X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa mi właśnie Gemini zwróciło kasę za mleko dla Młodego.. 🤦🤦🤦 bo mają nowa dostawę ii zdrozalo o 2zl.. Dzwoniłam czy nee moga do tego zamówienia zrobić korekty ii Po prostu doplace itd to nee. Bo mają za duże zamieszanie ii im łatwiej wycofać 🤷🤦
    Bez sensu. To po cholerę przyjmowali.zamowienie, jak nie mieli towaru na stanie.

sasquacz lubi tę wiadomość

age.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to karty kontrastowe bardzo mocno kontempluje.
    Na brzuszku jedynie lubi spać. Głowę przekręci, ale niestety nie utrzymuje główki 😞 ręce jej się rozjeżdżają na boki a ja nie mam już pomysłu jak ją mobilizować 🤷 Gdy trzymam ją na rękach to już od kilku tygodni utrzymuje ją w pionie.
    Kiepsko z tym Gemini teraz. Ja zrobiłam zamówienie chyba w ostatniej chwili bo przyszło dość szybko.

age.png

age.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tyle było zamówień itd że nee ogarnął system.. Trudno..
    Czekam jeszcze bo mam zamówienie w doz.. Zobaczymy czy oni wysla czy wycofaja.

4018d16ae9.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocki już są powtarzalne, zasypia po 19 budzi się w nocy na karmienie, już nawet nie liczę ile razy... Ale pobudka poranna jest the best. Wstaje normalnie prawie z kurami.. Dzis 5:50..wczoraj 6:01.oczy otwarte, uśmiech i gada,rozmawia i po spaniu.. Oczywiście moim. A wasze szkraby o której wstają?

Karmię piersią więc z jedzeniem jasia nie ma problemu, pieluchy mam, spizarka zapełniony na tyle ile się dało.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella mój Janek budzi się w nocy 3-4 razy na karmienie, a mi wydaje się to tak bardzo dużo.
    Rano niestety pobudki najczęściej z płaczem, póki nie zrobi pierwszej większej kupy :-(
    Czekam aż mu minie ta nieszczęsna dyschezja, ale to podobno trwa dłużej niż kolki, nawet do 6 miesiąca 🤦

age.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasquacz a fizjo nam zleciła żeby ćwiczyć w ten sposób podnoszenie główki i wtedy sobie regulujesz kat nachylenia piłka:)

sasquacz lubi tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czlowiek zaluje że nie mieszka na wsi. Chociaż na podworko by wyszedł a tak to trzeba sie kitrac przed ludzmi

lipa, abbigal lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka , Celia śliczne maluszki i jak pięknie podnoszą główki . Ja cały czas czekam na to :) moja ma 1,5 miesiąca główkę podnosi ale tylko na chwilę i nie tak wysoko :)
    Ja na spacerki chodze ale unikam ludzi ale u mnie akurat stosują się do " zostań w domu" bo dziś tylko spotkałam jedną Panią z wózkiem

Celia89 lubi tę wiadomość

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jest to zbawienie mieć własne podwórko.. Bo inaczej bym już chyba w kosmos wystrzelila starszego syna..
    Jego jak wnosiny do domu z podwórka.. To słyszy go całą wieś.. Tak się drze bo on nee chce.. 🤦🤦🤦 nic, że ręce lodowate, smarki lecą z nosa.. 🤷
    Wczoraj był z rana ii późnym popołudniem.. Ii mu ciągle mało

4018d16ae9.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w domu na wylocie z miasta to akurat mam taki rarytas. Pieguska to co zrobilo gemini to nie zgodne z ich regulaminem. Koleżanka mi napisała, że
    " Nie mogą nie zrealizować zamówienia ze względu na wyższą cenę w hurtowni. Mogliby wycofać się jeśli w hurtowni nie byłoby towaru. Zawarli z Tobą umowę i nie mają prawa teraz się z niej wycofać ze względu na wzrost cen. Teoretycznie możesz w takim wypadku pozwać ich do sądu, ale oni dobrze wiedzą, że nikt o kilkadziesiąt złotych nie będzie się z nimi szarpał i dlatego tak robią. Możesz też naskarżyć na nich do rzecznika konsumenta (choć ci wszyscy rzecznicy to śmiech na sali, ale przynajmniej będą musieli się przed nim wytłumaczyć)."

Justi doczekasz się. Moja jeszcze do 2 miesiąca robiła takie cyrki z podnoszeniem głowy, że masakra. Strasznie tego nie lubiła, albo wolała lizać mate. Dopiero od tygodnia nagle coś zaskoczyło jak zaczęła się sama przekręcać na boki i sama się kładzie na brzuch i łepek podnosi.

ppieguskaa lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Ja mieszkam w domu na wylocie z miasta to akurat mam taki rarytas. Pieguska to co zrobilo gemini to nie zgodne z ich regulaminem. Koleżanka mi napisała, że
    " Nie mogą nie zrealizować zamówienia ze względu na wyższą cenę w hurtowni. Mogliby wycofać się jeśli w hurtowni nie byłoby towaru. Zawarli z Tobą umowę i nie mają prawa teraz się z niej wycofać ze względu na wzrost cen. Teoretycznie możesz w takim wypadku pozwać ich do sądu, ale oni dobrze wiedzą, że nikt o kilkadziesiąt złotych nie będzie się z nimi szarpał i dlatego tak robią. Możesz też naskarżyć na nich do rzecznika konsumenta (choć ci wszyscy rzecznicy to śmiech na sali, ale przynajmniej będą musieli się przed nim wytłumaczyć)."

Justi doczekasz się. Moja jeszcze do 2 miesiąca robiła takie cyrki z podnoszeniem głowy, że masakra. Strasznie tego nie lubiła, albo wolała lizać mate. Dopiero od tygodnia nagle coś zaskoczyło jak zaczęła się sama przekręcać na boki i sama się kładzie na brzuch i łepek podnosi.

No widzisz nee wiedziałam..
    Jakbym wiedziała to bym przez telefon tej kobiecie to powiedziała..
    No ale to chociaż mądrzejsza jestem

Celia89 lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam wczoraj z powodu covid-19 odwołali szczepienie, podobno odgórna decyzja NFZ. My mieszkamy w dużym mieście i na spacery wychodzimy. Teraz to więcej samochodów można znaleźć na parkingu pod leśniczówką niż pod blokiem w mieście. Miłego dnia!

abbigal, Celia89 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was wyglądają wieczory? Maluchy nadal marudzą?

age.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny jak u was wyglądają wieczory? Maluchy nadal marudzą?

Mój zależy od dnia.. W poniedziałek miał wieczór, że mu nic nee pasowało.. 🤷🤷🤷
    Aa we wtorek leżał na macie przed snem ii nawet nee jeknal..

4018d16ae9.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zamówień - polecam aptekę centrum. Jest akurat z mojego miasta, realizują wysyłki, a ceny zbliżone do gemini (przynajmniej tych towarów co ja kupuję). Miała być realizacja w 5-7 dni roboczych, a zamówiłam w niedzielę wieczorem a dziś już sms od kuriera że się zbliża do mnie i że mam przemyśleć jak odebrać bezpiecznie od niego paczkę;)

Co do spania - moja ostatnio je koło 18, potem z godzinę/dwie się wiertoli (ale nie trzeba jej nosić, leży w łożeczku). Potem nocna pobudka - ostatnie dwie noce dopiero o 4 rano, potem kima do 8. Jestem tym zachwycona;) Co prawda nie ma żadnej drzemki w dzień ale noce są piękne;)

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sovi, jak zazdroszczę. U nas dość stskenpoey karmienia są i jest to 19, 21, 24, 3-4, 5-6. Mam nadzieję, że jak go odstawie od piersi to też będzie lepiej spał.

age.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Co do zamówień - polecam aptekę centrum. Jest akurat z mojego miasta, realizują wysyłki, a ceny zbliżone do gemini (przynajmniej tych towarów co ja kupuję). Miała być realizacja w 5-7 dni roboczych, a zamówiłam w niedzielę wieczorem a dziś już sms od kuriera że się zbliża do mnie i że mam przemyśleć jak odebrać bezpiecznie od niego paczkę;)

Co do spania - moja ostatnio je koło 18, potem z godzinę/dwie się wiertoli (ale nie trzeba jej nosić, leży w łożeczku). Potem nocna pobudka - ostatnie dwie noce dopiero o 4 rano, potem kima do 8. Jestem tym zachwycona;) Co prawda nie ma żadnej drzemki w dzień ale noce są piękne;)

Nie ma żadnej drzemki w dzień? Maaatko, jak to Twoje dziecko daje radę! 😆 U nas z 5 drzemek w dzień, co do wieczora zasypia 20-21, śpi do 2-3, i później pobudka nad ranem. Różnie, czasem jest to 6, czasem 7. Także u nas narazie jest fajnie 😉
    Dziewczyny, czy dziecko którejś z Was przechodziło ospę w okresie niemowlęcym?
    Ola niestety zaraziła się od starszego brata i jestem trochę przerażona 😕

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn miał rok jak zalapal ospe. A to juz lekarz stwierdzil.ze to ospa?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moj najmłodszy brat chorował Gdy ja miałam 7 lat, a on 4-5 miesięcy. Pamiętam tylko, że przechodził ja najłagodniej że wszystkich domowników.

age.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis noc masakra poszedł spać o 20 i kolejno pobudki 22,24,3,5,6 i 8... katar nas dopadł i dzis inhalujemy sie...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ