Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasza niunia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/902c5d5eea8a.jpg
Wuasha wlec oczestuje cie:bigsem,gulaszowa,barszczem z uszkami,ryba w zalewie,kurczakiem pikantnym,roladkami,salatka warzywna i z gyrosa.chleb tez mam.;)podziele sie:)Corcula, ktosiowa, Ania-nowa, Morwa, bita_smietana, emaj, Arwi, marzusiax, kate88:), odrobinacheci lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
ktosiowa wrote:Corcula, zaznaczyłam na początku, że mogło mi się popieprzyć.
Sprawdzać jutro, czy odpuszczamy?
To byloby mega nielogiczne ale wszystko jest mozliwe . Jak bedziesz miala chwile to zerknij bo jestem bardzo ciekawa. I jeszcze ewentualnie na jaki przepis sie powolali w decyzji przy takim stylu naliczania skladki. Zus to od jakiegos czasu moje hobby -
StyczniowaNadzieja wrote:Qasha bidulko... a u mnie tyle rzeczy po swiętach w lodówce i nie ma komu zjeść bo my juz patrzeć na to nie możemy...
Demsik super ze na USG wszyystko ok, rośnijcie dalej zdrowo!
ania-nowa myśle ze Twoje 6 kg to wcale nie tak duzo. Tycie w ciazy to indywidualna sprawa. Ja na obecnym etapie mam juz jakieś 4-4,5 kg na plusie a w pierwszej ciazy przytyłam 25kg (pierwszy trymestr 1kg na minusie a później po 4kg na plus co wizytę a wizyty średnio co 4 tygodnie wiec tempo miałam niezłe ) -
ktosiowa wrote:Corcula, brawo TY!
http://biznes.onet.pl/praca/jaki-okres-w-podstawie-wynagrodzenia-chorobowego/80ww93
Musialam dwa razy przeczytac zeby to ogarnac . To moze jak juz sie tak doinformowalysmy to jakies doradztwo online uruchomimy? . Pomysl na biznes podczas chorobowego
Ojejku co do pracy... wiem co czujesz. W pierwszej ciazy czulam podobnie.
Tym bardziej przerwa Ci sie przyda bo wierz mi lub nie ale poza praca i nawet poza opieka nad dzieckiem jest inne zycie . Bedziesz miala teraz krotki i cenny czas zeby go bezkarnie doswiadczyc. Takze ciesz sie tymi chwilami, delektuj sie codziennoscia, moze gadam jak nawiedzony ale mnostwo pieknych rzeczy i sytuacji nas otacza a w biegu czesto ich nie dostrzegamy. Macierzynski zleci Ci mega szybko, gwarantuje . I nim sie obejrzysz to przysiegam, bedziesz ryczala, ze musisz wracać do pracy :*bita_smietana, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
Karolczyk wrote:Dziewczyny, dziewczyny, bo ja z tych księgowo i kadrowo kompletnie niekumatych. Pytanie z serii podstawowych: czy ja muszę zgłaszać do ZUS, że jestem na zwolnieniu, czy robi to pracodawca? 2 stycznia mija pierwszy miesiąc mojego L4.
Karolczyk no wyjatkowo w ostatniej chwili i ma rozruch porada bez oplat (Ktosiowa to w sumie nasz wspolny interes ale zgadzasz się, nie?) .
Do zus "info" o Twoim zwolnieniu i dokumenty wysylapracodawca. Od zusu dostaniesz info ile Ci wyliczyli zasilku itp. Jezeli pracodawca zatrudnia wiecej niz 25 osób to wyplaca Ci wciaz on (a on rozlicza sie z zusem) jesli mniej to zus. Na tym druku pracodawca podaje Twoj nr konta wiec jakbys cos miala zmieniac to powinnas dac znac
Edit: zeilnienia nadal ida do pracodawcy i to pracodawca wysyła je do zusu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 22:02
-
ojejku - pewnie pierwszy tydzien stycznia bedziesz szukala swojego miejsca ale potem kochana pomysl sobie tak, mam kilka miesiecy tylko dla siebie!!!
to mega luksus!!!! od kwietnia/maja? jedna polowka twojego mozgu bedzie zajeta rozmyslaniem o kupkach i kaszkach albo bedzie w stanie standby po boskich nocach z nowonarodzonym bedziesz mama i juz sobie nie posiedzisz bezkarnie do 3 w nocy bo o 6 pobudeczka i zabawy od samego rana
mozesz teraz przeczytac wszystkie ksiazki jakie sa, nauczyc sie nowego jezyka, nauczyc sie robic na drutach albo lezec i pachniec z pilotem w reku mozesz jechac na tydzien ze Stelazem nad morze albo w gory!!! no boski czas przed Toba i zasluzylas na niego!!
a jak bedziesz bardzo tesknila to zawsze mozesz podjechac do pracy i poprzytulac sie do biurka i myszki komputerowej
Demsik - przepiekna corcia!!!
Ania-nowa nie gratulowalam chyba jeszcze wiec gratuluje corciDemsik lubi tę wiadomość
-
StyczniowaNadzieja wrote:Corcula a to nie jest teraz tak ze z przychodni bezpośrednio jedna kopia zwolnienia jest wysyłana do ZUS-u a drugą dostajemy my aby poinformować pracodawcę? Chyba tak to teraz jest...
Tak, tak jest . Tylko pytanie bylo o przekszanie dokumentow do zusu na podstawie ktorych wyplaci on zasilek. Pracodawca wyplaca przez 30iles tam dni a dalej zus.
-
nick nieaktualny
-
Corcula, Ktosiowa- szacuneczek moje damy!
Ojejku- ostatni dzień w pracy wyłam jak bóbr. Nie mogłam sobie wyobrazić kolejnego poniedziałku. Całe dwa dni zajęło mi oswojenie się ze zwolnieniem I teraz, mądry Polak po szkodzie powtarzam, że żałuje że tyle z tym zwlekałam. Drugi trymestr dla mnie jest łaskawy, fajnie się czuję, więc zrozumiałam, jak hardcorowo było na początku ciąży A do tego wszystkiego mam do siebie żal, bo byłam egoistką. Mój mąż zwalniał się z pracy, żeby odbierać mnie z mojej, a teraz ma niespokojne dni, bo martwi się, że czegoś tam nie dopilnował, że coś poszło nie po jego myśli itd. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona ze zwolnienia co najmniej tak, jak ja! Bardzo Ci tego życzę -
nick nieaktualny
-
Ja Paoli nie widziałam, ale ona widziała mnie Ten świat jest bardzo mały
Ojejku ja pracuję w domu i jak kończyły mi się zlecenia to z tymi ostatnimi już się męczyłam. Potem tydzień się nudziłam a teraz przyzwyczaiłam się do wolności Co chwilę sprzątam, przestawiam bibeloty, czytam książki Kolejne zlecenie mam w kwietniu i nie mam pojęcia jak ja to ogarnę, ale staram się o tym nie myśleć. A prałaś już ubranka? Bo wiesz, wszystko trzeba wyprać i perfekcyjnie wyprasować. Jackowi najdrobniejsze zagniecenie będzie przeszkadzaćCorcula lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Pepsi sikasz dzisiaj? ❤
Bardzo ciekawie o tym, czemu faceci nie reaguja na placz dziecka
http://mataja.pl/2014/12/dlaczego-mezczyzni-udaja-ze-nie-slysza-placzu-dziecka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:44