X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa nadrabiam internety zeby nie zasnac przy kp. Ostatnio mi sie zdarzylo, zaczelam karmic o polnocy a tu nagle 1.30

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po szczepieniu. Trochę się zdziwiłam gdy na odchodne usłyszałam od pediatry, że na wieczór i następnego dnia po szczepieniu mam podać profilaktycznie paracetamol.
    Czy któraś z was spotkała się z takim zaleceniem po szczepieniu? Ja do teraz logicznie nie umiem tego wytłumaczyć. A uzasadnienie jakie usłyszałam to że jest to takie zalecenie spowodowane pandemią...

• lipa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja koleżanka ma pediatrę,.która tak jej każe od lat robić. Profilaktycznie paracetamol. Co wg mnie jest totalna głupota, faszerowac dziecko lekami na zaś.
    A co wspólnego miałoby to mieć z.pandemia, to już wogole.nie wiem.

age.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też do mnie nie trafił ten argument no i gdzie tu wtedy jest szansa na dobroczynne działanie umiarkowanej podwyższonej temperatury?
    Tyle się słyszy negatywnych doniesień medycznych o szczepieniach, zawartych w nich dodatkowych szkodliwych substancjach itd. że budzi to liczne wątpliwości dlatego ten paracetamol też do mnie nie przemówił i wiecie co?
    Tym razem okazał się niepotrzebny bo po za tym, że synek był trochę bardziej nerwowy po szczepieniu i chciał więcej na rączki żadnej gorączki nie miał i ma się dobrze.
    A jak wasze pociechy w tym tygodniu? Dają wam trochę odetchnąć czy pokazują kto tu rządzi?

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomej po szczepieniu boxero (meningokoki) zalecili podanie paracetamolu bo bardzo często pojawia się goraczka. W innych przypadkach się nie spotkałam.

Październik 2017 synek <3
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powiedziała ze gdyby pojawila sie gorączka to podać lek. Akurat Olek w nocy mial ok 38 ale nie chciałam mu na spiaco dawać leku. Poczekalam az sie obudzi do jedzenia a je 3 razy w nocy wiec wiedziałam ze niedługo sie obudzi to temperatura sie obnizyla. Starszy po meningokokach nie mial gorączki ale bardziej nerwowo spał bo 3 razy sie obudzil i wolal mamaaaaa

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janek też wczoraj miał szczepienie. jak na razie spokoj. Oby tak zostało.

age.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis pp szczepieniu. Spi non stop młoda. Temp 37 wiec ok

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was ma doświadczenie z jednoskładnikowymi tabletkami antykoncepcyjnymi w trakcie karmienia piersią?
    Czy jest coś na rynku godnego polecenia z niewielkim ryzykiem wystąpienia tak licznych w ulotce efektów ubocznych?

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije teraz limetic, mimo że skończyłam karmić to mogę. Skończę opakowania i przejdę na dwuskladnikowe. Skutków nie mam żadnych. Po poprzedniej ciąży też brałam prawie 5miesiecy w trakcie całego kp

ex2buay3h02dl23a.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja gin też zapisała jednoskładnikowe ale naczytałam się w ulotce o efektach ubocznych i stąd moje obawy czy faktycznie w praktyce też tak jest czy tylko w teorii.
    Dzięki Mini89 za info, trochę mi to przywróciło nadzieję, że nie musi być tak źle i może warto spróbować.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja narazie tylko tabletki, ale będę myśleć nad czymś innym. Może spirala choć przeraża mnie trochę że może się poluzowac i będzie niespodzianka... ale do tego jeszcze daleko ;) napewno coś musi być bo ani zdrowie ani psychika nie puści mi kolejnej ciąży...

ex2buay3h02dl23a.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj dostałam od lekarza receptę na plastry antykoncepcyjne. Tabletki odradził ze względu na migrenowe bóle głowy, które mam. Nigdy nie używałam.plastrow. Zobaczymy. Chociaż na razie i tak wciąż karmieni nie mam miesiączki.
    Co u was?
    Mój młody coraz fajniejszy, ale noce wciąż tragiczne, powiedziałabym, że jest coraz gorzej.

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez zmian... dalej szyna 6 tydz leci.. mamy 5.5kg nałogowo jemy ręce, próbuje się obracać ale gips trzyma :( śmieje się w głos i uwielbia bawić się z siostrą ;) noce fajne bo od 19 do 4 i do 6. Mogłaby tylko dłużej spać hihi za to w dzień drzemki ekspres 4x 10/15min , że ledwo coś ogarnę.
    Ja Łysieje ładnie haha 1.5kg jeszcze mi zostało do zrzucenia i jakos jeszcze z 5bym chciała zrzucić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 21:35

ex2buay3h02dl23a.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez w dzień bywa lepiej nawet noce były chwile ustabilizowane ale od dwóch dni masakra... ważymy 7,68kg. Tez łysieje... masakra garściami mi włosy wychodzą...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem przerazona jak wlosy wyapadaja, sa wszędzie w calym domu, a ile zostaje na szczotce. Do tego Olek mi wyrywa. Wiem ze słodkie to jest jak dziecko dotyka naszej szyi ale jak natrafi na wlosy to wyrywa a zle wyciaga sie moje wlosy z jego zacisnietej raczki

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba ten etap, że wszystkie lysiejemy.
    Dziewczyny a w czym teraz śpią wasze dzieci? Mój Jasiek w pajacu i pod kocykiem, ale chyba już mu w tym za gorąco. Zastanawiam się czy body z długim rękawem by nie wystarczyło już.

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używam pajacy w ogóle... śpi w bodach na długi rękaw i geterki albo długie skarpetki(a). Przykrywam cienkim kocykiem. Ostatnio jak było ciepło to nawet krótkie body miała i było ok :) jutro mamy szczepienie, mam nadzieję że równie bezobjawowo przejdziemy jak 2tyg temu.

lipa lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile i jakie porcje mm zjadają wasze dzieci? Mój młody potrafi wypić 150 ml i za godzinę się drżeć za cyckiem. Albo 180 wieczorem i za 2 godziny pobudka. Nie wiem jak ja mam go odstawić, chyba zjadalby 2 razy więcej mm niż podają na opakowaniu.

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się że je... moja 90ml co 3h.. mamy przyrost 200gr na 2tyg. Dziś pediatra wspomniała o rozszerzeniu diety. Nie chciałam tak szybko... głodna nie chodzi bo jest radosna, przesypia całe noce z jedna pobudka na butlę. No nic pod koniec miesiąca coś spróbuje dac.

ex2buay3h02dl23a.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ