X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nowe staraczki 2018 w dwupaku :)
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018 w dwupaku :)

Oceń ten wątek:
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie lekarz mówi, żeby się do tej płci nie przywiązywać. Że to podejrzenia na podstawie ułożenia wyrostka płciowego, ale że praktycznie zawsze się to sprawdza. :)

Ania a Ty już półmetek przekroczyła! :O Gratuluję :) jak się czujesz?

Lajni powodzenia jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 17:22

Ania95, Lajni85 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj pierwsze typy lekarzy się sprawdzają, więc myślę, że możecie myśleć nad imieniem dla córy 😍

Taaak, za mną już połowa 😄 cieszę się bardzo, ale ten czas tak szybko leci... Oby się zatrzymał jak mały będzie już z nami 😊
    Czuję się raz lepiej, raz gorzej, ale ogólnie dobrze przechodzę ciążę i mam nadzieję, że 3 trymestr też będzie łaskawy 😉

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różne odczucia co do czasu. Raz sobie mówię, że nawet nie wiem, kiedy minął ten pierwszy trymestr, ale z drugiej strony jeszcze aż pół roku zanim zobaczę moja kruszynkę.

I tego Ci Ania życzę - łaskawego ostatniego trymestru :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 15:26

Ania95 lubi tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby zaczal się drugi trymestr ale jakiejś mega poprawy samopoczucia nie odnotowałam. Wirusówka minęła szybko to najważniejsze. Ale teraz nerwy na budowie. Etap wykańczania wnętrz mnie wykończy. I jakoś nie mogę z mężem się dogadać. Odsunelismy się od siebie a liczyłam że będzie inaczej.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie!!! Dzidzia ma 3cm a serduszko wali 174 uderzenia na min :) i machała do nas rączkami i nóżkami. Ja się popłakałam a mezowi łezka poleciała :)

Co do imion to będzie Lili albo Filip :)

Ania95, Daffi, Kaga lubią tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    U mnie niby zaczal się drugi trymestr ale jakiejś mega poprawy samopoczucia nie odnotowałam. Wirusówka minęła szybko to najważniejsze. Ale teraz nerwy na budowie. Etap wykańczania wnętrz mnie wykończy. I jakoś nie mogę z mężem się dogadać. Odsunelismy się od siebie a liczyłam że będzie inaczej.

Hehe zapowiada się na dziewuszkę przy takim samopoczuciu ;D
    W końcu się dogadacie z mężem :) to na pewno przez ten gorący okres w Waszym życiu - same zmiany ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    My już po wizycie!!! Dzidzia ma 3cm a serduszko wali 174 uderzenia na min :) i machała do nas rączkami i nóżkami. Ja się popłakałam a mezowi łezka poleciała :)

Gratulacje! 😙 Lili bardzo ładnie 😊 a to skrót od jakiegoś imienia czy pełne imię?

Lajni85 lubi tę wiadomość

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana :) i można zdrabniac na milion sposobów :)

Ania95 lubi tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się Lili podoba, nawet myślałam o tym imieniu w pierwszej ciazy gdy nie wiedziałam że będzie chłopczyk. I te samopoczucie to i z synem mi towarzyszyło. Ale chciałabym teraz córkę, choć mam przeczucie że to drugi facet :)

U mnie ogólnie faktycznie dużo się dzieje bo ciąża, zmiana pracy i przeprowadzka w czerwcu a jeszcze żadnego mebla nie ma...

23.07.2015 - synek

event.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:

Nasze typy byly takie same:) i mamy Filipa :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja się nie odzywałam bo miałam bardzo nerwowy okres i już brakło sił na forum :(

Wczoraj miałam badania prenatalne :) maluszek już ma 8.81cm, rośnie jak na drożdżach i jest starszy o ok 1.5tyg już niż z om :) miałam robić test pappa ale już jest za późno :( gin stwierdził że terminy źle dobralismy :( ale na usg wszystko wygląda dobrze, nie ma absolutnie nic do czego możnaby było się przyczepić :) jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi <3
    Tylko gorzej ze mną :( nabawilam się nadciśnienia ciążowego, muszę brać lek i mierzyć ciśnienie 4x dziennie :/
    Teraz jestem na zwolnieniu do 29.04 i wtedy mam kolejną wizytę :)
    Mam nadzieję że jakoś sobie poradzę z tym ciśnieniem i ochronie maluszka :/ muszę się oszczędzać i się nie denerwować :)

A to nasza kruszynka <3
    url=https://naforum.zapodaj.net/65a4c5bb707e.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65a4c5bb707e.jpg[/url
    Najprawdopodobniej będzie CÓRCIA <3 i będzie miała na imię Amelia <3

Daffi, Ania95, Lajni85, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss gratulacje :)
    Na szczęście w dzisiejszych czasach wiedzą jak sobie radzic z nadciśnieniem wiec na pewno bedzie dobbrze:)

Ja wczoraj mialam ktg i wizyte.. Na ktg cyrk na kolkach mlody tak wariowal ze ciagle glubilo jego tetno i wylapywalo moje i sprzęt wyl ze sa spadki tetna.. Albo jakies dzikie skoki do 190. Polozna musiala mi trzymac ta głowice od tętna i sprawdzać czy z malym na pewno jest ok. 40min lezenia na wznak myslalam ze sie udusze..
    Na wizycie klęska.. Nie moga nadal wywolac porodu bo szyjka absolutnie nie gotowa..
    Z rekoma gorzej.. Mam ucisk na nerw lokciowy i na stale brak czucia w 3 palcach i okresowo nachodzi bezwlad az do lokcia.. Jeszcze troche musze jakos wytrzymać ale ledwo daje rade.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, wspaniałe wieści <3 malutka rośnie jak na drożdżach 😊 z nadciśnieniem na pewno lekarze sobie poradzą, więc się nie martw ☺

Daffi, końcówka ciąży nie za ciekawa, ale to ostatnie momenty młodego w brzuszku. Wytrzymasz ☺

Daffi, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi mam nadzieję że Filipek nie długo zdecyduje się wyjść :)

Dziewczyny jak Wasze samopoczucie? :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję super :) odliczam do wizyty - zostało 6 dni <3

A jak tam Kaga i Lajni? Co u Was dziewczyny? :)

Kaga lubi tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja odzyskuje energię, za to pojawiły się kolejne przykre dolegliwości. Zgaga i zaparcia połączenie pierwsza klasa. ;>

I od jakiegoś czasu mam wrażenie że czuję ruchy. Jak położę rękę na brzuchu, rozluznie się, mam wrażenie że ktoś do mnie puka z drugiej strony brzucha. A może to tylko gazy w jelitach i moje urojenie. Mam tak tylko wieczorem.

Jak plany na Święta? Ja w wielki piątek cały dzień w robo za to sobota wolna. Bo dziś do 16 pracuje.
    A na budowie układają kostkę brukowa :)

Ania95 lubi tę wiadomość

23.07.2015 - synek

event.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, jedz produkty bogate w błonnik na te zaparcia! :) ja przez chwilę też miałam ten problem. Ruchy u Ciebie całkiem prawdopodobne, bo to Twoja druga ciąża, więc pewnie poczujesz szybciej :)
    My na Święta jedziemy do mojej mamy :D teściowie się nie odzywają, więc chyba chcą sami je spędzić :P

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 39+0 nie czuje zbliżającego porodu. A bardzo bym chciala święta spędzić z córeczką i nie wiem czy nam się uda :(

b2ujp2.png

• Kaga Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, u mnie ok :) :)

Trzy ostatnie dni mialam jakies slabsze, mocno czulam brzuch, dokuczaly mi klucia, skurcze i tepy bol. Potem uswiadomilam sobie, ze wyszlam w leginsach przy tych niskich temperaturach, wiec przeleczylam pęcherz Zuravitem i przeszlo. :) Juz sie balam, ze cos zlego z dzidzią.

Ja dzis zaczynam 15 tc wg OM. :) Ale i tak strasznie mi sie dluzy... Wizyta dopiero 29.04 a do pazdziernika jeszcze dalej :D

W piatek podpisalismy akt notarialny na nasze mieszkanie i za dwa tygodnie przeprowadzka :) mam nadzieje, ze wybieranie mebli itd pozwoli przestac mi myslec ciagle o ciazy.

A Swieta to jak zawsze u mamy w gorach :) drugi dzien pewnie u tesciow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 15:03

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, ale ten czas leci 😍 dopiero co test robiłaś 😉
    Ale fajnie Wam z nowym mieszkankiem <3 na pewno zajmiesz głowę jak wpadniesz w szał zakupowy 😊

Kaga lubi tę wiadomość

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ