X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Ja też w moim mieście ufam tylko jednej Pani doktor, reszta to porażka...

Ja mam wizytę 14 i czekam już bardzo. Jeszcze tydzień..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę obok bloku porodowego i od płaczu tych świeżynek aż mnie cycki rozbolały :)

Vella83 lubi tę wiadomość

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo tych wizyt 14 maja tu będzie
    😉
    Ja już sama nie wiem, czy czekać ten miesiąc, czy szukać innego lekarza. W Warszawie na pewno ktoś się kompetentny znajdzie, ale tego dr znam, cenię i bardzo lubię

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Leżę obok bloku porodowego i od płaczu tych świeżynek aż mnie cycki rozbolały :)
    To dopiero masz atrakcje 😉
    Coś mówili ile będziesz musiała zostać?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak będzie dobry przyrost bety w środę i nie będzie już plamień to w piątek będe wolna <3 teraz bodajże beta była 1213 więc jestem spokojniejsza bo fasolka się utrzymała!

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do lekarza teraz aby potwierdzić że ciążę jest tam gdzie powinna być:)potem mam wizytę na nfz 13 maja do polecanej lekarz ale raczej tam nie zostanę A wizytę u swojego dr u którego chce prowadzić ciążę do dopiero 25 mają i to prywatnie no ale w luxmed takie terminy :p

• evs6 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza wizytę mam 23 maja! 🙄a jak dzisiaj się chciałam umówić na NFZ to mi powiedzieli koniec maja :/
    Później zadzwoniłam, żeby się umówić prywatnie do mojej Pani doktor z pierwszej ciąży i terminy zajęte do końca czerwca!
    Także masakra, pozostaje czekać :/

a5e703bbfa.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Sporo tych wizyt 14 maja tu będzie
    😉
    Ja już sama nie wiem, czy czekać ten miesiąc, czy szukać innego lekarza. W Warszawie na pewno ktoś się kompetentny znajdzie, ale tego dr znam, cenię i bardzo lubię

Ja bym poszła do innego dobrego, na pierwszą wizytę dwa tyg po spodziewanej miesiaczce żeby potwierdzić zobaczyć czy wszystko ok a potem normalnie chodziła do swojego.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i ja spróbuję jutro zadzwonić na NFZ i się zapisać. Może chociaż tą kartę by mi założyli

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Ja bym poszła do innego dobrego, na pierwszą wizytę dwa tyg po spodziewanej miesiaczce żeby potwierdzić zobaczyć czy wszystko ok a potem normalnie chodziła do swojego.
    I może to jest pomysł. Chociaż kurcze ponad 400zl na wizyty w miesiącu to sporo 😣

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 10 tc musimy być na wizycie żeby mieć becikowe jak dobrze pamiętam.

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    I może to jest pomysł. Chociaż kurcze ponad 400zl na wizyty w miesiącu to sporo 😣
    Próbuj na nfz może, bo rzeczywiście to nie mało..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Przy pierwszej ciąży leżałam miesiąc i słuchałam wrzaskow w nocy.. Oj dawało na wyobraznie co mnie czeka

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez objawow brak. Czasem sobie wyciagam z szuflady test i patrze na te dwie kreski bo jakos ciagle niedowierzam. Wizyta umowiona na 15 maja. Jak juz potwierdze u gina to mamy zamiar powiedziec w rodzinie. A jak u Was? Juz wiedza czy czekacie jeszcze z niusem o ciazy?

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    U mnie tez objawow brak. Czasem sobie wyciagam z szuflady test i patrze na te dwie kreski bo jakos ciagle niedowierzam. Wizyta umowiona na 15 maja. Jak juz potwierdze u gina to mamy zamiar powiedziec w rodzinie. A jak u Was? Juz wiedza czy czekacie jeszcze z niusem o ciazy?
    Ja powiedziałam siostrze i narazie tylko tyle, ona sama długo się starała i miała po drodze mnóstwo problemów. Radość była ogromna 😍

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jutro z rana wizytę. Zapisywalam się tydzień temu, na NFZ. Czyli mam wielkie szczęście 😁 u mnie narazie o kropeczce wiedzą rodzice i siostra. Niestety wszyscy mieszkają 300 km od nas, ale musiałam ich uprzedzić, bo jeśli byłaby sytuacja szpitalna to muszą być w pogotowiu 😊

Iga66 lubi tę wiadomość

34bwdqk38tql3hvm.png

Syn-2013 Moja Wielka Miłość ❤
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinovaJa wrote:
    A ja mam jutro z rana wizytę. Zapisywalam się tydzień temu, na NFZ. Czyli mam wielkie szczęście 😁 u mnie narazie o kropeczce wiedzą rodzice i siostra. Niestety wszyscy mieszkają 300 km od nas, ale musiałam ich uprzedzić, bo jeśli byłaby sytuacja szpitalna to muszą być w pogotowiu 😊
    To czekamy na relację po wizycie, o której idziesz ?

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Karolcia126 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się z wizytą na NFZ udało tylko dlatego że mama chodzi do tego samego gina i zgodziła się zamienić. Inaczej na NFZ dopiero pod koniec czerwca bym mogła iść. Prywatnie pod koniec maja.
    U mnie wiedza nasi rodzice i przyjaciółka-ktora sama teraz jest w ciąży:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przez tą akcje wie już cała rodzina, w pracy z kadr poleci info w obieg, a jutro zapewne będą wiedzieć Panie z przedszkola, ze sklepu gdzie moje dziecko robi zakupy i wszystkie koleżanki mamy i teściowej w zasięgu wzroku a nawet telefonów. Jak sie dzisiaj dziadek dowiedzial ze jestem w ciazy i za chwile ze w szpitalu to pytal czemu nikt mu nie powiedział że poszłam rodzić hahah

evs6, Karolcia126, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• evs6 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    U mnie przez tą akcje wie już cała rodzina, w pracy z kadr poleci info w obieg, a jutro zapewne będą wiedzieć Panie z przedszkola, ze sklepu gdzie moje dziecko robi zakupy i wszystkie koleżanki mamy i teściowej w zasięgu wzroku a nawet telefonów. Jak sie dzisiaj dziadek dowiedzial ze jestem w ciazy i za chwile ze w szpitalu to pytal czemu nikt mu nie powiedział że poszłam rodzić hahah
    Haha padłam 😂

a5e703bbfa.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ