X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziu pełno tu takich przypadków, staraj się myśleć pozytywnie. Mi w szpitalu mówili, że to na pewno CP - a to co wida w macicy to jakaś cysta. Nawet gdyby to był zarodek, to umiejscowiony przy szyjce macicy nie miałby szans. I co? Jednak jestem w zdrowej ciąży. Jak wrócę do tego szpitala rodzić, to mam zamiar pokazać tamtemu lekarzowi, jak wygląda moja rzekoma CP, którą chciał usuwać razem z jajowodem.

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia ja tak mialam. Serduszko zobaczylam dopiero w 8tc. Ciaza byla do tylu okolo 7 dni. Beta przyrastala ok. Wydaje mi sie, ze przy tak wysokiej becie nie moze byc inaczej niz ok :).
    Czekanie to koszmar, wiem. Nie stresuj sie bo dzidzia sie smuci :*. Wszystko bedzie git!!

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Kate55 nie wiedziałam że masz takie przeżycia za sobą:* Magdzia dziewczyny mądrze piszą, we wtorek będzie już więcej widać na usg:*

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia będzie dobrze <3 A ta beta to też trochę pic na wodę, bo ja w pewnym momencie miałam przyrost bety 20% i co? Kuba daje czadu w brzuchu (no dobra, w większości śpi xd).
    Powyżej 10tys to już ta beta wolno rośnie i lepiej oceniać rozwój ciąży na usg. Zobaczysz, na następnym będzie i zarodek i serduszko <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia tak ku pokrzepieniu serc: dokladnie w 6t2d bylo widac u mnie dokladnie to co u Ciebie czyli pecherzyk ze slabo widoczna struktura plodu i nie bylo serducha. beta rosla ale ze wzgledu na wysokie wratosci przyrost byl duuuuzo nizszy niz ksiazkowe 66%. Na wizycie w 8t2d bylo juz serduszko no a teraz juz leci 14tc :) dodam jeszcze ze w 6 tyg bylam w szpitalu z krwawieniem a pozniej miedzy wizytami plamilam (prawdopodobnie to byl wynik infekcji bakteryjnej) a jednak wszystko jest ok i dzidzia rosnie!!! :) Wiem ze strasznie to przezywasz ale znajdz cos co Ci pomoze przetrwac ten czas czekania... Dla mnie to byla modlitwa nowenna pompejska... Tez znajdz jakis sposob, cokolwiek moz
    e byc ksiazka czy cos...

Arwi lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Abby Hehe w sumie nigdy nie sikalam 9dpo ale dla Ciebie mogę zrobić wyjątek tylko że ja miałam pregnyl więc może być jeszcze widoczny;) swoją drogą idę sprawdzić w pon czy moje jajka w ogóle popekaly bo wykres mówi co innego;) witamy na wątku nowe dziewczyny:*
    A ile dni się pregnyl utrzymuje w organizmie? Wkurwia mnie Twoja temperatura :(

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam dziękuję kobiety.Dajecie tak dużo siły. W sumie jak zobaczyłam tak wysoką betę to zaczęłam wierzyć że będzie dobrze teraz też wierzę choć porostu mam stracha. Coraz bliżej jest do wtorku więc odczuwam lęk. Ale musi się tam chować braciszek dla mojego synka

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ma dopiero 3 lata a cały czas mówi o braciszku. Nie możemy go zawieźć

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d253a75fedc6.jpg
    Tyle było widać przez momencik

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziunia z tego bedzie dzidzia jak malowana tyle ze trzeba chwile dluzej poczekac na serduszko.
    Quasha ty juz w domu?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d253a75fedc6.jpg
    Tyle było widać przez momencik
    No toż to zarodek!

ojejku lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    No toż to zarodek!
    Dokładnie zarodek jak malowany.
    Magdziunia, co my mozemy zrobić, abyś przestała mieć czarne mysli i zaczęła kompletować wyprawkę? :) Powaga, ten lekarz trochę nie ten tego, tym bardziej, że byłaś u niego zaledwie 25 dni po owulacji (uff ciężko było mi policzyć, ale załozyłam że owu była w 18dc a byłaś u lekarza w 6+2 wg ostatniej miesiączki) ;)
    Idź lepiej oglądać wózki, ubranka, kocyki, i te wszytskie pieluchy bawełniane-muślinowe-bambusowe-bambusowo-muślinowe i jakie oni je jeszcze produkują, czymkolwiek się różnią, jestem przekonana że muszę mieć je WASZYSTKIE :D
    a my tymczasem kciuki trzymamy za Twoją wizytę, lekarz niepotrzebnie Ciebie zestresował i tyle.
    giphy.gif

A u mnie dziewczyny dramat. Wstałam rano i wymyśliłam !! Chcę pomalować płytki w łazience na biało (aktualnie są obrzydliwe beżowo-grafitowe), będziemy wymieniać umywalkę, wstawiać nowy słupek-szafkę, wywalać ściankę pomiędzy wc a wanną, no i Stelaż myśli, że na tym koniec, a mi się marzy biała łazienka, naoglądałam się inspiracji w googlach pod hasłem "malowanie płytek w łazience" i jestem tak podjarana, ze chyba tylko mina Stelaza zgasi mój zapał.
    On jeszcze śpi, on jeszcze nie wie, ale szykuje dzieżką artylerię na poranek ;)
    Czuję, ze to jest taaaki zajebisssssssty pomysł, ze nie mogę się uspokoić :D
    Dla zainteresowanych, mała inspiracja z netu
    http://iv.pl/images/87704760922133692835.png

Imię_Róży, ktosiowa, zFolwarku, emaj, bita_smietana, odrobinacheci, Demsik, marzusiax, Camille87 lubią tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A ile dni się pregnyl utrzymuje w organizmie? Wkurwia mnie Twoja temperatura :(
    Abby mnie też wkurwia:p ale dzisiaj poszła w górę więc może coś się tam dzieje! O dziwo z obserwacji z poprzedniego cyklu i monitoringu u mnie owulacja jest przed spadkiem temp albo w dniu spadku;) niby coś tam czytałam że owu może być 3 dni przed i 3 dni po spadku...martwi mnie bardziej fakt że napieprza mnie ostro prawy jajnik gdzie były 2 pecherzyki boję się że zrobiły się tam torbiele muszę to sprawdzić przed kolejna stymulacja;) pregnyl ponoć 10 dni się utrzymuje jak poprzednio sikalam w 7dpo sprawdzić czy jeszcze jest to go nie było ale miałam ujowe testy teraz zaszalałam i mam bobo testy:p

ojejku lubi tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku moja koleżanka właśnie malowała łazienkę na biało i jest zachwycona!!!także przekonuj stelaza:)

ojejku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Paola, mnie tak napieprzały jajniki do 6tc po ovitrelle i clo, nawet postanowiłam, ze to moja pierwsza i ostatnia stymulacja, bałam sie serio hiperki, bo brzuch mi napuchł bardziej niż mam aktualnie na końcówce 5 miesiąca ciąży... poważnie. No ale po około 4 tygodniach od podania zastrzyku przeszło i nic nie boli do dziś ;)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Abby mnie też wkurwia:p ale dzisiaj poszła w górę więc może coś się tam dzieje! O dziwo z obserwacji z poprzedniego cyklu i monitoringu u mnie owulacja jest przed spadkiem temp albo w dniu spadku;) niby coś tam czytałam że owu może być 3 dni przed i 3 dni po spadku...martwi mnie bardziej fakt że napieprza mnie ostro prawy jajnik gdzie były 2 pecherzyki boję się że zrobiły się tam torbiele muszę to sprawdzić przed kolejna stymulacja;) pregnyl ponoć 10 dni się utrzymuje jak poprzednio sikalam w 7dpo sprawdzić czy jeszcze jest to go nie było ale miałam ujowe testy teraz zaszalałam i mam bobo testy:p
    U mnie zawsze jest dołek a po nim temp skacze. I ovu jest w tym dołku właśnie. To super ze się ruszyła :)
    A ból to może być płyn z pęcherzyka. Jak się rozlewa może drażnić podroby i stad ból.
    Mnie pierwszy raz od stu lat bolą cycki. Mam nadzieje ze to progesteron daje czadu :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Dokładnie zarodek jak malowany.
    Magdziunia, co my mozemy zrobić, abyś przestała mieć czarne mysli i zaczęła kompletować wyprawkę? :) Powaga, ten lekarz trochę nie ten tego, tym bardziej, że byłaś u niego zaledwie 25 dni po owulacji (uff ciężko było mi policzyć, ale załozyłam że owu była w 18dc a byłaś u lekarza w 6+2 wg ostatniej miesiączki) ;)
    Idź lepiej oglądać wózki, ubranka, kocyki, i te wszytskie pieluchy bawełniane-muślinowe-bambusowe-bambusowo-muślinowe i jakie oni je jeszcze produkują, czymkolwiek się różnią, jestem przekonana że muszę mieć je WASZYSTKIE :D
    a my tymczasem kciuki trzymamy za Twoją wizytę, lekarz niepotrzebnie Ciebie zestresował i tyle.
    giphy.gif

A u mnie dziewczyny dramat. Wstałam rano i wymyśliłam !! Chcę pomalować płytki w łazience na biało (aktualnie są obrzydliwe beżowo-grafitowe), będziemy wymieniać umywalkę, wstawiać nowy słupek-szafkę, wywalać ściankę pomiędzy wc a wanną, no i Stelaż myśli, że na tym koniec, a mi się marzy biała łazienka, naoglądałam się inspiracji w googlach pod hasłem "malowanie płytek w łazience" i jestem tak podjarana, ze chyba tylko mina Stelaza zgasi mój zapał.
    On jeszcze śpi, on jeszcze nie wie, ale szykuje dzieżką artylerię na poranek ;)
    Czuję, ze to jest taaaki zajebisssssssty pomysł, ze nie mogę się uspokoić :D
    Dla zainteresowanych, mała inspiracja z netu
    http://iv.pl/images/87704760922133692835.png

Ojejku widze ze lubisz taki sam typ akcji w domu co ja :) Domyslalam sie ze mina Twojego Stelaza jest podobna do miny mojego Meza :D (czasami mnie ta mina wk... zwlaszcza jak jestem meganapalona na jakas zmiane). U mnie malowanie plytek by nie przeszlo - :D wzrok zabilby ten pomysl, ale mnie sie podoba. Hmm w sumie teraz mysle, ze moglabym tez sprobowac. ;) POWODZENIA! :D ;)

ojejku lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziunia, ja Ciebie rozumiem i Twoj strach. Sama tez sie boje teraz. Moim zdaniem za wczesnie bylo to usg. Pamietam w pierwszej ciazy to lekarka mowila ze minimum 8 tydz. Wtedy mozna spokojnie robic. Wierze ze u Ciebie wszystko ok i trzymam mocno kciuki!!!! <3

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Ojejku widze ze lubisz taki sam typ akcji w domu co ja :) Domyslalam sie ze mina Twojego Stelaza jest podobna do miny mojego Meza :D (czasami mnie ta mina wk... zwlaszcza jak jestem meganapalona na jakas zmiane). U mnie malowanie plytek by nie przeszlo - :D wzrok zabilby ten pomysl, ale mnie sie podoba. Hmm w sumie teraz mysle, ze moglabym tez sprobowac. ;) POWODZENIA! :D ;)
    próbuj próbuj
    Ogłaszam, ze u mnie PRZESZŁO !
    ale mina była mniej wiecej taka :D
    giphy.gif

Malujemyyyy :D

zFolwarku, ktosiowa, emaj, odrobinacheci, pepsunieczka, Paolala, Demsik, bita_smietana lubią tę wiadomość

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziunia u mnie zarodek z bijącym sercem zobaczyłam dopiero w 9t0d licząc od miesiączki ! Wg. USG wiek ciąży był na 7t0d.... dwa tygodnie rożnicy aż, ale wszystko jest dobrze ;) Musiałam mieć mega późną owulację, więc u Ciebie tez jest jeszcze czas :) Tydzień wcześniej miałam tylko pęcherzyk 15,3 mm :)

Ojejku można spróbować ;) W sumie nie wiedziałam że płytki można malowac xD Dobry sposób ;)

Ja dzisiaj jestem jak z krzyża zdjęta. Pojechałam wczoraj spotkać się z koleżankami... wrociłam koło 23, zjadłam coś i padłam.... a dzisiaj od rana zatwardzenie, mdłości okropne. Brzuch boli i nie wiem czy to przez zatwardzenie czy przez mdłości czy jeszcze coś innego. A głowa ? Jakbym kaca miała ;( Tragiczny dzień.... i to tylko dlatego ze raz poszlam spać o 23 a nie o 20 : ??? ehhh może się dopiero u mnie zaczyna hardcore objawowy...

ckaidqk34aroni5a.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ