X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedynie nie będę oszczędzać na foteliku i bazie, to razem wyjdzie koło 1 tys zł. Ale chcę mieć pewność, że dziecko będzie bezpieczne w aucie. Ostatnio czytałam o wypadku volvo, gdzie trójka dzieci zginęła :( Rodzice przeżyli, a dzieciaki zamiast fotelików miały te poddupniki ...

Ojejku, ja właśnie trochę się boję kupować fotelik i bazę używaną, no chyba, że ze sprawdzonego źródła. Także nastawiam się na nowe, jakoś powoli to do mnie już dotarło, ile kasy trzeba na to wydać :P
    Fajny ten wózek! A ile mniej więcej będzie kosztować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:06

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Ja jedynie nie będę oszczędzać na foteliku i bazie, to razem wyjdzie koło 1 tys zł. Ale chcę mieć pewność, że dziecko będzie bezpieczne w aucie. Ostatnio czytałam o wypadku volvo, gdzie trójka dzieci zginęła :( Rodzice przeżyli, a dzieciaki zamiast fotelików miały te poddupniki ...

Ojejku, ja właśnie trochę się boję kupować fotelik i bazę używaną, no chyba, że ze sprawdzonego źródła. Także nastawiam się na nowe, jakoś powoli to do mnie już dotarło, ile kasy trzeba na to wydać :P

ja właśnie też tak trochę podejrzliwie patrzę na używany fotelik... jeszcze pomyslę, na pewno chcę baze isofix, bo samochód mamy 3-drzwiowy, nie dam rady motać fotelika pasami

ed. wózek to na razie na allegro ogladam i wydaje mi się, ze 2+1 około 2300, a sama spacerówka kosztuje 1600. Ponoć spacerówka super w teren nawet, na ścieżki i wały, nie tylko na chodniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:12

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku- bardzo, ale to bardzo chciałabym, żeby zdradzili mi co tam ukrywa się pomiędzy nogami! Przede wszystkim dlatego, żeby utrzeć mojemu mężulkowi nosa, bo on mi nie wierzy, że to jest chłopak :D

Mój jutro debiutuje na wizycie u lekarza, ciekawa jestem, jak zareaguje, bo to opanowany i zdystansowany chłop ;)

Ania 84- na którą godzinę się wybierasz? U mnie 16:20 i chyba jajo zniosę, dzisiaj wygrzewam się w wyrku, na jutro zostawiłam sobie całą robotę, żeby zająć czymś głowę :)

Będzie dobrze z forsą, olx jest mój, będę rozglądała się za jakąś furą dla bąbla ;) Doradzajcie coś na temat wózków, wyprawek, wszystkiego, bo ja zielona. Jedyne kryterium, jak teraz oglądam to: ładne :D My jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami kredytu hipotecznego, rata niemała, ale za to na swoim. Domek niewykończony, ale na szczęście da się mieszkać, czyli wszystko co niezbędne jest :D

Przymierzam się do zakupu ciepłej kurtki, bo moje super dopasowane płaszczyki właśnie kopnęły mnie w pupę :D Brać rozmiar większy? Wymyśliłam sobie, że super byłaby taka parka, która ma odpinany środek (jakiś miś, czy co), widziałyście gdzieś takie cudo?

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:09

ojejku, Ania_84, ktosiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    kciuki za wszystkie wizyty!!
    Emaj to samo chcialam napisac :) te suwaczki zapitalaja jak szalone!
    Jeny jak ja wam zazdroszcze!! pozytywnie oczywiscie

kate55, Demsik lubią tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    ja właśnie też tak trochę podejrzliwie patrzę na używany fotelik... jeszcze pomyslę, na pewno chcę baze isofix, bo samochód mamy 3-drzwiowy, nie dam rady motać fotelika pasami

ed. wózek to na razie na allegro ogladam i wydaje mi się, ze 2+1 około 2300, a sama spacerówka kosztuje 1600. Ponoć spacerówka super w teren nawet, na ścieżki i wały, nie tylko na chodniki.
    Właśnie tak oglądam ten Wózek i zaczyna mi się podobać :D Ja też muszę mieć dobrą spacerówkę na tereny leśne, bo często z psami łazimy po bezdrożach.

Karolczyk, mój mąż był ze mną u gina pierwszy raz na ostatniej wizycie, to było w 14 tc. Miał tak cudnie rozmarzoną minę jak patrzył na monitor <3 Ostatnio takie spojrzenie widziałam na naszym ślubie :)
    A taką parkę o której mówisz właśnie sobie kupiłam! Mam nadzieję, że mi się w niej brzuchol zmieści. Ma odpinanego misia, w wersji bez ocieplenia chodzę teraz. Miś będzie na zimę :) Fajnie wykonana, jestem zadowolona. http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/odziez/p%C5%82aszcze/kurtki-puchowe/pikowany-p%C5%82aszcz-z-futrem?id=73090167_37&n=1&s=search Na żywo wygląda dużo lepiej, tutaj jakoś nie bardzo na zdjęciach wyszła :D

Emaj, nie mam pojęcia, kiedy to tak zleciało :D
    Powodzenia w nowym cyklu, będę trzymać mocno mocno kciuki :)

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim odradzam wózki 2w1 czy 3w1 ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    hejka
    kciuki za wszystkie wizyty!!
    Emaj to samo chcialam napisac :) te suwaczki zapitalaja jak szalone!
    Jeny jak ja wam zazdroszcze!! pozytywnie oczywiscie
    Madziulla, jeszcze moment, z bransoletką długo Ty bez ciazy nie będziesz <3 :)

Madziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Madziulla, jeszcze moment, z bransoletką długo Ty bez ciazy nie będziesz <3 :)

Kocham was :) dzieki dziewczyny za wiare we mnie :)
    jeszcze od 2 dni inofolik pije wiec z taka podwojna sila nie ma bata :)

ojejku, Karolczyk, Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Wszystkim odradzam wózki 2w1 czy 3w1 ;)

czemu? ja chcialam kupic 3 w jednym jak juz sie uda

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że dobry wózek 2w1 to dobry wózek, nie kupuję najtańszego zestawu a kieruję się głównie jakością spacerówki, gondola tylko na chwilę jest ale jednak jest niezbędna.

Ed. Emaj, koniec laby, trzymam kciuki za nowy cykl i postęp <3

Kate, np tutaj http://allegro.pl/wozek-quinny-buzz-xtra-2w1-lub-3w1-kolekcja-2016-i6001969418.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:32

• emaj Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:09

kate55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Od jakiegoś czasu zdjęcia w tych sklepach internetowych skutecznie zniechęcają mnie do zakupów :D Na żywo super, a oni takie hajfaszyn odstawiają :D

I dzięki dziewczyny za wiarę i kciuki! Dam z siebie 200% normy ;)
    i te modelki takie zdegustowane, jakby im samym się te ubrania nie podobały i stoja tam za karę :D ja robię w top secret zakupy często online, i u nich dziewczyny pozują z takimi samymi minami :D

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 55- dzięki! Dzisiaj internety są moje, buszuję jak wściekła :) Na Top Secret mają promocję -30% na kurtki, płaszcze i swetry, przeszperam ich stronkę, może coś wpadnie :)

Ojejku- ten buzz xtra 2w1, wspaniały.. Gdzieś mi się obiło o uszy, że nie warto kupować wózkó 2w1 lub 3w1, ale tak sobie myślę... Dobra firma, dobre opinie, sprzęt nie jest tani, dają gwarancję. A do tego wszystko za jednym zamachem i nie zajmują dużo miejsca. Widzę same plusy :D

kate55 lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, właśnie tę aukcję oglądałam :D
    Przydałyby mi się opinie osób, które faktycznie taki wózek użytkują już jakiś czas ;)

Emaj, masz rację, te modelki często jakieś zgarbione, albo ubrane (sorry, wystylizowane) a'la Kloszard :D

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoo matko dziewczyny ..wy tak mówicie o wózkach fotelikach .. wiecie co ja jeszcze nic nie mam :P owszem przejrzałam wózi..ale moze po połówkowych odważę się cos kupić :)

co do łóżeczka .. generlanie meble ma robić mój M .. tyle że nie wiadomo czy będzie juz w stanie robić komode szafe.. , łóżeczko miał robić ale dostaniemy od siostry - niezniszczone wiec moze byc a jak patrzyłam to bardzo łdne łóżeczka były po 50 zł tylko materac nowy kupić :) na dole będziemy mieli turystyczne jakos to bedzie ;)

sory za błędy ale moja klawiatura coś odmaiwa współpracy :/

Emaj też się dziwie ze juz połowa za mna :D czas leci :)
    Trzymam za twoj cykl :)

Madziulla już niedługo Tobie tak będzie zapierniczał suwaczek :0

ja na pewno kupie 2w1 a fotelik osobno .. myślałam nad cybexem ale zobaczymy musze na spokojnie przyjezec sie opiniom

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szmatek ciążowych, to ja polowałam w lumpku. Nie kupowałam niczego w sklepie. Spodnie ciążowe, czy płaszcze nie są zniszczone, bo ile to ciężarna ponosiła. Lepiej odłożyć pieniążki na potrzeby dziecka :)

Emaju kup samochód kup. Mona M z forum miała masę wydatków zaplanowanych i dziedzic ją zaskoczył :) Ja obecnie jestem na sporym minusie, przez przeprowadzkę i brzuch mi rośnie (podobno). Mam wrażenie, że dobrą metodą bywa długotrwałe planowanie :)

Teściowie mi zostawili wózek po szwagierce, ale nie wiem czy nie kupię nowego, własnego. Na razie nic nie planuję.

Edit nie wiedziałam, że w aptece gemini sprzedają mój podkład. Nawet taniej jak na alledrogo. Po wypłacie pewnie znowu tam wydam 200zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:44

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciuchów to ja kupiłam leginsy w H&M bo była promocja :) za całe 30 zł :) spodnie juz sa drogie ...własnie się przymierzam bo lumpka :)

Marzusia wow a Ty juz 13 tydz :D

marzusiax lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle nie czuję tej ciąży. Nie należe to szczupłych wieć gruby brzuch mam zawsze. Mdłości nie ma. Jedyna odmiana, to że nie piję alko. Jak w poniedziałek zobaczyłam brzoskwiniowego cincina to już prawie lizałam butelkę. Wiem, że dla staraczek to niesmaczne, co piszę, ale wina mi brakuje oj brakuje, zwłaszcza, że przed ciążą popijałam na endometrium. Tak, że napijcie się za mnie :)

Ania_84, Karolczyk, Demsik, Camille87 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah ja do tej pory się nie czuje w ciąży ..serio..niby ludzie mówią że juz widac..ze brzuszek jest inny.. a ja dalej mam wrazenie ze się po prostu nieźle nażarłam :P

co do ciuszków właśnie się zastanawiam nad takim płaszczykiem :)
    w sumie po tez bede pewnie nie odrazu chdzina- bo nigdy nie byłam :)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5996567575

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ