Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem bardzo połamana już
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Iga66 wrote:Dziewczyny jak jest z aktywnością Waszych maluchów?
U mnie od 3 tyg szaleństwo, nie wiem kiedy ona śpi jak cały czas mnie szturcha. -
Iga66 wrote:Dziewczyny jak jest z aktywnością Waszych maluchów?
U mnie od 3 tyg szaleństwo, nie wiem kiedy ona śpi jak cały czas mnie szturcha.
Lipa, a magnez jkaie dawki bierzesz? Niby może twardnienie być ale jak za często też niedobrze
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Iga66 wrote:My w czwartek idziemy na usg 3d aby podejrzeć naszego szaleńca. To będzie 30tc więc dobry czas na zdjęcia:) czy przed porodem też robią jeszcze usg ?
Ja na IP przed porodem miałam USG-chyba robią standardowo żeby ocenić wagę dziecka to ewentualne wskazanie do CC). Ale raczej nie 3d i chyba zdjęć się nie dostaje na pamiątką-albo ja miałam to gdzieś bo już rozwarcie na 3 palce byłoPaździernik 2017 synek -
Iga66 wrote:My w czwartek idziemy na usg 3d aby podejrzeć naszego szaleńca. To będzie 30tc więc dobry czas na zdjęcia:) czy przed porodem też robią jeszcze usg ?
-
Oj mi też już coraz gorzej się do snu ułożyć mimo poduszki ciażowej... a to dopiero 30 tc... ale nawet znajomi już zauważają, że jakoś mi brzuch urósł bardziej ostatnio więc w końcu bobas zaczął nabierać masy 😁
A z pozytywnych rzeczy to dzisiaj w końcu zaczynamy szkołe rodzenia u obleganej położnej, już nie mogę się doczekać ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 14:35
-
Hej dziewczyny to ja sie pochwale, ze ruszyliśmy z wyprawka - miałam wizytę u diabetologa i byłam z moimi rodzicami bo sie uparli ze względu ze ostatnio zasłabłam:/ a potem ruszyliśmy na zakupy dla małego bodziaki, pajace, spodenki i nawet sweterek wydaliśmy koło tysiaka :p głownie H&M i kappAhl - nie mogę sie napatrzeć na te ubranka rodzice stawiali wnusiowi a ze moja mama stwierdziła ze sie boi kupowac bez porozumienia ze mna wiec pojechałyśmy razem
lipa, abbigal, SusieOne, I_1985 lubią tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Jestem po echo serduszka i usg 3 trymestru..wszystko prawidlowo uff.. Usg rzeczywiście bardzo szczegółowe, widziałam wszystkie narządy. Serduszko bardzo dokładnie pooglądane. Jest ok. D, idzius waży 1,5 kg, nadal główka w dół.
Tak jak piszecie, u mnie też wierci się bardzo,spac nie mogę, coraz ciezej..no nic.. Zblizamy się do końca.ppieguskaa, abbigal, Klio86, Kropeczka1986, SusieOne, Mini89, I_1985 lubią tę wiadomość
-
Kropeczka1986 wrote:Hej dziewczyny to ja sie pochwale, ze ruszyliśmy z wyprawka - miałam wizytę u diabetologa i byłam z moimi rodzicami bo sie uparli ze względu ze ostatnio zasłabłam:/ a potem ruszyliśmy na zakupy dla małego bodziaki, pajace, spodenki i nawet sweterek wydaliśmy koło tysiaka :p głownie H&M i kappAhl - nie mogę sie napatrzeć na te ubranka rodzice stawiali wnusiowi a ze moja mama stwierdziła ze sie boi kupowac bez porozumienia ze mna wiec pojechałyśmy razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 16:48
-
Przywykłam w sumie ale pierwsze dni były trudne bo jednak słabo mi było... teraz juz spoko - meza zagonilam do gotowania i mi obiady przygotowuje na cały tydzień ja tylko ryz gotuje lub kasze... generalnie to próbuje eksperymentować co mogę a czego nie. Wczoraj odkryłam ze mogę jajecznicę i jestem bardzo zadowolona - ze smakiem zjadłam. Na początku to trochę przytłaczające tym bardziej, ze nie ruszam sie z domu bez przygotowanego posiłku i glukometra. Dzis diabetolog mnie pochwalił a miałam tylko jeden skok - wiec jestem szczęśliwa bo obejdzie sie bez insuliny póki co. Generalnie polecam duzo kiszonek z pieczywem trzeba trafić - mi np cukier nie skacze po razowo - żytnim a po takim z niskim IG trochę skakał w weekend odkryłam cukiernie dla diabetyków wiec jeśli jesteś z Krakowa albo byłabyś przejazdem to ogromnie polecam
https://naforum.zapodaj.net/a43202884861.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 18:04
lipa lubi tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Vella83 wrote:Jestem po echo serduszka i usg 3 trymestru..wszystko prawidlowo uff.. Usg rzeczywiście bardzo szczegółowe, widziałam wszystkie narządy. Serduszko bardzo dokładnie pooglądane. Jest ok. D, idzius waży 1,5 kg, nadal główka w dół.
Tak jak piszecie, u mnie też wierci się bardzo,spac nie mogę, coraz ciezej..no nic.. Zblizamy się do końca.
U nas tez 1,5 kg zdrowego chłopaka, pan doktor mówił ze dziecko duże jak na 28/29 tydzień wiec wyjaśniła się tajemnica mojego wielkiego brzucha 😂 poza tym jestem bardzo zadowolona bo byłam na rozmowie z managerem apartamentu nad którym się zastanawiałam aby wynająć na czas porodu. Najtańszy był dostepny, wiec Wyjdzie względnie budżetowo ale co mnie cieszy to fakt ze po szyciu po CC mogę tam juz być z dzidziusiem nawet po 30 minutach ❤️ A nawet gdybym potrzebowała więcej czasu na stole to mąż może w tym pokoju kangurować maleństwu 😊 To dla mnie bardzo ważne. Po porodzie za granica gdzie dziecko było praktycznie stałe przy mnie i tylko na ważenie i mierzenie mi je zabrano nie potrafię innej opcji sobie wyobrazić 😓
Mój synek tez jak leżę najbardziej daje popalić. Tez dziewczyny cierpie na bezsenność w nocy, zle mi się jest ułożyć, najlepiej zdecydowanie lewy bok, albo na plecach na poduszce pod lewym pośladkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 18:02
-
Dziewczynom cukrzycowym od razu mówię, żebyście się nie zapisywały na grupę cukrzyca ciążowa na fejsie. Chyba że jesteście diabetologicznymi ekstermistkami:D:D Tam za zjedzenie pół bułki zwykłej i nawet dobrego pomiaru cukru po niej dziewczyny są w stanie powiesić i sypać teksty ze ryzykujesz życie dziecka:D I dodać, że na pewno był skok 5 minut przed pomiarem. Ja jak dołączyłam i poczytałam, to aż do mojej diabetolog zadzwoniłam. I powiedziała mi, że ona kiedyś się udzielała w takich grupach ale dała sobie spokój, bo pacjentki są tak bezwzględne i uważają, że wiedzą najlepiej;p
Moja mała to raczej mały leniuch - tzn. czuje ją często, ale nie żebym np nie mogła spać przez to albo coś. Jak chodzę to mało czuję, bardziej jak leżę lub siedzę.lipa, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość
-
Ja nie jestem cukrzykiem ani na diecie, ale co do grup na Facebooku powiem jedno. Dno. gdybym moze była w pierwszej ciąży to byłabym bardziej zdeterminowana by dalej czytać te głupoty i znosić te bezczelne wyniosłe komentarze. Wypisałam się praktycznie ze wszystkich. Po tym jak mnie przy moich dwóch wypowiedziach potraktowały te wredne babiszcza. Kobiety bez wykształcenia medycznego śmiały mi powiedzieć ze zamieściłam zdjęcie z artykułem nierzetelny bo niemedycznym Np gdzie był on tylko kontekstem do mojej wypowiedzi. Inne życzyły żebym zaadoptowała mózg bo śmiałam napisać ze nie podoba mi się podejście do wychowania dziecka gdy matka po 6 tyg od porodu wraca do pracy i próbuje zaprogramować dziecko bo jej znajomych dzieci wiszą na nich cały czas, dojąc cyc.
Nie można wypowiedzieć się w ogóle subiektywnie bo od razu jest lincz. Kultury w dodatku brak. Za to święte przekonanie o swojej wyjątkowości i mądrości maja wszystkie. -
Kilo, to takie madkowe fora?
Angelius Provita -
Tak. Śledziłam mamy mamom, powinno się nazywać „matka matce wilkiem”, i byłam w „rodzę w 2020”. Jakaś dziewczyna kiedyś pisała ze zle się czuje ze sobą w ciazy bo zawsze przesadnie dbała o figurę a dziewczyny ja wręcz zakrzyczaly ze trzeba było w ciąże nie zachodzić🤦♀️ Zamiast wsparcia dostaje się po twarzy. Najlepsze są pierworódki niestety.
Zreszta ja mam tak fajna szwagierkę ze nie muszę forów czytać 😂
Najpierw szczula wszystkie które karmiły piersia bo pierwsza córeczka Piła z butli. Drugie dziecko karmi piersią i jest już znawca w tym temacie 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 20:26