WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie o co lekarzowi może chodzić

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok,pytam bo mi niby tez wyszła niedoczynnośç ale lekarz powiedział ze nie trzeba leczyć???
    Jutro mam wizyte u innego endo zobacze co powie.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Aha ok,pytam bo mi niby tez wyszła niedoczynnośç ale lekarz powiedział ze nie trzeba leczyć???

Hmmm ja leczę od 10 lat. Od tego czasu leki biorę. Wiec dziwne ze nie trzeba leczyć nie znam aż tak się na tym... nie pomogę tutaj. A ile masz tsh?

• Arwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Tak eutyrox 62.5

Oooo, mam identyczną dawkę :) Wpienia mnie to przekrajanie tabletek, jedna na trzy mi się uda :<

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna nie mam pojęcia ; ( nie mówił nic więcej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Oooo, mam identyczną dawkę :) Wpienia mnie to przekrajanie tabletek, jedna na trzy mi się uda :<

Ja je łamie w rece na pół. Większość się udaje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Susanna nie mam pojęcia ; ( nie mówił nic więcej?
    że mam nie robić bety bo tylko mnie to stresuje i niepotrzebne rodzi domysły a nie można nic wyrokować , mam brać dalej luteinę i za 8 dni na usg jak było planowane

• Arwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:

Ja miałam tsh 4,95 i mi powiedzieli, że nie trzeba leczyć. Ginekolog załamała ręce i kazała zmienić endo bo w ciąży i kobiety starające się powinny mieć max 2,5. A i tak się mowi, że max 2, a najlepiej ok 1.

Madziulla lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • pepsunieczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okolicach 2,stosunek ft3 ft4 mam tez ok,balagan mam a tych anty tg,anty tipo.Mam tylko brać dostinex na prolaktyne.
    No właśnie ponoc jak juz zaczniesz leki na tarczyce to juz na zawsze...

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niby dla staraczek ok. Ale powinno być blizej 1. Ja ostatnio miałam 1.39. Tez biorę dostinex

• Arwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ja je łamie w rece na pół. Większość się udaje ;)

Ja to butelki nie umiem otworzyć sama inaczej niż zębami, to za przełamanie tabletki w rękach się nawet nie zabieram :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm po co jeszcze luteina? Widział by jeszcze szansę na ta ciążę? Przy takim spadku? Obawiam się ze musisz uzbroic się w cierpliwość ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Hmmm po co jeszcze luteina? Widział by jeszcze szansę na ta ciążę? Przy takim spadku? Obawiam się ze musisz uzbroic się w cierpliwość ;(
    tzn? Jest lekarzem z wieloletnim doświadczeniem, napradę dobrym, posłucham jego zleceń mimo, ze brak mi nadziei ale no nie zrobie według "internetu" i tego co tam wyczytałam. ale według lekarza...nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 17:18

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tsh się nie "leczy". Gdybym miała patrzeć na samo tsh to w ogóle bym nie leczyła tarczycy, a muszę bo mam Hashimoto. U mnie przy takich samych wartościach ft3 i ft4 mam różne wyniki tsh , raz 2,9 a raz 0,6. Tsh to hormon przysadki i jak widać po moim przypadku ma gówno wspólnego tak naprawdę z pracą tarczycy ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    tzn? Jest lekarzem z wieloletnim doświadczeniem, napradę dobrym, posłucham jego zleceń mimo, ze brak mi nadziei ale no nie zrobie według "internetu" ale według lekarza...
    No i git majonez. Bierz luteinę i czekaj na dalszy rozwój wydarzeń , bo tak naprawdę tylko to teraz możesz zrobić. Jak to biochemiczna to mimo brania luteiny powinna @ przyjść. Jak ciąża dobrze się rozwija to luteina tym bardziej nie zaszkodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    tzn? Jest lekarzem z wieloletnim doświadczeniem, napradę dobrym, posłucham jego zleceń mimo, ze brak mi nadziei ale no nie zrobie według "internetu" ale według lekarza...

Ja nie mówię że masz go nie słuchać. Jak mu wierzysz i ufasz to tym bardziej. Tylko glowkuje o co mu może chodzić i czemu masz luteine brać. Bo mi taki spadek tylko się kojarzy niestety z jednym ;(

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:17

pepsunieczka, Paolala lubią tę wiadomość

cl2sjfv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka dzięki wyręczyłas mnie. Ciężko mi było to w ten sposób napisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 17:26

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Dla mnie trochę to dziwne podejście lekarza. Po takim spadku bety, nie wiek czy dopatrywalabyn się szansy na zdrowa ciążę skoro dzisiejszy wynik jest w ogóle graniczny jeśli chodzi o podejrzewanie ciąży.. A branie luteiny tylko zatrzyma krwawienie, a bez obrazy ale jak dla mnie z tego i tak już nic nie będzie..
    Nie zatrzyma krwawienia. Susanna nie jest wstanie tyle luteiny załadować w siebie by zatrzymać krwawienie jak takowe ma nadejść. Nie oszukujmy się co naturalny progesteron (wytworzony przez organizm) to naturalny, luteina jest dużo słabsza mimo ,że "naturalna", a dupek to już w ogóle nie ma o czym gadać ;)

SusannaDean lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i o to mi chodziło, bo posłucham zaleceń lekarza, będę brać, ale wiem, ze krwawienie przyjdzie. Nie wiem co ma na mysli mój lekarz, ale mu ufam, może tak się postępuje?

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ