Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLiczą to tak ze jak zaczniesz tydzień w ktorym wg om zaczniesz 9 miesiąc to belly juz na poczatku tego tygodnia mówi ze zaczęłaś kolejny miesiąc. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam, ale oni to tygodniami dzielą i czasem wychodzi na to ze miesiąc ciąży trwa 4 a czasami 5 tygodni
-
Marzusiax a na logikę skoro ciaza trwa 40tyg,a miesiac ma srednio 4tyg to chodzimy w ciazy 10m-cy;)a ze niektore miesiace wychodzi ze maja nawet do 5 tyg to wypada ze chodzimy z brzucholem 9;)
Odrobina podwojna okazja,wiec pijemy...kefir:)
Ja z okazji 100 ide do fryza a potem jade po ciuszki dla Nikolki a moj sie smieje- kupuj kupuj i pisior urosnie:)ojejku, odrobinacheci lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Kurcze skopmlikowane to liczenie. Ja stwierdziłam w 32tyg zaczyna się 8 bo 32:4=8 i tak sobię liczę
Ojejku masz odemnie kopa w tyłek bo stwierdziłam, że mam mały brzuch jak na 7,5miesiaca. Przez ciebie mam nakretke na afi, a wizyta dopiero we wtorek
Edit rzuciłam się asekuracyjnie na wodęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 11:27
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnymarzusiax wrote:Kurcze skopmlikowane to liczenie. Ja stwierdziłam w 32tyg zaczyna się 8 bo 32:4=8 i tak sobię liczę
Ojejku masz odemnie kopa w tyłek bo stwierdziłam, że mam mały brzuch jak na 7,5miesiaca. Przez ciebie mam nakretke na afi, a wizyta dopiero we wtorek
Edit rzuciłam się asekuracyjnie na wodę
Ile masz w brzuchu? Ja mam nadal 84 więc ten tego a tego afi nie widać po wielkosci brzucha, Impra wcale nie ma malutkiego, a afi ma niskie tak samo jak ja -
nick nieaktualny
-
Ja trymestry i miesiące liczę tak:
"·1 trymestr trwa od 1 do 14 tygodnia.
·2 trymestr trwa od 15 do 27 tygodnia.
·3 trymestr trwa od 28 tygodnia do dnia porodu.
Tygodnie ciąży w przeliczeniu na miesiące:
·1 miesiąc trwa od 1 do 4 tygodnia,
·2 miesiąc trwa od 5 do 8 tygodnia,
·3 miesiąc trwa od 9 do 13 tygodnia,
·4 miesiąc trwa od 14 do 17 tygodnia,
·5 miesiąc trwa od 18 do 22 tygodnia,
·6 miesiąc trwa od 23 do 27 tygodnia,
·7 miesiąc trwa od 28 do 31 tygodnia,
·8 miesiąc trwa od 32 do 35 tygodnia,
·9 miesiąc trwa od 36 do 40 tygodnia.
Dziwne mi się wydaje to, że w 27. tygodniu belly mówi 7. miesiąc, a dopiero w 28. tygodniu, że 3. trymestr. Chyba to się powinno zaczynać w tym samym czasie? Dlatego to liczenie miesięcy wg belly średnio do mnie trafia. Jutro zaczynam 28. tydzień, więc będzie 7. miesiąc i trzeci trymestr Moja gin to już w ogóle zakończone tygodnie liczy, więc u niej w 28+0 zaczyna się trzeci trymestr Ja jakoś wolę liczyć rozpoczęte tygodnie Więc tygodnie liczę jak Belly, ale miesiące wg tej rozpiski Jakoś bardziej mi się to zgadza
No i wg belly ciążą donoszona jest już w 37+0, a nie w 38+0, a terkin porodu nie w 40+0 tylko w 41+0. Więc jakoś tak średnio mi się to zgadza
Dobrze, że w szpitalu i przychodni pytają tylko o tygodnie! Mówię 26+6 i nie wdaję się w dyskusję, czy to 26., czy 27. tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 14:39
-
Ojejku i Qasha wspaniałe wieści!!
Demsik, Odrobina i farmaceutka niezła biba nam się tu szykuje to ja się przyłączam i pije wasze zdrówko ps. Lampka cherbaty z miodem cytryna i imbirem to chorobsko mnie wykończy
Bita nudzi Ci się w domu ? mam nadzieje że wszytko ok
Peps czekam na wspaniałe piatkowe wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:44
pepsunieczka, odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
bita_smietana wrote:hej dziewczyny,
zablokowalam sobie fb na komorce, przypadkiem, nie wiem jakim cudem ale to chyba znak, ze jestem uzalezniona - wiec jestem na przymusowym detoksie no i z nudow zwiedzam sobie IP i robie sobie KTG wszystko na szczescie ok
czekam na wiesci od pepsi i fote dziedziczki
ojejku - kojarzysz mi sie od dzisiaj z akwarium takim pelnym zajebiscie z tym afi
quasha - gratuluje klocusia
Impra - wspolczuje przezyc, trzymam kciuki za boskie afi a na puchniecie to chyba nogi w gore i odrobina soli himalajskiej do butelki
Aniu - mi nawet nie mowia ile ma dziedzic cm i ile wazy a co dopiero afi; jezeli obraz na usg jest ladny i jest duzo czarnego (to wody) to nie ma sie co martwic gdyby bylo cos nie tak to lekarz juz dawno by to skontrolowalbita_smietana lubi tę wiadomość
-
Hej hej, chwile to nie zagladałam bo jakos ostatnio ciezko mi sie ogarnąć ale moze teraz będzie łatwiej bo młody dzis juz poszedł do złobka po katarach itp przygodach. Cieszę sie że wizyty wypadły pomyślnie... z tym afi idzie zwariować no ale ja mam taki brzuchol że dla odmiany będe sie obawiać wielowodzia chyba (tfu tfu oby nie), w pasie mam już 102cm!!!
Śmietana Ty se jaj nie rób tylko załatwiaj jakieś zwolnienie, chociaz na tydzień zebyś odpoczeła.. teraz sezon grypopodobny moze pomarudź ze Cie gardło boli, tu strzyka, tam cos innego..? jakiś sposób musi być! -
Hola, hola, panny! Ja dołączam do imprezy, wręcz do organizacji się dołączam, bo bbf śpiewa mi, że u mnie 30t+0d i 8 miesiąc
Bita, może wal jakąś ściemę, niech oni dadzą Ci zwolnienie... Powiedz, że boli Cię wszystko, mdlejesz, rzygasz i co tam jeszcze można. Bidota jesteś, ale jaka dzielna!
A u mnie dzisiaj znowu "przygody", mąż ubierał już buty, żebyśmy jechali na IP. Sikam i ból podbrzusza taki, że jak wstałam to myślałam, że znowu usiądę. Nie wiem już sama co o tym myśleć. Położyłam się, jest już lepiej. Jeszcze jedna taka akcja i chyba pojadę do szpitala, bo trochę się boję. Chociaż liczę, że dotrwać jeszcze te 22h do wizyty! A do tego mały tak mnie kopnął w bok, że wypusciłam telefon z rąk... Mój mąż siwieje, widzę toDemsik, Impresja, bita_smietana, kate88:), mitonia, farmaceutka77, Blondik lubią tę wiadomość