X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu poszłam na wojnę z lekarzem. Widział mnie ostatnio we wrześniu i znowu chciał mi wcisnąć clexane. Mamy taki kraj, że ginekolodzy lepiej się znają na hematologii niż hematolodzy :/ Skurczybyk kazał mi się podpisać pod oświadczeniem, że odmawiam brania clexanu. No i zmiękłam :( Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Japier.....

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Znowu poszłam na wojnę z lekarzem. Widział mnie ostatnio we wrześniu i znowu chciał mi wcisnąć clexane. Mamy taki kraj, że ginekolodzy lepiej się znają na hematologii niż hematolodzy :/ Skurczybyk kazał mi się podpisać pod oświadczeniem, że odmawiam brania clexanu. No i zmiękłam :( Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Japier.....
    A masz wskazania do kleksy? To ciężki lek. Powoduje np śmierć. Krwawienie do mózgu. Takie tam wesołości. O ile nie ma wskazań ciężko się na to zdecydować.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 21:03

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zrobiony pełny pakiet nadkrzepliwości. 2 niezależnych lekarzy dało mi zaświadczenie, że nie widzi wskazań do brania clexanu bo wyniki mam idealne. No to ciul na patologi ciąży się upiera że mam brać. Najlepsze, że w miedzy czasie byłam na 3 wizytach u pani dr i ona już takich wskazań nie widziała. Przyjmują zamiennie w jednym gabinecie. Zgłupłam totalnie :( Z racji idealnych wyników oczywiście nie przysługuje mi refundacja

Edit przepraszam, że zamulam ale totalnie mnie wybił z pewności siebie ten lekarz :( Moja ginka miała pacjentki, którym zrobił dokładnie to samo, tylko, że one dały sobie wcisnąć leki ze strachu o dziecko. Teraz to ja jestem cała w strachu, że nie dałam sobie wcisnąć tej kleksy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 22:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 21:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu, skoro ta kleksa taka ważna, to dlaczego nie chce Ci dac recepty z refundacją? Ja mam stwierdzone problemy z krzepliwością, miesięczna kuracja kleksa kosztuje mnie 100zł, bez refundacji ta kwota wzrasta do 500...
    Wróć do swojego lekarza i z nim pogadaj, w ogóle włączanie kleksy w 3 trymestrze ? Pierwsze słyszę.

ed. ja wczoraj poszłam na 2 połówkowe, miało być pięknie, a wyszły jakieś nieprawidłowości w wielkości komór bocznych w główce, wolę nie rozpisywać się nawet co to może zwiastować, mam się zgłosić za 4 tygodnie do kontroli sprawdzić, czy nie rosną bardziej... Wiec kicha, pół nocy juz nie spałam.

Dziś wigilia służbowa, dzielimy się opłatkiem pośród 80osób - schodzi 3h... A ja szukam czegoś, co mogłabym włożyć na siebie, bo miałam kupić coś wczoraj po badaniu, ale jakoś wypadło mi to z głowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 07:27

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku wiem ze Cię to nie pocieszy ale na moim forum rowiesniczym były dziewczyny z taką diagnozą i wszystkie dzieci da zdrowe. Te komory potem się nie poszerzaly. Cała reszta rosła i poza dodatkowym usg główki po porodzie nie miało to żadnych konsekwencji.
    Tule Cię mocno <3

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku będzie dobrze kochana ♡ zobaczysz :) ♡ wspieram całym ♡

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku - w mojej pierwszej ciąży dziecko było od początku mniejsze rozmiarowo, na badaniu polowkowym wyszła nieprawidłowość w wielkości nerek, niby że większa pracowała, a mniejsza nie. Do 28tc miałam USG co dwa tygodnie z położną, aż trafiłam na docelowe spotkanie z doktorem, który stwierdził, że wszystko jest w pełni i dobrze rozwinięte, że niektóre pomiary mają prawo się różnic, bo nie da się ułożyć ani zatrzymać dziecka w trakcie mierzenia.

Rozumiem Twoje obawy, bo sama byłam wtedy klebkiem nerwów. Nie czytaj internetów, i nie zakładaj najgorszych scenariuszy. Poczekaj na wizytę albo spróbuj podejść za 2 tygodnie na USG.

Któremu lekarzowi ufasz bardziej, z pierwszego czy drugiego badania?

Uściski :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka bardzo się boi o moją ciążę a ufa hematologom. Postaram się go olać. To bardzo męczące bo na każdym kroku mnie straszą :( Ortopeda, diabetolog, patologia ciąży... Poprzednio nikt mnie nie straszył. Cud, miód i spijanie z dziubków.

Ojejku to trzymam kciuki, żebyś za 4 tyg usłyszała dobre wieści. Będzie dobrze na pewno!! Też się musisz biedna stresu najeść

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Ojejku wiem ze Cię to nie pocieszy ale na moim forum rowiesniczym były dziewczyny z taką diagnozą i wszystkie dzieci da zdrowe. Te komory potem się nie poszerzaly. Cała reszta rosła i poza dodatkowym usg główki po porodzie nie miało to żadnych konsekwencji.
    Tule Cię mocno <3
    tak wiem juz że usg przezciemiączkowe będzie 4-6 tyg po narodzinach, mam nadzieję, ze to tylko moment niepewności i chwila zawahania, najważniejsze, aby się nie powiększały, kontrola za miesiąc.Staram się na spokojnie, chociaż na kwietniówkach znowu złe wieści... przed samymi świętami.
    Niech mi ktoś powie, ze ciąża to taki wspaniały stan - a tak naprawdę każda z nas odlicza każdy przebyty dzień ciąży i każdy dodatkowy gram wagi dziecka...

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku trzymam kciuki z całych sił, na pewno wszystko będzie dobrze.Oj stres ani tobie ani dzieciątku niepotrzebny, dobre myśli przyciągają dobre rzeczy i takie tam...ja mimo "podeszłego" wieku:-p wierze, że tak jest. Choć łatwo się mówi.
    Nawet nie chcę czytać co na kwietniówkach...echhh...oby dzieciątko i mama byli zdrowi i dali radę.
    Ciąża to piękny i beztroski stan... w reklamach pigułek dla kobiet w ciąży itp. ...a w życiu ... no same wiemy blaski i cienie:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie negatyw czekam na @ i dzialamy z clo

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku- jestem z Tobą myślami cały czas. Podpisuję się rękami i nogami pod tym, co napisały Dziewczyny- sama znam przypadki, gdzie podczas USG była niepewność, a dzieciaczek 100% zdrowy. Inna rzecz- dobrze pamiętam, że byłaś na badaniu w Lux Medzie? Jeśli tak, to szereg ciężarnych nabawiło się siwych włosów przez slaby sprzęt i lekarzy, którzy mają liche kompetencje (jeśli masz tam wspaniałego lekarza to przepraszam, nie generalizuję, ale słyszałam o kilku nietrafnych diagnozach, które zostaly tam postawione podczas badań pseudo prenatalnych).

Wszystko musi być dobrze, trzeba w to wierzyć, powtarzaj to sobie, jak mantrę.

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla :* Ojejku czytałam ostatnio jakiś pamiętnik na belly i tam dziewczyna miała podobna syt i wszystko się wyrownalo i u Ciebie też będzie cud miód i Jacek zdrowy:* Marzu będąc na Twoim miejscu też nie bralabym clexy zwłaszcza od 3 trymestru bezsensu trochę to wskazanie lekarza...nie masz żadnych wskazań to nie ma co szaleć!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku a ten lekarz ktory robil Ci drugie usg to dobry specjalista? Bo ten pierwszy niczego nie zauwazyl? Jak masz sie stresowac to znajdz jakiegos super hiper (zapraszam do Wwy :) ) bo moze to po prostu blad a Ty niepotrzebnie sie stresujesz :*

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, wierzę w twojego Jacka!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wierze ze wszystko bedzie dobrze!!! moze skonsultuj to jeszcze gdzies?

• Corcula Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Smietana??!!

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

ae2a0aa2cfccc762m.png
    Tu ja w 22 tc. :)

A tu moje ślady po holterze (sorki za lusto, jeszcze nie myłam):

9f28ddea7dca4969m.png

Na żywo wyglądają gorzej, ale.i tak w porównaniu do ostatniego razu to jest lajtowo :D Do sylwestra powinny zniknąć :)

Któraś chce pożyczyć trochę brzucha? Trochę mi głupio będzie dzisiaj na tym połówkowym :D

Blondik, Imię_Róży, Demsik lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ