Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Znowu poszłam na wojnę z lekarzem. Widział mnie ostatnio we wrześniu i znowu chciał mi wcisnąć clexane. Mamy taki kraj, że ginekolodzy lepiej się znają na hematologii niż hematolodzy Skurczybyk kazał mi się podpisać pod oświadczeniem, że odmawiam brania clexanu. No i zmiękłam Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Japier.....
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
marzusiax wrote:Znowu poszłam na wojnę z lekarzem. Widział mnie ostatnio we wrześniu i znowu chciał mi wcisnąć clexane. Mamy taki kraj, że ginekolodzy lepiej się znają na hematologii niż hematolodzy Skurczybyk kazał mi się podpisać pod oświadczeniem, że odmawiam brania clexanu. No i zmiękłam Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Japier.....
-
nick nieaktualny
-
Miałam zrobiony pełny pakiet nadkrzepliwości. 2 niezależnych lekarzy dało mi zaświadczenie, że nie widzi wskazań do brania clexanu bo wyniki mam idealne. No to ciul na patologi ciąży się upiera że mam brać. Najlepsze, że w miedzy czasie byłam na 3 wizytach u pani dr i ona już takich wskazań nie widziała. Przyjmują zamiennie w jednym gabinecie. Zgłupłam totalnie Z racji idealnych wyników oczywiście nie przysługuje mi refundacja
Edit przepraszam, że zamulam ale totalnie mnie wybił z pewności siebie ten lekarz Moja ginka miała pacjentki, którym zrobił dokładnie to samo, tylko, że one dały sobie wcisnąć leki ze strachu o dziecko. Teraz to ja jestem cała w strachu, że nie dałam sobie wcisnąć tej kleksyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 22:33
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarzu, skoro ta kleksa taka ważna, to dlaczego nie chce Ci dac recepty z refundacją? Ja mam stwierdzone problemy z krzepliwością, miesięczna kuracja kleksa kosztuje mnie 100zł, bez refundacji ta kwota wzrasta do 500...
Wróć do swojego lekarza i z nim pogadaj, w ogóle włączanie kleksy w 3 trymestrze ? Pierwsze słyszę.
ed. ja wczoraj poszłam na 2 połówkowe, miało być pięknie, a wyszły jakieś nieprawidłowości w wielkości komór bocznych w główce, wolę nie rozpisywać się nawet co to może zwiastować, mam się zgłosić za 4 tygodnie do kontroli sprawdzić, czy nie rosną bardziej... Wiec kicha, pół nocy juz nie spałam.
Dziś wigilia służbowa, dzielimy się opłatkiem pośród 80osób - schodzi 3h... A ja szukam czegoś, co mogłabym włożyć na siebie, bo miałam kupić coś wczoraj po badaniu, ale jakoś wypadło mi to z głowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 07:27
-
Ojejku wiem ze Cię to nie pocieszy ale na moim forum rowiesniczym były dziewczyny z taką diagnozą i wszystkie dzieci da zdrowe. Te komory potem się nie poszerzaly. Cała reszta rosła i poza dodatkowym usg główki po porodzie nie miało to żadnych konsekwencji.
Tule Cię mocno -
Ojejku - w mojej pierwszej ciąży dziecko było od początku mniejsze rozmiarowo, na badaniu polowkowym wyszła nieprawidłowość w wielkości nerek, niby że większa pracowała, a mniejsza nie. Do 28tc miałam USG co dwa tygodnie z położną, aż trafiłam na docelowe spotkanie z doktorem, który stwierdził, że wszystko jest w pełni i dobrze rozwinięte, że niektóre pomiary mają prawo się różnic, bo nie da się ułożyć ani zatrzymać dziecka w trakcie mierzenia.
Rozumiem Twoje obawy, bo sama byłam wtedy klebkiem nerwów. Nie czytaj internetów, i nie zakładaj najgorszych scenariuszy. Poczekaj na wizytę albo spróbuj podejść za 2 tygodnie na USG.
Któremu lekarzowi ufasz bardziej, z pierwszego czy drugiego badania?
Uściski -
Moja ginka bardzo się boi o moją ciążę a ufa hematologom. Postaram się go olać. To bardzo męczące bo na każdym kroku mnie straszą Ortopeda, diabetolog, patologia ciąży... Poprzednio nikt mnie nie straszył. Cud, miód i spijanie z dziubków.
Ojejku to trzymam kciuki, żebyś za 4 tyg usłyszała dobre wieści. Będzie dobrze na pewno!! Też się musisz biedna stresu najeść
nick nieaktualnyHopeless wrote:Ojejku wiem ze Cię to nie pocieszy ale na moim forum rowiesniczym były dziewczyny z taką diagnozą i wszystkie dzieci da zdrowe. Te komory potem się nie poszerzaly. Cała reszta rosła i poza dodatkowym usg główki po porodzie nie miało to żadnych konsekwencji.
Tule Cię mocno
Niech mi ktoś powie, ze ciąża to taki wspaniały stan - a tak naprawdę każda z nas odlicza każdy przebyty dzień ciąży i każdy dodatkowy gram wagi dziecka... -
Ojejku trzymam kciuki z całych sił, na pewno wszystko będzie dobrze.Oj stres ani tobie ani dzieciątku niepotrzebny, dobre myśli przyciągają dobre rzeczy i takie tam...ja mimo "podeszłego" wieku:-p wierze, że tak jest. Choć łatwo się mówi.
Nawet nie chcę czytać co na kwietniówkach...echhh...oby dzieciątko i mama byli zdrowi i dali radę.
Ciąża to piękny i beztroski stan... w reklamach pigułek dla kobiet w ciąży itp. ...a w życiu ... no same wiemy blaski i cienie:-)
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualny
-
Ojejku- jestem z Tobą myślami cały czas. Podpisuję się rękami i nogami pod tym, co napisały Dziewczyny- sama znam przypadki, gdzie podczas USG była niepewność, a dzieciaczek 100% zdrowy. Inna rzecz- dobrze pamiętam, że byłaś na badaniu w Lux Medzie? Jeśli tak, to szereg ciężarnych nabawiło się siwych włosów przez slaby sprzęt i lekarzy, którzy mają liche kompetencje (jeśli masz tam wspaniałego lekarza to przepraszam, nie generalizuję, ale słyszałam o kilku nietrafnych diagnozach, które zostaly tam postawione podczas badań pseudo prenatalnych).
Wszystko musi być dobrze, trzeba w to wierzyć, powtarzaj to sobie, jak mantrę.
-
Madziulla :* Ojejku czytałam ostatnio jakiś pamiętnik na belly i tam dziewczyna miała podobna syt i wszystko się wyrownalo i u Ciebie też będzie cud miód i Jacek zdrowy:* Marzu będąc na Twoim miejscu też nie bralabym clexy zwłaszcza od 3 trymestru bezsensu trochę to wskazanie lekarza...nie masz żadnych wskazań to nie ma co szaleć!Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Ojejku a ten lekarz ktory robil Ci drugie usg to dobry specjalista? Bo ten pierwszy niczego nie zauwazyl? Jak masz sie stresowac to znajdz jakiegos super hiper (zapraszam do Wwy ) bo moze to po prostu blad a Ty niepotrzebnie sie stresujesz :*
-
nick nieaktualny
-
Tu ja w 22 tc.
A tu moje ślady po holterze (sorki za lusto, jeszcze nie myłam):
Na żywo wyglądają gorzej, ale.i tak w porównaniu do ostatniego razu to jest lajtowo Do sylwestra powinny zniknąć
Któraś chce pożyczyć trochę brzucha? Trochę mi głupio będzie dzisiaj na tym połówkowymBlondik, Imię_Róży, Demsik lubią tę wiadomość