadra ksiezycowa a poczecie tez sie w tej fazie odbylo. Do tego dziwnie zaczelam sie czuc.. Mdli mnie, czuje zapachy szaszlykow bo pieke tesciowej w piekarniku bo musiala wyjść. I normalnie ślinka by mi ciekla a tu jak pomysle to mi nie dobrze. Mam jalowo w buzi i pragnienie wzmozone. Zobaczymy. Niedługo jade na ktg i poprosze o badanie.
    Jesli samo by nie ruszyło w poniedzialek z samego rana mam sie stawic beda dalej wspomagac wywolanie bo poniedzialek to juz ostateczny dzien dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 13:56

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Konieczynka, to dziwne, że nie miałaś usg. Mi gin na nfz co miesiąc na każdej wizycie robi usg i sam każe się kłaść ;) ja płeć poznałam w 15+6.

Co do majówki, to mąż ma wolne we wtorek i w środę, więc wtedy będziemy korzystać i zrobimy grilla lub ognisko na działce :) we wtorek mamy też rocznicę ślubu, więc będzie świętowanie <3
    O to szybciutko ja jakos w 22tc bo tak sie maly chowal. Ale tez usg co wizyte tylko badanie gienkologiczne co druga jesli nic sie nie dzialo. A u mnie wszystko bylo mocno zamkniete. Czuje roznice wtedy dobrze sie czulam a teraz ciezko mi sie idzie bo czuc jak maly napiera, boli mnie w srodku i brzuch sciaga do dolu. Licze jeszcze na wody by strzelily wtedy byloby cudownie.

b2ujp2.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, to trzymam mocno kciuki, żeby dziś się konkretnie rozwinęła akcja! 😊

Daffi lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    O to szybciutko ja jakos w 22tc bo tak sie maly chowal. Ale tez usg co wizyte tylko badanie gienkologiczne co druga jesli nic sie nie dzialo. A u mnie wszystko bylo mocno zamkniete. Czuje roznice wtedy dobrze sie czulam a teraz ciezko mi sie idzie bo czuc jak maly napiera, boli mnie w srodku i brzuch sciaga do dolu. Licze jeszcze na wody by strzelily wtedy byloby cudownie.

Mój na każdej wizycie pokazuje się w całej okazałości 😄 a w tym 16 tygodniu to gin już był pewny i dawał prawie 100% pewności, że to chłopak :) na każdej wizycie się jeszcze upewniam czy synek pozostaje synkiem, ale on się śmieje, mówi że z tego dziewczynki na pewno nie będzie 😁

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie a ja w takiej niepewności żyje kto mnie tam kopie :) jak nic trzeba iść prywatnie. Według mego lekarza NFZ zaleca 3 usg w trakcie ciąży i tyle. A płeć to moja fanaberia. Tzn. Nie powiedział wprost ale też nie zaprosił na badanko. Tętna tylko posłuchał.

23.07.2015 - synek

event.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jak czytam lub słyszę od znajomych o tej opiece NFZ, podejściu lekarzy i trzech USG na całą ciążę to nie żałuję ani złotówki wydanej na swojego lekarza. Ja przy swoich problemach miałam już chyba z sześć badań USG a jestem w 16 tc. Chore standardy...

Daffi strasznie współczuję, ale musisz się już męczyć :( oby koncu ruszyło!

Ja w poniedziałek mam w końcu wizytę po czterech tygodniach, może lekarz potwierdzi czy to faktycznie dziewczynka. :) Poza tym już dobrze będzie się sprawdzic. Boje się że ostatnio za bardzo sobie poluzowalam, bo dużo chodzę, przeprowadzamy się itd. A jakby nie było prawie dwa miesiące leżałam.

Daffi lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja codziennie zaglądam żeby zobaczyć co u Ciebie :) trzymam kciuki za szybki poród i czekam na wieści :)

Ja też mam wizytę w poniedziałek tak jak Kaga :) ciśnienie u mnie przestało szaleć po leku ale za to słabiej morfologia wyszla- chyba mam zaczatki jakiejś anemii :( skonsultuje to jeszcze z lekarzem prowadzącym ale mam nadzieję że nie jest tak zle jak mi się wydaje :)

Daffi lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam wam na pewno znać :) oby poszlo szybcirj i nie bolalo tak bardzo.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przed 8 mam byc na oddziale i beda dalej dzialac. Trzymajcie kciuki by tym razem skutecznie szybko i zeby malo bolalo. Ogolnie jestem przerażona i spanikowana.

b2ujp2.png

• Kaga Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy :) dasz radę! :)

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic a nic nie pospalam. Caly czas co 10 min skurcze krzyzowe. Tez sobie wybrały pore zeby ruszyc.. Ostatnia noc w domu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 06:45

b2ujp2.png

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi najważniejsze że samo ruszyło A nie musieli lekarze coś robić.
    Trzymam kciuki niech mały w końcu wyjdzie cały i zdrowy.

Daffi lubi tę wiadomość

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymam kciuki. Zaraz będziesz tulic Filipka.

Ta noc i dla mnie była słaba, budziłam się często a teraz w pracy padam na twarz. Kawa zrobiona, może choć trochę mnie pobudzi.
    Musimy z mężem zamawiać meble do nowego domu. Na koncie coraz mniej a jeszcze żadnego pomieszczenia nie mamy zrobionego. A chcemy do końca maja się przeprowadzić.

23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ