X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biznes is biznes, ale zdrugiej strony to hieny chcą się dorobić podczas nieszczęścia.
    U mnie ojciec pracuje w transporcie międzynarodowym, a chłop na orlenie. Moga go sciagnac do roboty z ojcowskiego i jak sie okaze ze ktos z brygady zachorowal to zostanie w rafinerii na 2 tygodnie.
    Matka na szczescie do biblioteki isc nie musi bo ich szefowa jeszcze chciala promowac czytelnictwo i nie chciala im dac wolnego XD stwiedzilam zeby polecili ksiazke Sztarłatna Róża, Dżuma, Nigdy nie ocieraj łez bez rękawiczek. Na szczęście Marszałek ogarnął i nie idą do roboty. No jak zdezynfekować książki? Jak oni na odgrzybianie nie maja a powinni.

ug378rib3ih251jk.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gemini wysłało takie powiadomienie "Aktualny czas realizacji zamówień z dostawą kurierem DPD lub UPS|Poltraf wynosi 8 dni roboczych." a skladalam 12.03

ug378rib3ih251jk.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie nawet jakby komuś zabrakło mleka ii nee byłoby go w sklepach.. To kupi się inne.. Gorzej się mają Ci co mają na recepty.. Bo duży zapas się nee zrobi..

No zobaczymy Jak te zamówienia będą wychodzić..

4018d16ae9.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wodzenie wzrokiem od kilku tygodni, obrazki kontrastowe, ale pokazuje od 30cm do wyprostowania ręki. Ręce jadła od urodzenia, wszyscy mówili, że to z głodu.

Za to brzuszkowanie to masakra, nie chce. Jak jest trzymana na rękach to dobrze sobie radzi z trzymaniem głowy.

A wasze dzieci głużą i śmieją się? U nas nic tylko eee eee i płacz.

za85tzc.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz cos tam gada po swojemu i uśmiecha sie... wczoraj odkrylsm ze za jedna zabawka tylko wodzi i to jak mu sie umysli... a i musze trzymać odpowiednio daleko... im bliżej buzi tym bardziej sie wkurza... na brzuszku coraz chętniej lezy i cwiczymy z piłka... za to z brzuszkiem kiepsko... w nocy od 2 stękanie i wiercenie sie przez sen...

b8c89f4c1114.jpg

1e461ec4c89e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:42

Robak, sasquacz lubią tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas widzi za zabawka i w sumie zaczal dosyc szybko. Sama bylam w szoku. Starszak na pewno pozniej zalapal.
    Na brzuszku jak ma humor to polezy chwile i trzyma ta glowe ale ze czesto humoru nie ma to bywa roznie :D
    Usmiecha sie ale trzeba sie nagimnastykowac. Czesciej do zabawek niz do mnie :p
    Dźwięki tez jakies wydaje powoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 17:28

Październik 2017 synek <3
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj młody uśmiecha się z wielką łaską i najchętniej z rana. Za to naprawdę dużo już głuży. Może będzie gaduła jak siostra.
    Z kolei dłonie jeszcze wogolemgo nie interesują.
    Z brzuchem też nadal kiepsko. Tak jak u was Kropeczko. Jak już sie obudzi o tej 1-2, to do rana pobudki częste i stękanie i wiercenie.
    No i wciąż bardzo duO ulewa, krztusi się. Marzeno tym, żeby się skończyły te problemy z brzuchem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 17:51

age.png

Wysłany: 15 marca 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa my zagęszczamy pokarm i przestał ulewac... kupy robi normalne

lipa lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sypie uśmiechami na lewo i prawo zaraz po przebudzeniu i na noc. śmieje się ale tylko przez sen. Ze smoczkiem gada ijoijo a od tygodnia huhuhuhał jakieś takie jej :p z różnym głosem zależy od humoru raz to radość raz skarga że w pampersie mokro. Brzuch już opanowaliśmy ale ciężko było ją zachęcić. Pomału bez awantury, śledzi przedmioty, przekreca się na boki i gada do obrazków. Podnosi głowę jak leży jakby chciała siadać. Nadal je tylko prawą dłoń, lewą jak się zapomni albo jak się położy na lewym boku.

ug378rib3ih251jk.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Lipa my zagęszczamy pokarm i przestał ulewac... kupy robi normalne
    Czym to się zagęszcza?
    Nadal odciagasz pokarm, czy tlyko pepti?
    Zagęszcza się i mm i mleko odciągane?

age.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aae0b88a63ee.jpg

lipa, Kropeczka1986, ppieguskaa, dana222, sasquacz, Robak, abbigal lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    aae0b88a63ee.jpg
    Rzeczywiście mała śmieszka 😁

Celia89, Robak lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 15 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nutritonem zagęszczamy. Dwa razy dostaje pepti zagęszczone rano i na noc tak to ściągam i mu daje moje ale każda porcje zagęszczamy... jest ogromna roznica wiec spróbuj... ja sie martwiłam ze kupy bedą twarde po tym ale pediatra kazał przepajac woda i kupy ładnie codziennie robi luźne... to można tez podawać przy kp... jeżeli nie chcesz każdej porcji to spróbuj chociaż co druga i zobaczysz czy nie będzie zaparć

Celia89, lipa lubią tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 15 marca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia slodzinka 😍

Celia89 lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Rzeczywiście mała śmieszka 😁
    Wystarczy powiedzieć huehue i już zaciesz. Szkoda że przyszło nam żyć w takich czasach. Dobrze że Laura nic nie rozumie bo im starsze dziecko tym bardziej pokrzywdzone i gorzej wytłumaczyć czemu nie może do koleżanki, na plac zabaw, do kina albo nawet na ogródek jak kwarantanna dom obejmą.

ug378rib3ih251jk.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Wiesz co nutritonem zagęszczamy. Dwa razy dostaje pepti zagęszczone rano i na noc tak to ściągam i mu daje moje ale każda porcje zagęszczamy... jest ogromna roznica wiec spróbuj... ja sie martwiłam ze kupy bedą twarde po tym ale pediatra kazał przepajac woda i kupy ładnie codziennie robi luźne... to można tez podawać przy kp... jeżeli nie chcesz każdej porcji to spróbuj chociaż co druga i zobaczysz czy nie będzie zaparć
    Dzięki, spróbuję na pewno, bo zamiast być z tym coraz lepiej, to jest coraz gorzej. Potrafi po jednym karmieniu ulać 3-4 razy, po godzinie, półtora.

age.png

Wysłany: 15 marca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było to samo a teraz cos tam mu sie delikatnie wyleje po brodzie ale i to nie zawsze... jest ogromna roznica mimo ze trochę z tym zabawy - najgorzej w nocy jak on głodny a tu trzeba czekac to 7 minut żeby zgęstnialo... a i jak karmisz z butli to odrazu Ci mowię kup smoczek z większym przepływem my mamy 2 avent natural gdzie do niezagrszczonego używałam 0.

lipa lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez fajnie spi do 1-2 a potem czesto juz pobudki, troche pomaga szumis zeby zasnal szybciej po karmieniu

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa mi właśnie Gemini zwróciło kasę za mleko dla Młodego.. 🤦🤦🤦 bo mają nowa dostawę ii zdrozalo o 2zl.. Dzwoniłam czy nee moga do tego zamówienia zrobić korekty ii Po prostu doplace itd to nee. Bo mają za duże zamieszanie ii im łatwiej wycofać 🤷🤦

4018d16ae9.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Nasz cos tam gada po swojemu i uśmiecha sie... wczoraj odkrylsm ze za jedna zabawka tylko wodzi i to jak mu sie umysli... a i musze trzymać odpowiednio daleko... im bliżej buzi tym bardziej sie wkurza... na brzuszku coraz chętniej lezy i cwiczymy z piłka... za to z brzuszkiem kiepsko... w nocy od 2 stękanie i wiercenie sie przez sen...

b8c89f4c1114.jpg

1e461ec4c89e.jpg

Oooo a co to za ćwiczenia z piłka?

klz9tv735sof9ei2.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ