X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia my może z TVN albo z Polsatem :)

Celia89 lubi tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Celia my może z TVN albo z Polsatem :)
    :D no albo albo. Kupię sobie picolo i bedzie impreza.
    Sovi ja mam piekne geste wlosy ale sie boje ze mi po porodzie poleca;p wiec dzis patrzylam na peruki hahaha... :D ale jakie ładne.. Kurde coraz tansze i lepsze. Bynajmiej na fotkach wygladaja obiecujaco... Moze jakis ballejage.

ug378rib3ih251jk.png

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet piccolo nie mogę bo ta cukrzyca cholerna a juz sie skusiłam w szpitalu na piernik bo dawali na podwieczorek w wigilie i cukier w kosmos poleciał

mhsvpx9ik2z006il.png

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka coś Ci mówili w szpitalu jak Ci cukier poleciał w górę? Bo u mnie po kolacji wigilijnej też było ponad normę

preg.png

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówili bo im tego nie zgłaszałam - kontaktowałam sie z moja dietetyczka powiedziała żeby pojedynczymi przekroczeniami sie nie przejmować wiec sie nie przejęłam i juz sie nie powtórzyło :)

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kosmosem to przesadziłam ale wynik był 154

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sovi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to na szczęście rzadko po czym skacze takie poważne przekroczenia powyżej 150 to mialam przed całą ciążę sztuk dwa a cukrzyca od samego początku
    Nie liczę tych 2 dni że sterydem bo to inna bajka. Więc pozwalam sobie czasem może nie tyle na słodycze (to tylko w czasie świąt) ale na pizze. Ale rzeczywiście niestety nie mogę słodkich napojow ani soków. Byłam dziś na usg i ktg bo słabo czułam ruchy.
    Łożysko się starzeje tego się spowiedziewalam bo cukry mam od paru dni naprawdę wyjątkowo niskie. Ale przepływy ok i ktg ok wiec doktor dał mi jeszcze wolne na jutro i w niedziele mam się już stawić do szpitala z torbami.
    No Celia ja o peruce jeszcze nie myślałam ale rzeczywiście w ciąży włosy mi zgestwialy. Szkoda tylko że pewnie wypadna po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 22:00

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten wynik powyżej 150 miałam pierwszy raz natomiast pozostałe przekroczenia czyli te 140-145 - w sumie przez cała ciaze było i 5 także sie trzymam... teraz juz w szpitalu jadę na swoim chlebie i nie ryzykuje :)

mhsvpx9ik2z006il.png

• Robak Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie częste przekroczenia, ale to jak insuliny nie wezme. A w moim szpitalu każdy pomiar cukru każą zgłaszać, już o 6 przychodza po wynik..

Sovi to będą robić cc w poniedziałek czy wywoływać?

Mnie włosy w trakcie ciąży wypdają, to po będzie jeszcze gorzej?

za85tzc.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    U mnie częste przekroczenia, ale to jak insuliny nie wezme. A w moim szpitalu każdy pomiar cukru każą zgłaszać, już o 6 przychodza po wynik..

Tak mówia że podczas połogu te które wyrosły w ciąży wypadna. Pewnie zrobi mi cc w niedzielę bo mój dr ma dyżur

km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:

Może żelazo słabe. Niekoniecznie w ciąży są piękne włosy i nie wypadają, mogą być normalne.

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo każda inaczej. Mi akurat się poprawiły nawet fryzjerka dziś tak mówiła ale nie przywiązuje się do nich za bardzo :)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie mi włosy na głowie rosną jak zwykle lub nie widzę różnicy (mam trochę afro), ale za to na nogach...prawie się nie muszę golić tak ich mało 😆

lipa lubi tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    A wiecie mi włosy na głowie rosną jak zwykle lub nie widzę różnicy (mam trochę afro), ale za to na nogach...prawie się nie muszę golić tak ich mało 😆
    Hehe ja tak samo mam z moim nieszczęsnym wąsikiem (jestem brunetką). Chyba cała ciążę nie musiałam wosku używać. Tylko trochę pęseta nadrabiałam.

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Mi to na szczęście rzadko po czym skacze takie poważne przekroczenia powyżej 150 to mialam przed całą ciążę sztuk dwa a cukrzyca od samego początku
    Nie liczę tych 2 dni że sterydem bo to inna bajka. Więc pozwalam sobie czasem może nie tyle na słodycze (to tylko w czasie świąt) ale na pizze. Ale rzeczywiście niestety nie mogę słodkich napojow ani soków. Byłam dziś na usg i ktg bo słabo czułam ruchy.
    Łożysko się starzeje tego się spowiedziewalam bo cukry mam od paru dni naprawdę wyjątkowo niskie. Ale przepływy ok i ktg ok wiec doktor dał mi jeszcze wolne na jutro i w niedziele mam się już stawić do szpitala z torbami.
    No Celia ja o peruce jeszcze nie myślałam ale rzeczywiście w ciąży włosy mi zgestwialy. Szkoda tylko że pewnie wypadna po porodzie
    Sovi to tak jest? Cukry się normują, gdy się łożysko starzeje? A ja głupia tak się cieszę, że mam super niskie cukry na czczo ostatnio. Trochę mnie nastraszyłas. Wizyta za tydzień dopiero

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Sovi to tak jest? Cukry się normują, gdy się łożysko starzeje? A ja głupia tak się cieszę, że mam super niskie cukry na czczo ostatnio. Trochę mnie nastraszyłas. Wizyta za tydzień dopiero
    Znaczy się ją to gdzieś wyczytałam na forum cukrzycowym że się cukry normuja przed porodem. Przed porodem czyli wtedy gdy łożysko jest już dojrzałe. I jak on mi powiedział że łożysko już się starzeje powoli to ja się zapytałam czy to ze mi się cukry obniżyły teraz ostatnio to może też o tym świadczyć i powiedział że tak. Ale mi się obniżyły ogólnie nie tyko na czczo to po 1.a po 2 już miałam takie epizody że miałam parę dni mega niskie cukry a potem wracaly do normy więc nie wiem czy to tak do końca jest. Nie martw się ;)

lipa, abbigal lubią tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie,jak często twoja malutka chce jeść?

relgx1hpi2zbw8vm.png

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na przedoperacyjnej - mały rano zwolnił na ktg i szybka decyzja o CC - tak sie boje ze łzy mi same lecą....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 09:50

mhsvpx9ik2z006il.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Jestem na przedoperacyjnej - mały rano zwolnił na ktg i szybka decyzja o CC - tak sie boje ze łzy mi same lecą....
    Spokojnie. Już dziś będziesz go trzymać w ramionach. Wszystko będzie dobrze

sasquacz lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 30 min cięcie - właśnie przygotowują sale

lipa, Vella83, sasquacz, Klio86 lubią tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ