Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Młody wazy 5,5 kg 🙊 przybrał 800 gram w 2 tygodnie. Położą twierdzi, że to świadczy że nie ma żadnej alergii. A kupy są jakie są.bo ma takie trawienie. Po prostu dbać jeszcze bardziej o pupę. Mam całą listę polecanych specyfików. I kąpiele w krochmalu lub nadmaganianie potasu.
A po bebilonie pepti mam wrazeniez że jest jeszcze gorzej.sasquacz lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, przeczytajcie o pierwszej pomocy.. Jaś dziś po kąpieli marudzil, płakał przy ubieraniu tak jak codziennie, noc inaczej, i nagle nie umiał złapać oddechu. Serce mi stanęło, natychmiast go złapałam, tak jak widziałam w szpitalu, główka w dół i kilkakrotnie poklepalam po plecach, odkaszlnal a ja trzesac się rozplakalam się. Jesteśmy pierwsze do udzielenia pomocy, nasze dzieci są takie malutkie i bezbronne. Proszę przeczytajcie co robić, oby to nigdy się nie przydało..
-
nick nieaktualnyPrzepraszam, że się wtrącę w wątek ( podczytuje bo koniec końców mam dziecię z końca stycznia a nie z lutego ☺️)
@lipa - odnośnie częstych kupek, które powodują mocne i szybkie odparzenia - miałam sytuację ze starszym dzieckiem, że gdzieś około 6-7 miesiąca życia (karmiony mieszanie) zaczął nagle robić prawie co godzinę kleksa, i momentalnie łapał odparzenie. Chodziłam przez 2 tygodnie co pare dni do lekarzy, ale sprawdzali brzuszek, badali go - za każdym razem było okej (brak wzdęć, brzuch miękki, stan dziecka dobry). I tekst że trzeba przeczekać. W końcu po ponad 2 tygodniach trafiłam na lekarkę, która zleciła wszelkie możliwe badania (salmonellę, krew utajona w kale itp). I wtedy wyszło że dziecko ma właśnie dodatnie badanie na krew utajona co sugeruje alergie na białko mleka krowiego. Wtedy odstawiałam wszystko z bmk, mały dodatkowo dostał tez mleko bez bmk. Po paru tygodniach powtórka badania kupki, wynik już ujemny. Kolejno prowokacja (włączenie produktów z bmk) znów badanie, i wynik dodatni - tak potwierdzona alergia. Dodam, że po odstawieniu bmk w przeciągu kilku dni (gdzieś 2) była poprawa z ilością kupek i odparzeniami.
Nie sugeruję, że u Ciebie musi być to samo ale zawsze można sprawdzić ☺️lipa lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Dziewczyny, przeczytajcie o pierwszej pomocy.. Jaś dziś po kąpieli marudzil, płakał przy ubieraniu tak jak codziennie, noc inaczej, i nagle nie umiał złapać oddechu. Serce mi stanęło, natychmiast go złapałam, tak jak widziałam w szpitalu, główka w dół i kilkakrotnie poklepalam po plecach, odkaszlnal a ja trzesac się rozplakalam się. Jesteśmy pierwsze do udzielenia pomocy, nasze dzieci są takie malutkie i bezbronne. Proszę przeczytajcie co robić, oby to nigdy się nie przydało..
Ja mojego męża wysłałam na kurs pierwszej pomocy, głównie pod katem dziecka . Był bardzo zadowolony i Teraz czuje się pewniej. Ale mam nadzieje ze ta wiedza się nigdy nie przyda... -
Byłyśmy dziś na usg bioderek i brzuszka. Mała ma całe jelitka zagazowane mam uważać na produkty wzdymajace, odstawić mleczne przetwory na 2tyg i przed każdym karmieniem podawać espumisan. Plus masaże, termoforek i spanie na brzuszku w dzień. Ciężko się patrzy jak dziecko się boli brzuszek
-
Ewi my prawdopodobnie jutro wychodzimy , wy też? Mała musi wybrać antybiotyk do końca , tak to z nią wszystko ok . Co u was?
Kropeczka synek cudny nawet bym powiedziała że podobny z profilu do mojej Oliwki tylko moja Oliwcia przez to choróbsko marnie ostatnio przybiera i waży dopiero 3880 no ale mam nadzieję że teraz po tym antybiotyku to już będzie nadrabiać
Lipa współczuję tego stresu , tych odparzeń u malutkiej . Dziewczyna która leżała ze mną na sali ( wypisali je wczoraj) miała córeczkę 6 tygodniową i podczas pobytu tygodniowego w szpitalu mała miała 3 razy zmieniane mleko bo pierw bez laktozy potem dostała zatwardzenia i wkoncu zmienili na ten pepti o którym piszesz i po nim nie robiła już kupki z płaczem ale też często jej zmieniała pampersy i ja słyszałam jak kupa idzie hehe ale tu też mogło być to od antybiotyku bo ona wogole nie karmiła piersią . U mnie widzę różnicę po tym antybiotyku kupki są takie półpłynne a przed była papka zawsze. Kciuki żeby małej to szybko przeszło -
Justi2019 wrote:Ewi my prawdopodobnie jutro wychodzimy , wy też? Mała musi wybrać antybiotyk do końca , tak to z nią wszystko ok . Co u was?
Kropeczka synek cudny nawet bym powiedziała że podobny z profilu do mojej Oliwki tylko moja Oliwcia przez to choróbsko marnie ostatnio przybiera i waży dopiero 3880 no ale mam nadzieję że teraz po tym antybiotyku to już będzie nadrabiać
Lipa współczuję tego stresu , tych odparzeń u malutkiej . Dziewczyna która leżała ze mną na sali ( wypisali je wczoraj) miała córeczkę 6 tygodniową i podczas pobytu tygodniowego w szpitalu mała miała 3 razy zmieniane mleko bo pierw bez laktozy potem dostała zatwardzenia i wkoncu zmienili na ten pepti o którym piszesz i po nim nie robiła już kupki z płaczem ale też często jej zmieniała pampersy i ja słyszałam jak kupa idzie hehe ale tu też mogło być to od antybiotyku bo ona wogole nie karmiła piersią . U mnie widzę różnicę po tym antybiotyku kupki są takie półpłynne a przed była papka zawsze. Kciuki żeby małej to szybko przeszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 14:13
-
sasquacz wrote:Moja wazy 3700