X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody wazy 5,5 kg 🙊 przybrał 800 gram w 2 tygodnie. Położą twierdzi, że to świadczy że nie ma żadnej alergii. A kupy są jakie są.bo ma takie trawienie. Po prostu dbać jeszcze bardziej o pupę. Mam całą listę polecanych specyfików. I kąpiele w krochmalu lub nadmaganianie potasu.
    A po bebilonie pepti mam wrazeniez że jest jeszcze gorzej.

sasquacz lubi tę wiadomość

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci wielkoludy :p moja waży koło 3600 ( 4020 z szyna wazyla 2dni temu) A obstawiam że szyna 300/400 gram bo to gips jednak

ex2buay3h02dl23a.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz 5200 klusek juz taki z niego. Patrzcie jaka roznica w dziecku:) Pierwsze przedwczoraj drugie jak miał 4 dni:)
    46c8b41ae8bf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 19:04

ppieguskaa, lipa, dana222, sasquacz, abbigal, Robak lubią tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka, sliczności!!!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeczytajcie o pierwszej pomocy.. Jaś dziś po kąpieli marudzil, płakał przy ubieraniu tak jak codziennie, noc inaczej, i nagle nie umiał złapać oddechu. Serce mi stanęło, natychmiast go złapałam, tak jak widziałam w szpitalu, główka w dół i kilkakrotnie poklepalam po plecach, odkaszlnal a ja trzesac się rozplakalam się. Jesteśmy pierwsze do udzielenia pomocy, nasze dzieci są takie malutkie i bezbronne. Proszę przeczytajcie co robić, oby to nigdy się nie przydało..

relgx1hpi2zbw8vm.png

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella ja sie tego bardzo boje tym bardziej ze mały ulewa...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu też się zdarza, jestem czujna na
    Tyle ile jestem w stanie, koszmarne przeżycie. Ulotkę z pierwszej pomocy mam na komodzie pod ręką, czytam ja czasem żeby zapamiętać krok po kroku..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa u Olka tez mam problem z odoarzeniem. Juz nie wiem czym smarowac. Moj ma kazda pieluche pomazana kupka, raz wieksza raz mniejsza. On co purta to pielucha brudna. Nie zdarzy nasikac a ja musze pieluche zmieniac. Jest tylko kp

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się wtrącę w wątek ( podczytuje bo koniec końców mam dziecię z końca stycznia a nie z lutego ☺️)
    @lipa - odnośnie częstych kupek, które powodują mocne i szybkie odparzenia - miałam sytuację ze starszym dzieckiem, że gdzieś około 6-7 miesiąca życia (karmiony mieszanie) zaczął nagle robić prawie co godzinę kleksa, i momentalnie łapał odparzenie. Chodziłam przez 2 tygodnie co pare dni do lekarzy, ale sprawdzali brzuszek, badali go - za każdym razem było okej (brak wzdęć, brzuch miękki, stan dziecka dobry). I tekst że trzeba przeczekać. W końcu po ponad 2 tygodniach trafiłam na lekarkę, która zleciła wszelkie możliwe badania (salmonellę, krew utajona w kale itp). I wtedy wyszło że dziecko ma właśnie dodatnie badanie na krew utajona co sugeruje alergie na białko mleka krowiego. Wtedy odstawiałam wszystko z bmk, mały dodatkowo dostał tez mleko bez bmk. Po paru tygodniach powtórka badania kupki, wynik już ujemny. Kolejno prowokacja (włączenie produktów z bmk) znów badanie, i wynik dodatni - tak potwierdzona alergia. Dodam, że po odstawieniu bmk w przeciągu kilku dni (gdzieś 2) była poprawa z ilością kupek i odparzeniami.
    Nie sugeruję, że u Ciebie musi być to samo ale zawsze można sprawdzić ☺️

lipa lubi tę wiadomość

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Wasze dzieci wielkoludy :p moja waży koło 3600 ( 4020 z szyna wazyla 2dni temu) A obstawiam że szyna 300/400 gram bo to gips jednak

Moja wazy 3700 ;)

Mini89 lubi tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Dziewczyny, przeczytajcie o pierwszej pomocy.. Jaś dziś po kąpieli marudzil, płakał przy ubieraniu tak jak codziennie, noc inaczej, i nagle nie umiał złapać oddechu. Serce mi stanęło, natychmiast go złapałam, tak jak widziałam w szpitalu, główka w dół i kilkakrotnie poklepalam po plecach, odkaszlnal a ja trzesac się rozplakalam się. Jesteśmy pierwsze do udzielenia pomocy, nasze dzieci są takie malutkie i bezbronne. Proszę przeczytajcie co robić, oby to nigdy się nie przydało..

Ja mojego męża wysłałam na kurs pierwszej pomocy, głównie pod katem dziecka . Był bardzo zadowolony i Teraz czuje się pewniej. Ale mam nadzieje ze ta wiedza się nigdy nie przyda...

klz9tv735sof9ei2.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy dziś na usg bioderek i brzuszka. Mała ma całe jelitka zagazowane :( mam uważać na produkty wzdymajace, odstawić mleczne przetwory na 2tyg i przed każdym karmieniem podawać espumisan. Plus masaże, termoforek i spanie na brzuszku w dzień. Ciężko się patrzy jak dziecko się boli brzuszek :(

klz9tv735sof9ei2.png

Wysłany: 20 lutego 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasquacz ale tylko przetwory mleczne czy wszystko z bmk?

mhsvpx9ik2z006il.png

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Sasquacz ale tylko przetwory mleczne czy wszystko z bmk?

Właśnie nie wiem :/ mówiła o przetworach mlecznych wiec chyba chodzi bardziej o laktozę niż o bmk

klz9tv735sof9ei2.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi my prawdopodobnie jutro wychodzimy , wy też? Mała musi wybrać antybiotyk do końca , tak to z nią wszystko ok . Co u was?
    Kropeczka synek cudny nawet bym powiedziała że podobny z profilu do mojej Oliwki tylko moja Oliwcia przez to choróbsko marnie ostatnio przybiera i waży dopiero 3880 no ale mam nadzieję że teraz po tym antybiotyku to już będzie nadrabiać :)
    Lipa współczuję tego stresu , tych odparzeń u malutkiej . Dziewczyna która leżała ze mną na sali ( wypisali je wczoraj) miała córeczkę 6 tygodniową i podczas pobytu tygodniowego w szpitalu mała miała 3 razy zmieniane mleko bo pierw bez laktozy potem dostała zatwardzenia i wkoncu zmienili na ten pepti o którym piszesz i po nim nie robiła już kupki z płaczem ale też często jej zmieniała pampersy i ja słyszałam jak kupa idzie hehe ale tu też mogło być to od antybiotyku bo ona wogole nie karmiła piersią . U mnie widzę różnicę po tym antybiotyku kupki są takie półpłynne a przed była papka zawsze. Kciuki żeby małej to szybko przeszło :)

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się dziewczyny zdjęciem z sesji Oliwci

url=https://naforum.zapodaj.net/8c71d349f0e2.jpg.html]8c71d349f0e2.jpg[/url

Ewi28, sasquacz, Kropeczka1986, lipa, abbigal, dana222, Robak, Vella83 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Ewi my prawdopodobnie jutro wychodzimy , wy też? Mała musi wybrać antybiotyk do końca , tak to z nią wszystko ok . Co u was?
    Kropeczka synek cudny nawet bym powiedziała że podobny z profilu do mojej Oliwki tylko moja Oliwcia przez to choróbsko marnie ostatnio przybiera i waży dopiero 3880 no ale mam nadzieję że teraz po tym antybiotyku to już będzie nadrabiać :)
    Lipa współczuję tego stresu , tych odparzeń u malutkiej . Dziewczyna która leżała ze mną na sali ( wypisali je wczoraj) miała córeczkę 6 tygodniową i podczas pobytu tygodniowego w szpitalu mała miała 3 razy zmieniane mleko bo pierw bez laktozy potem dostała zatwardzenia i wkoncu zmienili na ten pepti o którym piszesz i po nim nie robiła już kupki z płaczem ale też często jej zmieniała pampersy i ja słyszałam jak kupa idzie hehe ale tu też mogło być to od antybiotyku bo ona wogole nie karmiła piersią . U mnie widzę różnicę po tym antybiotyku kupki są takie półpłynne a przed była papka zawsze. Kciuki żeby małej to szybko przeszło :)
    Justii my dzis wyszlismy... mieliśmy zapalenie pluc spowodowane wirusem rsv oraz e coli w moczu. W domu dalsza czesc inhalacji sterydem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 14:13

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi cudo 😍

mhsvpx9ik2z006il.png

• abbigal Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Moja wazy 3700 ;)
    Ech, u nas 3300g, a do tego od kilku dni jest tylko na kp i od tego czasu przestała jej waga przyrastać, chociaż wczesno było średnio 37g,/dobę. Przy czym zjada objętościowo tyle samo co jak uzupełniałam mm bo ważymy ją przed i po każdym posiłku 🙈

age.png

age.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja prawie 5 kg a urodzila sie 2310 :D ale najlepsze jest to że nie widać po niej tej wagi

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ