Nowe staraczki 2018 w dwupaku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj wróciliśmy bardzo późno. Ponad godzinna wizyta... Z Filipkiem wszystko ok, waga ponad 1400g, ułożenie główkowe. Mam się skonsultować z innym diabetologiem ale nie mam sie bać insuliny. Cukry na czczo mam między 92 a 105, po posilkach ok. 110-130, czasem jakieś wyskoki. Ketony w moczu do badania paskami. Dzisiaj zadzwonię do diabetolog z polecenia i spróbuję się umówić...01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Lajni85 wrote:Wczoraj wróciliśmy bardzo późno. Ponad godzinna wizyta... Z Filipkiem wszystko ok, waga ponad 1400g, ułożenie główkowe. Mam się skonsultować z innym diabetologiem ale nie mam sie bać insuliny. Cukry na czczo mam między 92 a 105, po posilkach ok. 110-130, czasem jakieś wyskoki. Ketony w moczu do badania paskami. Dzisiaj zadzwonię do diabetolog z polecenia i spróbuję się umówić...
-
Daffi wrote:Ja mialam identyczny cukier i bez insuliny. Ketony moga byc wynikiem przeglodzenia... Jak za dluga przerwa miedzy posilkami i np po nocy jest spora przerwa a do tego do badan na czczo..
Daffi lubi tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Lajni85 wrote:Dzisiaj o 20 jadę do innego diabetologa. Insulinę mam w lodówce ale boję się.. Od wczoraj mój organizm się chyba przestraszył i mam poniżej 90 na czczo i po posilkach do 110...
-
Drugi diabetolog też potwierdził, że mam brać insulinę na noc. Zaczynam od 2j od dzisiaj, a od wczoraj mam bardzo wysoko... W nocy 113, rano 105, po obiedzie 153... Mam też paski na ketony i codziennie mam sprawdzać. Zobaczymy czy ta insulina coś pomoże. Mam też robić pomiar nocny między 2 a 4. Mój gin powiedział, że poród musi być przed terminem. To prawda?01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Lajni85 wrote:Drugi diabetolog też potwierdził, że mam brać insulinę na noc. Zaczynam od 2j od dzisiaj, a od wczoraj mam bardzo wysoko... W nocy 113, rano 105, po obiedzie 153... Mam też paski na ketony i codziennie mam sprawdzać. Zobaczymy czy ta insulina coś pomoże. Mam też robić pomiar nocny między 2 a 4. Mój gin powiedział, że poród musi być przed terminem. To prawda?
-
W pierwszej ciąży miałam insulinę i urodziłam w 40+4. Poród zaczął się samoistnie. Nikt nie mówił że ciąża ma być rozwiązana wcześniej. Dziecko było normalnej wagi, 3600 jak się urodził.
Pazdziernikowki jak się czujecie? Jak pozostałe dziewczyny, co u Was? -
Konieczynka ja to powoli zaczynam się toczyć normalnie 😂 i jeszcze ten upał nie pomaga
Jutro spakuje torbę do szpitala tak na tip top i będę już tylko czekać na Amelkę ❤ -
U mnie byłoby wszytko ok, gdyby nie te upały. Wykanczaja mnie... Nie sądziłam,że na sam koniec sierpnia jeszcze takie męki na czekają...
Poza tym ostatnio już coraz częściej dopadają mnie skurcze i bole jakby okresowe. Na razie nie panikuje. Bardziej mnie wkurza, że moja mała jest całą ciążę taka mało ruchliwa... Czasami aż mnie to martwi, ale lekarz mówi że taki jej urok. Wizytę mam w pon, bo mam miec wymaz na GBS to lekarz sprawdzi co i jak. Pewnie też odstawi mi luteinę (caaaala ciążę na niej ciągnę). Chcialabym wytrzymać chociaż te 2-3 tyg jeszcze a później niech się dzieje co chce. -
Jeśli spokój w brzuszku przekłada się na spokojne dziecko już poza brzuszkiem to mam przerąbane 😂 moja praktycznie caly czas sie rusza, najgorzej jest jak się rozszaleje w nocy i jest po spaniu ale wiem że każde dziecko jest inne więc mam nadzieję że już jak będzie z nami to będzie spokojniejsza
My wczoraj na szkole rodzenia się dowiedzieliśmy co konkretnie nasz szpital chce żeby rodzącą miała ze sobą do porodu więc dziś przepakowuje torbę
Ja już miałam badanie na gbs i wynik ujemny mam nadzieję że moja kluseczka jeszcze z ok miesiąc posiedzi u mamy bo mój szpital rozwiązuje tylko donoszone ciąże, z innymi odsyła od razu do Białegostoku A poza tym my jeszcze 14 września wybieramy się na wesele i mam nadzieję że nam się uda ale wiadomo co bedzie to będzie, najważniejsze by zdrowa się urodziłaMalwa1333 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Malwa, uspokoilas mnie trochę. 😘 Widzę na forach czy na grupach na fb jak kobiety piszą, że non stop czują ruchy. Czasami jakieś filmiki się pojawiaja i tam ciągła impreza w brzuchu. A u mnie cisza, czasami się wypchnie i koniec. Ale pasuje mi ta wersja, że będzie spokojna.🙈
Ja mieszkam niecałe 3 km od szpitala o 3 st referencyjnosci, więc w razie czego tam pojadę, mimo że nie chce tam rodzić.
A Ty Malwa jak sobie radzisz jako mama? 😊 -
U mnie było tak samo i też jak widziałam te filmiki to się zastanawiałam jak to, ja mojej potrafiłam nie czuć cały dzień wcale i nigdy się nie zdarzyło żebym nie mogla soac przez ruchy 😄
Miss na pewno posiedzi, wybawicie się na weselu jeszcze 😄
Kaga na początku byłam zestresowana bardzo, ale teraz już dobrze na szczęście malutka nie płacze praktycznie wcale więc też mi łatwiejKaga lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak naprawdę każde dziecko inne, jedne ruchliwe bardzo, inne mniej i nie ma się co tym przejmować inaczej byłoby jakby najpierw było bardzo ruchliwe i nagle ucichlo- wtedy można jakoś interweniować
Malwa ja tylko mam nadzieję że dzidzia jeszcze posiedzi te dwa tygodnie bo już 15 września będzie donoszona więc w sumie prosto z wesela mogę jechać na porodowke A znając życie to posiedzi jeszcze dłużej
Malwa super że malutka nie płacze ja to nie wiem co będę robić jak moja będzie płakać nie wiadomo dlaczego -
U mnie się sprawdziło z tymi ruchami małego czułam go praktycznie non stop, a jak była chwila ciszy, to wystarczyło brzuchem potrząsnąć i od razu się ruszał teraz mam tak aktywne dziecko, że od 4 do 7 leżał ze mną w łóżku i oka nie zmrużył 😅 w ciąży było to fajne, teraz niekoniecznie 😂
Malwa1333 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Proszę Was o mocne kciuki jutro... Dzis w nocy nic nie spałam. Może 2.5h ciągiem sie znalazło. Od rana czuje nerwy i z tego bym tylko płakała ;/ wolalabym pokrzyczec niz ciagle wygladac jak sierota. Włączony tryb panika i tyle.
O 8 mam wstawic sie na izbie. A o której CC to się okaze... -
Kiniorek tak weszłam żeby życzyć Wam powodzenia jutro już niedługo będziesz miała syneczka przy sobie ❤
A panika wiadomo że jest ale najważniejsze że jutro już będziecie razem
Trzymam kciuki mocne i czekam na foteczke maluszka 😊
Applejoy gratulacje
A u nas po niedzieli będzie ciąża donoszona W poniedziałek wizyta i będziemy powoli wyganiac pannice z brzucha już nie mogę się doczekać spotkaniaAnia95 lubi tę wiadomość