X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Morwa, czy Ty dysponujesz jakimś dobrym sprawdzonym info w temacie cukrzycy, insuliny i tym podobnych? Ten tydzień jest coraz gorszy. Zaczynam się zastanawiać, czy coś się w środku niedobrego nie dzieje, że mi organizm tak świruje, z dnia na dzień coraz bardziej. Bo jakim cudem po zjedzeniu połówki małego pomelo, przecież z niskim IG, gdzie nie przekroczyłam 15g węgli, mam po godzinie cukier 202! Normalnie siedzę i ryczę z glukometrem.

Ktokolwiek, cokolwiek może doradzić? :(8

P.S. Nie ma szans, że dostanę skierowanie na krzywą insulinową :(
    Dokładnie tak jak pisze Ojejku, napisz do Zuu priva. Ona to przerabiała juz na własnej skórze ,więc sporo na ten temat wie z praktyki a nie tylko z teorii ;) napiszę do Zuu, aby odebrała priva od Ciebie ,chyba ,że mnie Ojejku już uprzedziła :)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1h 15min
    Może pójdę się już ubierać, bo ręce mi się tak trzęsą, że z godzinę mi to zajmie lekko... xD

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha, trzymam mocno kciuki.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha nie stresuj się będzie wszystko dobrze :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha dawaj znac! Ja lece na 13:40 ;D

ojejku lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę.

Corcula lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha bedzie dobrze na pewno, dawajcie znaki z Corculą jak po wizytach!

Villemo kciuki zacisniete za ladny przyrost, chwal sie od razu;)

Madziulla weekend przed Wami, nadrobicie;)

Bossszeee wiecie ile ja gorących kubków knorra wypilam wczoraj, normalnie masakra tak mnie wzielo, normalnie nie jadam takich rzeczy, ale wczoraj najpier pomidorowka, potem rosól, potem pieczarkowa, potem serowa, a potem barszcz!!! i dalej mi było mało!

haha wiecie co potrzebny duży zapas lwd ale dla mojego stelaża!!! dzisiaj rano zadowolona z nowego zakupu obcislych dzinsow (takie najbardziej podobają sie tez stelazowi) zaczelam paradować przed stelażem i zamiast uslyszec komplement to dostalam ochrzan ze w takich dzinsach obcislych nie moge chodzic bo to dziecku zaszkodzi!!! hello jak bym miala sie tak wkrecac jak stelaz to bym odleciala od razu, na szczescie lwd u mnie siedzi na swoim miejscu póki co;)

ojejku, marzusiax, Corcula, Kjopa3, emaj lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz ubierania normalnych spodni bo cyt "gniotę Wawrzyńca"
    ... Nic sobie z zakazu nie robię, ale jednak codziennie słyszę, ze tacie się nie podoba to, ze go ugniatam ;)

Paolala, Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala pewnie tak ale juz be staran bo po owu juz. wiec jesli plemniory z przedwczorj rana nie poczekaly to juz pozamiatane ja sie nastawiam psychicznie na ostatni cykl listopadowy przed klinika

Corcula, Qasha kciuki!! <3

Paolala no to niezle wzielo Cie na zupki :D

• Paolala Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Ojejku ale Ty masz potwierdzonego Wawrzynca w brzuchu:P a ja dopiero chwile po owulce:P

edit: Madziulla plemniki zyją conajmniej 72h;) a w weekend mozecie dzialac dalej dla przyjemnosci, mialas monitoring?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 11:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    edit: Madziulla plemniki zyją conajmniej 72h;) a w weekend mozecie dzialac dalej dla przyjemnosci, mialas monitoring?

nie od sierpnia nie mam wizyt. lekarz kazal na pelnym luzie dzialac i pokazac sie dopiero z pozytywna beta abo na statniej wizycie "pozegnalnej" przed klinika. ale wczesniejszych wizyt kojarze ze u mnie to sie idealnie pokrywa z sluzem. jak juz sucho sie robi to juz po owu

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola i po co kupiłaś te obcisłe spodnie jak za miesiąc się nie zmieścisz" ;)

Ojejku ja odpowiadam, że skoro mnie nie gniecie to dziecka tym bardziej.

Nie wiecie w której z sieciówek typu ccc, kari, deichman kupię muszkieterki na grube łydki? Jestem na kupnie a w żadne buty na mieście nie mogę wcisnąć moich serdelków. Wszystko na szczuplutkie nóżki

Mam wyniki Paapa. Rozumiem tylko tyle, że "nie stwierdzono podwyższonego ryzyka aberracji".

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala, nie badam przyrostu, tylko czy faktycznie lokator jest. Mam 6 dni opóźnienia. W poniedziałek test negatywny, wczoraj jakiś cień. Mam stresa, bo w czerwcu poroniłam w 6 tyg i trochę obawiam się niskiego poziomu hcg i powtórki z rozrywki

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Paolala, nie badam przyrostu, tylko czy faktycznie lokator jest. Mam 6 dni opóźnienia. W poniedziałek test negatywny, wczoraj jakiś cień. Mam stresa, bo w czerwcu poroniłam w 6 tyg i trochę obawiam się niskiego poziomu hcg i powtórki z rozrywki
    kiedy wynik?

teraz powinno byc wszystko dobrze ;*

• Paolala Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo to kciuki za ładną bete w takim razie:*

Marzu hehe no wiesz dzinsy byly boskie;) troche jak w nich pochodzilam od rana to staly sie nieco luzniejsze;) w deichmanie najpredzej sa takie buty, w ccc z reguly są dosyć małe, ja mam umiesnione lydki przez to ze trenowalam bieganie, wiec tez mam problem z butami czesto, jeszcze w mcarhturze mozesz zobaczyc, tam fajne mierzylam tylko takie wysokie do kolana!

Madziulla to ale komórka jajowa zyje 24h wiec moze tam czeka jeszcze u Ciebie na plemniory stelaża;) wiesz korzystaj z pytongowania jak najwiecej, nie tylko jak sie oplaca;) bo jeszcze Twoj stelaz zacznie zachowywac sie jak moj i Ci seksow bedzie odmawiac z obawy o dziedzica;)
    a u mnie w tym cyklu prawie w ogole sluzu nie bylo, a zawsze byl zacny wiec kto wie jak z tą owulacją było i kiedy...

edit: Qasha pewnie wlasnie slucha serducha swojego dziedzica:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 11:57

marzusiax lubi tę wiadomość

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha tylko pamiętaj ze udanej wizyty nie można Ci opijać alkoholem!!! Najlepszy soczek 100%... Czekam na wieści :)

Arwi lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala ja wczoraj też miałam jazdę na gorący kubek i miałam ogórkową a pomidorowej nie zmieściłam. Rany lata nie piłam gorącego kubka :-D

Corcula powodzenia <3

Corcula lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peps jak sie trzymasz?
    Morwa ridzu dał Ci juz spokoj?

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    kiedy wynik?

teraz powinno byc wszystko dobrze ;*
    Jutro dopiero skoczę. Dziś nie miałam jak.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Prawie 4cm szczęścia!

80b1b02ee14b8b87med.jpg

Na oko pani dr raczej nie powinniśmy się nastawiać na Oleńkę, bo to raczej chłopak :D
    Dostałam skierowanie na prenatalne, zaraz będę dzwonić i się zapisywać.
    Dziś 10t3d, a maluch wygląda na 10t6d!
    Krwiaka nie ma, polipa nie ma!
    Jest lekko odklejone łożysko w jednym miejscu, ale tym się absolutnie nie przejmujemy. Mogę jechać do babci na urodziny i nawet chodzić na małe spacery! Koniec leżenia plackiem!
    Jak to podsumowała pani doktor... wszystko jest cudnie i tak bardzo w porządku, że bardziej się chyba nie da :D

marzusiax, Madziulla, ojejku, VillemoVilo, Corcula, Demsik, Jagah, Morwa, emaj, StyczniowaNadzieja, Kjopa3, ktosiowa, ZakreconaŻona, bita_smietana, Paolala, pepsunieczka, Impresja, Camille87, Karolczyk lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ