X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biznes is biznes, ale zdrugiej strony to hieny chcą się dorobić podczas nieszczęścia.
    U mnie ojciec pracuje w transporcie międzynarodowym, a chłop na orlenie. Moga go sciagnac do roboty z ojcowskiego i jak sie okaze ze ktos z brygady zachorowal to zostanie w rafinerii na 2 tygodnie.
    Matka na szczescie do biblioteki isc nie musi bo ich szefowa jeszcze chciala promowac czytelnictwo i nie chciala im dac wolnego XD stwiedzilam zeby polecili ksiazke Sztarłatna Róża, Dżuma, Nigdy nie ocieraj łez bez rękawiczek. Na szczęście Marszałek ogarnął i nie idą do roboty. No jak zdezynfekować książki? Jak oni na odgrzybianie nie maja a powinni.

ug378rib3ih251jk.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gemini wysłało takie powiadomienie "Aktualny czas realizacji zamówień z dostawą kurierem DPD lub UPS|Poltraf wynosi 8 dni roboczych." a skladalam 12.03

ug378rib3ih251jk.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie nawet jakby komuś zabrakło mleka ii nee byłoby go w sklepach.. To kupi się inne.. Gorzej się mają Ci co mają na recepty.. Bo duży zapas się nee zrobi..

No zobaczymy Jak te zamówienia będą wychodzić..

4018d16ae9.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wodzenie wzrokiem od kilku tygodni, obrazki kontrastowe, ale pokazuje od 30cm do wyprostowania ręki. Ręce jadła od urodzenia, wszyscy mówili, że to z głodu.

Za to brzuszkowanie to masakra, nie chce. Jak jest trzymana na rękach to dobrze sobie radzi z trzymaniem głowy.

A wasze dzieci głużą i śmieją się? U nas nic tylko eee eee i płacz.

za85tzc.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz cos tam gada po swojemu i uśmiecha sie... wczoraj odkrylsm ze za jedna zabawka tylko wodzi i to jak mu sie umysli... a i musze trzymać odpowiednio daleko... im bliżej buzi tym bardziej sie wkurza... na brzuszku coraz chętniej lezy i cwiczymy z piłka... za to z brzuszkiem kiepsko... w nocy od 2 stękanie i wiercenie sie przez sen...

b8c89f4c1114.jpg

1e461ec4c89e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:42

Robak, sasquacz lubią tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas widzi za zabawka i w sumie zaczal dosyc szybko. Sama bylam w szoku. Starszak na pewno pozniej zalapal.
    Na brzuszku jak ma humor to polezy chwile i trzyma ta glowe ale ze czesto humoru nie ma to bywa roznie :D
    Usmiecha sie ale trzeba sie nagimnastykowac. Czesciej do zabawek niz do mnie :p
    Dźwięki tez jakies wydaje powoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 17:28

Październik 2017 synek <3
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj młody uśmiecha się z wielką łaską i najchętniej z rana. Za to naprawdę dużo już głuży. Może będzie gaduła jak siostra.
    Z kolei dłonie jeszcze wogolemgo nie interesują.
    Z brzuchem też nadal kiepsko. Tak jak u was Kropeczko. Jak już sie obudzi o tej 1-2, to do rana pobudki częste i stękanie i wiercenie.
    No i wciąż bardzo duO ulewa, krztusi się. Marzeno tym, żeby się skończyły te problemy z brzuchem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 17:51

age.png

Wysłany: 15 marca 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa my zagęszczamy pokarm i przestał ulewac... kupy robi normalne

lipa lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sypie uśmiechami na lewo i prawo zaraz po przebudzeniu i na noc. śmieje się ale tylko przez sen. Ze smoczkiem gada ijoijo a od tygodnia huhuhuhał jakieś takie jej :p z różnym głosem zależy od humoru raz to radość raz skarga że w pampersie mokro. Brzuch już opanowaliśmy ale ciężko było ją zachęcić. Pomału bez awantury, śledzi przedmioty, przekreca się na boki i gada do obrazków. Podnosi głowę jak leży jakby chciała siadać. Nadal je tylko prawą dłoń, lewą jak się zapomni albo jak się położy na lewym boku.

ug378rib3ih251jk.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Lipa my zagęszczamy pokarm i przestał ulewac... kupy robi normalne
    Czym to się zagęszcza?
    Nadal odciagasz pokarm, czy tlyko pepti?
    Zagęszcza się i mm i mleko odciągane?

age.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aae0b88a63ee.jpg

lipa, Kropeczka1986, ppieguskaa, dana222, sasquacz, Robak, abbigal lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    aae0b88a63ee.jpg
    Rzeczywiście mała śmieszka 😁

Celia89, Robak lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 15 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nutritonem zagęszczamy. Dwa razy dostaje pepti zagęszczone rano i na noc tak to ściągam i mu daje moje ale każda porcje zagęszczamy... jest ogromna roznica wiec spróbuj... ja sie martwiłam ze kupy bedą twarde po tym ale pediatra kazał przepajac woda i kupy ładnie codziennie robi luźne... to można tez podawać przy kp... jeżeli nie chcesz każdej porcji to spróbuj chociaż co druga i zobaczysz czy nie będzie zaparć

Celia89, lipa lubią tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 15 marca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia slodzinka 😍

Celia89 lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Rzeczywiście mała śmieszka 😁
    Wystarczy powiedzieć huehue i już zaciesz. Szkoda że przyszło nam żyć w takich czasach. Dobrze że Laura nic nie rozumie bo im starsze dziecko tym bardziej pokrzywdzone i gorzej wytłumaczyć czemu nie może do koleżanki, na plac zabaw, do kina albo nawet na ogródek jak kwarantanna dom obejmą.

ug378rib3ih251jk.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Wiesz co nutritonem zagęszczamy. Dwa razy dostaje pepti zagęszczone rano i na noc tak to ściągam i mu daje moje ale każda porcje zagęszczamy... jest ogromna roznica wiec spróbuj... ja sie martwiłam ze kupy bedą twarde po tym ale pediatra kazał przepajac woda i kupy ładnie codziennie robi luźne... to można tez podawać przy kp... jeżeli nie chcesz każdej porcji to spróbuj chociaż co druga i zobaczysz czy nie będzie zaparć
    Dzięki, spróbuję na pewno, bo zamiast być z tym coraz lepiej, to jest coraz gorzej. Potrafi po jednym karmieniu ulać 3-4 razy, po godzinie, półtora.

age.png

Wysłany: 15 marca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było to samo a teraz cos tam mu sie delikatnie wyleje po brodzie ale i to nie zawsze... jest ogromna roznica mimo ze trochę z tym zabawy - najgorzej w nocy jak on głodny a tu trzeba czekac to 7 minut żeby zgęstnialo... a i jak karmisz z butli to odrazu Ci mowię kup smoczek z większym przepływem my mamy 2 avent natural gdzie do niezagrszczonego używałam 0.

lipa lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez fajnie spi do 1-2 a potem czesto juz pobudki, troche pomaga szumis zeby zasnal szybciej po karmieniu

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa mi właśnie Gemini zwróciło kasę za mleko dla Młodego.. 🤦🤦🤦 bo mają nowa dostawę ii zdrozalo o 2zl.. Dzwoniłam czy nee moga do tego zamówienia zrobić korekty ii Po prostu doplace itd to nee. Bo mają za duże zamieszanie ii im łatwiej wycofać 🤷🤦

4018d16ae9.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Nasz cos tam gada po swojemu i uśmiecha sie... wczoraj odkrylsm ze za jedna zabawka tylko wodzi i to jak mu sie umysli... a i musze trzymać odpowiednio daleko... im bliżej buzi tym bardziej sie wkurza... na brzuszku coraz chętniej lezy i cwiczymy z piłka... za to z brzuszkiem kiepsko... w nocy od 2 stękanie i wiercenie sie przez sen...

b8c89f4c1114.jpg

1e461ec4c89e.jpg

Oooo a co to za ćwiczenia z piłka?

klz9tv735sof9ei2.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ